בתשובה לאח של אייל, 21/08/25 16:19
פייק חדש של i24 781356
גם באייל הקורא האשימו את המחאה ב 7 באוקטובר. זוכרים? אז מכונת הרעל ממשיכה לייצר פייקים.

כתבה של ברגמן ב ynet

"""
בסוף השבוע פרסם אחד מכלי התקשורת המזוהה עם הימין, i24NEWS שמו, שלל אייטמים, כתבות ודיוני אולפן סביב מה שהוגדר שם כ"חשיפה" - מסמך של חמאס שכותרתו "השפעת ביטויי המחאה על הכשירות המבצעית". מאוחר יותר קבע הערוץ בהתבסס על המסמך, בכותרת גדולה על המסך, כי "מחוללי הסרבנות גם אחראים".
על אותו מסך כיכבו גם המילים "חטא הסרבנות" והלוגו של "אחים לנשק". "יש הרבה אחראים ל-‏7 באוקטובר", נאמר שם, "אבל מי שמצליחים לחמוק מגלאי האחריות לטבח - הם הסרבנים. ואם לא האמנתם לנו כשאמרנו את זה – הנה, עכשיו חמאס אומר את זה".

נתחיל בשורה התחתונה: חמאס לא אומר את זה, לא שם ולא באף מסמך אחר. למעשה, הוא אומר בדיוק את ההיפך. במסמך המדובר – שכבר פורסם בשלמותו, כולל המקור בערבית, לפני חודשים על ידי מרכז המידע למודיעין ולטרור – אומר המודיעין הצבאי של חמאס כי אין פגיעה בכשירות של כוחות צה"ל או של חיל האוויר להילחם בעזה, או פגיעה משמעותית בכלל בכשירות לאיזושהי מלחמה בגלל המחאות בקרב חיילי המילואים.

ה"חשיפה" הפכה מיד לסערה ברשת החברתית, שהתעצמה כשהשרה עידית סילמן ריטווטה (צייצה מחדש) את הפרסום והוסיפה את המילים "טבח קפלן". פרופסור משה כהן אליה, מאושיות ערוץ 14, כתב כי המסמך מצביע “באופן הברור ביותר" על הטייסים המוחים "כאחראים ישירים להחלשת צה"ל ולזוועות שבעקבותיה". האנשים המופקרים האלה, אומר אליה, "הובילו הלכה למעשה לרצח, לאונס, לעריפת ראשים, להרעבה ולהתעללות".

אלא שמסמכי חמאס מצביעים על הכיוון ההפוך - דווקא בגלל המשבר ישראל עלולה להגיב בעוצמה גדולה יותר, מזהירים שם. המסקנה של המודיעין הצבאי של החמאס - אסור לארגון לתקוף. גם לו היו קושרים בין המחאה בצבא המילואים להחלטה לתקוף – וכאמור, הם אינם עושים זאת – יש להזכיר כי המחאה הזו התחילה בגלל החשש של אנשי המילואים לשרת תחת ממשלה שמשמידה באופן שיטתי את כל מנגנוני הביקורת והאיזון ומחוקקת חוקים העומדים בניגוד לעקרונות שעליהם נבנתה המדינה. ביטול החקיקה של ההפיכה בידי בית המשפט העליון רק הוכיח כי צדקו.
יש להניח כי בימים הקרובים נראה עוד ניסיונות לעשות שימוש במה שמוצג כעדות חותכת מעומק תהליך קבלת ההחלטות של האויב כדי לחזק את הטענה שהאָשָׁם הוא לא בנתניהו או בהפיכה המשפטית, אלא במחאה שקמה נגדה. "הנה, תקראו בעצמכם", אומר מפרסם הידיעה כשהוא מציג "קטעים חשובים ומצמררים" מתוך המסמך.

האמת היא שכבר קראנו, די מזמן, אבל את המסמך המקורי, ועוד לא מעט מסמכי חמאס רלוונטיים, מעניינים וחשובים. נתניהו ואוהדיו, יש להניח, פחות יתחברו לממצאים. המסמך המדובר כאן לא רואה ירידה בכשירות של צה"ל להילחם מול חמאס ברצועת עזה, ולכן גם לא מוכיח קשר בין המחאה לבין קבלת ההחלטה בחמאס לצאת למתקפה. המסקנה שעולה מהמסמך הפוכה ב-‏180 מעלות: בסיכומו נכתב כי "האויב עדיין מסוגל לנהל עימות עם עזה ברמת הכשירות הרגילה". יותר מכך, במסמך נכתב כי המשבר עשוי להוביל דווקא להפגנת כוח של צה"ל: "האויב יהיה רגיש יותר לכל פעולה יזומה של ההתנגדות, וזה ידחוף אותו להנחית מכות חזקות נגדה".

על סמך דברים אלה ממליצים מחברי המסמך "להימנע מכניסה לעימות צבאי על בסיס התפתחות המשבר הפנימי של האויב", שכן "התועלת מהמשבר הפנימי בכל התערבות צבאית לא תהיה מהותית". הניתוח הזה הוכח בדיעבד כמדויק למדי - הכשירות לא נפגעה בגלל המחאה ולא הייתה הסיבה או הובילה לכשלים הקשים של קהילת המודיעין וצה"ל, שנבעו מבעיות אחרות לגמרי. ברגע שפרצה המלחמה כולם התגייסו כאחד, וארגוני המחאה הפכו לגורם החשוב ביותר בסיוע לאזרחים שהממשלה
כשלה מלתת.

הדמיון לפרשת "המסמכים המסווגים"

השאלות הן מה באמת יש במסמך, מה אין בו, ומאילו חלקים מעניינים במסמך הזה ובמסמכים נוספים של חמאס התעלמו לחלוטין בחשיפה של i24NEWS ורעלני הרשת שעקבותיה, מאחר שהם מציגים את נתניהו ואת ממשלתו באור פחות מחמיא. ב-‏25 ביולי 2023 שלח פעיל במודיעין הצבאי בזרוע הצבאית של חמאס מזכר לסינוואר על "השפעת המחאות בשורות 'צבא האויב' על המוכנות המבצעית ועל המצב הביטחוני בחזיתות". הדוח, שכלל אמירות של מפקדי הצבא בהתבסס על הפרסומים בישראל, קבע באופן נחרץ כי נכון לזמן שבו נכתב הכשירות של צה"ל למלחמה לא נפגעה. במילים אחרות – המודיעין הצבאי של חמאס קבע כי העובדה שישראל נמצאת במשבר לא השפיעה, לפחות לעת כתיבת המסמך, על הלחימה שלה נגד חמאס.

הדמיון לפרשת ההדלפה ל"בילד" הגרמני, שמכונה גם "פרשת המסמכים המסווגים" ונמצאת כיום בלב שורת משפטים וחקירות, בולט לעין: ה"בילד" הציג מסמך של דרג ביניים במודיעין הצבאי של חמאס כאילו הגיע מקולמסו של המנהיג, וכעת גם המסמך הזה הופך בגרסה המתפתחת של i24NEWS מכזה שנכתב בידי דרג ביניים במודיעין הצבאי, יחידה ממודרת של חמאס, ל"מסמכי סינוואר" – בדיוק כמו הכותרת של הפרסום ב"בילד" – הכול כדי לשוות למסמך חשיבות גדולה הרבה יותר מזו שיש לו במציאות. וכמו בפרסום של ה"בילד", המסמך זוכה לתרגום ולפרשנות של המפרסמים שמסלפים חלק ומעלימים אחר באופן שהתוצאה הסופית שונה לחלוטין מהמקור.
הבדל אחד חשוב הוא שהמסמך שהודלף לבילד היה אולטרה-מסווג, כזה שלא פורסם קודם לכן ושהדלפתו לתקשורת הזרה – אחרי שנפסל לפרסום בישראל – טמנה בחובה סכנה חריפה למקורות מודיעין. במקרה של הפרסום בסוף השבוע לא הייתה סכנה כזו, ולו רק כי המסמך נחשף הרבה קודם. כדי לקרוא אותו כבר אין צורך במקורות אקזוטיים בקהילת המודיעין. למעשה, כל אחד יכול מזמן לקרוא באינטרנט את המסמך ש"נחשף לראשונה" בסוף השבוע: מרכז המידע למודיעין ולטרור במל"מ פרסם לפני חודשיים וחצי את המסמך הזה ואחרים, מלווים בתרגום חלקים גדולים וניתוח של משמעויותיהם, במסגרת מחקר של ד"ר יגאל שירי וד"ר חיים איסרוביץ.

....

מערוץ החדשות i24NEWS נמסר: "המסמך הוצג בצורה עניינית ומקצועית, בשתי כתבות שונות. מרביתו לא היה גלוי לכל לפני הפרסום. אנו עומדים מאחורי הכתבות וגאים בשיח שהתעורר בעקבותיהן".
"""
פייק חדש של i24 781372
תזכורת: ח"כים של הליכוד לא טרחו לשמוע את ראש אמ"ן וראש אגף מבצעים במטכ"ל(דומני) שהגיעו לכנסת במיוחד כדי לדבר איתם על האיומים הבטחוניים על ישראל לפני חקיקת אחד מחוקי ההפיכה המשפטית/משטרית, לא זוכר איזה בדיוק. עכש"ז שני ח"כים הגיעו לפגישה, ועוד אחד השתתף בזום.

את התזכורות האלה, חוסכים כמובן מצופי ערוצי הפראבדה הידועים, לשמחתם של הקורא ד. אנשלוביץ' ודומיו.

רק ביבי!
פייק חדש של i24 781432
זה היה לפני ההצבעה על ביטול עילת הסבירות:

פייק חדש של i24 781449
תודה.
פייק חדש של i24 781459
פייק בערוץ 0404
פייק חדש של i24 781489
נתניהו צייץ (למיליוניי עוקביו) קישור לאותה כתבה שיקרית ב i24.

ביחד ננצח!
פייק חדש של i24 781523
ביחד ננסח.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים