בתשובה לדב אנשלוביץ, 19/08/25 20:09
החמס בלחץ אטומי? 781407
כשכתבתי את תגובתי לא חשבתי על אירוע קבלת ההחלטה על התקיפה באיראן, אלא בעיקר על התעקשותו של נתניהו כנגד לחצים אדירים לא לעצור את המלחמה ולהשאיר כך את מערכת השואפים להכחידנו, הכוללת את נסראללה וחיזבאלה ואסד ואיראן במלוא כוחם, דרוכה ומוכנה ליום פקודה.
זה עוד משהו.
החמס בלחץ אטומי? 781408
לעניין ה"לחצים אדירים", מעניין לעקוב אחרי עמדת הפיקוד העליון של הצבא. לפני ימים מספר שמעתי את דובר צה"ל אומר בתשובה לשאלה בעניין עיסקה עם חמס, שעסקאות הן עניינו של הדרג המדיני ושאין זה תפקידו של הצבא לעסוק בכך. שמחתי מאד לשמוע את הדברים האלה כי לדעתי כך ראוי שיהיה. אבל מה לעשות. המציאות העגומה סותרת שוב ושוב את דברי הדובר. אמנם זה לא נאמר בגלוי ובצורה ישירה, אבל כל הזמן מדליפים לנו שהרמטכל מעדיף עסקה לפני פעולה של ממש. אני מעריך שלא מדובר בחדשות כזב אלא שהידיעות האלה הן ידיעות אמת המשקפות בנאמנות את עמדת הצבא. מבחינה זו אין חדש תחת השמש ולמרות שהוחלף הרמטכל‏1 הפיקוד נשאר עם אותן עמדות שעוצבו לפי רוח אוסלו.
וזה לא טוב. הלחימה והשיחות צריכות להתנהל במקביל ללא קשר ביניהן, ובכלל לא צריך לספר לרמטכל איך הן מתקדמות. אם יושג הסכם שבו חלקנו יהיה הפסקת הלחימה לזמן מוגדר, ברור שנעשה זאת. אבל כל עוד אין הסכם כזה על הצבא לפעול כאילו לא מתנהלות שיחות ולא להשהות שום פעולה צבאית, וגם לא ללחוש לנו כל הזמן באוזן שהוא מחכה לעיסקה. זה לא עניינו. דובר צהל בפרוש אמר זאת.
הצרה היא, שדומה שכוחו של נתניהו אולי תש, ולאחרונה הוא כל הזמן נכנע ללחץ מצד הצבא. היום זה נראה אולי פחות מפחיד, אבל בכל זאת אין הצדקה לכניעה הזאת. אני מקווה שמדובר במצב זמני ושבעתיד הדברים ייראו פחות רעים.

1 בזמנו גם קיויתי שהוא יחליף את הפצרית הפושעת. אבל נראה שלא נגרעת שערה משערות ראשה של הגברת, והיא ממשיכה להזיק.
אלו כן ידיעות כזב 781410
מוכרים לך לוקשים ואתה קונה. יש לי גשר למכור (הומלץ עליו בערוץ 14. מומלץ).

אלו כן ידיעות כזב. אם הדרג המדיני היה מחליט באופן ברור מה על הצבא לעשות, הצבא היה פועל.
לפוליטיקאים נוח שאתה מאמין להם שהם רוצים, אבל הפיקוד הצה״לי הוא זה שמהסס ולא מקיים את הוראות הדרג המדיני.

אני יודע שקשה לך לקבל את זה שפוליטיקאים מ״המחנה הנכון״ משקרים לך, אבל הם משקרים לך.

הם משקרים לך, עובדים עליך, מושכים לך ברגל, מספרים לך מעשיות, מספרים לך סיפורי אלף לילה ולילה, מרמים אותך, מטעים אותך, מבלפים אותך, מסובבים אותך, מוליכים אותך שולל, ממציאים עובדות, מעלימים פרטים, מייפים מספרים, מצנזרים אי־נוחות, מוכרים לך חלומות באספמיה, מכסים אותך בערפל, מסיחים את דעתך בקונפטי, שולחים אותך לחפש מחט בערימת שקרים, עובדים עליך בעיניים, שמים לך חול בעיניים, גונבים לך את המשקפיים, מספרים לך אגדות, קוטעים את הסוף, מוכרים לך את ההתחלה מחדש, מציעים לך אמת משומשת עם אחריות מוגבלת, מחליקים לך הבטחות בשמן תעמולה, פורשים לך שטיח אדום לתהום, מחלקים לך סוכריות רעילות, מכניסים מילים לפיך, מוציאים כסף מכיסך, שמים את הכסף בכיס מקורבים ומתנערים מאחריות בזמן שהם מאשימים מישהו אחר בכל הצרות שלך.
החמס בלחץ אטומי? 781411
הערכתי שלא מדובר בידיעות כזב מתחזקת על ידי העובדה שלא רק שדובר צה''ל שותק לנוכח הידיעות הבאות מפי ''גורם'' ולא מכחישן, אלא שאין הוא טורח להשיב לשאלה ששלחתי לו האם אמת דיבר ה''גורם'' ומי הוא אותו ''גורם''.
החמס בלחץ אטומי? 781420
אלופים בני חמישים עמדו בשלשות ונשלחו לחפש אבקת חשמל בזמן הסכמי אוסלו.
החמס בלחץ אטומי? 781409
רק מזכיר שנתניהו נגרר ממש בכוח על ידי ראשי מערכת הביטחון ועל ידי גלנט למערכה בלבנון בספטמבר 2024. סמוטריץ’ לחץ עליו להמשיך להתמקד בעזה.
החמס בלחץ אטומי? 781414
המלחמה נכשלה? חמאס לא הושמד? החטופים לא הוחזרו? המחיר כבד מנשוא?

לא נורא. דב ימציא לה מטרות חדשות. היא "משאירה את אוייבנו דרוכים". חיילנו וחטופינו ישמחו לשלם בחייהם כדי להשאיר את אוייבנו דרוכים.

זהו בזיון ערכי.

את העבר אי אפשר לשנות, גם אם מאד רוצים. אבל את המלחמה המתוכננת בעזה שתעלה לנו בחיי הרבה חיילים וחטופים (שלא לדבר על המשך המפולת המדינית והכלכלית), את זה עדיין אפשר לעצור. כל מה שצריך זה החלטה.
החמס בלחץ אטומי? 781422
בקישור שבלינק ב1:12:50 אותו אלקין מתפאר שאפילו יום העצירה של מלחמת איראן תוכנן מראש - כשכולנו יודעים היטב שמי שעצר את המלחמה זה טראמפ ולא נתניהו, שהיה דקות מהפצצה של 50 מטוסים באיראן והמשך עצים של המלחמה עדלאידע.
זו רק דוגמה למה לא צריך לסמוך על האיש הזה, אבל לא צריך דוגמה ספציפית - זה אותו איש שתקשיב לו שנה אחורה והוא אמר בדיוק הפוך ממה שהוא אומר היום כשהוא חזר לקואליציה ובגד בכל מי שהצביע לו.
לא שווה את אוויר השידור והזמן לבזב עליו.
החמס בלחץ אטומי? 781424
לעניין דבריו של אלקין.

ב 25 ביוני עם סיום המבצע באיראן כתבתי בווטסאפ לבן משפחה (בין השאר) את המשפט הבא:

"לפי איך שאני רואה את המצב הוא עשה בדיוק את מה שהיה צריך לעשות. שמחתי להפסקת האש הזאת. היא הייתה טובה גם לנו. הגיעה בדיוק בזמן."
("הוא" זה טראמפ.)

חשבתי אז כך משום שלא נראה לי שלאחר המשימות העיקריות שנעשו במבצע הזה יש עוד באיראן משהו שבשל ניסיון לפגוע בו שווה לחטוף עוד ראש נפץ של טונה על מבנה מגורים רב קומות‏1 או על בית חולים אצלנו.
אז, כמובן, לא יכולתי לנחש מה יספר לנו אלקין חודשיים אחר כך.

1 אגב דירה בתל אביב שחצייה בבעלותי ספגה במלחמה הזאת פגיעות הדף שגרמו בה לנזקים קלים. הופתעתי מאד מהמהירות שבא קבלתי את הפיצוי המלא על הנזק משלטונות המדינה. ראשית כשצלצלתי לשם ענו לי מיד, ללא הצורך לחכות חצי יום תוך שמיעת קונצרט עד למענה כפי שהרגילו אותי מוסדות וחברות בארצנו בשנים האחרונות. ואחר כך מילוי התביעה המקוון היה פשוט, ותוך פחות משבוע הגיע הפיצוי לחשבוני.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים