בתשובה לשוטה הכפר הגלובלי, 28/09/25 14:26
מינוי זיני מסוכן למדינת ישראל 782314
מהגיגי ערוץ 14. פורסם בעין השביעית.

"""
מינוי דוד זיני לראש השב"כ נועד על מנת לעצור חקירות בדבר חשדות לפלילים נגד ראש הממשלה נתניהו וסביבתו, ולסכל את פעילות השב"כ למניעת טרור יהודי, כך לפי פאנליסטית בערוץ 14.

הדוברת, נוי בר-איזק, היא הדוברת לשעבר של השר מהליכוד עמיחי שיקלי ולשעבר בת זוגו של אבנר נתניהו, בנו של רה"מ הנאשם. היא אמרה את הדברים ב-‏11 בספטמבר בתוכנית "הפטריוטים" בהגשת ינון מגל, תוכנית הדגל של ערוץ 14.
"""
...
"""
הם בכזה לחץ מטורף כי הם מבינים שזו נקודה ארכימדית, באמת", אמרה בר-איזק על המתנגדים למינוי, "זיני הוא עבורנו הפתרון, וזה פעם ראשונה שממונה אדם שהוא באמת לא משלהם, וזיני זה לא אלשיך, הוא נכנס באמת ככה, כבר מוכתם, כבר נרדף".

אלשיך, לשעבר מפכ"ל המשטרה וסגן ראש השב"כ, חובש כיפה ובן עדות המזרח, הפך לאחד המושאים המרכזיים של קמפיין ההסתה שמנהלים נתניהו ותומכיו סביב תיקיו הפלילייים, לאחר שלא חסם את החקירות הפליליות נגד נתניהו כשכיהן כמפכ"ל.

"הם מבינים שכל קונסטרוקציית הרדיפה המטורפת עובדת רק כל עוד יש מי שמשתף איתם פעולה", המשיכה הפאנליסטית בערוץ 14, "כל עוד יש רמטכ"ל שנותן יד לסרבנות, כל עוד יש ראש שב"כ שרודף אחרי פעילי ימין, וזיני הולך לשנות את הדברים האלה".

מיד אחר-כך פירטה הפאנליסטית מה יהיו הדברים שישתנו בפעילות השב"כ, עצירת סיכול טרור יהודי ופעילות פלילית בלשכת נתניהו: "לא יהיו מעצרים מינהליים ולא יהיו חקירות נגד ראש הממשלה וסביבתו, אני לא מדברת על קטארגייט, אבל הם מבינים שהשב"כ נפל, ואחר-כך גם צה"ל ייפול, כמובן שאני אומרת את זה בציניות".
"""
ערוץ 14 - לפלג לפלג לפלג 782315
מקור: דה מרקר

"""
בדומה ל-‏7 באוקטובר 2023, גם השנה בחרו בערוץ 14 להתעלם מהמתרחש וכמו שאמרה אורית סטרוק כבר לפני שנתיים - החליטו ש"קודם כל חג שמח".

בצאת החג, אחרי שלא שידרו לאורך כל החג עצמו ובשעה ששאר הערוצים שידרו את הטקס המשפחות הלאומי מפארק הירקון, שידרו בערוץ 14 מהדורת חג של תוכנית הדגל שלהם "הפטריוטים", בהנחיית ינון מגל.

ברשת, הזדעזעו מהאופן בו נפתחה התוכנית. בשעה שבטקס הלאומי משפחות שכולות מספרות על יקירהן שאבדו בטבח, את התוכנית בערוץ 14 פתחו עם השיר "ושמחת בחגך", בליוויו של נגן אורגן. הפאנליסטים - ידידיה מאיר, עירית לינור, יותם זמרי ואבי שושן ישבו וחיכו לסיום השיר, בשעה שמגל הצטרף בחדווה לשירה.

ביום בו כל תקשורת המיינסטרים עסקה בהנצחה, תיעוד, עיסוק בשכול וזיכרון. ברשת חשו כי ערוץ 14 משדר למדינה אחרת - בה משדרים חדשות לצד הלוגו "סוכות שמח!". המסך המפוצל המשווה בין ארבעת הערוצים - 11, 12,13 ששידרו את הטקס במלואו, אל מול ערוץ 14 שבחרו שלא לשדר אף לא חתיכה ממנו - ואף לשיר, בציון שנתיים לאסון הגדול ביותר לעם היהודי מאז השואה, גרם לרבים ברשת לתהות - האם היחידים שבוחרים לחגוג היום הם ערוץ 14 והחמאס - והאם אנשי ערוץ 14 הם בכלל של ישראל.

יש שניסו להבהיר כי בערוץ 14 לא מציינים את התאריך הלועזי ויציינו בהמשך את התאריך העברי. אך הקולות ברשת היו פחות סלחניים והבהירו כי לא מדובר בסיפור של תאריך לועזי מול תאריך עברי - אלא "ליבוי שנאת אחים כמודל עסקי". עצם העובדה שקטע הפתיח המלא עלה במלואו לחשבון ה-X של ערוץ 14, בזריזות לא אופיינית ובמהלך שידור התוכנית הראה לצופים כי "יש אנשים שעובדים קשה מאוד ובהצלחה שיהיו פה שתי מדינות".

"""
ערוץ 14 - לפלג לפלג לפלג 782317
הם לא שידרו גם ב-‏7 באוקטובר 23.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים