בתשובה להעלמה לקח, 08/08/02 11:33
טוב-טוב 83719
מתכון ללחם עם מרגרינה, עגבניה וקצת מלח,מאוד מאוד טעים.
מתכון שנתקלתי בו לראשונה בגן הילדים ושכללתי אותו עד למה שהוא היום.

מצרכים לשני כיכרות:
2 כוסות מיץ עגבניות.
1/2 כוס רוטב עגבניות מוכן לפאסטה.
50 גר' מרגרינה (מומלץ מרגרינה בלובנד זהב, הסנובים הקולינאריים יוסיפו חמאה וחובבי הבריאות ישימו שמן זית).
6.5 כוסות קמח רגיל
שתי שקיות שימרית
3 כפות סוכר חום
כפית מלח (אמרתי קצת).
1/4 כפית פלפל שחור.
2 שיני שום מרוסקות.

אופן ההכנה:
יש לשמן שתי תבניות לחם במרגרינה.

לחמם את מיץ העגבניות והרוטב המוכן לטמפרטורה של כ 50 מעלות ולהמיס פנימה חצי מהמרגרינה.

לערבב 3 כוסות קמח עם השמרית ולהוסיף את התבלינים והסוכר, לשפוך את מיץ העגבניות פנימה ולערבב היטב.

להוסיף בהדרגה את שאר הקמח עד שמתקבל בצק יציב מספיק.

להמיס את שאר המרגרינה.

ללוש 5 עד 10 דקות.

להעביר את גוש הבצק לקערה נקיה ולצפות אותו במרגרינה המומסת.

לכסות במטלית לחה ולהמתין שעה.

למעוך קצת את הבצק הטפוח ולהעביר לתבניות המשומנות, לכסות אותן בצמד מטליות לחות (אפשר מטלית אחת גדולה) ולהמתין 45 דקות. לקראת סוף ההטפחה יש להפעיל את התנור על 200 מעלות.

להכניס את הכיכרות לתנור המחומם להמתין 10 דקות ולהנמיך ל 180 מעלות. הלחם מוכן אחרי 30 עד 40 דקות.
סחתיין על ההשקעה, אבל 83790
המתכון מסובך וכולל שגיעת כתיב, שחוזרת על עצמה: בצק "תופח" ולא "טופח".
להלן גירסה קלה לפשטידת פסטה וירקות מהירה:

1. מטגנים בשמן זית בצל קצוץ, פטריות קצוצות וקוביות עגבניות, עד שהם מתרככים. מצננים.

2. מבשלים פסטה קצרה (סלילים, שבלולים או אפילו ספגטי שבורים) עד שכמעט מתרככת ("אל דנטה"). מצננים.

3. מערבבים בקערה 2 ביצים, גביע קוטג' וחצי חבילה גבינה בולגרית (למשל, פיראוס).

4. מערבבים את הירקות אל הגבינה ומוסיפים את הפסטה. מתבלים במלח, פלפל ועשבי תיבול. אפשר לזרות גבינת קצ'קבל מגוררת מלמעלה.

5. אופים, בתנור שחומם מראש, בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס),במשך חצי שעה, או עד שהגבינה משחימה קצת.
סחתיין על ההשקעה, אבל גם אצלך 83793
ב''שגיעה'' יש שגיאה...
מזל שהערת לי, אחרת 83798
הייתי ממשיכה לחשוב שככה כותבים...
מצד שני, כנראה שציניות היא לא הצד החזק שלך, אז תרשה לי להרגיע אותך: אני יודעת בדיוק איך כותבים שגיאת קתיב. כטיב. אה... לא חשוב.
לפחות אני לא מסתתרת מאחורי מסך האלמוניות.
סחתיין על ההשקעה, אבל 83796
סליחה על השגיאה ותודה על התיקון.
המתכון לא מסובך יותר מרוב המתכונים שאני מכיר לאפיית לחם (למי שאין לו אופה לחם ביתי משוכלל).
טוב-טוב 83833
נשמע מדהים.
אני מנסה את זה כבר מחר לבראנץ' חגיגי ומחייב,
אם יוצא פרש דמי בראשך!
איזוהי חכמה 83835
אני במקומך הייתי מצטייד באיזו ככר או שתיים של לחם ארז, על כל צרה שלא תבוא.
איזוהי חכמה- הגרה בת"א? 83848
אם תפתח סניף של לחם ארז בקיבוץ שלי או אפילו בכרמיאל עיה"קII- אעשה זאת.
איזוהי חכמה 84057
חוצמיזה למה ללכלך?
יצא טעים, ועכשיו אני דמות נערצת על שכני:)

תודות לפופק!
תמיד שמח לעזור 84165
לוף לוף לוף 83849
אולי במקרה שמרת את ספר מתכוני הלוף שחולק בצה"ל?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים