בתשובה למאור גרינברג, 11/08/02 21:29
תחת ענן הז'יטאן 84317
טוב, אם אפופידס כתב כל כך יפה, גם אני ארחיב.

בדיוק חזרתי מטיול בפאריז, שם הייתי עם שני חברים שיותר מבינים ממני באוכל. כל יום אכלנו ארוחות צהריים וערב בכל מיני מסעדות, או שקנינו כל מיני דברים צרפתיים בשווקים ואכלנו אותם על איי התנועה הרבים המפוזרים בחן רב ברחובות, או שישבנו בבתי קפה, והם אכלו מיני מתיקה בזמן שאני הסתכלתי על המכוניות העוברות ושבות.

אני, לפי החלוקה המפורסמת, מאלה שאוכלים כדי לחיות - ולכן בשבוע הזה הזמנתי את המנות שהחברים שלי הזמינו (יקר! להערכתי האוכל עלה לי 300 יורו. גם השתייה שקונים במסעדות ובתי קפה ממש יקרה).

אז ביום הראשון קנינו בשוק בגט טרי עם ממרח עגבניות, גבינה רקובה, משחירה ועבשה (אחד מהם בחר - להערכתי התפתלו בה תולעים) ואכלנו על מדשאה ליד הנהר.אחרי הצהריים אכלנו שיפוד של פירות ים על האש, ובצד היו כמה שבלולים טעימים. בערב אכלנו מולים.
זה היום היחידי שאני זוכר מה אכלתי בו. מכל השאר הימים ביחד אני זוכר רק שאכלתי פונדו בשר. להלן המתכון:

קונים סטייק לא מבושל, מדמם, חותכים אותו לקוביות, טובלים את הקוביות בשמן רותח לדקה ואוכלים.

האמת שהבשר היה כל כך טעים שאכלתי חלק לא מבושל. הארוחה הייתה מלווה בתבשיל תפוחי אדמה, וכמה רטבים שאף פעם לא טעמתי, וחרדל, לדעתי אנגלי. זאת באמת הייתה הארוחה הכי טובה שאכלתי שם.

אחרי שישה ימים כאלה נשברתי, והתחננתי שנלך לאכול במקדונלדס. פעם אחת, במקדונלדס. בדרך כלל אני נגעל מזה, לא אכלתי שם כבר שנים, כשעבדתי בתיכון במשך חודש בבורגר ראנץ' אכלתי בהפסקות חסה עם רוטב, כשאני כבר הולך למקדונלדס אני נהנה בעיקר מהצ'יפס, אני מאמין שהם לא מפרידים את הגבינה הצהובה זרחנית מהפלסטיק.

לשתות אני יותר אוהב. אם קונים בחנויות, יש יין טוב וזול, או כל מיני דברים עוד יותר מעניינים. למרבה הצער, לא היה שם אבסינט, גם לא בדיוטי פרי, אז קניתי ויסקי.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים