בתשובה לדוביכורדי, 04/09/02 20:32
נו באמת, 89777
אם זה היה כל כך פשוט...

קודם כל, מבחינת התימני (ז"א במערכת היחוס בה נמצא התימני), אתה הוא זה שנע במהירות של 0.9 ממהירות האור (בכיוון הפוך), ולכן, מבחינתו פער הזמנים הפוך...

עכשיו, אם מהירות האור אינה קבועה, היא פונקציה של T או של T'?

ברור שמהירות האור, כקבוע הטרנספורמציה, לא יכולה להיות פונקציה של אחד מהזמנים, כמו כן, ברור שהפונקציה צריכה להיות זהה עבור כל מערכת יחוס, הרי, הנחת היסוד של תורת היחסות אומרת שלא ניתן לקבוע מהירות מוחלטת, מכאן המלה "יחסית", או שצריך למצוא טרנספורמציה חדשה לפונקציה של הזמן בין מערכות היחוס, טרנספורמציה זו לא תוכל להשתמש בזמן (משום שהיא אמורה להיות בלתי תלויה במערכת היחוס), ולא במהירות האור המוחלטת (משום שאם היא פונקציה של הזמן, היא לא מוחלטת, אלא יחסית). לכן, השימוש בטרנספורמציית לורנץ הוא מגוחך, אין לטרנספורמציית לורנץ שום משמעות יותר (ז"א במערכת פיזיקלית כזו).

אגב, עדיין לא הבנתי מה זה ה"קצב בו הזמן עובר", אולי תנסה לנסח אותו כנוסחה. זה עדיין נשמע לי כמו הכשל העיקרי שלך.
לא הכשל היחיד.. 90049
הקצב בו הזמן עובר ,אני חושב על זה הרבה זמן (אבל בראש של כורדי) .
בהתחלה התכונתי להפרש בין T ל T' במערכת ניחת .
אבל במחשבה שניה זה לא אומר הרבה על הקצב , הרי אי אפשר לגזור את T לפי T
לעומת זאת אפשר אולי להניח שקיים ביקום מקום שמשמש נקודת יחוס ובו מודדים את הזמן בין כל המאורעות באופן מחלט ואז נוכל לחלק את הזמן שעבר אצלנו בזמן המחלט ולקבל קצב לזמן בכל מקום.

בארגנטינה אגב , הזמן עובר יותר לאט מאשר כאן וזה בדוק.

למה זה מגוחך להציב פונקציה תלוית זמן בטרנספורם לורנץ? הרי כשהוא פיתח מהירות האור נחשבה לקבועה.
יש כאן VIOLATION של איזה חוק מתמטי?
אם כן תודיע לי .
שונאי פיזיקה, התרחקו 90150
אם יש מערכת כזו (שבא אפשר למדוד זמן מוחלט), אז כל תורת היחסות לא שווה את הנייר שהיא כתובה עליו. נסה לחשוב איך תדע שאתה נמצא במערכת המדוברת, הרי גם היום, אתה לא יכול לקבוע האם אתה נע במהירות קבועה, או נייח (והמטוס של התימני נע במהירות קבועה). בגלל זה התורה נקראת יחסות, מהמילה יחסי, להבדיל ממוחלט.

זה מגוחך, משום שאז זה לא חבורת לורנץ. שים לב, אם מדובר בפונקציה של הזמן במערכת של התימני, אין לנוסחה משמעות (היא מציגה את הזמן כפונקציה של הזמן, וואללה יופי), ואם מדובר במערכת שלך, אתה פשוט כתבת נוסחה חדשה, שאין בינה לבין לורנץ שום קשר, היא אפילו לא חבורה (מה שמוציא את כל העוקץ מהטרנספורמציה, ראה בהמשך).

כדאי שטרנספורמציה תהיה טרנספורמציה קבילה עליה לקיים תכונות של חבורה מתמטית רציפה:

(בשביל הפשטות, אכתוב טרנספורמציה בין שתי מערכות יחוס, מערכת א' ומערכת ב' כ {א->ב}, למרות שהמאפיין היחידי של הטרנספורמציה הוא המהירות היחסית בין המערכות.)

1. (סגירות) אם יש לך שתי טרנספורמציות, אז גם חיבור הטרנספורמציות היא טרנספורמצייה ({א->ב}{ב->ג}={א->ג}).
2. (אסוציאטיסיות) ניתן לחבר ארבע טרנספורציות מימין לשמאל, או משמאל לימין (ז"א, {א->ד}=({א->ב}{ב->ג}){ג->ד}={א->ב}({ב->ג}{ג->ד})).
3. (איבר היחידה) עבור מהירות יחסית אפס, הטרנספורמציה תיתן תוצאה זהה ({א->א}=1).
4. (איבר הופכי) לכל טרנספורמציה יש טרנספורמציה הופכית שהיא הטרנספורמציה עם המהירות ההפוכה ({א->ב}{ב->א}=1={ב->א}{א->ב}).

נשא להציב את טרנספורמציית כורדי (שהיא טרנספורמציית לורנץ ‏1 כאשר b הוא פונקציה של t, בטרנספורמצייה הראשונה, ושל t' בשניה) בחוק הרביעי ולא תקבל את הזהות, לעומת זאת, כאשר b הוא בדיוק הפוך לb' מקבלים, כצפוי, זהות.

------------------
1טרנספורמציית לורנץ, בניגוד למה שכתבת למעלה, היא
t'=a(t-bx)
x=a(x-bt)
כאשר,
b=v/c
ו
a^2=1/(1-b^2)

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים