ויסוצקי 93179
תרם ראשון לטכניון
אכן ויסוצקי 93454
משפחת סוחרי התה הידועה מזה כבר יותר מ- 150 שנה היא שתרמה את התרומה הראשונה בתהליך הארוך שהפך להיות הטכניון. עדיין אין תשובה נכונה לגבי המציע את שמו העברי של המוסד. זה לא היה איינשטיין, על אף המעורבות הרבה של הנ"ל בהקמת המוסדות להשכלה גבוהה בישראל.
ח"ח וחצי ניקוד לאשר לבשן!
אכן ויסוצקי 93476
ביאליק?
אכן ויסוצקי 93487
השם העברי ניתן רק בשנת 1951, ביאליק שכן אחר כבוד במחילות עפר.
אה 93493
אני רק בדקתי את שנת היסוד. אלתרמן?
אה 93499
לו לפחות היית מנחש לפי סדר האל''ף-בי''ת.
טוב, בואו נבהיר כמה דברים: 94006
איני יודע מה קרה בשנת 1951, אבל הטכניון קיבל את שמו ('טכניון') הרבה קודם, למעשה מאז שפתח את שעריו בדצמבר 1924. את השם העברי 'טכניון' (בניגוד לשם הגרמני 'טכניקום', שליווה את המוסד כאשר היה אמור להיות בי"ס לטכנאים שהקימה חברת 'עזרה' הגרמנית) הציע אכן חיים נחמן ביאליק. שם זה הובא בפני הועד המנהל של המוסד מטעם ההסתדרות הציונית ע"י אחד-העם בשנת 1924, והתקבל מבין מספר הצעות, שכללו את השם 'טכניה' אותו הציע נחום סוקולוב.
(אינפורמציה זו מבוססת על ספרו של אלפרט, Technion: The story of Israel's Institute of Technology)
אינני יודע מאיפה קיבל מר לבשן את האינפורמציה על כך שהטכניון קיבל את שמו רק ב- 1951.
שתי נקודות למנחש הנכון.
Yes ! 94024
ההתקפלות שלי לכוון אלתרמן היא אחת השגיאות הגדולות שעשיתי בחיי. ניתן להשוות אותה רק לקבוע הקוסמולוגי של איינשטיין (הממ. אז אולי בסוף יתברר שזה בכל זאת אלתרמן).
טוב, בואו נבהיר כמה דברים: 94062
התשובה הנכונה והטעות בדיבור אחד נאמרו:
בשנת 1951 שונה השם ל"טכניון - מכון טכנולוגי לישראל". חשבתי שהכוונה לעברות השם "טכניקום", אבל כנראה שמדובר כאן על הוספת "מכון טכנולוגי לישראל".
אמרו כן לזקן 93572
מאחר וב-‏1951 הוחלט על המעבר לראש הכרמל ממרכז חיפה,היכן שהיום מוזיאון המדע,ומאחר ובן גוריון הוא זה שבחר את האתר החדש,ומאחר ולבן גוריון היתה אובססיה לעיברות שמות לועזיים,אני מהמר על ראש הממשלה הראשון.

אגב ויסוצקי-יורשי קלונימוס ויסוצקי מאודיסה, החליטו להעביר 100,000 רובל מעזבונו של אביהם, באמצעות אחד העם, למטרת הקמת בית ספר גבוה לטכניקה באחת מערי א"י.

התפתח מאבק בין ירושליים לחיפה מי תזכה בו.ד"ר פאול נתן מנהלה של חברת "עזרה", הידועה בשל מאבקה הלא סימפטי נגד המורים שבקשו ללמד בעברית ("מלחמת השפות"), המליץ על חיפה, בשל חזון התפתחות הנמל.
הירושלמים התנחמו באוניברסיטה העברית.בתחרות מי ייפתח קודם ניצח הטכניון, בהקדימו בכחודשיים את האוניברסיטה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים