בתשובה להאלמוני המקורי (מהדיון ההוא), 23/09/02 18:28
שנות התשעים 93744
טל ברודי, ווילי סימס, סטיב שלכטר, סטיב קפלן, סטיב מאלוביק, דיוויד בלאט ויש עוד רשימה של ספורטאים, רובם ככולם בתחום הכדורסל שעלו לארץ בשנות השבעים ושנות השמונים המוקדמות. אפשר לצרף אליהם למעשה את מרבית הספורטאים שעלו לארץ עד שנות השבעים מארצות זרות. אני מתייחס לשנות השמונים ובעיקר לשנות התשעים, מהנקודה שמופיעים זרים בכדורגל וספורטאים עולים מרוסיה.

אני לא מצפה מרוסו שיעשה מילואים. אני בספק אם יש בזה הרבה תועלת. הוא עדיין קיבל זימונים לנבחרת קרואטיה שזכתה בהופעתה הראשונה במונדיאל במקום שלישי והעדיף את ישראל וסיכוי לא ברור לאזרחות כאן.

לגבי העובדה שהם נזרקים לקרוואנים - הם גם לפעמים נזרקים מהמדינה כמו שקרה למרים משקולות אחד אחרי אולימפיאדת אטלנטה. לאלכס אברבוך ניתקו את המים בבית ודני קראסנוב ראה יותר מדי קרוואנים בחייו. לא שמתי דגש על הנושא הכלכלי אלא יותר על הנושא של היחס של החברה אליהם. העיקר הוא שאנשים לא מוכנים להתייחס להישג של אברבוך כאל הישג של מדינת ישראל בגלל שהוא לא נולד כאן ועלה לפני פחות מדי זמן,
שנות התשעים 93751
קראתי שוב את הפיסקה ההיא והצדק עימך (למרות שלדעתי היא (הפסיקה) ערוכה בצורה כזאת, שנועדה להפיל רפרפניי מאמרים).
לגביי רוסו, כפי שכבר כתבתי, אני חושב שטענתך כאילו הוא אמר שהוא מוכן לעשות צבא אינה נכונה. במישור המעשי אתה צודק, אף אחד לא מצפה ממנו שיעשה מילואים. לגבי הזימון לנבחרת, אם אתה מדבר על הנבחרת של מונדיאל 98 (זאת שזכתה במקום השלישי), אז זה נראה לי עוד יותר מוזר. רוסו הגיע לישראל רק כמה שנים קודם לכן (96?), האם כבר אז הוא בנה על לשחק בנבחרת ישראל?
לגביי יתר הטענות שלך, חלקן נכונות, אך רובן, או לפחות יותר מידי מהן, נגועות בסוג של חוסר פרופורציה. אולי אני אתייחס לכך בהמשך.
רגע של קטנוניות 93832
95'. הוא הגיע לפועל באר שבע ב - 95'.
שנות התשעים 93875
יש הבדל משמעותי בין ג'ובני רוסו לבין אנה סמשנובה.
ג'ובני רוסו הוא "פועל זר", שבא לעבוד בארץ, וירא כי טוב, והחליט לנסות להשאר כאן. (כמוהו גם שורה אובארוב, ואם תרצו - גם זובין מהטה).
אנה סמשנובה, לעומתו, מקבילה יותר לטל ברודי (ואם תרצו - לארקדי דוכין, או ליבגני אריה). היא עולה חדשה (או אולי כבר לא כל כך חדשה), שבמקרה (או אולי לא כל כך במקרה, אבל זה לא ממש רלוונטי) היא גם ספורטאית מצטיינת.
אגב, צריך להפריד בין היחס הפוגעני כלפיה בשל "רוסיותה", לבין ההתעלמות מהשיגיה בעתונות הספורט, הנובעת, לדעתי, משלוב של ההתיחסות הכללית של עתונות זאת לכל ענפי הספורט שאינם כדורגל או כדורסל (נסו להשוות את החשיפה בה זכה עמוס מנסדורף בעתונות הספורט, לזאת לה זכה , נניח, אלון מזרחי, שמבחינת הישגיו העולמיים השתרך מרחק שנות אור מאחורי מנסדורף), ולהתיחסותה לספורט הנשי (זוכרים את קבוצת הכדורסל של רמת השרון?)
שנות התשעים 93914
עד לפני שלושה חודשים, אלופת העולם היתה צרפת, סגניתה היתה ברזיל ובמקום השלישי נמצאה נבחרת קרואטיה. רוסו לא קיבל זימון לנבחרת הגדולה של 98 אבל אחר-כך הוא זומן.
שנות התשעים 93762
לאברבוך ניתקו את המים כי הוא לא שילם את חשבון המים. הוא לא שילם את חשבון המים לא כי הוא עני מרוד, אלא כי הוא לא היה בארץ מספר חודשים.
שנות התשעים 93857
בטקס אנשי השנה שנערך בארוץ שתים בשיטוף פעולה אם ידיעות אחרונות
ההשנה הסתבר שאברבוך לא מועמד לאנשי השנה בספורט כשנשאל העורך איך זה שמר אברבוך לא מועמד השיב העורך שאברבוך זכה בהסג הספורטיבי לאחר שראשימת המועמדים נסגרה ולכן הוא יסתפק בפרס סימלי זאת לא חוצפה
שנות התשעים 93906
אולסי פרי! ארל ויליאמס!
שנות התשעים 93912
ארל ויליאמס ולבן מרסר לא גרים בארץ יותר. והם ספורטאים שעשו את כל הקריירה שלהם כמעט בארץ. לבן מרסר אפילו עברת את שמו אחרי תהליך התגיירות. פעם קראו לו בירד קרטיס אם אני זוכר נכון.
אולסי פרי חזר לארה''ב גם הוא והסיבה היחידה שהוא חזר לארץ זה כי שם הוא מוגדר כיום אסיר לשעבר וכאן הוא מוגדר אושית תרבות.
בזמנו עשו סרט עלילתי קטן ונפלא בשם ''אזרח אמריקאי'' שמתעסק נהדר בבעיה הזאת של שחקני כדורסל זרים. ניסיתי להתחמק מלגעת בנושא שלהם כי הוא עולם ומלואו של בעיות.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים