בתשובה לאביב, 08/09/00 15:27
השלב הבא באבולוציה 9387
יש שני סוגים של ''אבולוציה'' - השיטה האיטית, הפשוטה יותר, היא מרוץ ההשרדות - טורף ונטרף שמפתחים תכונות שהולכות ומשתפרות כתגובה זה לאבולוציה של זה, או תחרות דומה בתוך המין עצמו על משאבים. זהו אכן תהליך של שיפור מתמיד.
השיטה השניה, הרבולוציונית יותר, היא ההסתגלות לתנאים חדשים לגמרי. זו השיטה שיוצרת מינים חדשים לגמרי.

בעוד שאני מוכן לקבל את הטענה שהשיטה השניה לא ממש משפיעה עלינו כרגע, הרי שאין לי ספק שהאבולוציה האיטית יותר, זו של התחרות בתוך המין, קיימת כל הזמן.
מה שכן, עובדה מעניינת היא שדווקא אלו בעלי תכונות פחות ''נחשבות'' בקרבנו - עניים, בעלי השכלה נמוכה (ובמשתמע, אם כי לא בהכרח, בעלי אינטליגנציה נמוכה יותר) - הם אלו שמתרבים הכי הרבה. מעלה תהיות מעניינות לגבי כיוון ההתפתחות הנוכחי שלנו.
השלב הבא באבולוציה 9448
מדוע אתה חושב שהשיטה השניה לא ממש משפיעה עלינו? האם לא ניתן לראות בצבע העור השחור של ילידי אפריקה כהסתגלות לתנאים חדשים?

במבט אבולוציוני על פרקי זמן גיאולוגיים, ייתכן שזוהי למעשה התחלה של איזה מין חדש או משהו. בכל מקרה, הסקה של קצבה של האבולוציה על פי ההיסטוריה האנושית הידועה (נגיד כמה אלפי שנים) אינה אפשרית.
השלב הבא באבולוציה 9451
אתה מודע לכך שאתה הולך הפוך, נכון? השחורים באפריקה היו לפני הלבנים, האדומים או הצהובים, ודווקא שלושת האחרונים הם ההסתגלות לתנאים מקומיים (שקיבלה כל פעם פן שונה במקצת, למרות שהמטרה בסופו של דבר דומה).
בכל מקרה - מדובר על שינויים שהתרחשו הרבה לפני התקופה עליה אני מדבר.

אכן, אי אפשר להסיק על קצב האבולוציה בימינו מתוך עדויות אמפיריות. מה שאני עושה הוא להסיק מתוך הבנתי את דרך פעולתה של האבולוציה, כדי לנחש אלו אפשרויות יש לה בעתיד.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים