אני זוכר 705988
אני זוכר שנהרגו כל שנה חיילים בעזה, נכון רק בין 10 ל 20 בשנה ממוצעת
אז זה הפתרון ?
אני גם זוכר שאפילו בשליטה מלאה , היו פיגועים , כי לא היתה ברירה והיה צריך לאפשר לתושבים לצאת לעבודה.
אני גם זוכר שמישהו דאג ל חשמל, מים גז , עבודה לתושבי עזה.
האם כל זה שוקלל בפתרון ?
בקיצור , להציג רק את הפתרון הצבאי (של פעם , שבכלל לא בטוח שיעבוד היום) בלי להציג את המחיר האמיתי (גם משוקלל להיום , בכל זאת יש שם לפחות 2 מליון) זה רק חלק מהתשובה.
אני זוכר 705994
במאמר סקרתי בקצרה את ההתפתחויות בתוך עזה שהיו בה תקופות אלימות יותר ואלמות פחות. את שנות האינתיפאדה הראשונה ייחסתי לשנים האלימות. עברתי עכשיו על הערך "האינתיפאדה הראשונה" בויקיפדיה ויש שם סקירה של האירועים שאירועו במהלכה. דווח על מספר בודד של חיילים שנרצחו, שניים או שלושה אך בכל המקרים זה לא היה בגזרת עזה. לכן אני מניח שלא היו בתקופת האינתיפאדה הראשונה אירועים שבהם נהרגו חיילים בעזה, וסביר שאחרי שהאינתיפאדה הזאת נגמרה, ערב הסכמי אוסלו, לא היו גם הרוגים אז. לכן, אם אתה מתכוון במשפט הראשון למציאות ששררה טרם הסכמי אוסלו, אני חושב שאתה טועה ומטעה.
שאלת אם זה הפתרון. שכחת שאני לא ניסיתי לספק במאמר הזה איזה "פתרון", אלא קראתי להפסיק בכלל להשתמש במושג הבלתי אפשרי הזה. פתרון זה מה שעשה הצד הפוליטי השני עם שתי הנסיגות שבהן פינינו את עזה לחלוטין, וגם מה שהוא דורש שנעשה עכשיו.
אני זוכר 705995
רצח אבי סספורטס ואילן סעדון [ויקיפדיה] בוצעו על ידי אנשי החמאס מעזה. אבי סספורטס עלה על טרמפ בצומת הודיה שליד אשקלון ונרצח בסמוך. אילן סעדון עלה על טרמפ בצומת ראם (לא קרוב לרצועה) אולם החוטפים תכננו להוביל אותו לג’בליה.
אני זוכר 705996
מדצמבר 1987, עת פרצה האינתיפאדה הראשונה ובמשך שש שנותיה, נהרגו בעזה 29 ישראלים - אזרחים וחיילים. ההרוג הראשון היה סוחר הרהיטים שלמה סקל. מספרים אלה אינם כוללים הרוגים בשטחי ישראל מפעולות טרור שמקורן בעזה. מהחתימה על הסכם אוסלו, בספטמבר 1993, ועד אוקטובר 2000, נהרגו 39 ישראלים ברצועת עזה.
230 ישראלים וכ-‏2,600 פלשתינאים נהרגו ברצועה מאז כיבושה

עוד משהו מעניין שנתקלתי בו: מיד עם פרוץ האינתיפאדה הראשונה (שבכלל פרצה ברצועת עזה, 1987) התמוטט הממשל האזרחי ברצועה (הפסיקו לשלם מיסים. השוטרים ועובדי הממשל התפטרו). עוד לבנה ניתקת מקיר המציאות המדומה של הישראלים: ישראל לא נסוגה מרצועת עזה בהתנתקות או בהסכמי אוסלו, אלא הפלשתינאים ניתקו את עצמם מן הכיבוש ב"התנערות" הראשונה. בהתנתקות רק פינו את יישובי גוש קטיף, את המפגינים שהצטרפו אליהם ואת החיילים שהיו מוצבים שם ולאורך הגבול עם מצריים.
אני זוכר 706041
רק שאת הנסיגה השנייה ביצע הצד הפוליטי ה''ראשון'', כולל תמיכה של ראש הממשלה המכהן כעת.
רק כדי להעמיד עובדות וצדדים על דיוקן.
אני זוכר 705998
לפי הנתונים שמביא שוקי נהרגו בעזה במשך 6 שנות האינתיפאדה הראשונה כ 5 אזרחים וחיילים בשנה, וזו הייתה תקופה אלימה, שאחריה השתרר שקט ייחסי עד להסכמי אוסלו. בצוק איתן בלבד נהרגו כמעט 70 חיילים.
מכל מקום המאמר דן במחאת תושבי עוטף עזה, וכאן אין שום וויכוח שלפני נסיגות אוסלו היה שם שקט מוחלט, ואחריהן עד היום, כפי שהם עצמם מעידים חייהם אינם חיים.
אני זוכר 706003
זה פשוט לא נכון.
המספרים מתיחסים לתקופת האינתיפאדה כ-‏1987 עד ספט' 1993, חתימת הסכמי אוסלו. השנה וחצי לפני אוסלו היו תקופת השיא של האבידות (הישראליות) באינתיפאדה הראשונה. אתה יכול לראות זאת באתר האבידות של בצלם. אמנם אין שם הפרדה בין עזה ליו"ש, אבל בניגוד למה שטענת אין הבדל בפעילות בין יו"ש לעזה גם אחרי התפרקות הג'יהאד האיסלמי והיו הרוגים בעזה גם בשנים אחרי 1990.
אני זוכר 706010
לפי ויקיפדיה האינתיפאדה "החלה ב-‏9 בדצמבר 1987, נחלשה באופן משמעותי לאחר מלחמת המפרץ ב-‏1991 ורשמית הסתיימה עם חתימתם של הסכמי אוסלו ב-‏1993." אני רואה במועד מלחמת המפרץ ב 1991 כשנחלשה את מועד סיומה (לא ידעתי שנרשם מועד רשמי לסיומה). כמה הרוגים היו בעזה מסוף מלחמת המפרץ ועד חתימת הסכמי אוסלו? כיוון שכתוב שנחלשה הנחתי שאחרי שנחלשה היו אז גם פחות הרוגים מאשר לפני שנחלשה. טעיתי?
אני זוכר 706014
כפי שכתבתי השנים 1992-1993 היו שנות שיא במספר האבידות הישראליות. לא הצלחתי למצוא הפרדה בין אבידות בעזה וביו"ש. הסיבה לשיא אינה קשורה בשום צורה לנאראטיב שלך. מה שקרה הוא שבראשית האינתיפאדה היה מדובר בהתארגנות עממית מקומית וספונטאנית, כנראה כלל לא בשליטת אש"ף (אלא יותר בהנחיית חוגים אזרחיים כמו מובארק עווד). זו היתה התקוממות האבן ובקבוק התבערה ולכן מספר האבידות הישראליות היה נמוך. כאשר שככה ההתקוממות הראשונית בתקופת מלחמת המפרץ ובגלל מעצר וגרוש הפעילים הראשיים, אש"ף השתלט על השטח וההתקוממות פנתה לנתיבים מאורגנים וחמושים יותר ולכן מספר האבידות הישראליות עלה.
אני זוכר 706016
קשה לי להאמין בתסריט שלך. כידוע, אשף הגיע לכאן חמוש מתוניסיה בעקבות הסכמי אוסלו. קודם לכן, כששכן בתוניסיה הוא פעל בעיקר בחו''ל. אני ממשיך להסתמך על הכתוב בויקיפדיה שבתקופה הזאת האינתיפאדה נחלשה, ולכן מן הסתם גם מספר האבדות ירד. כדי שבכל זאת אאמין, אתה צריך להתאמץ יותר.
אני זוכר 706022
אתה יכול גם לא להאמין לכך שהסכמי אוסלו היו אחרי האינתיפאדה הראשונה.
אני לא זוכר כל כך טוב 706033
אופס. נראה שעליתי על עוד נאראטיב מדף המסרים של הימין שהנתונים האלו בדיוק סותרים אותו.
הנאראטיב הוא שעד אוסלו הכל היה בשליטה ואז רבין הכניס את אש"ף חו"ל לשטחים ופרץ הטרור.
מתברר שאש"ף מצא את הדרך לשטחים גם לפני אוסלו ולא חכה לרובים שרבין נתן להם. החמאס והג'יהאד בכלל פרחו בלי אש"ף תוניס. אחרת, מנין מצא רבין 400 מנהיגים לגרש?
אני לא זוכר כל כך טוב 706035
כתבת ''אשף משתלט על השטח''. עכשיו אתה מדבר על ג'יהד איסלאמי וחמס.
אני לא זוכר כל כך טוב 706039
נו, אז מה? אני גם מדבר על זמנים שונים. אש"ף (המפקדה הלאומית) "השתלט על השטח" ועל ועדות ההלם באמצע 1988. מנהיגי החמאס גורשו ב-‏1992.
אם אש"ף לא היה בשטח והכל זה היה חמאס, מדוע חיסלה ישראל את אבו ג'יהאד?
אני לא זוכר כל כך טוב 706040
אבו ג’יהאד חוסל לפני הקמת החמאס.
אני לא זוכר כל כך טוב 706042
לא, בכלל לא. אתה מתכוון לאמנה של חמאס מאוגוסט 1988. החמאס הוקם בדצמבר 1987. אבל גם זה לא נכון. החמאס קיים ברצועה עוד משנות ה-‏50 תחת שמות שונים, כמו הדעווה והמוג'מע, כולם ארגונים הנאמנים לדגל של תנועת האחים המוסלמים. הג'יהאד האיסלמי שהוקם עוד לפני החמאס היה בתקופת הקמתו מעין זרוע צבאית של החמאס החברתי-מדיני.
בכל מקרה, לאורך כל תקופת האינתיפאדה הראשונה פעלו ארגוני אש"ף, החמאס והג'יהאד, זה לצד זה נגד ישראל, תוך שהם נאבקים גם זה בזה וכולם יחד עם ישראל גם פגעו באזרחים פלשתינאים בלתי משוייכים.
אני לא זוכר כל כך טוב 706048
Splitter וזה משנת 79'...

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים