729099
למודאגים אני יכול לספר בשמחה שיש מי שכבר עוסקים בסוגיות החשובות באמת בהקשר זה. תקציר מנהלים: יש דעות לכאן ולכאן, אבל הרב ד"ר חנוך קאהן, כותב המאמר, סבור ש"אם ייצרו את התא הראשון מפרה שנשחטה כדין - דין הבשר כבשר לכל דיני התורה, ואם יוציאו אותו מפרה חיה דינו יהיה כאבר מן החי". חבל שלא ניתנה הדעת גם לשאלה איזו כשרות נדרשת לבשר זה, כי לא יעלה על הדעת שבדיקה חד פעמית של משגיח כשרות אחד תספיק לכל אלפי הטונות של הבשר המעבדתי שייוצר אח"כ.
729105
השבח לאל - על ידיעה כה מרננת ומשלהבת מיצי מרה. כעת רק נותר לחכות שהמדע ימציא לנו בשר אחר ולובסטרים כשרים למהדרין בטעם ביסלי גריל.
אני כבר רואה באופק מפעלים בסין מייצרים לנו זונות כשרות למהדרין עם עור קפוא ובלי קמטים כמו בתפוחים ותמרים של רמי.
729108
מה שחסר לך בחיים זה זונות עם עור קפוא? אתה ממשפחה של אסקימוסים?
_____________
חידת טריוויה: מי יודע להשלים את החמשיר שנפתח ב

מעשה בסטודנט ושמו גוטב
שיצא למסע אל הקוטב
...

(זה החמשיר הכי ישן שאני זוכר, ואני קצת פוחד לחשוב מה זה בעצם אומר עלי כי הוא רחוק מאד מלהיות מרשים. הופתעתי לראות שגוגל בכלל לא מכיר את היצירה).
729123
הוא הרג אסקימואית
ואנס את הדוב
יהה גוטב זכור לטוב.
729157
התכוונית לשאול אם מישהו מכיר את המקור... (שמכיל, אגב, כמה אלמנטים המהצעה שלך ודרוע כמעט כמוה :-)). החמשיר התפרסם ב"גמד".
729160
אני מבין שהטעם המעודן שלך בספרות התעצב כבר בגיל צעיר. כל הכבוד!
729161
המממ, אכן.

כאן אפשר לקבל רושם מסויים על הסחורה (הגדילו את התמונות הקטנות למטה).

והחמשיר המדובר:

מעשה בסטודנט ושמו גוטב
שיצא למסע אל הקוטב
וכשבת אסקימוס
אמרה לו "אנוס"
הוא ענה שקפא לו הרוטב.
729166
וואו, זה גורם ל'בלייזר' להראות כמו סוגה עילית.
729295
התעכבתי עם האייל כמה ימים, אחרת הייתי משלים את זה מייד. כמה הבדלי ניואנסים בגרסה שלמדתי מאמא שלי(!):

מעשה באדם ושמו גוטהלף
שרצה להגיע לקוטב
אך כשבת אסקימוס
אמרה לו "אנוס"
הוא אמר לה, "קפא לי הרוטב".

לפחות בעניין שמו של הפרוטגוניסט אני חושב ששל אמא שלי עדיף בהרבה.
צימרמן 729297
מקובץ שירי צימרמן
729301
אמא שלי, שהיתה מורה ומחנכת ‏1בישראל, היתה מתחלחלת מעצם הרעיון. "גוטהלף" כחרוז של "קוטב" אולי עובר בעדות מסויימות (אלה שעבורן "פז" הוא ר"ת של "פנזין וזולר") אבל לא אצל הקורא הטיפוסי של "גמד".
______________
צ'ופר: מדי פעם הייתי זוכה לקרוא מערבונים וטרזנים שהוחרמו מתלמידים סוררים, אבל לצערי זה היה ארוע די נדיר.
729307
כשאני מנסה לדמיין את אמי ז"ל מקריאה לי חמשיר כזה, אני כמעט מתעלף. אמך צברית?

מכל מקום, הגרסה הזכורה לי היא זו:

מעשה בחוקר (לא סטודנט ולא אדם) ושמו גוטב
שערך לו מסע אל הקוטב
כשבת אסקימוס
אמרה לו אנוס
הוא אמר לה קפא לי הרוטב (השורה האחרונה כמו שלמדה אותך אמך)
729313
כדי להנמיך עוד יותר את הפתיל הזה - אבל לפתוח פתח להפוך אותו לפחות מיזוגני - אפשר לאיית את האסקימוס בשורוק.
729317
יש, גסויות!

ראיתי שפוקינג_(כפר) [ויקיפדיה] יחליף את שמו (לא את ההיגוי). מעניין מה יקרה למותג הבירה.
729318
ומה שלמדתי מהקישור שלך זה ש'כפריר' זו מילה.
ובאשר לבירה - Frankly, I don't give a fugg.
רם ויעל 729323
פעם תרגמו מחזה לשם „רם ויעל״, היו יכולים באותה מידה לתרגם מחזה אחר של אותו מחבר לשם „כפריר״.
רם ויעל 729324
החנית המנוערת הזו חלפה מעל לראשי.
פענוח להדיוטות הכפריר?
רם ויעל 729327
"רם ויעל" - רומאו ויוליה, כידוע.

המלט.
רם ויעל 729329
את הראשון הבנתי לבד, כמו שרומזת התגובה שלי, אני מקווה.
תודה על הבהרת השני.
רם ויעל 729339
אה, עכשיו הבנתי את הרמז שלך.
729326
הבירה נקראת Fucking Hell
בגרמנית זה בירה בהירה מהכפר פוקינג.
אני הייתי שמח להזמין מהברמן פוקינג הל.
729319
לפני שהכתיב המלא השתרש, עין זיון היה המקום היחיד בארץ שניקד את שמו על השלטים. עכשיו הם ''עין זיוון'' והבעיה נפתרה.
729330
עין לזיון צופיה.
729332
מתחדישי המחבר ל"פורנו"?
729370
זה אחד הפרקים במערב ארצות הברית.
729367
פתאום המבט של לוגו האתר נראה לי ממזרי משהו. כאילו פגש במזחלת שלמה.
729207
זה ארוך מדי מכדי שאתחיל לקרוא, אבל מעניין אותי אם זה יהיה בשרי או פרווה מבחינה הלכתית.
729239
כצפוי, דעות שונות. החל מלא-כשר-בכלל, עבור בבשרי וכלה בפרווה. יש שתולים זאת גם באופן שהושג התא המקורי.
באופן אישי אני שומר כשרות ובכוונתי לאכול ללא הגבלה (כלומר, גם בשילוב מוצרי חלב ממעבדה).
729249
מה שמעניין אותי הוא המחיר והריקמתיות של המוצר.

אם המחיר יהיה יותר מעשרה אחוז מהמחיר של בשר טבעי --- אני מוותר.

לגבי ריקמתיות, אם זה לא יהיה מוצר סיבי אלא מין מימרח אני גם מוותר. מנסיון אישי מזון שאינו סיבי משפיע לרעה על פעולת העיכול שלי (במיוחד הופעת צרבת לא נעימה).

הניסוי שלי הוא שלא תהיה הצלחה גדולה למזון סינטטי לפחות מהסיבה הראשונה. רוב אנשים לא אוהבים שמרוקנים להם את הארנק.

שמעתי בעבר על מזון סוילנט (או שם דומה) שדיברו עליו הרבה לפני מספר שנים וכנראה לא הצליח במיוחד לאחר העלמות ההייפ
* במקום "הניסוי" צריך להיות "הניבוי" 729250
המיקלדת המעצבנת שלי ''מתקנת'' אותי בעקשנות גם כאשר האיות שלי נכון.
729253
סוילנט גרין? שמעתי שהוא נכשל בגלל בעיות כשרות.

נסיונות העבר לא ממש רלבנטיים כי הם לא התבססו על בשר אלא על תחליפים מוצלחים יותר או פחות.
729252
לפחות עפ"י אותו רב שציטטתי קודם: בשרי. אני משער שצמחונים דתיים ישיגו בקלות יחסית פסיקות אחרות (ידידיה בטח לא בדעת יחיד).
729263
שאלה: אם באמצעות הביוטכנולוגיה המודרנית יפתחו זן גמלים בעלי פרסות שסועות האם הם יהיו כשרים למאכל (מן הסתם חזיר מעלה גירה זה הרבה יותר קשה)?
729264
לא עונה על שאלתך, אבל בכל זאת: תגובה 159615.
729276
אני די בטוח שתגובה 159702 היא שלי. אני לא יודע אם זה משמח או עצוב ששבע עשרה שנה אחר כך חזרנו לאותה הנקודה :)

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים