בתשובה לכליל החורש נאורי, 16/11/02 16:22
לי יש מה לומר על סין. 107165
כליל - כל מי שעיניו בראשו תוהה על כך...

התשובה: לשרון צמד-נלווים קיצוניים חדש, לו ולנלווים הללו גם יחד יש פריימריס ואז בחירות כלליות, ושני *אלה* תמיד היוו סיבה טובה אצל פוליטיקאים לנפח הבלים על-מנת לצאת למלחמה....ועיין ערך: פרס, 96'.

ועכשיו, משסילקנו את הבלי המזה"ת, נעבור לעניינים היותר חשובים ומשמעותיים: נשאלת השאלה, מה תהיינה עמדותיו של הו ז'ינטאו בנוגע לזכויות-האדם בסין, לשאלת טיבט ולמעמדה של סין בעולם - האם מי שדיכא בשעתו מרד בטיבט יהיה הוא-הוא האדם, שינהל מו"מ בנוגע אליה? האם ידרוש יתר כח לסין, בהתאמה לגודלה, בזירה העולמית ויקרא תיגר על מנהיגותה, הכופה וחד-הצדדית, של ארה"ב? במקרה מעין זה, האם ניצבים אנו בראשיתו של "המילניום הסיני" - או, למצער, המאה הסינית? האם "הצי השישי של סין" עתיד לפטרל בנמל חיפה? או שמא להיפך - יחזור כאן תקדים גורבצ'וב - ממנו, מן הסתם, חוששים מתנגדי-הרפורמות בסין - קרי, יתר פתיחות למערב שתגרור עמה את החלשת סין, גם אם תביא ליתר חירות לאדם הפרטי?
סין היא ארץ עתיקה, בה שרד, למעשה, עד היום, משטר קיסרי-ריכוזי עתיק. למעשה, לו שרדה מצרים הפרעונית עד ימינו, היתה היא מקבילתה המערבית של סין. יש מיליארד ושלוש-מאות מיליון סינים, ואם רק יקום עם זה על רגליו, יביא הדבר לשינוי (מבורך? מקולל?) בכל דברי-ימיה של האנושות בכללותה.
בלי שום צל של ספק, נודעת להתרחשויות המדיניות שם חשיבות גדולה לאין-שיעור, מאילושהן התנגשויות ותקריות במזה"ת.
לי יש מה לומר על סין. 107203
אני מסכים כי בעולם המערבי, ובחלק ניכר מן העולם המזרחי הקרוב, נהגו לתת ערך מוגזם עד למגוחך להתפתחויות במזה''ת, תוך התעלמות ממה שקורה בדרום מזרח אסיה בכלל, ובסין בפרט. (הפחד מהשתלטות היפנים על הכלכלה העולמית היה הפוגה קצרת מועד בעיוורון זה.) אני רואה שלאור התרחבות הפעילות המזה''תית לכיוון דרום מזרח אסיה, ולאור המודרניזציה וה''פתיחות'' הסינית הגדלה, המודעות לחשיבות דרום מזרח אסיה מתחילה לגדול.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים