בתשובה לדובי קננגיסר, 29/01/03 20:43
המדינה זה שינוי? 125223
ההתיחסות העקבית שלך אל רצונן וצרכיהן של כל המפלגות האחרות כאל אינטרסים צרים, ואל רצונותיה וצרכיה של שינוי כאל מה שטוב למדינה (או כאל מה שהיא מאמינה שטוב למדינה), פשוט מגוחכת. שינוי, כפי שציין לוגי, לא רוצה ממשלה בה היא מהווה את הסמן השמאלי כי זה רע ל*אינטרסים* שלה, ורע ל*אלקטורט* שלה, זה הכל.
טומי לפיד ישב ערב ערב בתשדירי התעמולה והסביר לצופיו שמצנע סתם מדבר, שהעבודה (עם מצנע או בלעדיו) בסוף כן תיכנס לאחדות, ושהוא, לפיד, ישב רק בממשלה כזאת. עכשיו הוא מפעיל "ספינים" ולחצים (לגטימיים לכשעצמם, רק הרצינות התהומית שאתה מייחס להם מעט תמוהה) על העבודה ומצנע שיפגעו באמינות של עצמם, וישכבו על הגדר, כדי שהוא לפיד, יוכל להחליק בקלילות אל הממשלה ולהצטייר כמי שעמד במילתו.
המדינה זה שינוי? 125266
אני לא אמרתי את מה שאתה מייחס לי. אמרתי שזהו אינטרס של שינוי, ואני גם מבין את האינטרסים של העבודה (כתבתי על זה מאמר שלם. קראת?), ובכל זאת, כשאני מסתכל מנקודת מבטי על מצב העניינים, אני חושב שמה שישרת את ישראל הכי טוב זו ממשלת אחדות חילונית. לגמרי במקרה - זה גם משרת את האינטרסים של המפלגה שבחרתי בה. האם יעלה על הדעת שהאינטרסים שלי ושל המפלגה לה הצבעתי יהיו תואמים?!
אני אשאיר לך לחשוב על השאלה האחרונה הזו.
המדינה זה שינוי? 125693
"שינוי חושבת שזה האינטרס של המדינה שהחציון של הממשלה יעמוד במרכז, לא בימין" - טעות. שינוי לא חושבת שזה האינטרס של המדינה (אלא אם כן נתעלם מהמובן שבו האינטרס של המדינה הוא שבבחירות הבאות שינוי תהיה כמה שיותר גדולה). זהו אינטרס פוליטי צר של שינוי שנובע מקונסטלציות פוליטיות מסיומות, ומאינטרסים רגעיים וספציפיים. בסיטואציות אחרות היינו מגלים (ומי יודע, אולי עוד נזכה לגלות את זה בשבועות הקרובים) ששינוי בעצם חושבת שלמדינה יש אינטרס אחר/שונה.
המדינה זה שינוי? 125857
אתה חושב ששינוי לא חושבת שמה שהיא רוצה הוא טוב למדינה? אני חולק עליך פה.

וזה ששינוי, ככל הנראה, אכן תלך לקואליציית מרכז-ימין צרה, לא משנה את העובדה שהיא חושבת שהיה טוב יותר אם העבודה הייתה בפנים. פוליטיקה זה עניין של פשרות, כבר אמרתי?
אתה אמרת? 125860
אמר את זה הרבה לפניך יוסי שריד‏1, ותראה לאן זה הביא אותו.
_____
1- אחרי האקט האצילי של ההתפטרות, מותר לקרוא לו יוסי שאהיד?
המדינה זה שינוי? 125883
אני חושב ששינוי נוהגת כמו כל מפלגה אחרת‏1 ושביותר מידי הודעות שלך אתה לא מפנים את העובדה הזאת, או לא מביא אותה לידי ביטוי.

1 עפ"י אינטרסים צרים וציניים שמונעים גם ע"י תאוות שלטון וכסאות‏2, שמתפתחים ומשתנים בהתאם לקונסטלציות פוליטיות משתנות.
2 גם אם ברור שבבסיס, כמו אצל כל מפלגה אחרת, ישנה איזשהי אידאולוגיה בה רואה המפלגה את טובת המדינה.
המדינה זה שינוי? 125945
אני מסכים עם חצי מדבריך - שינוי אכן נוהגת כמו כל מפלגה אחרת. רק שאני חושב שכל המפלגות נוהגות, בראש ובראשונה, כדי לקדם את אותם הדברים שחשובים להן ושהן חושבות שנמצאים בטווח השגתן. אם אכן כולם היו כיסאולוגים, כולם היו רצים לקואליציה. לכל קואליציה. מרצ הייתה יושבת עם ליברמן, שינוי עם ש''ס, מרזל עם טיבי ובשארה עם... אמממ... נגמרו לי המפלגות...

אני, מסתבר, פחות ציני ממך. זה כל עווני.
המדינה זה שינוי? 126070
לגבי למה מר"צ לא יושבת עם ליברמן ראה הערה מספר 2, בהודעתי הקודמת.

לגבי היתר, הנקודה היא לא שאתה פחות ציני ממני (למרות שבינינו, זאת לא ממש חוכמה), אלא (אם כבר) שאתה לפתע מאבד מהציניות שלך כשעוברים לדבר על שינוי (אבל עזוב, לא הייתה לי כוונה לצאת לאיזשהו "מסע צלב" נגדך, ומבחינתי הנקודה מוצתה).
המדינה זה שינוי? 126125
אתה טועה בעמדתי. אינני ציני לגבי אף מפלגה. ברור לי שבפני כל מפלגה עומדים שיקולים אלקטורליים (טווח בינוני - עד הבחירות הבאות) ושיקולים אידיאולוגיים (טווח קצר - חקיקה בכנסת הקרובה, וטווח ארוך - השפעה על אופיה של ישראל), וכל מפלגה נאלצת לשקלל את השיקולים הללו לכדי החלטה על דרך פעולה.
לא רק זה - השיקולים האלקטורליים הם תת-סוג של השיקולים האידיאולוגיים, משום שהמפלגה צריכה לשמור על כוחה ואף להגדיל אותו, אם היא רוצה להמשיך להיות בעלת השפעה אידיאולוגית על המדינה בעתיד. קרה והמקרה ואצל שינוי יש חפיפה מוחלטת בין השיקולים האידיאולוגיים לאלו האלקטורליים - שתי המטרות תוגשמנה בצורה מיטבית בממשלת אחדות חילונית. אצל העבודה, יש ניגוד בין שתי המטרות. זו הסיבה שטענתי שהמפלגה נמצאת במלכוד.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים