האומנם דטרמיניזם? 210631
במקביל התפרסם בידיעות (העיתון המודפס, אין לינק) כתבה מאוד ביקורתית על הדרך שבה מנהלת ארה"ב את הסדר האזרחי בעיקר. מדובר שם על פשיעה, בלאגן, ירידה באיכות החיים, אך חשוב מכל הוא שאין שקיפות של השילטון - לעיראקי הממוצא אין שום ידיעה על מה קורה בוועדות שמנהלות את חייו ושום מושג מה קורה עם אוצרות המדינה שלו (נפט בעיקר) שנראה והוא לא מקבל מהם רווחים. הצדק צריך גם להיראות אמרו פעם... ובכן מה שרואים זה דווקא חיילים אמריקאים על שפת הבריכה בארמון של סאדאם.
אני מאמין שזאת לא כל האמת ויש היבטים רבים של החיים בעיראק שהשתפרו - אבל היעדר השקיפות היא קרעקע לגידולים מאוד רעים וקטליזטור למשוך המונים למאבקו של השייח השיעי המפוקפק.

אגב, אולי המוסלמים בעיראק מצליחים באופן יחסי במאבקם נגד האמרקאים מכיוון שהערבים הם גזע נעלה יותר? כך לפחות חושבים אנשים מסויימים בממסד הרבני.
האומנם דטרמיניזם? 210632
כדי להקל על הקוראים בלינק- ראו את הקטע תחת כותרת המישנה - ''הזכות על ארץ ישראל'', אם כי כל הקטע שווה קריאה.
אגב למען ההגינות אציין שמדובר במקור שניוני ובעל אינטרס- זאת עמותה שיוצאת נגד הפונדמנטליזם היהודי.
מים חיים 210635
''כי כמו שאדם שפוי אינו מחקה מנהגי ואורח חייהם של חיות ובהמות, כן יהודי שפוי ביהדותו אינו מחקה את המנהגים ואורח החיים של הגויים'' (עפ''י המאמר אחד המנהגים שיהודי שפוי לא מחקה הוא דמוקרטיה).

איזה כיף להקרא לא שפוי ע''י החכם הזה.
האומנם דטרמיניזם? 210735
זה מאוד מחזק את החשד שיש לי, שהמשטר הפרו-אמריקאי מבסס את האהדה אליו יותר על אמצעים עוברים לסוחר, ופחות על הזדהות עם ערכים מערביים (אם העיראקים אכן מזדהים איתם - נראה לי שלא מאוד).
עם כל זאת, קשה לי להאמין ששקיפות השלטון משנה משהו ללוחם הקנאי השיעי הטיפוסי. כן משנה לו שהשלטון יהיה שיעי-ערבי-פונדמנטליסטי ולא מערבי-ידה-ידה.
נראה לי שהקטליזטור האמיתי למאבקו של השייח השיעי הוא פשוט פונדמנטליזם שיעי לאומני, זה שכולנו למדנו להכיר ולאהוב.
האומנם דטרמיניזם? 211470
גם אני לא חושב שהיעדר השקיפות היא מה שדוחף את הגרעין הקשה של השיעים-פונדמנטליסטים לאלימות (הם לא זקוקים לסיבה מיוחדת) ולכן ציינתי כי זה מה שמושך את *ההמונים* כלומר מה שהופך את המאבק להצטייר כיותר מוצדק על רקע תיאוריות קונספירציה שהיעדר השקיפות היא הקרקע שלהם. בסך הכל זה טבעי שעם כבוש (וגם אם יש הצדקה לכיבוש) יהייה חשדן כלפי כוונות כובשו ובמיוחד במקרה האמריקאי. גם מי שסבור כי ארה"ב לא מעוניינת בעיקר בנפט העירקי לא יכחיש שמדובר בחשד מתקבל על הדעת.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים