אֲשֶׁר הַחִלּוֹתָ לִנְפֹּל . . .-- נָפוֹל תִּפּוֹל 241293
שמעתי זה עתה ראיון עם יוסי ביילין שבו להפתעתי הוא מכריז ששרון לא יכול להתעלם מהחלטות מפלגתו, החלטה אחרונה זו, וכן קודמתה: משאל מיתפקדי הליכוד. לדעתו (שוב. שאותי הפתיעה) התעלמות כזאת פרושה פגיעה בדמוקרטיה.
אבל הקול הזה הוא חריג במחנה השמאל(1) הצבוע שמיטיב להסביר, ומוצא את כל הנימוקים הפורמליים שבעולם שלפיהם מותר לשרון לנהוג כפי שהוא נוהג ואין בכך שום פגיעה בעקרונות הדמוקרטיה. אין לי ספק שלו פרס, למשל, היה מכריז שהמדינויות צריכה להיות מדיניות ארץ ישראל השלימה כנגד מוסדות מפלגתו ואחר כך משליט אותה בכוח תוך התעלמות מהחלטות מוסדות מפלגתו וניצול מוסד פיטורי השרים לקדם את התכנית הזאת, הייתה עולה צווחה גדולה מאד מהמחנה הזה, ואז הם היו מוצאים בנקל גם את הנימוקים הפורמליים לחוסר הלגטימיות של מהלך כזה.

אבל כך או כך איך שהוא אני חש שהאירוע האחרון הוא הקש שישבור את הבולדוזר. קשה לי להאמין שגם את האירוע הזה יעבור שרון בשלום עם התכנית המטופשת שלו.
לכן, בזהירות, בחרתי בכותרת כפי שבחרתי.

(1) תגובתו של יוסי שריד, למשל, שאותו שמעתי מספר דקות קודם היא שאסור שהחלטות חשובות יפלו ב"כיכר השוק", יענו בועידת הליכוד.
אֲשֶׁר הַחִלּוֹתָ לִנְפֹּל . . .-- נָפוֹל תִּפּוֹל 241311
יוסי ביילין, להזכירך, צריך בחירות כמה שיותר מוקדם כדי שיוכל להכנס לכנסת. יוסי שריד, לעומתו, צריך בחירות כמו קדחת. בכל אופן, אני מאמין שדווקא בעבודה ישמחו אם הליכוד ילך לבחירות אחרי התבוסה הזו של שרון - יהיה לה הרבה יותר סיכוי להרוויח כמה מנדטים ככה.
אֲשֶׁר הַחִלּוֹתָ לִנְפֹּל . . .-- נָפוֹל תִּפּוֹל 241326
כידוע אני לא מת לא על היוסי האחד ולא על היוסי השני, אבל הדבר הזה נובע מכך שדעותינו והשקפותינו מנוגדות.
האם כל מה שהם אומרים ועושים קשור בשיקולים פרסונליים בלבד של כדאיות ? בכך איני בטוח.
אֲשֶׁר הַחִלּוֹתָ לִנְפֹּל . . .-- נָפוֹל תִּפּוֹל 241358
לא נגוע - מושפע. במיוחד דבריו של יוסי ביילין, שכדי שיוכל להשפיע באמת, צריך בחירות שיכניסו אותו לכנסת. כך שהראייה שלו היא, אולי, לטווח ארוך יותר. השיקולים הפרסונליים הם כלי כדי לשפר את סיכוייו להשגת יעדיו האידיאולוגיים.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים