בתשובה לחזי, 13/06/01 13:14
Lack of clarity. 25510
This "clear answer" is only the reporter's interpretation - it's not actually written into the law.
Lack of clarity. 25520
כאשר נדרשת, בנסיבות כלשהן, הסכמה בכתב למשהו, תמיד מצוין הדבר במפורש. כאשר כתוב שנדרשת ''הסכמה'' ולא נאמר בשום מקום שזה חייב להיות בכתב, גם הסכמה בע''פ תספיק.
Lack of clarity. 25526
Again, you say that one must ask direct permission, which could make some situations awkward.
Lack of clarity. 25529
חובת ההוכחה ממשיכה להיות של הנאנסת. זו תצטרך להוכיח באופן כלשהו בבית המשפט שהיא הביעה חוסר הסכמה לקיום יחסי המין, זאת בניגוד למצב שאתה מצייר בו על הגבר להצטייד מראש בהסכמה כנ''ל על פי חוק. מצב כזה קיים רק במקרים בהם חובת ההוכחה היא על הנאשם (ולך תוכיח שאין לך אחות), אבל כשמדובר בדין הפלילי, עד כמה שידוע לי, חובת ההוכחה חלה תמיד על התביעה.

כוונת המחוקק, כפי שאני מבין אותה, היתה להעביר מסר לכל הגברים לפיו מהרגע בו הגברת אמרה ''לא'' באופן שמבהיר מעבר לכל ספק שהיא איננה מעוניינת בקיום יחסי מין, הם עלולים למצוא את עצמם מואשמים באונס ולא יוכלו להשתמש יותר בטענה ''אבל היא לא התנגדה בכוח''.
Lack of clarity. 25533
Okay. But I still see a lot of space for abuse, if the judge decides to interpret the legislature's intent otherwise.
Lack of clarity. 25547
לאו דווקא. אם הפרשנות שתנצח היא זו שהאישה צריכה להביע הסכמה, הרי מספיק לאישה לטעון שהיא לא אמרה ''כן'' בשום שלב, ועל הנתבע יהיה להוכיח שהיא דווקא כן הסכימה. זו בדיוק הסכנה שבנוסח החדש של החוק.
מה שיקרה, לדידי, יהיה ריאקציה של בית המשפט - שימשוך לכיוון הנגדי, מה שרק יזיק לנאנסות האמיתיות.
Lack of clarity. 25562
שינוי החוק אינו משנה את העקרון היסודי לפיו מי שתובע אדם במשפט פלילי חייב להוכיח את אשמתו של הנ''ל מעל לכל ספק, כאשר כל אדם, גם אם הוא חשוד באונס, הוא בחזקת חף מפשע עד שיוכח אחרת. לא מספיק שהנאנסת תטען שהיא לא אמרה את המלה ''כן'', עליה גם להוכיח שהסכמתה החופשית לא ניתנה בשום דרך אחרת, וחובת ההוכחה היא, כאמור, תמיד על התביעה.

לגבי מה שיקרה, אני מאמין שיותר משפטי אונס יסתיימו בהרשעה על סמך התרשמות השופטים מאמינותה של המתלוננת וללא צורך בהבאת מוצגים שונים והוכחות שיעידו על אלימות מצד האנס. קודם נדרשה התביעה להוכיח שננקטה אלימות פיזית או שהחשוד איים לנקוט באלימות, מה שהקשה מאד על תביעתם של אנסים שכפי שצוין כאן הבהילו את הנאנסת עד כדי הבאתה למצב של שיתוק מוחלט וכך לא נדרשו להפעיל אמצעים אלימים כדי לכפות על המסכנה יחסי מין. מן הסתם יהיו שופטים שיביעו הסתייגות מהשינוי בחוק באמצעות ריאקציה כפי שציינת, אבל גם היום יש שופטים ששולחים אנסים לעבודות שירות במקרה הטוב וישר הביתה במקרה הפחות טוב והעולם שותק.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים