בתשובה לערן בילינסקי, 20/08/06 18:39
תגידו 404075
אז לא יכלו לדחות את הסיפור עד שהיא תחזור ?
מה ההגיון בלנהל משפט כשהעדה היחידה הרלוונטית (עם כל הכבוד למקורבים) לא נמצאת ? אם זה חשוב לה (ובוא ניזכר לרגע שכל התהליך הזה מתקיים למענה, למצא האם היא נפגעה/הוטרדה) היא יכלה לדחות את הטיול או להתעמת איתו כשתחזור (כאן האשמה היא בעיקר של המשטרה, לא נראה לי ששאלו אותה מה ומתי).
בסופו של דבר רמון סובל מנזק ניכר רק מעצם הגשת כתב האישום, נזק שעולה בהרבה על מה שרוב הנאשמים בעבירות חמורות יותר (לא נראה לי שיותר מדי אנשים מואשמים בעבירות כאלו) סובלים במידה והם מורשעים.
תגידו 404090
התהליך הזה מתקיים גם למען רמון, שרוצה - ובצדק - לגמור עם הסיפור במהירות האפשרית.
תגידו 404167
האינטרס של רמון לגמור את זה מהר הוא רק מרגע שהחל תהליך שסופו הגשת כתב אישום (ולמעשה פיטורים ע''י בג''ץ). בנסיבות אחרות נדמה לי שהוא היה מעדיף שסך התהליך יהיה קצר ככל האפשר, דבר שלדעתי אפשרי רק אם הבחורה בארץ.
תגידו 404204
ומה ההבדל בין לגמור את זה מהר לבין שסך התהליך יהיה קצר ככל האפשר?
תגידו 404206
לגמור מהר - בוא נתחיל עם זה עכשיו ולא נכניס מכשולים/עיכובים בדרך (יקח X זמן).
תהליך הכי קצר - בוא לא נזכיר את זה (הווה אומר לא להדליף לתקשורת) עד שהיא לא חוזרת, מרגע שהיא נחתה (ובהתאם לרצונה) נתחיל עם התהליך בלי להכניס מכשולים/עיכובים בדרך. נראה לי שמשפט כשהעדה נמצאת יהיה קצר יותר.
תגידו 404207
כן, אבל אי-הדלפה לתקשורת זה לא דבר שרמון יכול להבטיח אותו. למען האמת, הוא היה יכול להיות בטוח שהעניין יודלף.
תגידו 404214
ברור, הנקודה היא מתי המשטרה, הפרקליטות והיועץ יבחרו לחקור ולהגיש כתב אישום. גם אם אין אמת בטענות שהגשת האישום היא פוליטית, זו עדיין בחירה אומללה של זמן להגשתו.

נ.ב. נכתב שהוא נחקר במשך שבע שעות, על מה לכל הרוחות יש לחקור אותו במשך שבע שעות ?
תגידו 404216
גם הם לא יכולים להבטיח אי הדלפה לתקשורת, ולא יכולים למנוע מהמתלוננת לצאת מהארץ. הדבר היחיד שהם יכולים לעשות זה לטפל בזה מהר, ואת זה הם עושים, בהתאם לאינטרס של רמון.
תגידו 404218
גם לגבי עיתוי החקירה אין לרמון הרבה מה לומר.

נ.ב. סביר שלפחות שלוש משבע השעות הוקדשו לנשיקות צרפתיות שנישק רמון את שוטרות התחנה כדי לבדוק את התזמון המדויק. אחר כך צריך להשוות שעונים? עוד שעתיים לפחות. שעתיים נוספות נועדו להרחבת היריעה בשאלות כמו "מדוע לא נשיקה אסקימוסית/אינדיאנית/קווקזית וכיו"ב.
תגידו 404386
שבע שעות חקירה זה לא חריג.
תגידו 404435
זה לא חריג כשמדובר בחקירת שוד או רצח, או אפילו הטרדה מינית שהתמשכה על פני כמה חודשים.
אבל 7 שעות לחקור אירוע שהתרחש במשך 2-3 שניות?!
תגידו 404439
ואם הוא לא "משתף פעולה עם חוקריו"?
תגידו 404445
אז מה? אז חוזרים על אותה שאלה שמונה מאות פעם, עד שהוא עונה?!
רק לשם השואה, חקירתו של קצב לגבי עבירות חמורות יותר (שהתמשכו לאורך תקופה ארוכה) לקחה גם היא 7 שעות
תגידו 404446
אני מניח שאלמנטים מסוימים בחקירה יותר אפקטיביים כשנחקר מותש. היפאני יוכל בוודאי לאשר, להכחיש, או לפרט.
תגידו 404447
שבע שעות זה כולל גם הפסקות מנוחה, סמולטוק בהתחלה, חתימה על טפסים וכל הבאלגן. כך נראה לי. קשה לי להאמין שמדובר בשבע שעות של חקירה ''טהורה''.
אבל שהיפני יגיד...
תגידו 404546
אני מניח שמתוך שבע השעות נמשכה החקירה הפרונטלית לא יותר משעה או שעה וחצי. שאר הזמן הוקדש להפסקות ששני הצדדים יזמו - רמון בתואנות של מחויבויות משרדיות והמשטרה מצידה להתיעצויות של החוקרים עם צוות הפרקליטים והגנרלים היושבים בחדר הסמוך ומאזינים לכל מילה.
תגידו 404450
אין לנו אלא להסיק ש-‏7 שעות הוא מספר מאגי. זה אולי כם מסביר את ה-‏1ץ7 מיליון.
תגידו 404460
חקירתו של קצב רק התחילה היום והיא תמשיך עוד 7 שבועות (7ימים בשבוע)
404140
לדעתי מטרת התהליך במידה רבה הוא למצוא האם רמון פגע/הטריד. אם זה חשוב לנו, כחברה, יתכבד החוקר הרלוונטי ויחקור אותה בשגרירות ישראל בקוסטה ריקה, או דרך שיחת וידאו.
מלבד זאת, אם אני לא טועה, היא טסה לפני שהוגש כתב האישום.

"לא נראה לי שיותר מדי אנשים מואשמים בעבירות כאלו" - איזה עבירות? של מעשה מגונה בכפייה?
404169
מעשה מגונה בכפיה, כשהמעשה המגונה הוא נשיקה ואין המשך מרגע שהבחורה ניתקה מגע.

את לא חושבת שלאדם שמואשם בעבירה כה חמורה (לפחות בעיני) יש את הזכות להתעמת עם המאשימה שלו (היות ובמקרה דנן אין חשש לטראומה נוספת לקורבן כתוצאה מכך) ? נראה לך ראוי להעמיד אדם למשפט ולגרום לו נזק רב (עוד לפני העונש) בלי השצד המאשים יטריח את עצמו למינימום של להגיע פיזית לביה"מש ? עימות בוידיאו לא שקול בשום צורה לעימות פיזי, יש תחושה של ניכור וריחוק שמקשים על האמת לצאת.
"אם זה חשוב לנו, כחברה" האם את חושבת שכחברה זה יותר חשוב במקרה של רמון מבכל מקרה אחר ? האם נראה לך שמשטרת ישראל היתה בכלל טורחת להתקשר לחשוד אם זה היה מישהו מהרחוב והבחורה בחו"ל ?
יש חשיבות מיוחדת לשפיטת בכירים, למען יראו ויראו, אבל את זה ראוי במקרים מובהקים ולא גבוליים. שפיטת רמון בנושא רק מראה על שיטה של איפה ואיפה, יש חוק ל"בכירים" ויש חוק לעם.
לא, יש חוק למי שחונטת בג''ץ חפצה בחיסולו, ויש חוק לעם 404171
404174
כמו שכבר ציינתי כמה פעמים, הואיל ואת כל המידע של על הפרשה אני מקבלת מהתקשורת, והמידע הנ"ל לא עקבי, אין לי דעה בעניין. אני מניחה שמותר לי שלא תהיה לי דעה, הלא כך?

אני חושבת שכחברה זה צריך להיות חשוב באופן כללי, וחשוב במיוחד כשמדובר באיש ציבור.‏1 דווקא לשיטתך, אם יש חשיבות מיוחדת לשפיטת בכירים, זה בדיוק במקרים הגבוליים, הרי במקרים המובהקים ממילא ישפטו אותם.

1מצחיק שלא קישרתי עד עכשיו בין שני המקרים - ייצגתי‏2 לא מזמן נער שהואשם במעשה מגונה, כשהמעשה עצמו נראה היה כל כך חסר משמעות בעיני כל המעורבים (במיוחד לנוכח האישום החמור מאד), שאיש מאיתנו לא הצליח להבין את החריצות הבלתי צפויה של המשטרה והפרקליטות להגיש כתב אישום. ככה שלשאלתך, מסתבר שהמשטרה כן טורחת להזמין חשודים לחקירה ואף מעבר לכך.
2 לא בדיוק אבל בערך.
404176
תוכלי לפרט (עד כמה שאתי בשבילך) לגבי ‏1? ואם המעשה המגונה-לכאורה כלל מכה בברך לפי ‏2?
404197
מותר ואף רצוי שתהיה לך דעה (במידה ואין לך אחת או שמודיעים לך מטעם הנהלת האייל שהיא אינה עומדת בסטנדרטים הנדרשים, את ראשית להחליף אותה תוך 14 יום בלא תשלום).

"הרי במקרים המובהקים ממילא ישפטו אותם" - את בטוחה ? הרי רק לא מזמן היה פה משחד בלי משוחד.
אין חשיבות מיוחדת לשפיטת בכירים במקרים גבוליים כי המטרה היא לא להרחיב את גבולות הענישה אלא ליצור הרתעה. העובדה שאיציק מרדכי וחיים רמון מואשמים באותה העבירה (נדמה לי, עדיף לא לתפוס במילה) מהווה זילות של החוק, נוצר מצב בו יש רושם (או שזה באמת המצב) שאנשים מסויימים ירדפו בכל מקרה. הרי גם על נהיגה במהירות מופרזת אפשר לכלוא אדם (רשלנות פושעת למשל),העמדתם של אנשי הציבור בעמדה בה כל מעשה שלהם נבחן, מכניסה אותם לסכנה גדולה בהרבה מבחינת העמדה לדין, לכן לא ראוי לנסות להרחיב על גבם את היקף תחולת החוק.

בתור עורכת הדין של האייל, עד כמה לדעתך תהיה נפוצה העמדה לדין בגין דבר שכזה ? הרי בעצמך כתבת "שאיש מאיתנו לא הצליח להבין את החריצות הבלתי צפויה של המשטרה והפרקליטות להגיש כתב אישום" מכאן שנקלעת לסיטואציה יחודית ולא למקרה השכיח.
404201
הביטוי ''עורכת הדין של האייל'' לא מצחיק אותי בכל כך הרבה רמות.

רגע לפני שאני מפסיקה להיות חלק מהפתיל הזה, כמה הערות -
- מותר שתהיה לי דעה, מותר גם שלא.
התכונה הכל כך ישראלית להלחם על עמדה מסויימת מבלי שאתה מאמין בה במיוחד, או לתרום את שתי האגורות שלך גם כשהן לא תורמות כלום, לא מוצאת חן בעיני יתר על המידה, ואני משתדלת להמנע ממצבים כאלו.

- העובדה שבעבר דברים נעשו שלא כראוי לא אומרת שצריך להמשיך כך, וממילא לא הבנתי למה מתייחסת דוגמת השוחד.

- מקרי גבול אינם ''הרחבת השולים'' אלא הגדרת השוליים. שוב - אני מנסה להמנע מלהתייחס לפרשת רמון כי (א) הוא מכחיש שמשהו בכלל קרה (ולא טוען ''קרה אבל זה לגיטימי'') ו(ב)כמו שאני חוזרת ואומרת, אין לי מושג מה העובדות שעומדות בפני התובע.

- העובדה ששני מקרים שונים יכולים לפול בגדרי אותה עבירה לא מהווה זילות של החוק. הרי בכל עבירת סל נופלים מקרים רבים בדרגות חומרה שונות. דרגות חומרה שמתבטאות בגזר הדין השונה, ביחס הציבורי וכו'. יש מקרים בהם נהיגה במהירות מופרזת ראוי שתביא לעונשי מאסר ובאחרים - לא.

- המקרה אליו התייחסתי כלל שני ילדים, בסיטואציה נטולת ראיות, המשטרה הפגינה כשלים רבים במהלך החקירה (והבולט שבהם, אי בדיקה בסיסית של האליבי) שפגעו ביכולת של הילד להגן על עצמו. אני מאד, מאד מקווה שמדובר במקרה חריג, אבל קצת חוששת שלא כך הדבר.
404203
נראה לי שהביטוי לא מנסה להצחיק אלא להביע הערכה.
404211
כבעלת הביטוי אני מאשרת את דעתך.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים