בתשובה לסמיילי, 30/11/06 9:43
למה לא? 422200
1. לא, אין בפסול בשליחה לכלא של גנבים גדולים, וגנבים קטנים בנסיבות מסוימות (נגיד, יש פסול בשליחה לכלא של גנבים קטנים שגנבו לחם להאכיל את ילדיהם הרעבים, וכולי, אבל זה הרי ברור).

3. בוא ניצמד לנקודה. הבעיה שלך עם דרא"פ, היתה שהיו להם תושבים שגרים במקום הולדתם ואינם אזרחים? דעתי שונה.

4. אוקיי. זה כבר משהו שאני יכול לא להסכים איתו. תושבי השטחים אינם תושבי ישראל. להכרה בהם כתושבי ישראל יש השלכות מרחיקות-לכת. (אני לא מסכים גם עם "בעלי הגזע הלא-נכון", אבל נעזוב את זה כרגע).

5. יופי. אם כל מקרה הוא יחודי, אז אף מקרה אחד לא יכול לשמש תקדים לאחר, לא? אם יש ביניהם משותף, בוא נדבר על המשותף. למה לדעתך החרימו את דרא"פ?
למה לא? 422206
1. יפה. אתה מוכן לנסח את תגובה 422015 בהתאם?

3. הבעיה שלי עם דרא"פ, היתה שהיו להם הרבה תושבים שגרו במקום הולדתם והיו חסרי זכויות.

5. יש ביניהם משותף. בסעיף 3 ו-‏4 הסכמנו (?) על כמה.

למה לדעתי החרימו את דרום אפריקה? בגלל שהיא היתה מדינה מערבית שמנעה זכויות מתושביה ללא סיבה לגופו של אדם. דעתך שונה?
למה לא? 422209
1. לא. אם אתי אלון נכנסה לכלא לשנים רבות, קטגור לא יכול לטעון במשפטו של כייס שגם הכייס צריך.

3. אז כבר מצאנו משהו. זו לטעמי רק חלק מהבעיה עם דרא"פ.

4. אני חושב שאולי קראת את סעיף 4 לא נכון: כתבתי שזה משהו שאנחנו יכולים _לא_ להסכים עליו.

5. על מה הסכמנו?

אני מציע תיקון קטן: החרימו את דרא"פ כי היא מנעה זכויות מתושביה, למרות שאלה הגיעו להם בצדק, ללא סיבה לגופו של אדם. כל מדינה שוללת זכויות מסוימות מאנשים מסוימים, עם או בלי סיבות לגופם של אותם אנשים, אבל אף-אחד לא דורש מישראל לתת אזרחות לכל עובד זר, למשל. אבל דעתי היא שהחרם היה כי דרא"פ היתה מדינה שהסתמכה בחוקיה הבסיסיים ביותר על גזעם של תושביה ואזרחיה תוך אפלייתם לרעה.
למה לא? 422221
1. קטגור לא יכול לטעון במשפטו של כייס שגם הכייס צריך להכנס לכלא?

3. חלק מהבעיה, מספיק טוב להמשיך הלאה.

4. וואללה. אם להכרה במשהו יש מחיר השלכות מרחיקות-לכת, אתה מציע לא להכיר בו? ומה נעשה, נעצום עינים?

5. על סעיף 3 (או שגם שם פיספסתי משהו).

לא כל מדינה שוללת זכויות מסוימות מאנשים מסוימים בלי סיבות לגופם של אותם אנשים. אי נתינת זכויות מלאות לעובדים זרים היא לגופו של אדם (הם, *כל אחד ואחד מהם*, *בחרו* לבוא לישראל תחת התנאים שהיו ידועים להם מראש‏2, והם, כל אחד ואחד מהם, יכול לקום ולחזור לארץ מולדתו או למדינה אחרת שתקבל אותו‏1).

1 ואלה שלא, יכולים לבקש מקלט.
2 במובן שכל מי שרצה לבדוק יכל לבדוק ואף אחד לא הסתיר ממנו את זה.
למה לא? 422226
1. יכול, אבל לא כי אתי אלון נכנסה.

3. לא מספיק טוב בשבילי, אבל יאללה, נלך על זה בינתיים.

4. "מציע"? אף-אחד לא טוען שהפלסטינים הם תושבי ישראל חוץ מהפוסט-לאומיים. זה אתה שמציע. האם לשיטתך הפלסטינים הם תושבי ישראל? האם לשיטתך השטחים הם שטחים ישראליים?

5. כתבתי "דעתי שונה" (תגובה 422200), אז כנראה שפיספסת.

כל מדינה. למשל, ארה"ב לא נותנת אזרחות אמריקאית לעירקים. דוגמה קיצונית, אבל תקפה.
למה לא? 422228
1. למה לא? תקדים חייב להיות זהה בשביל שיהיה תקדים?

4. לשיטתי, כל זמן שישראל מחזיקה את השטחים, מיישבת בהם את אזרחיה, מקיימת בהם את חוקיה, מנהל בהם כל אספקט של החיים האזרחיים, אז כן, אלה שטחים ישראליים.

5. דעתך שונה בקשר לזה שגם בדרום אפריקה וגם בישראל היו הרבה תושבים שגרים במקום הולדתם ושאינם אזרחים? חשבתי שדעתך שונה בקשר לסיבה לחרם.

6. תזכיר לי, כמה אזרחים אמריקאים *גרים* (להבדיל ממשרתים) בעיראק?
למה לא? 422270
1. לא זהה, אבל רלבנטי. אני לא רואה כייסים ללא עבר פלילי נכנסים למאסרים ממושך.

4. טוב. אני מסכים שאם הגדה ועזה הם חלק משטחי ישראל אז יש בהם אפרטהייד.

5. אכן, דעתי היתה שונה בקשר לסיבת החרם. אני לא יודע אם השחורים בדרא"פ באמת נחשבו ללא-אזרחים, ולא סתם לאזרחים סוג ב', אבל זה גם לא כל-כך משנה.

6. לא רלבנטי. מה שהצעתי זה שאולי אתה רוצה לומר שדרא"פ הוחרמה לא בגלל שמנעה זכויות שלא לגופו של אדם, אלא בגלל שמנעה זכויות _מוצדקות_. הרי גם ארה"ב מונעת אזרחות אמריקאית מהעיראקים, אלא שאף-אחד לא טוען שמגיעה להם כזו. זה הבדל עקרוני מבחינתי, כי הרי לא הרבה גם טוענים שלפלסטינים מגיעה אזרחות ישראלית.
למה לא? 422272
1. כן, אבל בכל זאת מכניסים אותם למאסר, ז"א מדובר על אותו סוג של תגובה, ולא באותה עוצמה. וגם בחרם הישראלי לא מדובר על אותה עוצמה של חרם, בחרם על דרום אפריקה השתתפו הרבה מדינות וארגונים, בחרם על ישראל משתתפת הוצאה לאור של עיתון אקדמאי אחד.

4. יופי, אפשר להוסיף עוד אחד לרשימה. (נחזור שוב לקונטקסט של הדיון, מספיק מצידי להראות שההנחות שלי סבירות, ואני חושב שהראתי את זה. זה שאתה לא מסכים להם, זה כבר סיפור אחר)

5. (הם נחשבו לאזרחי הבטוסטאנים, ולכן ללא אזרחי דרום אפריקה, אבל זאת שאלה חסרת משמעות. המבחן הוא לא ב"שם" אלה בזכויות, ואין ספק שנמנעו מהם זכויות). כל זמן שלא תצליח לשכנע אותי שזאת לא היתה סיבת החרם, עשיתי את שלי.

6. ודאי שרלוונטי. אני רוצה לומר את מה שאמרתי. תושבי עיראק הם לא תושבים של ארה"ב. הם תושבים של עיראק. בגלל שארה"ב לא שלחה, ולא שולחת אזרחים לעיראק, בגלל שארה"ב עוזרת לממשלתה הנבחרת של עיראק לחזק את שלטונה בכל עיראק, שהיא מדינה ריבונית בעלת גבולות מוגדרים, תשתיות ויכולת קיום עצמאית, בגלל שארה"ב מחזיקה בעיראק למשך תקופה כל כך קצרה, בגלל שארה"ב לא שופטת את אזרחי עיראק על עבירות פליליות, אני לא מבין איך אתה יכול להתיחס לעיראקים כאל תושבי ארה"ב. הם פשוט לא. העיראקים נמצאים תחת כיבוש זמני אמריקאי. ביום שארה"ב תתחיל לשלוח אזרחים להתגורר בעיראק, תהיה לאמריקאים בעיה גדולה (הימור שלי: הם לא יעשו את זה לעולם, ותוך חמש שנים הם יצאו מעיראק. כנראה שלא צריך להיות "עם הספר" בשביל לחשוב לפני שפועלים).
למה לא? 422273
1. שיהיה. נקודה שולית.

4. ההנחות האלה לא סבירות, לדעתי. האמירה שהגדה ועזה הם שטחים ישראלים נמצאת רחוק-רחוק מחוץ לקונסנזוס, ובאה אך ורק מהימין הקיצוני הישראלי ומחלק מהשמאל הקיצוני ואנטי-ציוני (מה שאני קורא פוסט-לאומי). מי שטוען זאת נמצא כל-כך רחוק ממני ומאחרים בדיון מבחינת הנחות היסוד שלו שכמעט ואין מקום לדיאלוג בנושא הזה.

5. מה שנשאר לברר, אם כך, זה למה רוב התומכים בחרם על ישראל חושבים שדרא"פ הוחרמה.

6. שוב: הסיבה שתושבי עיראק לא זכאים בצדק לאזרחות אמריקאית היא שהם לא תושביה. אם אתה לא מוסיף את הסייג שהצעתי, ואתה לא מסכים שמדינה צריכה למנוע זכויות _צודקות_ שלא לגופו של אדם כדי שלא להיות מוחרמת, אין סיבה לא להחרים את ארה"ב. מה שמחזיר אותנו ל4.
למה לא? 422280
4+6. הגדה ועזה אינם שטחים ישראליים אבל הם שטחים שישראל שולטת בהם - ברמות שונות - לאורך הרבה מאוד שנים, *מדינה* אחרת אין שם, והתנחלויות, בגדה, עדיין יש. מה שאומר שמתקיים שם אפרטהייד ברור בין אזרחי ישראל לאנשים שאינם כאלה, כאשר מה שמבדיל בין שתי הקטגוריות הוא הלאום. בעיראק לא חיים אזרחים אמריקניים בהתיישבויות משלהם וזוכים להטבות אזרחיות שונות בהיותם כאלה.
למה לא? 422669
שמע, אני לא בא לתמוך בהתנחלויות ולא בשום מדיניות ישראלית אחרת. הכרה בשטחים כשטחים כלא-ישראליים, והכרה שההפרדה/אפליה היא על בסיס לאומי, שמה את כל העניין בצורה ברורה במשבצת של סכסוך לאומי, ולא של הפרדה גזעית. האפרטהייד היה מדיניות של הפרדה גזעית של תושבי דרא"פ. זה מה שהוא היה וזה מה שאנשים מבינים כשהם שומעים את זה. לקרוא למדיניות ישראל בשטחים "אפרטהייד" זה כמו לקרוא לה "פשיסטית" – יש לזה אימפקט רטורי מסוים, ואולי זה אפילו למטרה טובה, אבל זה פשוט לא נכון.
למה לא? 422317
4. (אני לא מסכים האמירה שהגדה ועזה הם שטחים בשליטה ישראלית נובעת בהכרח מ"פוסט לאומית" או מימניות קיצונית, אבל נשאיר את זה רגע בצד) ואתה רוצה להגיד לי שאתה מופתע שאין מקום לדיאלוג בינך לבין יוזמי החרם? היית שואל מראש והייתי אומר לך את זה עוד הרבה קודם. הנקודה היא שזה שיש לכם הנחות יסוד רחוקות לא הופך את שלהם למופרכות, לא הופך את הטיעונים שלהם לאבסורד, ולא הופך אותם לצבועים.

5. מה שנשאר לברר, אם כך, זה למה רוב התומכים בחרם על ישראל *ושמשווים את ישראל לאפרטהייד* חושבים שדרא"פ הוחרמה. אנימאמין שרובם, כמו רוב האנשים, מאמינים שזה בגלל *המעשים* של דרום אפריקה, ולא בגלל ההצהרות (שכבר הסברתי שלא היו כל כך קיצוניות כמו שאתה מייחס להן)

6. לא. יש סיבה שלא להחרים את ארה"ב. ארה"ב *לא* מונעת זכויות אדם מאף אחד מ*תושביה* שלא לגופו של אדם. ישראל כן. תושבי עיראק, תושבי פורטו ריקו, תושבי יפאן (יש שם בסיס אמריקאי), תושבי ערב הסעודית ותושבי ישראל (גם לכאן הצי השישי מגיע לפעמים) אינם תושבי ארה"ב, והמחויבות של ארה"ב כלפי זכויותיהם לא דומה כלל למחוייבות של ישראל כלפי תושבי השטחים. (יותר מזה, כדאי לזכור שהאמריקאים יצאו למלחמה בעיראק *על מנת* להבטיח את זכויותיהם של תושבי עיראק, שהופרו על ידי השליט הקודם, ושמצב זכויות האזרח של תושבי עיראק היום טוב בהרבה ממצבם הקודם). אולי יום אחד האמריקאים יפלו על הראש ויקימו התנחלות באחת מהמדינות הללו. אם זה יקרה, ואף אחד לא יטיל חרם על ארה"ב, תוכל להגיד שהעולם צבוע.
מהתקשורת: 422696
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?... "בנק הולנדי לא ישקיע ברכבת בירושלים "בגלל ההתנחלויות""
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?... "בוש: צבאנו יישאר כל עוד ממשלת עיראק תבקש זאת"
כשקוראים את הדיון הזה, אפשר לחשוב שהזמנתי את שתי הידיעות האלה.
למה לא? 422793
4. (לא אמרתי שהטענה נובעת מ"פוסט לאומיות" או ימניות קיצונית, אלא שבד"כ היא נשמעת ממחזיקים בעמדות האלה). שוב אני מבקש אותך לא להכניס גידופים לפי; לא קראתי לא להם ולא לטענותיהם לא את זה, לא את זה ולא את זה. כמובן שיש צבועים שטוענים טענות מופרכות ואבסורדיות בסגנון הזה, אבל את זה אפשר לומר על רוב העמדות. אמרתי קודם לכן שלהכרה בגדה ובעזה כשטחים ישראלים יש השלכות. רוב אלה שטוענים שהגדה ועזה הם שטחים שטחים ישראליים (בוא נרחיב את הטענה ונאמר שהגדה, עזה וישראל בגבולות 1967 הן יחידה טריטוריאלית אחת) מקבלים את ההשלכות האלה, תלוי בתפיסה שלהם את הסכסוך. אני לא התכוונתי להשלכות בסגנון של "אם תגיד שכך וכך, אז כך וכך יקרה", אלא שאם השטחים הם ישראלים אז זה אומר הרבה לגבי המחויבויות של ישראל. למשל, אם השטחים ישראליים, אז אין שום בעיה אינהרנטית עם ההתנחלויות, כל עוד הן אינן מוקמות על אדמות פרטיות וכולי. למה התיישבות חדשה בגליל שונה מהתיישבות חדשה בשומרון? למשל, אם השטחים ישראליים, אז הנסיגה מעזה היא הפקרה פושעת של תושבי ישראל הפלסטינים לחסדי כנופיות חמושות.

5. כאן אין לנו ויכוח, אבל הדיון נשאר. הסיבה שאני מייחס להצהרות של דרא"פ או של ישראל משקל כזה היא שהן נותנות הקשר למעשים, הן בעיני המצהירים והן בעיני המאזינים. אני חושב שהאדם המערבי הממוצע יודע שיש במזה"ת סכסוך לאומי-טריטוריאלי עקוב מדם, ושיש מתונים בשני הצדדים שרוצים לפתור אותו, וקיצונים בשני הצדדים שרוצים לנצח בו בכוח. מנקודת המוצא הזו אתה יכול להטיל יותר אחריות על הישראלים, או על הפלסטינים, או במידה שווה, או להאמין יותר או פחות להצהרותיהם של כל צד בנוגע לכנותם ברצונם לשלום. כשאתה יוצא מנקודת המבט הזו, הבחירה להחרים את ישראל דווקא היא פוליטית, ולא מחויבת מנקודת המוצא. זה תלוי בעיקר בלמי אתה מאמין ובמי אתה תומך. לעומת זאת, דרא"פ לא השאירה למערבי הממוצע שום ברירה; היא טענה בריש גלי שהיא גזענית ושללבנים יש זכויות שאין לשחורים על-שום צבע עורם. מעשיה פורשו לאור הצהרותיה, והיא הוחרמה. יש לנו דוגמה נוספת, קצת יותר קרובה אלינו: ממשלת הפת"ח וממשלת החמאס, בסופו של דבר, דומות מאוד במעשיהן, ואפילו יותר דומות במחדליהן. ובכל-זאת, אחרי עליית החמאס פתאום כו-לם מחרימים את הרשות הפלסטינית. למה פתאום? כי כשמפלגת שלטון מצהירה שמטרתה להשמיד את ישראל ולהשתלט על אדמותיה, תוך הרג אזרחים, זה נותן לירי הקסאמים והפיגועים הקשר אחר לגמרי מאשר של ממשלה שאומרת שהיא בעד שלום ומגנה פעולות אלימות אבל מתקשה להשתלט על הקיצונים בקרבה.

6. טוב, כמו שאמרתי, זה תלוי באם אתה רואה את השטחים כשטחים ישראליים. אגב, ההסתכלות שלך על עירק די פרו-אמריקאית. רבים יאמרו שהכוונה של הפלישה האמריקאית לשם היתה לייסד ממשלת-בובות לצרכים כלכליים ומדיניים של ארה"ב, שזה בדיוק מה שהם עשו, ושמצב זכויות האזרח של העירקים גרוע בהרבה עכשיו. מנקודת מבט כזו, ובצירוף הלך-המחשבה מהדיון הזה בקשר לפלסטינים, אולי אזרחות אמריקאית לעירקים באמת יהיה דבר הוגן. אה, ופורטו-ריקו היא כן חלק מארה"ב, היא טריטוריה אמריקאית.
למה לא? 422798
4. מצטער, אני פשוט מבין את מה שאתה אומר כאן. "הגדה ועזה הם שטחים ישראלים" זה לא אידיאה, זה פשוט תיאור של המציאות הקיימת (ושפורטה ונומקה במהלך הפתיל הזה אין ספור פעמים). ואם להכרה במציאות יש השלכות אז מה נעשה, נתעלם ממנה?
"למה התיישבות חדשה בגליל שונה מהתיישבות חדשה בשומרון?" בגלל שלתושב כרמיאל ולתושב דיר אל-אסד יש את אותן זכויות, בעוד שלתושב ג'נין אין את הזכויות הבסיסיות שיש לתושב אלקנה.
"אם השטחים ישראליים, אז הנסיגה מעזה היא הפקרה פושעת של תושבי ישראל הפלסטינים לחסדי כנופיות חמושות" עכשיו אתה לוקח את תיאור המציאות ("הגדה ועזה הם שטחים ישראלים") והופך אותו לאידיאה. אם "הגדה ועזה צריכים להיות שטחים ישראלים" אז אתה בהחלט צודק, וזה היה אחד הנימוקים החזקים של חלק מאנשי הימין כנגדה.

5. כאן אתה נופל (שוב) בכשל הבסיסי של אורי. זה שמחרימים את ישראל לא אומרים בהכרח שהיא הנבל הגרוע בשכונה.

ממשלת הפת"ח וממשלת החמ"ס לא דומות כל כך זו לזו.

6. אני לא מאמין לקונספירציות בכלל. אני לא חושב שאם ארה"ב היתה פועלת רק לפי אינטרסים, היא היתה פותחת במלחמה בעיראק. אני גם לא חושב שהעמדה שלי היא כל כך פרו אמריקאית, לא אמרתי שהשיקולים שלהם היו מוצדקים, רק אמרתי שאלה היו השיקולים שלהם. אם מצב זכויות האדם של העיראקים טוב יותר או רע יותר, כאן אולי באמת טעיתי, אין לי באמת מושג מה המצב שם היום, ואין לי יכולת להשוות מול מה שהוא היה קודם. אני רק מקוה שהוא ישתפר.

אזרחות אמריקאית לעיראקים יהיה דבר הוגן, אם האמריקאים יחליטו להתיישב שם.

אה, ועל תתחיל לי שוב עם פורמליסטיקה.
למה לא? 422802
4. לך תגיד לישראלי מצביע מרצ, לפלסטיני, ולדיפלומט אירופי שהגדה ועזה הן שטחים ישראליים ותראה בדיוק מה אידיאה ומה המציאות הקיימת. אם אתה מתכוון למשהו אחר כשאתה אומר "שטחים ישראליים" משאר העולם, אתה יכול לכל היותר להסביר למה אתה מתכוון בזה ולא להגיד "אל תתחיל עם פורמליסטיקה".

5. דיברנו על למה החרימו את דרא"פ. דיברת על ההבדל בין הצהרות למעשים. הסברתי את עמדתי שהצהרות משנות הרבה מאוד ואף הבאתי דוגמה נוספת. מה קשור מי הנבל הגרוע בשכונה?

6. הרבה אנשים (לא דווקא אני) לא יסכימו עם עמדתך בקשר לעירק. הרבה מאוד אנשים יגידו שממשלת עירק היא ממשלת בובות של בוש, ושאם בכלל יש גוף כזה, הממשל האמריקאי הוא הקובע את המדיניות והמציאות העירקית בכוח דספוטי. בהנתן מצב עניינים כזה, די הוגן לתת לעירקים השפעה על השלטון האמיתי שלהם, לא?
למה לא? 422930
4. לא יודע על דיפלומטים אירופים או על פלסתינים, אבל אני חושב שרוב מצביעי מרצ חושבים שיש לישראל אחריות מוסרית לנעשה בשטחים.

5. כתבת "... מנקודת המוצא הזו אתה יכול להטיל יותר אחריות על הישראלים, או על הפלסטינים, או במידה שווה ..." וניסיתי להגיד לך שזה באמת לא ממש משנה (על מי יש "יותר" אחריות). בקשר להצהרות מול מעשים, אמרתי את שלי, הבנתי את מה שיש לך להגיד, אין לי מה להוסיף.

6. ודאי שהוגן לתת לעיראקים השפעה על השלטון האמיתי שלהם, ובגלל זה יש להם ממשלה שנבחרה בבחירות חופשיות, ותעמוד לבחירות נוספות באופן סדיר. הממשלה בוחרת לשתף פעולה עם הממשלה האמריקאית, אבל גם המשלה הישראלית, הבריטית או היפאנים בוחרות את אותה בחירה...
למה לא? 422935
4. אחריות מוסרית לנעשה? לזה אתה מתכוון כשאתה אומר "שטחים ישראליים"?

6. ואם הממשלה העירקית היא ממשלת-בובות, נאמר, כמו שממשלות הבנוטסטנים היו אולי ממשלות-בובות של דרא"פ?
למה לא? 422938
4. למיטב זכרוני כן.

6. ימים יגידו כרגע היא לא נראית כזאת. אולי ניפגש שוב בעוד עשר שנים, אני מבטיח לך שאם האמריקאים ישארו אז בעיראק תהיה לי עמדה מגובשת בקשר לזה.
למה לא? 422945
טוב. אז תושבי מדינה הם תושבי שטח שנמצא באחריותה המוסרית של מדינה?
למה לא? 422602
בדצמבר 2007 הנוכחות האמריקאית בעיראק תהיה בזמן עבר.
דצמבר 2007 423352
אם למדנו משהו מאהוד ברק, זה לא לתת תאריכים מדוייקים.
[כמעט] הכל פוליטי 423406
לפי הקולות שנשמעים בפוליטיקה האמריקאית, כמו מדמוקרטים שאמורים לעמוד בראש וועדות הבטחון ואפילו מרמזים על הממצאים של שוועדת בייקר, מדובר על סדר גודל של 4-6 חודשים להתחלה של הוצאת הכוחות. שנת 2007 היא שנה מכרעת לקראת בחירות 2008.
[כמעט] הכל פוליטי 423408
לא התייחסתי בכלל להיבט הפוליטי הפנימי בארה"ב שהוא מאד חשוב.
ארה"ב מעורבת בשתי מילחמות; עיראק ואפגניסטן. הפיאסקו באפגניסטן לא יותר קטן מזה שבעיראק רק שהוא מוסתר יותר. ההכרה שחייבים למזער נזקים חודרת יותר ויותר לציבוריות האמריקאית. אז אולי האמריקאים והבריטים יצטופפו סביב בצרה ומוסול ויעזבו את יתר השטח, אבל יתכן שהם פשוט יצאו בצעד וחצי כמו בויאטנם. למי שאינו יודע מה קורה באפגניסטן, הכתבה הבאה היא
אפשרות להתרשם. אמנם הכותב הוא שמאלן, אבל תיאוריו אינם מצוצים מן האצבע.
[כמעט] הכל פוליטי 466502
הבטחתי לעצמי שנה שעברה לחזור לכאן בסביבות העונה על מנת לחזור ולהדגיש לא"ש ורב"י את חוסר התבונה שבקביעת תאריכים מדוייקים להתקדמויות פוליטיות וצבאיות ‏1. כמובן שמישהו הקדים אותי.

אבל בכל זאת קרה פה משהו מעניין. כשקראתי מחדש את תגובתו של רב"י היא הזכירה לי מאוד את דבריו של מזכיר הביטחון (?) רוברט גייטס בקשר ללוח הזמנים להוצאת הכוחות מעירק, ששמעתי במקרה בבי בי סי אתמול:
צריך רק להחליף את 2007 ב 2008.

ובזאת סיימתי את ניטפוקי. אדוונט מהנה, חג מולד שמח ושנה אזרחית טובה.

1] אם כי מאהוד ברק למדנו בשנה זו, שלמרות הנטייה הקטלנית לציין תאריכים מדוייקים, קריירה פוליטית שהוכתה אנושות עוד יכולה להתרומם מן האפר כעוף החול.
[כמעט] הכל פוליטי 466506
לא הבנתי את הקשר התאריכים המדויקים ב-‏1).
[כמעט] הכל פוליטי 466514
בזמנו כשכתבתי את תגובה 423352 התכוונתי בין השאר לכך שהקריירה הפוליטית של ברק היא דוגמא לכך שלא צריך לתת תאריכים מדוייקים ("ביום XYZ אגיע להסכם סופי עם סוריה \ הפלשתינאים \ נצא מלבנון... וכיוב"').

כחודשיים לאחר מכן התאוששה הקריירה המדוברת וחזרה לתפקוד מלא בממשלה.

נבואה ניתנת בימינו לשוטים, ובזאת ננוחם.
[כמעט] הכל פוליטי 466518
הקריירה של ברק היא בעיקר דוגמא לטמטום המדהים של מפלגת העבודה.
[כמעט] הכל פוליטי 466531
*ב*שנה שעברה
_____________
תודה, סליחה ושליחה
למה לא? 464939
שטויות, כרגיל.
למה לא? 464954
סבלנות, דצמבר רק התחיל.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים