בתשובה לדורון הגלילי, 19/07/07 10:13
תרגיל ביחסי ציבור 452680
את תחנות הכוח הקיטוריות לא מכבים בלילה ולכן הן מבזבזות אנרגיה לשווא. עניין החשמל הזול בלילה הוא לא איזה פטנט של כלכלן. זה בדיוק בגלל שאת שריפת אותו דלק שמבזבזים לשווא אפשר לנצל.
ואגב, אם תהיה הרבה אנרגיה שאובה אפשר יהיה להימנע כליל משמוש בטורבינות גז שנצילותן יותר נמוכה ולכן בזבזנית יותר בדלק.
טורבינת מים ומשאבת מים זה בעצם אותו מתקן שמופעל הפוך, פעם משקיעים בו אנרגיה חשמלית, ופעם מפיקים ממנו אנרגיה חשמלית, והנצילות באופן עקרוני אותה נצילות.
לעניין התרמודינמיקה, זהו שלפיה אין מניעה מלהגיע לנצילות מאה אחוזים במשאבות חשמליות (או בטורבינות מים, שזה אותו דבר).
התרמודינמיקה נותנת חסמים בנצילות כאשר מפיקים חשמל משריפת דלק , אבל זה לא דומה למקרה שלנו.
תרגיל ביחסי ציבור 452685
לא מדויק.
אין מצב של "עודף ייצור" בחשמל.
אני מסכים אתך (ואפילו ציינתי זאת בתגובתי הראשונה) שאנרגיה שאובה עשויה לחסוך (גם מבחינת הגמישות) הפעלת טורבינות גז.
במשאבות חשמליות אין מיסבים? הזורם לא מתחמם? ובכלל, מה הקשר בין אמצעי ההנעה של המשאבה (מנוע חשמלי, מנוע דיזל, חמור או כל אמצעי סיבוב אחר) לבין היעילות של המשאבה עצמה?
תרגיל ביחסי ציבור 452692
אין מצב של עודף ייצור בחשמל כי לא מייצרים אותו (ולמשל מבזבזים אותו ע"י הרמת משקלות והורדתם באמצעות מנועים חשמליים) אבל הדלק שנשרף במקום שייצר חשמל הוא סתם מחמם את הסביבה. חבל שאתה מתווכח על דברים ידועים.
אשר לבזבוזים שמנית בטורבינות מיים, אלה אמנם קיימים (זה לא קשור בחוקי התרמודינמיקה), אבל ניתן לצמצמם עוד ועוד, והמספרים הם כפי שציינתי: לפני כשלושים שנה הנצילות הייתה כתשעים וחמישה אחוזים, אבל שמעתי פה ושם שהצליחו להעלות במתקני המרת אנרגיה כאלה (למשל במתקני התפלת מיים) את המספר הזה בהרבה.
[להשוואה, בתחנת כח פחמית שבה מדובר על מחזור קיטור (רנקין) הנצילות היא קצת מעל ארבעים אחוזים. בטורבינות גז המספר עוד קטן בהרבה]

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים