אמרו כן לעושר הקולות 466985
‏‏אילו פנו אל צרכני הרדיו והסבירו שמצוקת תקציב מחייבת ויתורים לשם איזון והשוואת השירות כלפי הפלחים השונים בציבור המאזינים, דיינו. אילו שינו את מפת השידורים על פי עיקרון ממלכתי מקובל, לאחר בחינה ויצירה של תמהיל המקדם רעיון, טעם, סגנון, דיינו.
אך לא! פשוט לא סופרים אותנו, את אוהבי המוסיקה הקלסית. בשרירות דעת יוצאים רודנים ומשליטים את טעמם. הם פוצעים ומרעיבים.
משקלו ותפקידו של מזון רוחני כמעט ואינו נופל ממשקלם וחשיבותם של מזונות לגוף.
אנא עצרו את הכורת!
אמרו כן לעושר הקולות 466987
אני ואשתי דואגים לספק את טעמנו המוזיקלי (הקלאסי באופן כמעט מוחלט) בכוחות עצמנו, ממש כשם שאנו דואגים לספק את המזון הגופני לילדינו ולנו, וכבר מזמן איננו מצפים מגוף חיצוני שיעשה את הדבר למעננו. מה יש לומר? - גילינו ואנו מגלים בכל פעם מחדש שהשיטה הזאת היא מומלצת פי כמה על פני הישיבה בחיבוק ידיים תוך תחושת קיפוח מתמדת.
אמרו כן לעושר הקולות 466991
לא לכולם יש די אמצעים לעשות זאת, אפילו לא לכל חובבי המוסיקה הקלאסית.
אמרו כן לעושר הקולות 467002
המערכת שלי מחוברת למחשב ובאינטרנט יש היצע גדול בהרבה מההיצע של קול המוזיקה. כל הסיפור הוא לקנות כבל שיחבר את המחשב למערכת- לא נורא יקר.
אמרו כן לעושר הקולות 467003
התשובה שלך היא לא תשובה טובה (כמו גם תשובתו של האלמוני מלמעלה). זה נכון שהאינטרנט מספק צרכים רבים עבור שכבות אוכלוסייה מסוימות, לעתים במידה שמחליפה אמצעי תקשורת אחרים. ועם זאת, עדיין לרדיו יש תפקידים מסוימים שבזכותם מממנים אותו. נסה לדמיין שהרדיו הישראלי (רשת ב' וגל"צ לצורך העניין) היה מפסיק לשדר מהדורות חדשות. האם היית מפנה את המתלוננים על כך לאתרי חדשות באינטרנט?
אמרו כן לעושר הקולות 467006
את צודקת באופן כללי. התגובה שלי התייחסה אך ורק למוסיקה קלאסית וכמובן היתה מסוייגת ותארה מצב ספיציפי בו אני מוצא את מבוקשי מבחינתי כצרכן של מוסיקה קלאסית -באינטרנט.
אמרו כן לעושר הקולות 467008
אז אולי באמת השאלה היא האם יש צורך ברדיו ציבורי הממומן מכספי משלם המיסים, ומה גבולות השירות שצריך לספק הרדיו הזה (מספרים שישנם ממילא כאלה שנוקטים יוזמה אישית בנושא זה ואינם משלמים את האגרה).

בתגובה 466985 נעשתה השוואה נרגשת בין "מזון רוחני" ל"מזון גופני". למרות שההשוואה הזאת היא מאוד מקובלת ויש משהו מפתה ומשכנע בנימה הפיוטית שלה - האמנם יש לה איזשהו קשר עם המציאות? האמנם המוזיקה היא צורך הישרדותי כמו לחם? כמו תרופה לסרטן? כמו תרופה למחלה כרונית? האמנם המוזיקה היא מצרך יסוד שהציבור חייב לנו, ולא סתם מצרך יסוד, אלא כזה שיקלע לטעמו של כל אחד מאיתנו? סליחה, אבל נדמה לי שמנקודת ראות ריאליסטית, זוהי ציפיה קצת מוגזמת.

התגובה שלי, תגובה 466987, לא היתה צריכה להימדד בכלל במונחי "טובה" או "רעה", כיון שלא התיימרה כלל לעסוק בנושא מן הזוית של תפקידי המדינה והמוסדות הציבוריים בחיי האזרח אלא עסקה בנקודת הראות שלי (ושל משפחתי) בנוגע לחיים בכלל, לאחריות האישית על גורלנו וסגנון חיינו וכו'. אני מממן מהמיסים שלי לא רק רדיו ציבורי מיותר שתפקודו שנוי במחלוקת אלא דברים שהיו צריכים להרגיז אותי הרבה יותר לו הייתי מוכן להשחית אנרגיה יקרה על התרגזות מתמדת במקום על יוזמה אישית: אני מממן לצורך אינטרסים פוליטיים שאינם לטובתי שכבות אוכלוסיה שלמות העוסקות רק בפרייה ורבייה ואינן משתתפות לא בכלכלה ולא בבטחון - מדובר, במשך שנות עבודתי, על סכומי עתק - הרבה יותר מאגרת רשות השידור.

אם כבר הזכרת חדשות: יצחק שמיר, בתקופת כהונתו כראש ממשלה, ניסה לפעול לכך שהרדיו ישדר הרבה פחות מהדורות חדשות, נדמה לי שמשהו כמו שלוש פעמים ביממה. עכש"ז, הוא הסתמך, לדבריו, על כך שזה היה הסטנדרט המקובל ב-BBC, בתקופות כלשהן.

אילו היה הרדיו מפסיק כיום לשדר חדשות היה הדבר יוצר בנו תחושה מוזרה, בלי כל ספק, אבל... האמנם ישנו חתך נרחב של הישראלים המאזין לחדשות ברדיו ורואה בהן מקור מידע ראשי ומהימן? מעניין אם יש נתונים בנושא זה (כן, את תגידי שזאת לא הנקודה - אבל גם אם "זאת לא *ה*נקודה" - זאת נקודה בעלת משמעות, בכל זאת).
אמרו כן לעושר הקולות 467009
נכון, זו השאלה. ולכן העובדה שיש מקורות אחרים למוזיקה או לחדשות אינה רלוונטית.

לגבי חשיבות המזון הרוחני והגופני - אני אוחזת באמרה הסינית(?) "היו לי שני יואן, באחד קניתי לחם ובשני פרח". לצערי אין לי כרגע יישומים קונקרטיים של זה מבחינת חלוקת התקציב, סל התרופות וכולי.
אמרו כן לעושר הקולות 467013
הבעיה עליה מצביע האלמוני היא יישום הפתגם "היו *לך* שני יואן, באחד קניתי לחם ובשני פרח".
אמרו כן לעושר הקולות 467032
לא, זאת לא הבעיה עליה מצביע האלמוני.
יישום הפתגם לפי האלמוני הוא ''היו לנו שני יואן, באחד קנינו לחם ובשני מים. אני, שמאוד חפצתי בפרח, קטפתי אחד בצד הדרך.''
הרי אותו אלמוני לא בא לטעון כנגד השידור הציבורי בכללו. שאלת השידור הציבורי ונחיצותו היא שאלה כבדה ורצינית שכבודה במקומה מונח. כנגד הטענה שאם כבר יש שידור ציבורי, ראוי שהוא יכלול מוסיקה קלאסית, ולא רק רשת ג', אומר האלמוני עזבו את המרמור וטענת ה''אכלו לי שתו לי''. השיגו לעצמכם את המוסיקה ממקום אחר. זה לא כל כך מסובך ויקר, וכגישה לחיים זה יעזור לכם להמנע מאולקוס.
אמרו כן לעושר הקולות 467048
מתוך תגובה 467008 : "אני מממן מהמיסים שלי לא רק רדיו ציבורי מיותר..."
הוצא מהקשרו 467049
ובהמשך לשלוש הנקודות: "...אלא דברים שהיו צריכים להרגיז אותי הרבה יותר לו הייתי מוכן להשחית אנרגיה יקרה על התרגזות מתמדת"
נקשר למוצאו 467050
לא שאני מבין מה אתה מנסה להגיד, אבל באמת חבל להשחית אנרגיה על זוטות.
הסינים כבר לא קושרים את רגלי הילדות 467015
מה פתאום לחם ופרח? היו לי שני RMB, באחד קניתי לולקס, בשני נייקי.
אמרו כן לעושר הקולות 467016
אכן, כמו שציין השוטה - לא לחינם מדברת האמרה המיוחסת ללאו-צה (ולעוד כמה, לא תמיד סינים) על בחירתו האישית של האדם, ואינה דורשת כי הציבור או הקיסר יממנו לו את יפי נפשו. אמרה שהיא אולי היפוכה הגמור של זו היא אמרת ''לחם ושעשועים'' הידועה - ולא לחינם צמחה זו בתרבות ההלניסטית, כסיפוק צורך ציבורי ע''י השלטון הנהנתני, לשם הרגעת יצרים ושמירה על כעין ''שקט תעשייתי''.
אמרו כן לעושר הקולות 467017
<דיסקליימר- אני לא אוהב מוסיקה קלסית>
להבדיל מהרבה איוולות שלטוניות הנעשות בשם תועלת מפוקפקת לנפש העם (אכיפת הקסדות לרוכבי אופניים, למשל), קול המוסיקה אינו דורש תקציב רב וכפי הנראה גורם עונג להרבה מאוד אנשים. אם עקרונות הליברליזם הם על הפרק, לא הייתי נטפל דווקא לקול המוסיקה.
אמרו כן לעושר הקולות 467018
אכיפת הקסדות היא לא לנפש העם אלא לגופו ובשם העומס הגדול על בית לוינשטיין.
אמרו כן לעושר הקולות 467024
אני עם לאו-טצה - לי אין בעיה עם זה. בעיני זו פשוט צורה משוכללת של אאוטסורסינג.
אמרו כן לעושר הקולות 467052
מה זה אאוטסורסינג?
אמרו כן לעושר הקולות 467053
מיקור חוץ [ויקיפדיה]
אמרו כן לעושר הקולות 467054
תודה על ההפניה אבל עכשיו אחרי שקראתי אני לא מבין מה הקשר של כל זה לפתגם הסיני.
אמרו כן לעושר הקולות 467058
במקום לטרוח להקים ספריה עשירה של מוזיקה קלאסית, ברקת שמחה לשלם מעט מס כדי שמישהו אחר יעשה את העבודה הזאת עבורה.

(אגב, גם אני)
אמרו כן לעושר הקולות 467154
אבל אתה מתעלם מההבדל העקרוני בין האזנה לרדיו לבין האזנה למוזיקה. לרדיו חשיבות חברתית וגם פסיכולוגית שונה מעצם ההאזנה נטו למוזיקה. אולי המכשיר החדש של סיריוס יכול לעזור. הוא קולט את שידורי הרדיו הדיגיטליים של סיריוס, mp3, או מתחבר לרשת אלחוטית (נידמה לי שהוא קולט fm). אם תחנות הרדיו הדיגיטליות הן לא רק של מוזיקה אלא גם עם שדרים ותוכניות מלל (נניח בנושא מוסיקה ותרבות), אז המכשיר יכול לענות על הפן הכל כך חשוב - לפחות כפי שאני רואה אותו - של האזנה לרדיו.
אמרו כן לעושר הקולות 467170
אני מתכוון למבחר תחנות רדיו מעולות שמשדרות מוסיקה קלאסית.
אמרו כן לעושר הקולות 467056
קצת קשה לי להאמין ששני בני זוג שעובדים, אפילו במשכורת מינימום, ממש לא מצליחים לחסוך לקניית דיסקים של מוזיקה לפי טעמם, מדי פעם, ב-‏10-56 ש"ח. תגובה 382706.
אמרו כן לעושר הקולות 467060
ראשית, חלק לא מבוטל ממאזיני קול המוסיקה הם גמלאים.
שנית, בלי קשר לחישוב הכלכלי - לרדיו יש תפקיד חשוב מאוד בהבאת הדיסקים האלה לידיעת הציבור. יצירות/ביצועים שאינם מושמעים בתקשורת - איך אתה בכלל יודע לחפש אותם?
אמרו כן לעושר הקולות 467083
מי שבאמת מתמסר למוזיקה קלאסית, אני לא חושבת שהדיסקים ברשתות הספרים ב-‏10 שקלים מספיקים לו. הוא מתעניין בביצועים שונים, בתקופות שונות, לעתים אף בהקלטות נדירות, ולא סתם ב"מיטב הלהיטים" של באך או ויוואלדי.

(דווקא זה אינו טיעון טוב בעד מוזיקה קלאסית ברדיו).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים