בתשובה להאייל האלמוני, 28/05/08 1:31
מי זה "אוכלים"? 479259
אם אתה תקוע בארה"ב, נסה hood's sour cream. (לא הדבר האמיתי, אבל קרוב).

ואזהרה קטנה לחובבי הקוטג' - פעם גם אני הייתי כמוכם. עד שקראתי את - The Life and Times of the Thunderbolt Kid . מאז אני לא מסוגל להכניס את החומר הזה הביתה. אז אם אתם פוגשים איש חשוד שמנסה לפתות אתכם לקרוא אוטוביוגרפיה של ביל ברייסון, רוצו מהר הביתה והתקשרו למרכז התמיכה.

(הספר בהחלט מומלץ למי שממילא לא אוהב את הלבן הגבשושי הזה)
מי זה "אוכלים"? 479264
ככה לבנות מתח ולברוח?
מה מספרים שם?

תוכל לתת אזהרת ספוילר לאוהבי קוטג...
מי זה "אוכלים"? 479362
מצטער, גם אזהרת ספוילר לא תרכך את הסיפור המגעיל הזה.
מי זה "אוכלים"? 479299
זה כמו קריים צ'יז? כי קריימצ'יז זה אפילו לא דומה ובטח שלא תחליף הולם. הדבר הטוב היחיד שיצא לי מגילוי הקריימצ'יז בחו"ל היה שהבנתי כמה עצום מבחר הגבינות‏1 בישראל וכמה זה לא מובן מאליו.

1והירקות.
מי זה "אוכלים"? 479301
והיוגורטים ומעדני החלב. קראתי פעם שאנחנו מובילים עולמיים בתחום - בסופרמרקט ישראלי ממוצע תמצאי כאלף מוצרי חלב שונים במקרר, לעומת כשלוש מאות בצרפת למשל (נדמה לי שזה היה המספר).
מי זה "אוכלים"? 479308
כן, אבל יוגורטים ומעדני חלב אני לא אוכלת, אז לא הרגשתי בחסרונם...
מי זה "אוכלים"? 479374
לא, זה יותר דומה לגבינה לבנה רזה.
ובנוגע למבחר הגבינות, כבר נאמר במחוזותינו שבישראל יש שלוש חברות שמייצרות מאות סוגי גבינה, ובאמריקע זה ההיפך.
מי זה "אוכלים"? 485128
בארץ יש מאות סוגי גבינות אבל רק שלושה טעמים. מי שמבחין בין עמק , גלבוע, פרמזן, צ'דר, קשקבל... שיגיד לי, נכניס אותו כטועם ראשי. צריך חדות מיוחדת להבחין בין הסוגים השונים של הגבינות. חברות הגבינה ובעיקר תנובה לקחו את ה"טעם העממי",MILD, למחוזות של שיממון ואנמיות שלא היו מביישים יצרני קלקר.
מי זה "אוכלים"? 485130
מהגבינות שמשווקות בסופרים, ''סקנדינבית'' של תנובה היא לא רעה -- לכל הפחות, בניגוד לעמק, גלבוע וכו', יש לה טעם. גם לבית יצחק יש גבינות טובות, וממש לא אנמיות (גאודה לסוגיה).

לגבי צהובות ''לא קלאסיות'', נכון, הטעמים אולי לא מובהקים כמו של המקור (אני מתכוון לצ'דר, קשקבל, רוקפור וכו'), אבל בכל זאת, יש הרבה יותר משלושה טעמים.
מי זה "אוכלים"? 485159
אם כבר פתחו בנושא, האם מישהו כאן יודע אם הפסיקו לייצר גבינת בשן? כבר חצי שנה או יותר שאינני מוצאת אותה בחנויות.
מי זה "אוכלים"? 485161
אני לא יודע אם הפסיקו לייצר, פעם קניתי אותה וזיהיתי חלבוני חלב בטעם מעושן. היה ממש זוועה. ללא מרקם וללא מבנה.
מי זה "אוכלים"? 485172
גבינה ''צהובה'' כשרה תמיד תהיה נחותה יותר בטעם מאשר אחותה הזרה, בגלל הרכיב מן החי שקיים בגבינות הזרות (ורק כשטועמים את הזרות קולטים את זה).
מי זה "אוכלים"? 485173
למה הכוונה ב"רכיב מן החי"? משהו כמו בשר? שומן? חלב הרי יש גם בגבינות הכשרות, לא?
מי זה "אוכלים"? 485180
משהו שבא, אהמ, ממש מתוך הבשר :-) רנין/פפסין/רנט, שהוא אנזים שנמצא בקיבות של עגלים. לא כשר להשתמש בו, ולכן בארץ נמצא לו תחליף בדמות חומר אחר. לא אותו הטעם.
מי זה "אוכלים"? 485243
רנין. אנזים שמפיקים מקיבת עגלים. כיום מייצרים אותו גם מחיידקים (נדמה לי שזה גם יותר זול, אבל אני לא בטוח).

חומר אחר הוא הגלטין. אולם הוא לא משמש בגבינות.
מי זה "אוכלים"? 485275
ג'לטין משמש במילקי למשל, אבל הוא ''הוכשר'' (כיוון שהוא מדגים) והרנין לא.
מי זה "אוכלים"? 485377
וחוץ מזה, ג'לטין עובר ''שריפה'' (עיבוד כימי שמעקר את ה''בשריות'' שלו) ולכן גם ג'לטין מעצמות חזיר יכול להגיע למילקי (לפי פוסקים מסוימים). אני מנחש שאנזימים כפפסין יעברו דנטורציה ויהרסו בתהליך דומה.
מי זה "אוכלים"? 485181
כלומר, בשרי.
מי זה "אוכלים"? 485182
מצטרף. גם אני מעדיף את הסקנדינבית של תנובה. טל העמק של תנובה למשל דומה יותר בטעמה לאמנטל, אבל עדיין רחוקה מאוד ממנה.
גבינת קשקבל - תחליף 506866
אם כבר הנכם בסוגיית הגבינות הצהובות - מהו התחליף האמריקאי
לגבינת קשקבל (אין אבל אין להשיגה כאן) אודה למיעץ.
מיונז 506869
גבינת קשקבל - תחליף 506871
גבינת קשקבל. מבוטאת ''קאסרי'', יש מיוון, בולגריה, טורקיה, ונדמה לי שיש מחלבה בוורמונט שמייצרת אותה.
גבינת קשקבל - תחליף 507135
נדמה לי שכמעט לכל צורך ניתן להחליף קשקבל בצ'דר פיקנטית. לא יודע מה קשת טעמי הצ'דר שניתן להשיג בארה''ב.
מי זה "אוכלים"? 485307
אני. מבחינה.
עמק וגלבוע וגוש חלב ופרמזן וצ'דר וקצ'קבל - בכלל לא אותו דבר. ויש לך גם יצרנים אחרים שהם לא תנובה (מחלבות גד. משק צוריאל. מחלבנה).
מי זה "אוכלים"? 479399
אני תקוע באנגליה. יש כאן הרבה מאד גבינות מכל הממלכה המאוחדת, מכל מדינות הגוש האירופי ומכל האימפריה לשעבר (כולל גבינות מישראל). אבל פשוט אין כאן גבינה לבנה. ולא, cream cheese זה לא גבינה לבנה.
מי זה "אוכלים"? 479437
לא בטוח שהבנתי. אם יש באנגליה גבינות מישראל, אז למה אי אפשר להשיג שם גבינה לבנה? (ומה הקשר לגבינת שמנת?)

נראה לי שהבעיה העיקרית בקנית אוכל בחו"ל היא שאנחנו טועים בהערכת המוצר על פי המראה והאריזה. מישהי שגדלה בהולנד סיפרה לי שהיא ציפתה לסוג של מיונז בפעם הראשונה שהיא טעמה חומוס, ולקח לה הרבה זמן להתגבר על הטראומה. אני מנחש שעם הזמן תגלה באנגליה יותר ויותר אוכל שמתאים לטעמך. (לא שזו סיבה מספקת להישאר שם, אבל זה כבר סיפור אחר..)
מי זה "אוכלים"? 479460
אגב הולנד, הדבר הקרוב שם לגבינה לבנה נקרא ''קווארק'', ואוהבים לאכול אותו עם פירות טריים למשל.
כשחזרתי לארץ ניסיתי אותו הדבר עם גבינה לבנה, וזה היה נורא מגעיל - רק אז הבנתי שהקווארק, להבדיל מגבינה לבנה, הוא נטול מלח ונייטרלי לגמרי בטעמו.
מי זה "אוכלים"? 479469
שטויות. איו קווארק ללא flavour.
מי זה "אוכלים"? 479473
עוד בדיחה פיזיקאית שלא אבין לעולם.
מי זה "אוכלים"? 479474
לא מסבירים בדיחות אבל, מויקי:

There are six different types of quark, usually known as flavors: up, down, charm, strange, top, and bottom. (Their names do not indicate anything about their properties, but were chosen arbitrarily based on the need to name them something that could be easily remembered and used.)
מי זה "אוכלים"? 479482
תודה. זה ממש כמו שמות הגמדים של שלגיה!
קווארק 479526
מי זה "אוכלים"? 479585
ואיך קוראים ל-flavor כזה בעברית?
מי זה "אוכלים"? 479611
תלוי מי קורא. חלק אומרים ''פלייבור'' וחלק ''טעם''.
מי זה "אוכלים"? 479615
ואתה מבין מדוע קוראים לו כך?
מי זה "אוכלים"? 479620
הסיפור שאני מכיר הוא ש''קווארקס'' היה שם של חנות הגלידה השכונתית של הפיזיקאים שהמצגילו את החלקיקים.
מי זה "אוכלים"? 479621
תודה, אבל אני שאלתי על המלה "טעם" (או "flavor").
מי זה "אוכלים"? 479622
ואני עניתי על כך: אם קוראים לחלקיקים על-שם גלידה, טבעי לקרוא לסוגים שלהם "טעמים".
מי זה "אוכלים"? 479624
אה, יש בזה משהו...
מי זה "אוכלים"? 479625
אהבתי את ה''המצגילו''
מי זה "אוכלים"? 479740
אני שמעתי, כמה פעמים אפילו, שהמקור למילה קווארק זה משיר(1) שמופעיה בו השורה "חמישה קווארקים למר מארק" ואאל"ט, זו גם הגירסא הרשמית של ה-PDG.

(1) בירור קצר בוויקיפדיה העלה שזה "אשכבה לפיניגאן של ג'יימס ג'ויס.
מי זה "אוכלים"? 479809
השורה היא "שלושה קווארקים" למיטב ידיעתי. הסיבה היא שבהתחלה חשבו שיש רק 3 סוגי קווארקים (up, down, strange) ורק אחר כך הבינו שצריך עוד כמה בשביל שהעסק יעבוד.
מי זה "אוכלים"? 479810
אני מקוה שהספרות אינה מפגרת אחר המתרחש והשיר שוּנָה בהתאם.
מי זה "אוכלים"? 479968
‎(modern) art shouldn't imitate life
מי זה "אוכלים"? 480010
אז צריך לשנות ל- 6 קווארקים. מישהו מתנדב להעיר את ייטס?
מי זה "אוכלים"? 479979
אבל מה מוזר בסטריינג' הזה?
מי זה "אוכלים"? 480000
הוא לא למעלה ולא למטה. מאוד מוזר.
מי זה "אוכלים"? 480005
אם הענין הוא של לא למעלה ולא למטה, אז דווקא אני הייתי קורא לזה נורמלי.
מי זה "אוכלים"? 480008
בטח המבטא.
מי זה "אוכלים"? 480016
לא, נראה לי שהבנתי: הוא חובש כובע בוקרים ונועל נעלי בלט.
מי זה "אוכלים"? 480014
אני ממש לא פיסיקאי אבל למיטב זכרוני, כל החלקיקים ה"רגילים" (פרוטון, נייטרון והאנטי-חלקיקים שלהם) מורכבים רק מ- u, d. את s היה צריך רק בשביל איזשהן תגובות איזוטריות ומכאן השם.
מי זה "אוכלים"? 480047
פרוטון ונייטרון מורכבים באמת רק מ-Up ו-Down, והאנטי-חלקיקים שלהם מהאנטי-הקוורקים המתאימים. גם פאונים (או מזונים מסוג פיי) מורכבים רק מהקוורקים האלה.
ב-‏1947 התגלו קאונים (או מזונים מסוג K) שהאינטראקציות היו "מוזרות" ביחס למה שמה היה מוכר עד אז. כדי להתאים את התאוריה לתצפיות, קיבלו החלקיקים האלו תכונה חדשה שנקראה "מוזרות". בשנות ה-‏60 כשהתגלו (או כשפותחה התאוריה של) הקוורקים, התברר שהתכונה קשורה לקיומו של קוורק שלישי שאינו Up ואינו Down בחלקיקים ולכן הקוורק החדש זכה לשמו.
יש בימינו גבינה לבנה נטולת מלח. 479470
היא של תנובה, ונדמה לי שהיא נמצאת בכל סופר.
יש בימינו גבינה לבנה נטולת מלח. 479483
ראיתי השבוע איזו כותרת שסיפרה שמישהו הגיש תביעה יצוגית נגד תנובה בנימוק שהגבינה נטולת המלח מכילה פי שמונה מלח ממה שהיא אמורה להכיל.

אגב, גם מוצר נטול מלח לא אמור להיות נטול טעם. לחלב המקורי יש טעם, לא?
יש בימינו גבינה לבנה נטולת מלח. 479491
אני לא מתמטיקאי, אבל אם ''הגבינה נטולת המלח מכילה פי שמונה מלח ממה שהיא אמורה להכיל'' אני לא מבין את הבסיס לתביעה.
ואני לא טכנולוג מזון, אבל- 479492
יש תקן שקובע מה המשמעות של "נטול מלח" ולמרות הפירוש המילולי, הכוונה אינה שהיא מכילה 0% עגול ומוחלט אלא איזשהו סף תחתון. התקנים מדברים על נטול מלח או דל מלח, כאשר "דל מלח" מכיל יותר מלח מ"נטול מלח".
יש בימינו גבינה לבנה נטולת מלח. 479511
בודאי שיש טעם.
במיוחד אם שותים אותו ישר מהפרה, ב 38 מעלות וללא הימגון. אבל כבר לא עושים את זה יותר (זה מסוכן ללא פיסטור).
בחלב פרה יש כ 0.7 אחוז מינראלים. המינרלים העיקריים שבחלב הם סידן וזרחן, אך הוא מכיל גם מינרלים נוספים (כלור, מגנזיום, אשלגן, נתרן וגופרית).
מי זה "אוכלים"? 479488
יש גבינות מישראל: בולגרית, צפתית, משולשת... אין גבינה לבנה.
מי זה "אוכלים"? 479427
הבעיה האמיתית בחו"ל היא שאתה אפילו לא יודע מה לחפש. הרי קוראים לזה פשוט "גבינה" או "גבינה לבנה" כדי להבדיל מצהובה, אבל אין דבר כזה white cheese.

אבל כל הבעיה הזאת של הגבינה מחווירה לעומת החוסר בבמבה (חוץ מהחנויות באזורים היהודיים שמייבאות לבד ומוכרות שקית קטנה במיליון שקל/דולר/אירו/אחר:___).
מי זה "אוכלים"? 479429
לדעתי יש להטיל חרם צרכנים כללי ומוחלט על חנויות מזון שאינן מוכרות במבה.
מי זה "אוכלים"? 479438
חו"ל זה מקום גדול, מחסום השפה תקף להרבה נושאים שחורגים מהיומיום, ובמבה זה זול ומגעיל.

----
עגבניות עולות שלוש וחצי דולר לפאונד, ומלפפונים בגודל אצבע - ארבע דולר לאריזה של שש. מזל שערך הדולר יורד.
מי זה "אוכלים"? 479451
מצחיק, דווקא באמל"ט המלפפונים עצומים בגודלם (וחסרי טעם באותה מידה). וגם יש בהם גרעינים!
מי זה "אוכלים"? 479454
בוקר טוב. מה זה אמל"ט?
אמריקה הלטינית 479455
מי זה "אוכלים"? 479495
נכון.
בדרום אמריקה הקצאנו חצי מלפפון לסלט (וזה היה די והותר). עד שחשבנו על הרעיון הגאוני להכניס פלפל ירוק במקום.
מי זה "אוכלים"? 479506
אם כבר מעלים את הנושא, אז עיקר הטראומה שלי הייתה באותו היום בו התרגשתי למצוא סלט ירוק ב"תפריט" (אחרי חודש וחצי בלי עלים, מיינד יו!) רק בשביל לגלות שהכוונה הייתה לירקות מבושלים. מה הקטע של ירקות מבושלים? ולמה אין חסה בשום מקום? זה היה מאד מטריד.
הדבר הראשון שביקשתי כשחזרתי הביתה היה מלפפון חמוץ ופיתה עם גבינה לבנה וזיתים.
די לכיבוש 479507
מה הקטע של ירקות מבושלים?...
...הדבר הראשון שביקשתי היה מלפפון *חמוץ*
ודי לקיבוץ 479509
מלפפון חמוץ הוא לא מבושל. הוא מוחמץ (והוא טעים)
מי זה "אוכלים"? 479518
נסי לנסוע לפראג ולהזמין סלט ירקות. איכס! (כמה מלפפונים עצובים שוחים בתוך ים חומץ. היתה בפנים גם שערה של הטבח, אבל זה נראה לי גיוון מקומי ותו לא).
מי זה "אוכלים"? 479591
אין לך שום רגש אמנותי. השערה של הטבח נועדה לקישוט.
מי זה "אוכלים"? 479519
ברומניה הם קוראים "סלט" למה שאנחנו קוראים "ירקות חתוכים".
אפשר להזמין "סלט" עגבניות, "סלט" מלפפונים, ו"סלט מלפפונים ועגבניות".

שזה מביא אותי לסיפור אחר:
באירלנד פגשנו אוטובוס שלם של תיירים ישראלים, אחד מהם פנה אל בן זוגי בעברית (הוא ידע שאנחנו ישראלים משום ש"רק ישראלי ילך בסנדלים בגשם", לטענתו). התחלנו לדבר.
הוא סיפר שהם התאכסנו כמה לילות באותו מלון. וכדרכם של ישראלים, אכלו את הדברים הכי קרובים לירקות טריים שהם יכלו למצוא.
ערב אחד הם שמעו את רב-המלצרים אומר לטבח, "האנשים שאוכלים את הקישוטים באו".
מי זה "אוכלים"? 479547
משעשע.

בדיעבד, נראה לי שעדיף לאכול את המזון המקומי בכל מקום, ולא להתעקש על אלמנטים ''שלנו'' שלא נמצאים שם. רוב התפריטים המסורתיים בארצות השונות הם מזינים וטובים בפני עצמם, ובנוסף מותאמים לאקלים המקומי ולמה שטרי בכל עונה. ההתעקשות (גם שלי) לחפש ולהזמין סלט ירקות מאנשים שהמומחיות שלהם היא סוגים שונים של גולש, נקראת בצורתה הקיצונית ''תסמונת השקשוקה בהודו''.
מי זה "אוכלים"? 479554
זהו, שבעקרון גם אני תומכת בגישה הזו, רק ש(א)געגועים לחסה וגבינה זה משהו שקשה להתמודד איתו ו(ב)יש מדינות עליהן קשה לומר שהתפריטים המקומיים ''מזינים וטובים'' שלא לדבר על (ג) - לפעמים הקיבה שלנו פשוט לא רגילה למזון המוכר, ואז את מוצאת את עצמך בודקת מקרוב את השירותים המסורתיים במשך שבועיים וחצי מתישים.
מי זה "אוכלים"? 479745
גם אני בגישה הזו.
הצרה מתחילה כשאת צמחונית, ובארץ בה את מטיילת מתעקשים להכניס בשר לכל דבר, והדברים היחידים הלא-בשריים שמגישים במסעדות הם ממליגה (איכס) וטוסט מטוגן. ואת לא יכולה לבשל בעצמך.
אחרי כמה ימים כאלה את מתחילה להיות מתוסכלת. מאוד.

תגובה 407133
מי זה "אוכלים"? 479550
מילא רומניה, גם באיטליה - לפחות בצפונה - insalata mista (סלט מעורב) תזכה אותך בעגבנייה חצויה לשניים מעוטרת במעט שמן זית.
לא מזמן היה טור קצר-מועד במוסף הארץ, על חוויותיה של סטודנטית ישראלית באיטליה. אם להאמין לה, האיטלקים פשוט לא חושבים על ירקות כמשהו שאפשר לאכול בלי לבשל. כשהם ראו אותה אוכלת פלפל אדום חי, הם חששו שהיא הולכת למות כל רגע.
מי זה "אוכלים"? 479553
זה לא רק האיטלקים, גם בחורה הולנדית ששוהה בארץ מתנהגת כאילו שסלט חי הוא סכנת נפשות. היא גם הסבירה באריכות הסבר שלא הבנתי, למה חייבים לבשל את העגבניה ולא לאכול אותה חיה.
מי זה "אוכלים"? 479709
כמות הליקופינים, להם מייחסים פעילות אנטי-סרטנית (ובמיוחד למניעת סרטן הערמונית), גדולה יותר בעגבניות שבושלו. מצד שני, ויטמין C נהרס בבישול, אבל קל להשיג אותו ממקורות אחרים כמו מחטי ברושים.
__________
שכ"ג, מקוה שההסבר לא ארוך מדי.
מי זה "אוכלים"? 479710
אה, מחטי הברושים האלה, תמיד משחקות אותה קלות להשגה...
מי זה "אוכלים"? 479746
מה הבעיה?
עגבניה חיה תאכל בסלט, ותקבל ויטמין C, ועגבניה מבושלת תאכל בתבשיל ירקות. ברוטב. במרק, ותקבל את הליקופינים.
מי זה "אוכלים"? 479760
'
אפשר גם וגם. חורצים צלב דק בתחתית קליפת העגבניה הטריה, משרים אותה לכחצי דקה במים רותחים - לטובת הליקופינים המשתחררים - ואז חותכים לסלט הרגיל. במידה ורוצים לתבשיל (נגיד שקשוקה) - מסירים בקלות את הקליפה הגורמת למרירות-מה ולתחושת החמצה.
מי זה "אוכלים"? 479852
ומה קורה לויטמין סי בזמן השהיה במים הרותחים?

ומה לגבי נשים שלא מזיז להן מסרטן הערמונית?
מי זה "אוכלים"? 480024
כאמור, ויטמין C יש בשפע בכל מיני מזונות ובכלל הוא זכה להרבה יותר מדי עיתונות טובה (הה, פאולינג, פאולינג).

למי איכפת?
מי זה "אוכלים"? 480026
לזה קוראים C הרייטינג.
מי זה "אוכלים"? 480085
אם הליקופינים טובים למניעת סרטן הערמונית, ולי אין ערמונית, לא אכפת לי מהליקופינים. לעומת זה אכפת לי מהויטמין סי שהולך לאיבוד בבישול.
מי זה "אוכלים"? 480092
בסדר, אז תאכלי עגבניות לא מבושלות. רק תשטפי אותן היטב לפני השימוש.

רגע, רגע, בהתחשב ב http://www.sciencedaily.com/releases/2005/05/0505121... לא אתפלא אם יימצא גם קשר לסרטן מסוג יותר רלוונטי עבורך.
מי זה "אוכלים"? 480467
ליקופן גם מפחית משמעותית את נזקי השמש לעור.
מי זה "אוכלים"? 480488
טוב לדעת.
$3.5 לפאונד?! איפה אתה חי? 480288
אצלי עגבניות עולות בין 69 סנט ל-‏1.29 דולר במקרה היקר ביותר. מלפפונים (פרסיים הם נקראים כאן, השד יודע למה) עולים 99 סנט לפאונד...

אה, וגבינה לבנה? אפשר לעשות לבד. מתחרה בשקט בשל שטראוס או תנובה.
גבינה לבנה תוצרת בית?! 480307
איך עושים גבינה לבנה? אפשר מתכון בבקשה (מפורט כפי האפשר, למאותגרים בישולית שתקועים בארץ האפשרויות המאוד מגבילות ארה"ב בלי גבינה לבנה)?
$3.5 לפאונד?! איפה אתה חי? 481235
ואצלי בין 1.99 ל-‏3.49 דולר לפאונד, סתם בשביל הסטטיסטיקה.
$3.5 לפאונד?! איפה אתה חי? 660941
ואצלי בין 3.5 דולר לפאונד - עגבניות תמר מחוצ'קנות בתקופה של שפע ל-‏4.5 דולר לפאונד של עגבניות "רגילות" שאין בהן עשירית מהטעם העסיסי של עגבניה ישראלית.
פלפלים וגמבות - 8 דולר לפאונד. כשיש אותם בחנות...
מי זה "אוכלים"? 479487
באיזור הלא יהודי שאני גר בה יש במבה בכמעט כל סופר, מה שלא מפריע לכל מי שבא לבקר אותי להביא לילדים שלי את הגועל נפש בשקית הזה.
מי זה "אוכלים"? 481852
עזוב את המחסור בבמבה, איך מישהו יכול לאכול מרק בלי שקדים, ואפילו הוא גוי? יש להציף את השוק הבינלאומי בשקדי מרק לאלתר.
מי זה "אוכלים"? 481873
אפשר לאכול מרק בלי שקדי מרק ולגויים יש מרקים יותר טובים - מרק עוף הרבה יותר טעים כשהוא מוקרם.
מי זה "אוכלים"? 481916
מרק עוף הוקרם הוא אכן טעים יותר (כמו כל המוקרמים, אני חושדת), אבל יש כאלה גם בארץ.
מי זה "אוכלים"? 481938
אפשר גם (ויש הטוענים שעדיף) לאכול שקדי מרק בלי מרק.
מי זה "אוכלים"? 481913
קרוטונים זה יותר מוצלח.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים