בתשובה ליוסי, 28/05/08 2:45
מי זה "אוכלים"? 479399
אני תקוע באנגליה. יש כאן הרבה מאד גבינות מכל הממלכה המאוחדת, מכל מדינות הגוש האירופי ומכל האימפריה לשעבר (כולל גבינות מישראל). אבל פשוט אין כאן גבינה לבנה. ולא, cream cheese זה לא גבינה לבנה.
מי זה "אוכלים"? 479437
לא בטוח שהבנתי. אם יש באנגליה גבינות מישראל, אז למה אי אפשר להשיג שם גבינה לבנה? (ומה הקשר לגבינת שמנת?)

נראה לי שהבעיה העיקרית בקנית אוכל בחו"ל היא שאנחנו טועים בהערכת המוצר על פי המראה והאריזה. מישהי שגדלה בהולנד סיפרה לי שהיא ציפתה לסוג של מיונז בפעם הראשונה שהיא טעמה חומוס, ולקח לה הרבה זמן להתגבר על הטראומה. אני מנחש שעם הזמן תגלה באנגליה יותר ויותר אוכל שמתאים לטעמך. (לא שזו סיבה מספקת להישאר שם, אבל זה כבר סיפור אחר..)
מי זה "אוכלים"? 479460
אגב הולנד, הדבר הקרוב שם לגבינה לבנה נקרא ''קווארק'', ואוהבים לאכול אותו עם פירות טריים למשל.
כשחזרתי לארץ ניסיתי אותו הדבר עם גבינה לבנה, וזה היה נורא מגעיל - רק אז הבנתי שהקווארק, להבדיל מגבינה לבנה, הוא נטול מלח ונייטרלי לגמרי בטעמו.
מי זה "אוכלים"? 479469
שטויות. איו קווארק ללא flavour.
מי זה "אוכלים"? 479473
עוד בדיחה פיזיקאית שלא אבין לעולם.
מי זה "אוכלים"? 479474
לא מסבירים בדיחות אבל, מויקי:

There are six different types of quark, usually known as flavors: up, down, charm, strange, top, and bottom. (Their names do not indicate anything about their properties, but were chosen arbitrarily based on the need to name them something that could be easily remembered and used.)
מי זה "אוכלים"? 479482
תודה. זה ממש כמו שמות הגמדים של שלגיה!
קווארק 479526
מי זה "אוכלים"? 479585
ואיך קוראים ל-flavor כזה בעברית?
מי זה "אוכלים"? 479611
תלוי מי קורא. חלק אומרים ''פלייבור'' וחלק ''טעם''.
מי זה "אוכלים"? 479615
ואתה מבין מדוע קוראים לו כך?
מי זה "אוכלים"? 479620
הסיפור שאני מכיר הוא ש''קווארקס'' היה שם של חנות הגלידה השכונתית של הפיזיקאים שהמצגילו את החלקיקים.
מי זה "אוכלים"? 479621
תודה, אבל אני שאלתי על המלה "טעם" (או "flavor").
מי זה "אוכלים"? 479622
ואני עניתי על כך: אם קוראים לחלקיקים על-שם גלידה, טבעי לקרוא לסוגים שלהם "טעמים".
מי זה "אוכלים"? 479624
אה, יש בזה משהו...
מי זה "אוכלים"? 479625
אהבתי את ה''המצגילו''
מי זה "אוכלים"? 479740
אני שמעתי, כמה פעמים אפילו, שהמקור למילה קווארק זה משיר(1) שמופעיה בו השורה "חמישה קווארקים למר מארק" ואאל"ט, זו גם הגירסא הרשמית של ה-PDG.

(1) בירור קצר בוויקיפדיה העלה שזה "אשכבה לפיניגאן של ג'יימס ג'ויס.
מי זה "אוכלים"? 479809
השורה היא "שלושה קווארקים" למיטב ידיעתי. הסיבה היא שבהתחלה חשבו שיש רק 3 סוגי קווארקים (up, down, strange) ורק אחר כך הבינו שצריך עוד כמה בשביל שהעסק יעבוד.
מי זה "אוכלים"? 479810
אני מקוה שהספרות אינה מפגרת אחר המתרחש והשיר שוּנָה בהתאם.
מי זה "אוכלים"? 479968
‎(modern) art shouldn't imitate life
מי זה "אוכלים"? 480010
אז צריך לשנות ל- 6 קווארקים. מישהו מתנדב להעיר את ייטס?
מי זה "אוכלים"? 479979
אבל מה מוזר בסטריינג' הזה?
מי זה "אוכלים"? 480000
הוא לא למעלה ולא למטה. מאוד מוזר.
מי זה "אוכלים"? 480005
אם הענין הוא של לא למעלה ולא למטה, אז דווקא אני הייתי קורא לזה נורמלי.
מי זה "אוכלים"? 480008
בטח המבטא.
מי זה "אוכלים"? 480016
לא, נראה לי שהבנתי: הוא חובש כובע בוקרים ונועל נעלי בלט.
מי זה "אוכלים"? 480014
אני ממש לא פיסיקאי אבל למיטב זכרוני, כל החלקיקים ה"רגילים" (פרוטון, נייטרון והאנטי-חלקיקים שלהם) מורכבים רק מ- u, d. את s היה צריך רק בשביל איזשהן תגובות איזוטריות ומכאן השם.
מי זה "אוכלים"? 480047
פרוטון ונייטרון מורכבים באמת רק מ-Up ו-Down, והאנטי-חלקיקים שלהם מהאנטי-הקוורקים המתאימים. גם פאונים (או מזונים מסוג פיי) מורכבים רק מהקוורקים האלה.
ב-‏1947 התגלו קאונים (או מזונים מסוג K) שהאינטראקציות היו "מוזרות" ביחס למה שמה היה מוכר עד אז. כדי להתאים את התאוריה לתצפיות, קיבלו החלקיקים האלו תכונה חדשה שנקראה "מוזרות". בשנות ה-‏60 כשהתגלו (או כשפותחה התאוריה של) הקוורקים, התברר שהתכונה קשורה לקיומו של קוורק שלישי שאינו Up ואינו Down בחלקיקים ולכן הקוורק החדש זכה לשמו.
יש בימינו גבינה לבנה נטולת מלח. 479470
היא של תנובה, ונדמה לי שהיא נמצאת בכל סופר.
יש בימינו גבינה לבנה נטולת מלח. 479483
ראיתי השבוע איזו כותרת שסיפרה שמישהו הגיש תביעה יצוגית נגד תנובה בנימוק שהגבינה נטולת המלח מכילה פי שמונה מלח ממה שהיא אמורה להכיל.

אגב, גם מוצר נטול מלח לא אמור להיות נטול טעם. לחלב המקורי יש טעם, לא?
יש בימינו גבינה לבנה נטולת מלח. 479491
אני לא מתמטיקאי, אבל אם ''הגבינה נטולת המלח מכילה פי שמונה מלח ממה שהיא אמורה להכיל'' אני לא מבין את הבסיס לתביעה.
ואני לא טכנולוג מזון, אבל- 479492
יש תקן שקובע מה המשמעות של "נטול מלח" ולמרות הפירוש המילולי, הכוונה אינה שהיא מכילה 0% עגול ומוחלט אלא איזשהו סף תחתון. התקנים מדברים על נטול מלח או דל מלח, כאשר "דל מלח" מכיל יותר מלח מ"נטול מלח".
יש בימינו גבינה לבנה נטולת מלח. 479511
בודאי שיש טעם.
במיוחד אם שותים אותו ישר מהפרה, ב 38 מעלות וללא הימגון. אבל כבר לא עושים את זה יותר (זה מסוכן ללא פיסטור).
בחלב פרה יש כ 0.7 אחוז מינראלים. המינרלים העיקריים שבחלב הם סידן וזרחן, אך הוא מכיל גם מינרלים נוספים (כלור, מגנזיום, אשלגן, נתרן וגופרית).
מי זה "אוכלים"? 479488
יש גבינות מישראל: בולגרית, צפתית, משולשת... אין גבינה לבנה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים