בתשובה להאייל האלמוני, 28/05/08 8:14
מי זה "אוכלים"? 479297
בימי הזוגיות המאושרת לא היינו אוכלים בכלל ארוחת ערב, מקסימום מנשנשים משהו, מחסלים קופסה של האגן דאז או אם ממש נחת עלינו הרעב, מזמינים פיצה. לאכול עם חברים זה היה רק אם החלטנו לצאת איתם למסעדה. מאז שיש ילדים התחלנו להכין ארוחת ערב כמפורט לעיל, ולעומת זה מסעדות וחברים הפכו לזכרון רחוק.

אתמול היינו ב''טעם העיר'', אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי.
מי זה "אוכלים"? 479386
למה עשיתם את זה לעצמכם?

("זה" - טעם העיר, לא הילדים)
מי זה "אוכלים"? 479392
למה ללכלך? אני מת על טעם העיר. מחכה לזה כל השנה.
מי זה "אוכלים"? 479400
'
יש המלצה על מנות ספציפיות של מסעדות מסוימות?
479428
בדיוק חזרתי, והשנה באמת היה על הפנים. המנות לא היו מגוונות ומעניינות כמו בשנים קודמות, והרבה יותר משאני זוכר מבעבר, היו על טהרת ההמבורגר/אנטריקוט בג'בטה. המנה היחידה שעוד לא אכלתי בעבר בדיוק נגמרה - Shepherd's Pie. לצד העדר הגיוון, העסק כבר לא הרגיש לי משתלם כבעבר. ה"תור" לבירה היה כמעט רבע שעה, ומאוחר יותר סגרו אותם על הגשה לקטינים (באמת היה נדמה לי שצעירים מדי מסתובבים עם בירות, אבל הנחתי שפשוט הגעתי לגיל הזה שבני 18 נראים לי כמו ילדים מוקדם מהצפוי [אני בסך הכל בן 24], כי ביקשו ממני ומכל מי שהיה לידי בתור תעודת זהות). גיליתי שהסבלנות שלי לדוחק והמתנה כבר לא כבעבר. בקיצור, אכזבה. הרבה יותר נחמד לשבת במסעדה או פאב. מזדקן?
479431
'
חשבתי אולי תוכל לאשש, או לסתור, חוויות קולינריות של העיתונות המקומית התלאביבית:
למעשה, היתה רשימה מפורטת יותר אך לפני מספר ימים. גם בעכבר העיר. אוזכרו 10 צלחות של בשר ודגה הראויים לטעימה. לא יודע איך זה נעלם לי גם בגוגל של הדיסק הקשיח הפנימי. מחדל.

בכללי, כלומר בהכי פרטי, אני סועד את לבי כמעט מדי יום חולין במסעדות איכות של המטרופולין. עסקיות. 70-120 ש"ח לנפש ללא יין. את השאריות שומר בפריזר לסופשבוע. לכן לא אענה על הסקר הזה. לא אוכלים אצלי ארוחת ערב. כן שותים מיצי פירות טבעיים למכביר. גזר, רימון, תפוז, אשכוליות, תפוח, עגבניות, תות וכו'.

מקנא בך שאתה 24 בלבד. בגילך זיינתי כל מה שזז, והייתי בטוח שהעולם נוצר בעבורי.
479443
במנטה ריי אכלתי ג'אמבו שרימפס, אם אני זוכר נכון, והיה נחמד.
האנטריקוט פויקה לא היה שום דבר מיוחד.
הטאלי היה נחמד מאוד.
479444
אה, לא, זה לא היה מנטה ריי, זה היה סאקורה. נזכרתי, כי חבר אמר לי שמנה של מולים שמאוד אהבתי לפני כמה שנים קניתי אז במנטה ריי, והתאכזבתי שלא היה להם את זה השנה.
479456
לפני שנה אכלתי מנה נפלאה בדוכן של מסעדת ניר צוק - ארטישוק ממולא בבשר טחון במרק סרטנים. היום אני הולך לשם ואני מקווה שזה יהיה שם גם השנה.
479531
לא ראיתי את הדוכן הזה השנה (גם לא זוכר אותו משנים קודמות).
479548
ניר צוק הוא השף, יש לו כמה מסעדות באמתחתו (קורדיליה, נועה, ארקייד ועוד אחת ששכחתי).
479636
גם אני לא ראיתי השנה. אכלתי את הקבב והסינטה מהלינק בתגובה 479431 והם היו נפלאים. מהסינטה הזמנתי עוד מנה.
מי זה "אוכלים"? 479409
כי זה כיף. גם לנו וגם לילדים.
למה לא בעצם?
מי זה "אוכלים"? 479422
רשמים מהפעם האחרונה שלי שם: מנות קטנות, ויקרות יחסית, ולא כ"כ טעימות לאור תנאי השטח, שגם גרועים לאכילה (בד"כ עמידה, בכלים חד פעמים). צפיפות שלא תאמן ממש. מפגעים סביבתיים לרוב (פרסומות וספאמרים אנושיים למשל). פקקי תנועה בלתי נסבלים. וכו'.

אני מופתע להיתקל כאן בשבירת מה-שחשבתי-שהוא-קונצנזוס לגבי חוסר הטעם (חה חה) של האירוע, אם כי אני יכול להבין למה ילדים נהנים.
מי זה "אוכלים"? 479441
פקקים? באים ברכבת.
צפוף? באים ב-‏18:00 והולכים כשנהיה צפוף.
תנאי אכילה? פורסים שמיכה על הדשא ויושבים.
לנו המנות היו טעימות ומחיר של 20-25 ש"ח למנה מוקטנת נראה לי מחיר סביר לגמרי.
הסעיף היחידי שגם לי מביא את הסעיף זה הפרסומות ובעיקר הווליום שלהם.
מי זה "אוכלים"? 479461
''טעם העיר'' האחרון שהייתי בו היה לפני יובלות, ברחבת הסינמטק (או איפשהו ליד רח' הארבעה). לאירוע כזה בפארק אני לא מעזה להגיע. אפילו לשבוע הספר אני מהססת (טוב, גם אין לי תקציב ספרים השנה).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים