בתשובה לדורון הגלילי, 28/05/08 8:48
מי זה "אוכלים"? 479545
פסטה עם ילדים עדיף על מרק רגל. ובטח עדיף על מרק רגל עם פטריות.
מי זה "אוכלים"? 479748
עדיף על מרק ראש.
מי זה "אוכלים"? 479749
ויש לי בשבילך את ההכי מוצלח מכולם: מרק פרסות בקר! אוכלים את זה באקוודור.
לא ניסיתי.
מי זה "אוכלים"? 479751
בלאוס אוכלים כפות רגליים של תרנגולות על מקל (כפות הרגליים, לא התרנגולת). זה נראה כמו גירסת-סרט-האימה לסוכריה על מקל.

(כמובן ש)לא ניסיתי.
מי זה "אוכלים"? 479758
נו, ומה את חושבת שהעירקים הקשישים עושים עם רגלי התרנגולת הנחות במרק?
מי זה "אוכלים"? 479761
'
מהצד האשכנזי של הקולינריה נראו כמה בבושקות חיוורות פנים עושות שימוש בטלפי תרנגולות לצורך הכנת רגל קרושה. לא כולל העור, אבל כן הרבה ג'לטין.
מי זה "אוכלים"? 479769
ופולנים קשישים?
מי זה "אוכלים"? 479774
לא יודעת. לעולם לא אהיה פולנייה קשישה. עירקית קשישה, לעומת זאת - או-טו-טו.
מי זה "אוכלים"? 479785
אוכלים את זה.
למען האמת, עד לעכשיו ממש לא חשבתי על זה לרגע 479770
מי זה "אוכלים"? 479771
בהונג קונג הגישו לי משהו כזה באחת המסעדות היותר טובות שם (בעצם, כל המסעדות הלא מערביות שם היו טובות). (כמובן ש)ניסיתי.
מי זה "אוכלים"? 479776
בקניה הם מחזיקים את ה''פרה'', יורים לה מטווח אפס חץ בצוואר, ממלאים חצי כוס בדם ומערבבים עם חלב (לפרה שמים משהו שנראה כמו אטב כביסה על הווריד, כנראה שהיא כבר רגילה), ויתרתי כאשר הציעו לי לטעום.
מי זה "אוכלים"? 479827
יש להם התנגדות אידיאולוגיות לסכינים?
מי זה "אוכלים"? 481853
בנורווגיה הם שמים דג מת בדלי מים עם מעט מלח, ונותנים לו להירקב במשך חצי שנה.
מי זה "אוכלים"? 481857
הס! אל תתחיל! כבר כמה שבועות שנורא בא לי לחמניה רכה מרוחה בקצת חמאה, ובתוכה "הרינג חדש" (הרינג הולנדי טרי, עם מגע כבישה קל מן הקליל, שמגיע לשוק רק בעונת האביב). מישהו טס בקרוב?
מי זה "אוכלים"? 481859
האם זה איזה רד הרינג, התגובה הזאת?
מי זה "אוכלים"? 481861
להפך, זה רמז כבוש.
מי זה "אוכלים"? 481862
את מתרוונת שרמז הוא כמו בוש?
מי זה "אוכלים"? 481863
מתקרר... מתקרר...
מי זה "אוכלים"? 481864
פעם מכרתי סוד מדינה בתמורה לכמות נכבדה של לקרדה.
מי זה "אוכלים"? 481866
אלישבע?
מי זה "אוכלים"? 481868
הדילר שלה...
מי זה "אוכלים"? 481880
'
תוכלי לספק את תאוותך להרינג הולנדי רך ושמנוני ומלוח כדבעי באמצעות ביקור במוסד תל-אביבי בן 3 דורות - מעדניית יום טוב, לוינסקי 43, בדיוק מול 'חיים רפאל' המוכר והמתוקשר. באותה הזדמנות שיתי ליבך אל הריבות הביתיות (בצד ימין מהכניסה לחנות) מעשי ידיה של הסבתא בת ה-‏85, ולמקרר משמאל, העמוס בסלטים (המון סוגים של חצילים. מומלץ האיקרה והכבד קצוץ) גם הם מתוצרת בית. שום חומרים משמרים ויתר מיפגעים.

בעונה גם תקבלי לקרדה אמיתית מחופי טורקיה. הרינג, חלבה, אנשובים, סרדינים וכו' - כל השנה. גם גבינות אהרוני מצפת.
מי זה "אוכלים"? 482283
באיסלנד מרקיבים כריש באדמה

מי זה "אוכלים"? 482002
ביפן הייתי בארוחה "יוקרתית"‏1 שבה אחת המנות הנחשבות היתה חסילונים חיים שהופשטו מעורם על ידי המלצר בפנינו וננגסו כך על ידי חלק מסובבי השולחן. עם כל החסינות שיש לי בד"כ (למשל עם תולעי המשי המטוגנות - טעם ומרקם של "שלווה", אם שאלתם) זה היה מעל ומעבר למה שאני מסוגל לעכל תרתי משמע. דוחה ומגעיל בהרבה רמות.

1 כמובן שעל חשבון החברה איתה עבדנו
מי זה "אוכלים"? 482003
אכן. ראיתי סעודה כזאת בווידיאו, כשהסועדים הם יפנים. העליצות שבה הסתכלו על פעולת המלצר הייתה מעוררת חלחלה.
מי זה "אוכלים"? 482008
אין חיה כזאת ''תולעי משי מטוגנות''.
מי זה "אוכלים"? 482073
אז אולי הן היו מוקפצות, אתה חושב שזה שינה להן את ההרגשה?
מי זה "אוכלים"? 482077
לי נראה שהייתי מרגישה אחרת לגמרי לו הוקפצתי מאשר לו אוגנתי.
מי זה "אוכלים"? 482093
יש לי הרגשה שדי ייבשו אותם לפני, בכל מקרה‏1

------------------------------------------
1 כאן צונזרה תגובה לא מאוגנת
מי זה "אוכלים"? 482096
נקווה שאתה צודק.
מי זה "אוכלים"? 482078
אני חוששת שהגלילי מתכוון לכך שתולעים אינן מפיקות משי, בניגוד לסוגים ידועים של זחלים.
מי זה "אוכלים"? 482092
טוואי_המשי [ויקיפדיה]

אכן נראה כי השם הרשמי הוא טוואי המשי, אבל נראה לי שבכל זאת מקובל‏1 לקרוא לשלב הזחל שלו "תולעת משי" גם אם זאת אינה תולעת בהגדרתה הזואולוגית. חוץ מזה מי יכול לחשוב על לאכול "זחלים מטוגנים של טוואי המשי"? זה ממש מגעיל!

1 יחס של 1:2.5 לטובתה במספר האיזכורים בגוגל
מי זה "אוכלים"? 482100
תגובה 482078 היא רק מחצית ההסבר. המחצית השניה היא שאותו חטיף מדובר (אכלתי, לא משהו) לא עשוי מזחלים כי אם מגלמים‏1.

__
1 אם כי אפשר להתייחס לזה כאל זחל מצופה.
איזו מין שלווה ולא אוכלים שום דבר? 484496
יצא לי לאכול לא מזמן זחל של תולעת משי. אינני יכול להמליץ על המאכל. לא שלווה ולא בטיח.
איזו מין שלווה ולא אוכלים שום דבר? 484497
איזה גולם אני, התכוונית לגולם.
לא אומרים איכס על אוכל. 484545
אם היית מתייחס ברצינות לאנדרסטייטמנט שבסוגרים בתגובה 482100 היתה נחסכת לך החוויה.
לא אומרים איכס על אוכל. 484550
מרבה חוויות, מרבה רגליים.
מי זה "אוכלים"? 479781
במכולות בסין מוכרים רגלי תרנוגולות מעושנות ומנוילנות, בתור חטיף. מין ביסלי כזה.
אנו אוכלים בדרך 479806
אני רוצה לנצל את תגובת הביסלי כדי להודות במרוכז לכל מי שהשקיע וטרח למען הרחבת הידע הקולינרי שלי.

_________
העלמה עפרונית, אחרי שעתיים וחצי שעות שינה, אלף תמונות ופרץ אדרנלין משובח.
אנו אוכלים בדרך 479831
בהמשך לשאלה כמה זה שנקל וחצי, כמה זה שעתיים וחצי שעות?
479834
מעט.‏1

1ההבדל הוא ששנקל הוא יחידה אחת שמסמלת סכום יחיד של שני שקלים, ולכן חצי השנקל מסמל סכום של שקל אחד. מכאן ששנקל וחצי הם שלושה שקלים. שעתיים מסמלות שתי שעות ולכן שעתיים וחצי הם שתי שעות ועוד חצי שעה. כמו שאמרתי - מעט.
479835
כן, מעט - (כנראה ש)לכן את לא מבינה את השאלה.
מי זה "אוכלים"? 479787
מי זה "אוכלים"? 480154
ב''כרוניקה של מוות ידוע מראש'' כותב מרקס על תושבי הכפר שמכינים, לכבוד האפיפיור, מרק כרבולות.
מי זה "אוכלים"? 480206
ויש מרק אוקסן שוונץ, וכמובן וובוס דה טורו (מנה קטנה במיוחד ביום בו דווקא השור מנצח בקורידה).
מי זה "אוכלים"? 480272
"שוונץ" במובן הרשמי של המילה, או במובן הסלנג(יידי?)?
מי זה "אוכלים"? 480287
גם אני תהיתי בשאלה, ואין לי תשובה מוסמכת, אבל לא במקרה המרק הוגש בצמוד למנת וובוס דה טורו.
מי זה "אוכלים"? 480342
כי קדרה או מרק של זנב שור זה לא עד כדי כך אקזוטי: גם בארץ יש כמה מסעדות שמגישות אותו, ויצא לי לאכול כזה. זה לא כזה איכס כמו שאפשר לדמיין: בסך הכל בשר רגיל למראה על עצמות רגילות למראה.
מי זה "אוכלים"? 480344
בהנחה ששאלת ברצינות: כן, Ochsenschwanz הוא השם הגרמני של אותו נתח שאתה מכיר (והוא אכן הזנב של הבהמה). אשר למשמעות השנייה של 'שוונץ' - לא ידוע לי (ואני לא בטוח שאני רוצה לדעת) על שימושים קולינריים בנתח הזה.
מי זה "אוכלים"? 480803
על מרק גיד שמעת?
מי זה "אוכלים"? 480810
לא יצא לי

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים