בתשובה להאייל האלמוני, 06/06/08 12:24
והנה ארוחת יום השישי שלנו: 480397
בשמחה. הגרסה הזו מבוססת על מתכון של חיים כהן, פחות או יותר -

מעמידים שני סירים על האש - אחד לפסטה, ואחד שיכול להיכנס לתנור (למשל סיר ייעודי לג'חנון). מחממים תנור ל-‏100 מעלות (גם פלטה של שבת זה טוב).
בסיר הפסטה מרתיחים מים, ממליחים (קצת יותר משממליחים מים לפסטה בדרך כלל), וזורקים פנימה חבילה של ספגטי או מקרוני. מבשלים את הפסטה שלושת רבעי בישול, ומוציאים לקערה.
במקביל, בסיר השני מחממים שמן - משתי כפות ועד רבע כוס, לפי הדיאטה - ומטגנים חתיכות עוף שקודם פולפלו והומלחו כדבעי. העוף יכול להיות שלוש ירכיים מפורקות או עוף שלם מפורק, איך שבא. מטגנים עד להשחמה קלה משני הצדדים.
מורידים את סיר העוף מהאש ומוציאים את העוף. שופכים את השמן (שעכשיו גם יש בו שומן עוף, ואוי ואבוי למי שזורק אותו) על הפסטה. מערבבים, ואם רוצים, מוסיפים עוד פלפל שחור.
שמים בסיר העוף שכבה של פסטה, כמה חתיכות עוף, עוד שכבת פסטה, עוד עוף ובסוף פסטה. לא צריך להקפיד על הסידור הזה במיוחד.
מוסיפים לסיר החמין חצי כוס מים ושמים אותו שוב על האש, מביאים לרתיחה, סוגרים, מעבירים לתנור ומחכים בין 6 ל-‏10 שעות.

כתבתי בפירוט, אבל זה באמת מתכון קליל, ובהנחה שזוכרים להפשיר עוף קפוא יום קודם, גם לא צריך לקנות חומרים במיוחד.
והנה ארוחת יום השישי שלנו: 480410
תודה רבה,אכן נשמע פשוט וטעים.
והנה ארוחת יום השישי שלנו: 480456
יופי, עכשיו עשית אותי רעבה ברמה שפוקלס לא ישביעו לעולם.
והנה ארוחת יום השישי שלנו: 481224
אם כך, הנה מעט משיער הכלב שנשך אותך:

הכיני‏1 קציצות לפי טעמך ‏2, אותן תטגני בשמן בסיר רחב או מחבת עמוקה. הוציאי את הקציצות, אבל לא את השמן - בו תטגני ארבעה תפוחי-אדמה גדולים שנחתכו לקוביות קטנות (אבל לא מאוד קטנות). לאחר שתפוחי-האדמה השחימו, הוסיפי שני בצלים חתוכים לרבעים, וטגני עוד קצת. הוסיפי שלוש עגבניות חתוכות לקוביות גדולות, וטגני עוד טיפה. עכשיו צריך להוסיף את הקציצות, כוס מים (כן, זה יעשה פחשחשחש, אבל העגבניות כבר מיתנו את זה), מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי (או קינמון) ופפריקה מתוקה, לערבב, להביא לרתיחה, לכסות, ולבשל על אש קטנה-קטנה במשך שעה עד שעתיים.

זה פשוט נורא כמה שזה טעים, ולכן עדיף להכין ביום חמישי, מתי שאפשר לקנות חלות בשביל לנגב את הרוטב.

1 - אני לא רות סירקיס, והשימוש בלשון נקבה רק מפאת מינה של הכותבת.

2 - מקור המתכון כאן, בבלוג של מסלנסקי: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=11...

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים