התאונה ההסטורית שהולידה את תפקיד היועץ המשפטי לממשלה 530457
דיקן הפקולטה למשפטים של אוניברסיטת בר-אילן פרופ' אריה רייך (שלפי פסקת הסיום וכל הטון של המאמר ככל הנראה תומך בפיצול) מספר כיצד נולד תפקיד היועץ המשפטי לממשלה: http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/969/988.html?hp=1...
התאונה ההסטורית שהולידה את תפקיד היועץ המשפטי לממשלה 530459
התגובות למאמר דווקא מחכימות.
התאונה ההסטורית שהולידה את תפקיד היועץ המשפטי לממשלה 530462
יעקב שמשון שפירא [ויקיפדיה] כיהן כיועץ משפטי רק עד 1950. לימין היא גם כיהן כשר המשפטים. מי שהחליף אותו היה חיים כהן [ויקיפדיה], שגם הוא יכהן יותר מאוחר כשר משפטים.

פנחס רוזן [ויקיפדיה] דווקא כיהן מספר פעמים כשר המשפטים [ויקיפדיה] וזכה להערכה רבה (לפי הערך עליו).

בעברית: citation needed.
התאונה ההסטורית שהולידה את תפקיד היועץ המשפטי לממשלה 530465
גם בטענה ש"אולם שורש ההבדל הוא בכך שבבריטניה ה- Attorney General הוא למעשה שר המשפטים של המדינה וחבר בממשלה." פרופ' רייך לא כל כך מדייק. היועצת המשפטית (Attorney General for England and Wales ו-Attorney General for Northern Ireland שני תפקידים עם שם כל כך ארוך מחייבים פיצול) הבריטית היא פטרישה גאנט סקוטלנד (Patricia Janet Scotland) ושר המשפטים (Secretary of State for Justice) הוא ג'ק סטרו (Jack Straw). היועץ המשפטי הוא אמנם מינוי פוליטי, וסקוטלנד אמנם חברה בלייבור, אבל הוא לא תפקיד של "שר" במובן הישראלי של המילה. המקבילה הבריטית לממשלה הישראלית הוא הקבינט, והמקבילים לשרים הם השרים חברי הקבינט. בנוסף להם יש עשרות "שרים" שאינם חברי קבינט, כמו היועץ המשפטי לממשלה (יש, אגב, גם אחד לסקוטלנד, ניל דייוידסון).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים