בתשובה לתשע נשמות, 07/12/10 23:41
הנה פתחתי חלון 558868
תודה לך וליתר העונים. ערעור היציבות באמצעות חימום הפלדה היה אחת המחשבות הראשונות שלי, בעקבות מגדלי התאומים, אבל בעין הוד וכו' רואים בתים שנשארו בגדול על עומדם ורק תוכנם נשרף. דלתות - איפה בישראל היום יש דלת חיצונית שאינה דלת פלדה? ניפוץ חלון היה באמת הניחוש שלי, אבל איך - האם האש עושה גלי הדף חזקים? או שמתקרבת לטמפ' ההתכה של הזכוכית כך שגלי הדף מתונים מספיקים כדי לפתוח מעדנות את החלון?

ווראיציה אחרת על אותה שאלה: בסיפוריהם של מבצרי צלבנים וערים מבוצרות באירופה תמיד יש שלב שבו החומות התמוטטו בעקבות שריפה. למה? בין האבנים היה שלד עץ שהחזיק אותן?
הנה פתחתי חלון 558876
בישובים קטנים עוד אפשר למצוא דלתות חיצוניות שאינן דלתות פלדה. לגבי חלונות - אש לא צריכה להביא את הזכוכית לטמפ' התכה שלה. למעשה, שריפה תתקשה להגיע לנקודת ההתכה של זכוכית, אבל אין צורך בכך. קרה לך פעם שכוס תה התנפצה כשמזגת אליה את המים? היום זה כבר כמעט לא קורה כי הכוסות היום הן מזכוכית עמידה יותר (בסגנון "דורלקס"), אבל את הזכוכית של החלונות אף אחד לא עדכן והיא לא עמידה להתפשטות מהירה ולא אחידה. מעבר לכך, לחלונות יש גם מסגרת - אם המסגרת היא מעץ אז היא עלולה להשרף בעצמה. יש להם גם תריסים - תריסים נגללים כלפי מעלה בסגנון המקובל בישראל הם הזדמנות נאה לאש להכנס. היא מתיכה או שורפת את הפלסטיק ואז יכולה לחדור אל תיבת העץ.
הנה פתחתי חלון 558882
ואללה. תודה. (לא קרה לי עם הכוס, אבל גדלתי על ''פלאי יום יום'' - האח הקטן והפחות מוכר של ''נסה ודע, שעשועי מדע'', מאת אותו מחבר, ועד היום כשאני מוזג נוזל רותח לכלי מטבח שאינו כוס חלק בי מוכן נפשית להתנפצות.
הנה פתחתי חלון 558877
נדמה לי שחלון יכול להתנפץ כתוצאה מהתרחבות (או התרחבות לא אחידה) של הזכוכית כתוצאה מהחום.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים