זו סוגיה שמוכרת לי וקרובה לליבי 565227
היתרון החשוב ביותר של אי-מתן קרדיט לכותב הוא הגברת יכולת העבודה בצוות ומניעת תופעות של הסתרת מידע ותופעות שליליות דומות. מצד שני - חוסר הקרדיט מדכא שאפתנות ויכול ליצור (ואני חושב שזה בדיוק מה שקורה במקרים אלו) עבודה בינונית כי לאף אחד אין מניע להתבלט.

מנסיוני האישי, אני יכול להביא דוגמה להסדר שעבד טוב ולהשליך אותו על העבודה העיתונאית:
כל כתבה "רגילה" (דיווח על אירועים, ריאיון שגרתי וכדומה) לא תזכה לקרדיט וכל עבודה "מיוחדת" (סקירה, ריאיון בלעדי, מאמר דעה, תחקיר מעמיק/פרויקט) יזכה לקרדיט. לטעמי, ההסדר הזה ממצה את הטוב משני הכיוונים - מצד אחד יש עבודת צוות טובה ביום-יום ומהצד השני תהיה לכל עיתונאי האפשרות להביא לידי ביטוי את ייחודו וכישרונותיו מעת לעת באמצעות תוצרים מעמיקים יותר, עליהם הוא יזכה לקרדיט באופן אישי.
זו סוגיה שמוכרת לי וקרובה לליבי 565244
מצד שני, האם מי שחתום על הכתבה הוא זה שתרם לה את עיקר העבודה? מה בדבר התחקירנים? העורכים? (או שמדובר על דברים שכבר לא קיימים, ולכן לא צריך לדאוג להם?)
זו סוגיה שמוכרת לי וקרובה לליבי 565249
אני לא בקי ברזי העבודה העיתונאית. אבל נשמע לי הגיוני לתת קרדיט למי שבלעדיו התוצר לא היה יכול להתקיים (העיתונאי המוביל, הצלם...) בעוד שהעורך הוא יחסית משני מאחר ואין לו נגיעה ייחודית לתוצר כזה או אחר.
זו סוגיה שמוכרת לי וקרובה לליבי 565266
אין לך מושג כמה העורך משפיע על הטקסט המוגמר. ראשית, הוא הבוחר ומחליט על נושאי הכתבות. שנית, הוא מחליט מי יכתוב עליהם, כמה נפח יקבלו ובאיזה עמוד (אם כי זה יכול להשתנות משיקולים טכניים כמו עמודי פרסום). שלישית, הוא עובר על הטקסט ומוסיף נגיעות שלו במידות משתנות, תלוי באישיותו. רביעית, הוא נותן כותרת ומשנה, שבדרך כלל הם מה שזוכרים מהכתבה/ראיון. חמישית, לפי הפידבק שהנושא קיבל או לא קיבל, הוא מחליט אם להמשיך לעסוק בנושאים/אייטמים דומים בעתיד, ובכך ממשיך להוביל קו מערכתי (למרות שהרבה פעמים נכנסים כאן שיקולים מלמעלה, של בעלי העיתון).
זו סוגיה שמוכרת לי וקרובה לליבי 565269
תודה על ההבהרה.

אבל בהקשר של הקרדיט - הרי בשורה התחתונה הוא לא זה שכותב את הכתבות (ולכן הוא נקרא ''עורך'').
ובכל מקרה, כפי שצוין, את הקרדיט שלו הוא מקבל בכל מקרה.
זו סוגיה שמוכרת לי וקרובה לליבי 565270
רק לגבי "הוא לא זה שכותב" - תלוי באיכות הכתב :-P (כלומר, כעורכת בעברי כבר יצא לי כמעט-לכתוב כתבה שלמה, כולל תחקירי אינטרנט, כשקיבלתי טקסט מחפיר מכתב גרוע, בדקה התשעים. בכתבות של כותבים טובים לא צריך לגעת, למעט פסיק פה ושם).
זו סוגיה שמוכרת לי וקרובה לליבי 565252
העורך מקבל קרדיט. בדף השני של המוסף. יש קרדיט לעורך, לפעמים לעורך הגרפי, אימייל של המוסף, ומסיבה לא ברורה, גם מספר פקס.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים