בתשובה להעלמה עפרונית, 18/05/11 9:48
קולה 571086
למה בבקבוק זכוכית? כי זה נראה כמו בפרסומות? :-)
קולה 571090
כי לתחושתי קולה בבקבוק זכוכית קרה יותר‏1 מאשר קולה בבקבוק פלסטיק (פחית היא איפשהו באמצע).

1וגם ידידותית יותר לסביבה, לפחות באותן מדינות בהן הבקבוק הוא לשימוש רב פעמי
קולה 571115
ניסית פעם לערוך מדידה אובייקטיבית חסרת (ה)פשרות?
אני חושש שהממצאים הצלסיוסיאיים (או הפרנהייטים אם את לא בקטע של השיטה המטרית) ידאיגו אותך מעט.
קולה 571117
(השאלות האלה בטח נשמעות דביליות לשותי קולה, אבל אני לא שותה קולה, איכס, אז אני באמת לא יודע מה התשובות)
האם ככל שהקולה קרה יותר היא נחשבת לטובה יותר, או שיש טמפרטורה אידיאלית ששותי הקולה מעוניינים לשאוף אליה?
מה הבעיה לקרר קולה בבקבוק/פחית/כוס/מימיה לטמפ' הרצויה?
יכול להיות ש"הקור" שתיארה העפרונית זה בעצם לא הטמפרטורה אלה "תחושה של קור" שנוצרת בלשון (או בפה) כתוצאה מהחומרים מהם עשויה הקולה (או, לחלופין, מהגזים בקולה)? ידוע, למשל, שחלק גדול מהטעם המתוק בגלידה הוא כתוצאה מהקור ולא מסוכרים.
קולה 571181
למעשה להיפך. קור מקהה את הטעמים המתוקים ועל כן יצרני גלידה חייבים להכניס לתוכה כמויות גדולות הרבה יותר של סוכר בכדי להשיג את אותו אפקט.
קולה 571125
לא, כמובן שלא ניסיתי לערוך מדידה אובייקטיבית. איך תוצאות אובייקטיביות ישפרו לי את החיים?
קולה 571126
בתור אחת שמשתייכת למקצוע השני הכי עתיק בעולם וודאי היית רוצה לגשפנק תחושותייך‏1

1 למכירה - מד-חום יד ראשונה מחולה
קולה 571128
לא. יש אמונות שעצם קיומן מספיק. לא כל דבר דורש הוכחה.
קולה 617890
באמת בזבוז הזמן והאנרגיה על ניסוי אמפירי להוכחה הוא מיותר. אני דווקא לא חובבת קולה, אבל אם אני כבר מתפתה לשתות פעם בכמה שנים זה הבקבוק זכוכית.
מאידך, יש תקופות שהתזונה שלי מתבססת על במבה. ויש ויכוח ארוך שנים בין אנשים שאומרים שיש הבדל בטעם בין במבה באריזת פלסטיק לזו באריזת אלומיניום (או מה שזה החומר הזה). ואני זוכרת שאיזשהו מנכ"ל באסם התראיין על זה וביקשו ממנו להשיב לסוגיה, כי הם באמת ממשיכים לשווק את אותו מוצר, באותה כמות אבל באריזות השונות. והוא אמר שאכן צורת האריזה משפיעה על הטעם ויש מעדיפים את זה או את משנהו.

אני גוזרת מעניין הבמבה גם לקולה - יש הבדל בטעם בין הפלסטיק לזכוכית, איך ומה בדיוק? מה זה משנה. העיקר שממשיכים לשווק את שני סוגי המיכל/אריזה.
קולה 571132
1 יד ראשונה, או משהו אחר?
קולה 571214
זכוכית מוליכה חום יותר טוב מפלסטיק, לכן בקבוק קולה מזכוכית קר יותר מבקבוק קולה מפלסטיק אבל הקולה שבתוכו חמה יותר. לפי זה הפחית שמוליכה חום הכי טוב והיא הכי קרה למגע היתה אמורה להיות הכי אהובה עליך, ואני מופתעת לגלות שהיא במקום אמצעי כלשהו. נראה לי שיש לך טעות. :-)
קולה 571220
בקבוק זכוכית עבה יותר מבקבוק פלסטיק. אבל פחית אכן דקה משניהם.
קולה 617905
קולה בזכוכית גם הרבה יותר טעים, לטעמי.
קולה 617913
טעים? אני מבין שניסית כבר להשוות עם התחושות שבקבוק קולה קפוא וריק מותיר בך?
קולה 617918
לא הבנתי.
קולה 571310
מה זאת אומרת? קולה היא "הדבר האמיתי", כידוע, אבל בבקבוק פלסטיק היא רק חיקוי זול של "הדבר האמיתי". קולה אמיתית היא רק זו בבקבוק הזכוכית.

אגב, רק לאחרונה שמתי לב שבניגוד לעיצוב "הנשי" של בקבוק הקולה, בקבוקי הספרייט מזכוכית מעוצבים "גברי" (כתפיים רחבות יורדות במשולש למתניים צרות). איכשהו לא זכור לי שככה זה היה תמיד - מישהו יכול להאיר את עיני?
קולה 571312
את הפסקה הראשונה לא הבנתי. או שהתבדחת? אני אטית במיוחד בשלוש השנים האחרונות.
קולה 571316
קוקה קולה (המשקה) מיתג עצמו בעשורים האחרונים כמשקה סקסי. ריבוא הבחורים/ות החשופים/ות בפרסומות יעידו על כך בשונה מ:
ספרייט (המשקה) הממותג כמשקה להרווית ״צימאון ספורטיבי״ . בפרסומות המשקה מופיעים תדיר ספורטאי על צמאים (נכון להיום הנוזל השקוף מזוהה מאוד עם לברון ג׳יימס).
קולה 571332
המשקה לא "מיתג עצמו", הוא מותג בעבודה קשה של צבא פרסומאים ואנשי שיווק. אני סבור, אגב, שהדגש לגביו אינו על ה-"סקסי" אלא על ה-"צעיר" (ומכאן, למשל, ארועי הקיץ שהחברה מקפידה לקיים עבור קהל בני העשרה). הדגש הספורטיבי קיים גם לגבי קוקה קולה - כפי שאתה יודע, היא המרענן הרשמי של המשחקים האולימפיים (מאז 1928!) וגם של גביע העולם בכדורגל ושל שלל ארועי ספורט וליגות שונות ומשונות ברחבי תבל. הבקבוק בעל החמוקיים עוצב עוד לפני תהליך המיתוג - הגרסה הראשונה היא מ-‏1915. ההסבר הכי פשוט שאני יכול לחשוב עליו להבדל בין הבקבוקים הוא שהחברה רצתה ליצור גם לספרייט בקבוק יחודי (שיבדל אותו לא רק מהקוקה קולה אלא גם מהסבן-אפ וכל משקה אחר), ועדיין להמשיך את הקו העיצובי שמתבסס על צורתו של גוף האדם - ומצליח לעורר התיחסות (מודעת או לא) שהיא מעבר להתיחסות לחפץ פשוט ושימושי כמו סתם בקבוק.
קולה 571358
עניין מיתוגי נוסף הקשור לקוקה קולה נודע לי לקראת הביקור בלפלנד, שגם כלל ביקור בכפרו של סנטה קלאוס. מתברר שבמקור, לסנטה לא היה בגד או מראה מוגדר. בשנות השלושים, במסגרת מסע פרסום של קוקה קולה שנמשך כמה שנים, צייר אותו אמן אמריקאי כסבא גבוה ושמן בצבעי המותג - אדום לבן, דימוי שדבק במחלק המתנות החביב מאז. זה גם הביא לשמועה המבוססת אך השגויה, שקוקה קולה הם שהמציאו את הדמות הזו מלכתחילה.
קולה 571469
לא חבל לנסוע עד לפלנד כשהאייל מספק מידע בנגיעת כפתור? דיון 382
קולה 571544
עכשיו אני נזכר שקראתי את המאמר בזמנו אבל לא זכרתי פרט זה. מעתה, לפני כל נסיעה, ובעצם לפני כל החלטה חשובה, אוועץ בכתבי האייל ובכוהניו (:
קולה 571550
כשאתה מדבר על "הבקבוק בעל החמוקיים" אתה מתכוון לבקבוק של טמפו?
קולה 571701
המממ... הבקבוק הזה שייך, בלי ספק, לתקופה שבה הסטנדרטים של הגוף הנשי היו אחרים. ואולי הוא דווקא צפה את חוק הדוגמניות העתידי?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים