![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
תגידי, בקשר למה שהזכרת, שבשנות השמונים היו צריכים להתייחס לחצילים כאילו הם מרים - בשנים האחרונות הפסקתי עם הנוהג המשונה של המלחת החצילים ואף פעם לא הרגשתי מרירות. באמת השתנה משהו בחצילים עצמם, או שמא כולם היו טיפשים באייטיז? | ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
מה שאנטילופה אמר. ואוסיף: אמרה פיליס גלזר: את זן החצילים המרים הפסיקו לגדל בארץ, ולכן אפשר להפסיק גם אם הנוהג. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
לחציל יש עונות, כמו לכל ירק. בעונה (עכשיו) הוא טעים וזול. מחוץ לעונה הוא מר ויקר. לבחור אותם לפי משקל סגולי (נמוך), צבע (כהה) ומרקם (לא קפיצי מדי- קצת מתחיל להיות רך ופלסטי) |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
גם מחוץ לעונה כבר לא מר. חצילים קניתי בעונתם ושלא בעונתם. ומעולם לא הזדקקתי לריטואל הפרוסות והמלח. | ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
לא נורא. אם את כל כך מתגעגעת לריטואל את יכולה לנסות אותו על שקדים. | ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
אנחנו שמים מעת לעת חצילים על האש (מנגל גז) ועושים סלט חצילים. היו פעם פעמיים גם בשנים האחרונות שיצא מריר, אבל רק מחוץ לעונה. | ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
אני מכינה חצילים תמיד באותה השיטה: דקירה במזלג לכל האורך, ושליחה לתנור. סלט, פשטידה, קציצות, רוטב פסטה, עירוב עם ירקות שונים לתבשיל - הכל מגיע לאחר התנור. |
![]() |
![]() |
| חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
| מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים |
כתבו למערכת |
אודות האתר |
טרם התעדכנת |
ארכיון |
חיפוש |
עזרה |
תנאי שימוש והצהרת נגישות
|
© כל הזכויות שמורות |