בתשובה לנועה ו, 28/08/13 2:46
חלב זה המשקה היחיד שטעים עבורי 620599
-התגובה של ברקת נראית לי הגיונית מאוד.
-לא קיבלתי ולא חשוב.

-הבעיה במעבר לטבעונות היא בקושי.
-נכון, כרגע עדיין לאוכל כל יותר קל כי יש לו הכל מוכן בכל מקום. אבל זה משתנה במהירות, יש הרבה מסעדות, יש בודהה בורגרס והשווארמה הטבעונית שאפשר לקנות מהם נקניקיות ולהקפיא, יש גלידות וגלידריות טבעוניות בכל מקום. צריך להתארגן על תפריטים בערך קבועים ולהזרים את הטבעונות. אם מה שעומד בינך לבין טבעונות זה גבינה לבנה, זה אבסורד. כן אנחנו דור החלוצים, אכלנו חצץ, אבל כבר רואים את האור.

-פצחתי בצמחונות אחרי שהתנזרתי מבשר לגמרי בדרום אמריקה מטעמי כשרות -
-טבעונית דתית אמרה שנראה לה שיותר קל לה לוותר על מאכלים כי מראש היא חונכה לוותר על מאכלים מסוימים. הוויתור הוא כבר במערכת שלה אז הוא בא עם פחות מלחמות פנימיות. זאת לא טרגדיה קורעת לב לא לאכול עוף.

-יצא לי לטייל באיטליה תקופת מה עם חברה טבעונית
-טיול בחו"ל זאת אפיזודה ולא באמת קשור לקושי של הטבעונות היומיומית.
חוץ מזה, תסעי לברלין.

-אני מגדירה את עצמי צמחונית-עם-נטיה-לטבעונות, ולא טבעונית
-הגדרה מכובדת, אם מתאים לך תקראי לזה צמחונית בשאיפה לטבעונות כדי לבטא את את הדינאמיות.

-אין לי כוח לטהרנות קהילתית, וגם לא לפורומי הטבעונאצים למיניהם.
-צודקת, יש רמות שונות של טהרנות. אני למשל בודקת רכיבים ואם יש חלב או ביצים אני לא קונה, אבל לא בודקת את רשימות ה-E. אני גם נוקטת בשיטת ההימור, ברוב המקומות אני מהמרת שהברק על החלה הוא לא מביצה. זה הימור כמעט ב-‏100 בטוח, אבל יש שכן בודקים ואני לא מתווכחת איתם כי הם צודקים. אני פשוט רוצה להזרים יותר את הטבעונות שלי ושל אחרים, וכל אחד מחליט לאיזה עומק בשרשרת התעשיה להגיע. זאת בעיה לא פשוטה כי רכיבים מן החי יש בכל מקום אבל ממש. טבעונים לא קונים קונדומים שמיוצרים עם קזאין (חלבון חלב), אבל קזאין הוא דבק חזק מאד ועמיד למים ושמן, ומשתמשים בו בנגרות ובמוצרי חשמל, וגם בהדבקת תוויות על בקבוקים. אז מה עושים? כשתעשיית החלב תחוסל גם לא יהיה שווה לייצר את הדבק הזה.

מאד! ממליצה לך להיכנס לקבוצות בישול טבעוניות, תמיכה נהדרת והמון עצות ורעיונות ותמונות מגרות, כל שאלה שתשאלי תקבלי המון תשובות שרובן לא יתאימו לך אבל אחת כן! וכיף אטומי להיות בקבוצה שכולם טבעונים וכולם מבינים בדיוק על מה את מדברת. ממש ממליצה לך לרדת אל העם ולהצטרף.

-בישולים
-פה תוכננה לקום רשימה ארוכה של מתכוני ממרחים.
לא יצא כי הייתי עסוקה ועכשיו עייפה, אני גם חושדת שאת בשלנית יותר טובה ממני. אז חוץ מלהיכנס לפורומי בישול, כמה טיפים שאולי את לא מכירה:
1.
גבינת סויה, ועוד מתכון.
לא ממש בישול אלא חימום, קלה ביותר להכנה, עולה חצי מגבינת טופו קנויה, ואפשר לתבל במיליון טעמים.
לא פחות חשוב – היא זמינה תמיד, כי קרטון חלב סויה יש תמיד והוא נשמר לשנים, ומתי שמתחשק להכין גבינה לא צריך לחשוב פעמיים, ותוך זמן קצר יש.

2. מיונז. מה יש לשיר בשבחי המיונז שעוד לא שרו, על הלחם עם מלפפון ירוק, או מלפפון חמוץ ופרוסת תפוח אדמה. בלי בישול בכלל, זמין תמיד ומוכן ברגע.

3. "פסטרמה" טופו. אני רושמת אותו מהראש ובערך. חצי חבילת טופו קפואה. להפשיר ולסחוט קצת נוזלים, לחתוך לפרוסות בעובי 2 מ"מ.
במחבת לשים כפית שמן, 2 כפות רוטב סויה, כפית חומץ, כפית סוכר, כף פפריקה חריפה או מתוקה, והמרכיב הסודי – 10 טיפות עשן נוזלי היקורי. יהיה טעים גם בלי זה אבל זה נותן ארומה מעושנת.
להוסיף מים עד לכיסוי הפרוסות ולבשל עד שכל הנוזלים מצטמצמים. להנמיך את האש ולהמשיך לייבש את הפרוסות.
לאכול קר, טעים בלחמניה, עם חסה, נבטים, עגבניה דקיקה, חרדל... מתובל ונגיס.

4. טיפ: לבשל תמיד כפול. בכל פעם שאת מכינה לביבות חומוס, או קציצות עדשים, או פריטטה או כל דבר אחר, תמיד לבשל פי שתיים או שלוש ולהכניס למקרר או למקפיא. כי את כבר מבשלת והכלים כבר מתכלכלים, אז באותה עבודה עושים כפול. כי אין לך מאמא עוף ואין לך ביצה לזרוק למחבת ולעשות חביתת בלאי בשתי שניות, אז צריך להכין שיהיה במקרר ופתאום הטבעונות פשוטה.

טבעונים צריכים להצטייד בהרבה קופסאות פלסטיק בכל הגדלים.
גם לחתוך תמיד כפול. אם את חותכת ירקות לאיזה מאכל, מלפפונים, בצל, עגבניות, גזר, קישואים, תמיד לחתוך יותר ולשים במקרר, יהיה לזה שימוש מחר או מחרתיים. תמיד להנביט הרבה, לחלק לקופסאות קטנות ולהקפיא.
אני בטוחה שאת יודעת את כל הדברים האלה, אבל כתבתי.

-גבינת סויה אני לא קונה. משתדלת לא להרבות בסויה, ומספיק אני שותה חלב סויה.
-סויה. 130 מיליון יפנים אוכלים בין מנה ל-‏3 מנות סויה ביום ואין לגברים ציצים. במערב ילדות אוכלות כל 9 מתחילות להתפתח. אין בעיה בסויה, וכוס חלב סויה פלוס ממרח גבינת סויה על הלחם פלוס חתיכת טופו ביום, זה בריא.

עם זאת, מה הבעיה להחליף את החלב סויה במשקה אחר, יש עכשיו מבחר. תשתי חלב אורז ותאכלי גבינת סויה.
תגידי, אם את לא מבשלת, מה אוכלים הילדים שלך?

-זקנה בת 80 בסופר מבקשת ממך להוריד לה את הטבעול ממקרר הקפואים
-זאת באמת בעיה כבדת משקל. מתחתינו מתנהל בשעה זו דיבייט על שאלות הרות וגרל כגון זאת, ואם טבעוני דורך על מדוזה כמה הייל מרי הוא צריך לדקלם. תשאלי שם :-)

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים