בתשובה לדב אנשלוביץ, 25/11/17 12:14
הכל ברור, רק 695755
דב, מה תעשה אם מישהי תתפרץ אליך הביתה, תסביר שבן-זוגה החל לנהוג בה באלימות פיזית קשה, ושאין לה כסף ללכת לשום מקום אחר?
הכל ברור, רק 695786
התשובה של דב לשאלה הזאת מעניינת אותי מאוד.

אבל התשובה של ממשלת ישראל ידועה: תלוי מה צבע העור שלה. לעומת 40 אלף מסתננים כהי עור שמירי רגב עושה על גבם את כל הרעש, היו בארץ בסוף 2015 52.5 אלף זרים מבריה"מ לשעבר שאשרת התייר שלהם פגה‏1 ולמירי רגב לא היה אכפת. אליהם נוספו בשנתיים האחרונות עוד עשרות אלפי מבקשי מקלט מגאורגיה ואוקראינה. שר הפנים אומר‏2 שהמספר המעודכן הוא 79 אלף. כפול ממספר המסתננים כהי העור.

__________________
1נתוני זרים בישראל טבלה ד' 1 עמוד 24
2 שר הפנים בדיון ועדת הפנים
הכל ברור, רק 695793
אני חושב שהעלאת יהודי אתיופיה מנוגדת קצת לטענתך, אבל אם הנתונים שהבאת נכונים בוודאי מדובר במחדל חמור. לכל הפולשים צרים להתייחס באותו אופן ללא קשר לצבע עורם.
הכל ברור, רק 695794
הנתונים שהבאתי הם של הלמ"ס ושל משרד הפנים. לא ידוע לי על נתונים ממקורות אחרים ואין לי שום סיבה לחשוד בנתונים הרשמיים. אני חושב שההתניה שהתנית מיותרת.
לענין המחדל החמור וה"צריך": זה המצב העובדתי כבר זמן לא מבוטל. בסוף 2013 כבר היו 55.3 אלף "תיירים" מבריה"מ לשעבר שנותרו בארץ ללא אשרה‏1. זה שזה מחדל חמור ו"צריך" תגיד לממשלה. זו העבודה שלה.
הנקודה שלי שונה- אף אחד לא קרא לעשרות אלפי האוקראינים "סרטן" ולא האשים אותם ברמות פשיעה גבוהות והרס המרקם האזרחי. אני טוען שהטרמפ שמירי רגב (שרה בממשלה) תפסה על נושא המסתננים הוא (כרגיל אצלה) ניצול ציני של כיתתיות, ובמקרה זה ליבוי רגשות גזעניים ממש, כדי לשים עצמה דוברת של "האזרח הקטן" המנוצל, לכאורה, בידי האליטות השמאלניות האשכנזיות. בפועל מי שאחראי לכך שעשרות אלפי מסתננים מצטופפים בדרום תל אביב היא הממשלה שהיא חברה בה, ולא שופטי בג"ץ, אבל רגב הופכת את היוצרות ומשלהבת את תומכיה כנגד חוקי המדינה בעצם.

___________
1 נתוני זרים בישראל סיכום שנת 2014 טבלה ג'1 עמוד 6
הכל ברור, רק 695792
מה אתה היית עושה? האם היית משכן אותה בביתך לצמיתות? וכדי לא להתחמק אומר שאולי הייתי משכן אותה בביתי לזמן מוגבל, אבל בוודאי לא לצמיתות. ולגבי הנמשל לא מדובר בפליטים רדופים אלא במהגרי עבודה.
הכל ברור, רק 695796
>> לא מדובר בפליטים רדופים אלא במהגרי עבודה.

אני רוצה לאתגר את הקביעה הנחרצת הזו. יש נהלים בינלאומיים לקבוע האם מבקשי המקלט הם פליטים או לא, אבל משרד הפנים עשה חוכא ואטלולא מהנהלים האלה בדיוק כדי שלא נדע אם המסתננים הם פליטים. לכן לכל היותר אפשר לומר שלא ניתן לדעת, אבל אי אפשר להכריז עליהם נחרצות כמהגרי עבודה כל עוד לא נבדקו בקשות המקלט שלהם כהלכה. מאז שבשנת 2009 הפך משרד הפנים לכתובת לבקשות המקלט, הגישו בסך הכל 11,861 אריתריאים וסודאנים בקשות שכאלה — אך עד יולי 2016 רק שש מהן אושרו‏1. רובן פשוט נערמו.

המקרה של מוטסים עלי [ויקיפדיה] מדגים מה צריך לעבור כדי לקבל מעמד פליט בישראל: עלי חצה את הגבול בין מצרים לישראל באופן בלתי חוקי ב-‏5 במאי 2009. עלי ערך מאמצים למילוי טופס בקשת מקלט החל מ-‏2010, אולם עד 2012 סירבה רשות האוכלוסין וההגירה לאפשר לאזרחי סודאן ואריתריאה להגיש בקשות למקלט. הוא הגיש את בקשת המקלט שלו בדצמבר 2012. הבקשה לא נדונה במשך למעלה משלוש שנים. במהלך השנים 2014–2016 הגיש עלי שלוש עתירות מנהליות לבתי משפט מחוזיים, וכן שני ערעורים ועתירה אחת לבית המשפט העליון, בבקשה כי המדינה תכריע לגבי בקשת המקלט שהגיש. ביולי 2015 שוחרר עלי ממתקן "חולות" לאחר 14 חודשים ששהה בו, כאשר המדינה בתשובתה לערעור שהגיש לבית המשפט העליון הודיעה שהיועץ המשפטי לממשלה הנחה לשחררו.
ביוני 2016 קיבל שר הפנים אריה דרעי את בקשת המקלט של עלי, והעניק לו הכרה כפליט מטעם מדינת ישראל.
שבע שנים, ארבעה עשר חודשי כליאה, מאבק משפטי ממושך, התערבות של היועץ המשפטי לממשלה והחלטה של שר הפנים. ככה מקבל מעמד פליט מי שמראש לא היה הרבה ספק במעמדו‏2.

היועץ המשפטי של רשות האוכלוסין הודה במדיניות מכוונת של סחבת בתקווה שבית המשפט העליון יוציא עבורם את הערמונים מהאש: "ההנחה היא שאם בית משפט העליון יאשר את המדיניות הזאת, המספרים שיישארו במדינה יהיו אחרים, וז למשל לא יצטרכו להגיע לפתרון המורכב מאוד של הבחנה בין סוגי אריתראים שונים וכו'. בהתאם לתוצאות פסק הדין תיקבע מדיניות — תתבהר התמונה בקשר לכמה אנשים צפויים להישאר בישראל, לצאת מישראל, גם סוגיית הדארפורים תתבהר, כלומר האם יש צורך לתת מעמד הומניטארי למספר גדול יותר או לא".

__________
1 15 אלף בקשות מקלט תלויות ועומדות - המדינה לא אישרה אף אחת מתחילת השנה
2 פעיל פוליטי שנכלא שלוש פעמים ועבר עינויים בשל פעילותו הפוליטית.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים