בתשובה להפונז, 16/05/25 21:19
כבר לא 778794
כן, אני יודע שהרבה חברות עושות כך, שהרבה אנשים משוכנעים שזו הדרך לנהל. אני חושב שהם טועים. כמה הערות:
1. "ראש מחלקת תוכנה שבמשך שנתיים בנה מוצר פגום בניגוד לכל כללי הפיתוח התקינים..." - איפה היה המנהל שלו באותם שנתיים?
2. אותו ראש מחלקה - סיבה כן הגיונית לפטר אותו היא אם אתה מגיע למסקנה, בעקבות המחדל, שאין לו כישורים מתאימים. זה לא קשור לתמריצים.
(3. לא קשור לענייננו, אבל אתה בטוח שמדברים על ברק חירם? אני מכיר שחילוקי הדעות עליו נוגעים להיותו אולי יותר מדי "קרבי" - בפרט אותו פגז מפורסם. לא שמעתי שמאשימים אותו בחוסר החתירה למגע, שאכן היתה נחלתם של כמה מפקדים ב-‏7 באוקטובר.)
4. השאלה שאני הכי רוצה לשאול אותך: אתה אישית, בעבודתך, אני בטוח שאתה עושה את עבודתך היטב, ולפי הנהלים היכן שיש נהלים. האם יש לך בראש, בזמן שאתה ממלא את הנוהל, "כדאי שאעשה זאת, אחרת יפטרו אותי"? אצלי לא, ולא אצל אף אחד מהאנשים שאני מכיר אישית.
כבר לא 778796
אני חושב שהאנלוגיה של חברת תוכנה מוגבלת. ברגע שמדובר על חיי אדם אתה עובר מתחום תועלתני לתחום ערכי. החוק הפלילי עוסק הרבה ברשלנות ובעונשים על רשלנות - בפרט עונשים פרסונליים, לא רק נזיקין. אתה יכול לטעון שהעונשים האלו מזיקים - אבל כאמור הבסיס שלהם הוא בעיקר ערכי.

באופן יותר ספציפי לעניין ה 7 באוק' -מעניין לקרוא את נאום הפרישה של הרצי הלוי (לינק לנאום המלא בתוך הכתבה). ואתה יכול לראות שהוא מאמין גדול דווקא בדרך של "לטעות ולקום" כדבריו. ובכל זאת הוא פרש "בשם האחריות".
כבר לא 778798
מסכים. אפשר לומר שפאשלות (טעויות, מחדלים) שעולות בחיי אדם הן סוג של עברה פלילית (''גרימת מוות ברשלנות'' זו אכן עבירה בספר החוקים). כזכור לקוראי האייל אני פחות מאמין מרוב האנשים בענישה על רבים מסוגי הפשעים הפליליים - בוודאי במישור התועלת.
כבר לא 778797
1. גם המנהל שלו יעוף.
3. אני מתייחס לכתבה הזו.
4. אתה נתפס למילים. "הנוהלים" זה רק חלק קטן מהענין, מדובר בכשל תכנוני ונוהלי של שנים, קח את האנלוגיה לתוכנה לאן שאתה רוצה.
ברור שאני והאנשים סביבי מושפעים מהתמרוץ שלהם, מההערכות שהם יקבלו על תפקודם ומההשפעה של ההירכות האלה על עתידם המקצועי והכלכלי. אוירה של חוסר Accountanility וחוסר שיקולים מקצועיים בקידום (או פיטורי) אנשים אכן מביאה גם בהייטק לתפקוד וביצועים חלשים יותר.
אני רוצה לטעון שמאחר שאני מחזיק מעצמי בתור עובד טוב עם מוטיבציה עצמית, אני מנסה לעשות כמיטב יכולתי לא רק לפי התמרוצים הנ"ל.
אבל גישת ה"אתם תהיו בסדר גם בלי ביקורת ולקיחת אחריות" נזקה גדול.

לשמחתי גם אני לא בדרג כזה גבוה, אני מדבר בתחקירים בעיקר על דרגי הביניים של סגני אלופים ומעלה. זה שקול למנהל בכיר ומעלה בתעשייה. אתה רואה אגב בממשלה איזה נזק עצום (אסטרטגי) נוצר למדינה מממשלה ששריה לא לוקחים אחריות ולא מפוטרים אחרי מחדלים קולוסאליים.
כבר לא 778799
הבעיה שלי היא שאתה מזהה אחריות עם פיטורים / התפטרות. אחריות יכולה להתבטא ב"פישלתי כאן, אני אתקן גם את דרכי שלי וגם אתרום לתיקון המערכת", וזה ברוב המקרים יהיה יותר מועיל (אנחנו יכולים לשפוט, לרוב, האם זה נאמר בכנות וגם ממומש). מי שמתפטר או מפוטר כבר פחות יכול לתרום לתיקון המערכת.

הפוליטיקאים כיום לא עושים את זה, לא בכנות ואפילו לא בכאילו.
כבר לא 778802
על מחדלים בגודל מסוים לא סלחנים גם בהייטק.
וכאמור, לשיטתי (ולא לשיטתך) זה קריטי במה שזה משדר לדורות הבאים של מפקדים.
כבר לא 778817
היו טענות שהוא עסק "במשך כשעתיים בריכוז הכוחות מחוץ לקיבוץ כדי לגבש תמונת מצב לפני שייכנסו לתוכו, בזמן שמאות מחבלים כבר שורצים בפנים" אבל התחקיר שפורסם זיכה אותו, כמדומני בגלל שהבעיה היתה שהמידע שהיה בידי כל צופה טלביזיה, דהיינו שהמחבלים לא מחזיקים בני ערובה אלא טובחים אזרחים, לא היה בידיו. אני, כהרגלי, סקפטי.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים