בתשובה לשוקי שמאל, 02/11/25 20:02
ימות המשיח 782708
אני מסכים שהאפשרות השניה גרועה יותר.
אבל כשראשי הפרקליטות הצבאית הם אנשים שאמירת אמת היא לא האופציה המועדפת עליהם אני חושב- על מה אני מגן? ובא לי להגיד "יא, ברעכן!"

המחלוקת היא האם המטרה מקדשת את האמצעים. האם התעוב כלפי אפי נווה מצדיק העלמת עין מהתנהגות מאפיוזית של מי שלכאורה בצד שלך.
הרי זה בדיוק מה שעושה הצד השני- מעלים עין מכל הפאקים שלו כי חס וחלילה הסמולנים והקפלניסטים.
זה נקרא לסגור שורות.
יוצא שכדי להגן על שלטון החוק אתה דורש ממני להעלים עין מרמיסת שלטון החוק.
יוצא שכדי להגן על הליברליזם במדינה אני צריך להעלים עין מרמיסת זכויות יסוד (לפיד ושלילת זכות ההצבעה).

אני חושב שלמחנה הליברלי אין את הפריבילגיה הזו כי אם הוא ישתמש בטקטיקות של המחנה היריב הוא יפסיק להיות ליברלי. לסגור שורות זה לא ליברלי.

או שבעצם המחנה הליברלי הוא ליברלי רק בשם ולא במהות, אז בין מה למה אני בוחר? בין קרנף שחור לקרנף לבן?
ימות המשיח 782709
נראה לי שאתה רב עם קולות בראש שלך. מי דרש ממך להעלים עין מרמיסת שלטון החוק? מי אמר שצריך להעלים עין משטויות שאומר יאיר לפיד?

את הפצ״רית יש להעמיד לדין אם עברה עבירה ולהעיף אותה מכל תפקיד עתידי. למה לעזאזל מישהו חושב שלמחנה שלנו אכפת מאיזו פצ״רית בצה״ל? למה אתה בכלל מקבל את הנרטיב של מכונת הרעל שהפצ״רית של צה״ל היא ״במחנה הליברלי״? מה הקשר? היא בעלת תפקיד. היא לא ״במחנה״. אם סרחה, קישטא. נקסט.

הצרה היא שהשלטון הנוכחי משתמש בריקבון של המערכת כדי לצבור כוח לעצמו. לזה צריך להתנגד, גם אם אתה רואה את הקלקולים במערכות הקיימות.
ימות המשיח 782711
אף אחד פה לא קפץ ואמר לדב- וואלה צדקת! שנה שלמה אומרים לו שזה זוטי דברים, וכשמתגלה שזה ממש לא עניין שולי היתה שתיקה. אני שמעתי חדשות די מאוחר, נכנסתי לאייל וציפיתי שיהיו כבר תגובות, ולא היו.
גם על האמירה של לפיד רק אני הגבתי.

הפצ"רית היא כן במחנה שלי כי המטרה שלה היתה להעמיד את המתעללים לדין כנגד הלחץ הפוליטי להעלים עין.

ואיך תתקן?
בקואליציה בנט ליברמן לפיד אייזנקוט מי יהיה הליברלי? מי ישמור על זכויות היסוד?

ומחשבה נוספת- הכל טמון בגישה. הגישה צריכה להיות מה כן, ולא מה לא. כשהדגל הוא "רק לא..." זה מראש מכשיר את כל האמצעים ומייצר את הטמטום.
רק לא ביבי מכשיר את ירי הזיקוקים לעבר הוילה בקיסריה ושריפת הפחים.
רק לא חרדים מכשיר את האמירה האנטי ליברלית של לפיד.
זה לא קבוצות כדורגל. הנצחון הוא אמצעי ולא מטרה.
ימות המשיח 782712
א. לא רק אתה הגבת על האמירה של לפיד.
ב. "בקואליציה בנט ליברמן לפיד אייזנקוט מי יהיה הליברלי? מי ישמור על זכויות היסוד?" בטח לא בנט, ליברמן, לפיד או אייזנקוט (גם לא גנץ ובטח לא ״המילואימניקים״). כנראה שגם גולן לא.
ג. לצפות מפרקליטה צבאית להיות במחנה הליברלי זה תמימות שגובלת באשליה עצמית. באופן כללי, ליברלים לא נוטים להישאר יותר מידי זמן במערכות צבאיות, ובאופן ספציפי, כשמדובר במערכת צבאית שמקדישה את כל משאביה לשלילת זכויות אדם, וכשמדובר בתפקיד שכל מהותו הוא להגן על המערכת הזאת מפני מערכת הצדק, הצפיה שמי שיעמוד בראשה יהיה ליברל בצורה כלשהיא היא מנותקת מהמציאות.
ימות המשיח 782722
ב. אז לאיפה נעלמו כל הליברלים?
פעם היו הרבה ליברלים בכנסת- מהליכוד, משינוי, מהעבודה, ממרץ ברור.
היום צריך לחפש אותם בנרות.
ימות המשיח 782723
ברוך הבא למאה ה-‏21.

הדעיכה של הזרם הליברלי (פוליטית ורעיונית) זה לא סיפור (רק) ישראלי. הסיפור הישראלי מיוחד בדרכו שלו (וכנראה חמור יותר), אבל גם אם תסתכל על הפוליטיקה במקומות אחרים בעולם תראה תמונה מדאיגה. סתם לדוגמה, ראה את המצב של הערכים הליברליים הן אצל הרפובליקנים והן אצל הדמוקרטים בארה״ב. המצב ביש. זה לא שאין ליברלים. אבל קולם חלש כשאצל הרפובליקנים שולט הריקבון הטראמפיסטי/לאומני וכשאצל הדמוקרטים שולט הריקבון של ה״פרוגרס״/Woke/Critical theory, פוליטיקה של זהויות ורעיונות של ״צדק קולקטיבי״.
ימות המשיח 782715
שריפת הפחים היא זוטות שבזוטות, נפוצה כמו חיתולים עם קקי בהפגנות חרדים, ואין לה מקום אצלך בתלונות ה"אוי אוי אוי לאן הגענו".
גם האירוע הסמלי שנופח הרבה מעבר למידותיו של "ירי הזיקוקים" - כדי לסבר את האוזן - כמה מיורי הזיקוקים הרבים הרבה יותר ומסוכנים הרבה יותר בדרבי התל אביבי יישבו חודשים במעצר? אף אחד.

אל תיתן לתעמולה של מכונת הרעל לטשטש את יכולת השיפוט שלך.

הפצ"רית אכן עשתה עבירה חמורה - לא ההדלפה עצמה (שגם היא קורית הרבה, ולא הוציאה את דיבתו של צה"ל רעה כמו שמפמפמת לנו מכונת הרעל, כי מה שהראתה אכן קרה בשטח), אלא ההסתרה ארוכת הטווח מפני המערכת. היא כנראה תשלם את המחיר פי עשר יותר מאלה שעשו פשעים גרועים יותר אבל מהצד הנכון של הקואליציה.

הנצחון על אויב שנזקו עצום הוא גם מטרה - כי את הנזק צריך לתקן ומנוע. לא שמעתי מישהו אומר על המלחמה בחמאס ש"הנצחון הוא אמצעי ולא מטרה".
ימות המשיח 782717
אני חושב שהאנומליה הישראלית הצליחה קצת לבלבל אותך.

המצב הטבעי הוא לא שהאזרחים והמערכות הבירוקרטיות והשלטוניות של המדינה הם ״באותו צד״. המצב הנורמלי הוא שהאזרחים (והעתונות ואקטיביזם) מניחים מראש שבמערכות השלטון ובמקומות בהם נצבר הכוח יש כמעט תמיד קלקולים ובד״כ יש מה לתקן. תפקידם של כל אלה הוא לא לשיר שירי הלל למערכות השלטון, לשמור עליהם ולהתיחס אל האנשים במערכות הללו כאנשים שהם ״בצד שלנו״ אלא להתיחס אליהם בחשד ולשים אותם תמיד תחת ביקורת.
בישראל נוצרה אנומליה בה השלטון עצמו מנסה לפורר את המערכות של שלטון החוק, הצבא, החוסן האזרחי, אחדות העם והדמוקרטיה וזה זרק את מחנה השמאל של ישראל אל רובריקה אליה הוא לא אמור להיות שייך במצב נורמלי - סנגוריה על מערכות המשטר הקיים, נטיה להעדפת הסטאטוס קוו ושמרנות פוליטית. אז נכון שצריך לעמוד על המשמר מפני הממשל הרע שיש לישראל, אבל המחנה לא צריך להתבלבל ולחשוב בטעות שהרובריקה הזאת היא מקומו הטבעי.

אתה טועה. ״רק לא ביבי״ זה לא הדבר שמייצר את הטמטום. ר״ב זאת המחלה האמיתית והחמורה של ישראל והרל״ב זאת ריאקציה טבעית ונכונה (מן המוצדקות) לריקבון הזה שאחז בחברה הישראלית. להתלונן על הרל״ב זה כמו להתלונן על אלו שטוענים שיש לטפל בגידול סרטני לפני שאפשר להתחיל לחשוב על תהליך השיקום. ברור שהדרך לשיקום תהיה ארוכה וקשה אחרי שיצליחו (אם יצליחו‏1) לנתק את ביבי מכיסאו.

____________
1 לדעתי לא יצליחו. ההנחות למעלה ש״ההפיכה נכשלה״ הם לא נכונים לדעתי. אני רואה דרך ברורה וסלולה של ישראל אל משטר הכלאיים ומנקודת מבטי הם מזיזים את כל הפיונים שלהם לאט ובטוח אל כל המקומות הנכונים. לא כל דיקטטורה נבנת ביום אחד ובפעולה גרנדיוזית. ביבי סטפס.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים