בתשובה לליאור גולגר, 18/10/02 8:04
נופת צופים, ממש גועל נפש 99897
האם לדעתך יש גם לאסור על עישון, אכילת בשר שמן/גבינה צהובה, שתיה חריפה ויחסי מין לא מוגנים?
מה לגבי מי שניסה להתאבד ונכשל? צריך להעמידו לדין על נסיון רצח?
נופת צופים, ממש גועל נפש 99907
תגובה 99879
"אדם שלם בנפשו וגופו מסוגל בנקל לאבד עצמו לדעת באיזו פינה חשוכה מבלי להטריח עליו את הבריות. ואם אדם כזה מודאג משמירה על כבוד המשפחה, הרי שבימינו יוכל בנקל לביים תאונה או סתם להתנדב לפלס"ר שריון או לעשן."

מסתר שהאנושואיד כן רואה פגיעה עצמית כניסיון להתאבד, אבל זה בעיניו דרך לגיטימית לעשות זאת משום מה. ועוד הוא אומר שאתה יכול להתאבד, כל עוד אתה מסוגל לעשות זאת לבד, אבל אם המחלה תפסה אותך קודם, אז אכלת אותה ותצטרך לסבול ואף אחד לא יעזור לך כי לא התאבדת בזמן כשעוד יכולת.

ואם כבר פלס"ר שריון אז מעניין מה יגיד האנושואיד על כל חללי שאר ישראל הלא יציבים בנפשם ? ואותם קצינים מרושעים שאמרו להם להסתער, כדי שסבתא תחיה ?
בטח צריך לסמם ולקשור את כולם או משהו כזה, לא ?
נופת צופים, ממש גועל נפש 99910
אם להתעלם מפרשנותו הגועלית של אבירי הטמפיט, אין לאסור על כל התפנוקים המזיקים שהזכרת, גם אם משתלם למשרד הבריאות לחנך את הציבור לתזונה מאוזנת, הימנעות מעישון ושתיה מבוקרת.
למי שניסה להתאבד ונכשל נוהגים במחוזותינו לסייע, נפשית וסוציאלית. רק בצה''ל גם יעמידו אותו לדין, אך גם יתנו לו לראות קב''ן.

אני מבין שבדיון הזה אני מצוי בדעת-יחיד, אך כדאי לזכור שכרגע אני מייצג את החוק במדינת ישראל. מסקרן אותי לשמוע איזה מין תיקון לחוק הייתם מכניסים כדי שפסיקת השופט המחוזי תהיה ברוח החוק (ולא ברוח הנאורות המתקדמת והרצחנית אליבא דאותו שופט).
נופת צופים, ממש גועל נפש 99911
למיטב ידיעתי, אפילו בצה"ל (כבר?) לא מעמידים לדין חיילים שניסו להתאבד. (פשוט משחררים אותם, שינסו במקום אחר)
אני מפריד בין שני דברים.
א. זכותו של אדם שלא לקבל טיפול רפואי גם אם הדבר יביא למותו. אני חושב שדבר זה מעוגן בחוק יסוד כבוד האדם ואולי גם בחוק זכויות החולה.
ב. זכותו של אדם לדרוש (ולקבל) הפסקה של טיפול רפואי אותו הוא מקבל באופן רציף גם אם הדבר יביא למותו. נקודה זו (כנראה) אינה מעוגנת בחוק ויתכן שכאן אתה צודק. (אם כי פרשנות מספיק רחבה של חוק יסוד כבוד האדם עשויה להספיק גם כאן)
אם חוק יסוד כבוד האדם אינו מספיק כאן, יתכן שיש מקום לשנות את חוק זכויות החולה ולקבוע, שזכותו לקבוע את הפסקת הטיפול אותו הוא מקבל גם אם הדבר יביא למותו, ובמקרה זה לא ישא הצוות הרפואי בכל אחריות פלילית.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים