בתשובה לדובי קננגיסר, 06/09/01 17:59
רגרסיה 34219
בהחלט, ויפה שעה אחת קודם.

אנשים מתחילים לעשן בגיל צעיר, כאשר הם נתונים ללחץ חברתי ופרסום, ומאוחר יותר כאשר הם מבינים את הנזק שנגרם לעצמם ולסביבה, כמעט בלתי אפשרי להפסיק.
(ניתן להשוות את הגמילה מסיגריות לגמילה מסמים קשים בכך שהדחף לעשן לא עובר לעולם, וצריך להלחם בו כל החיים)

צריך לאסור על מכירת סיגריות לקטינים, וחשוב יותר - צריך לאסור לחלוטין על פרסומות לסיגריות.
טעות! 34228
אסור לאסור על הצעירים לעשן סיגריות - להפך, צריך לעודד אותם.
תאר בעיני רוחך את המחזה הבא:
אתה פותח את הטלוויזיה בטעות על ערוץ שתיים, ונופל - כרגיל - על הפרסומות. על המרקע מופיעה בובה בלתי מזוהה, שמזכירה באופן מעורפל שקית הפתעות למסיבות יומולדת. מתחילה מוזיקת ג'ינגלים ברקע, והבובה מתחילה לקפץ ולשיר. "קנו סיגריות, איזה כיף, קנו סיגריות - זה הולך! סיגריות זה כיף חיים, וזה גם מאוד טעים!"
הקריין המתלהב מכריז על מהדורת מלברו החדשה- עכשיו עם עטיפה צבעונית שקל לפתוח, במיוחד לילדים!
(המוצר מוגבל מגיל 12 ומעלה)

יום אחרי שהפרסומת הזאת מתחילה לרוץ, תראה לי ילד *אחד* שיתחיל לעשן סיגריות, שילך למחששה עם החברים (לידה תלוי שלט צבעוני וחמוד המתאר ילד ג'ינג'י צעיר עם כובע הפוך מעשן סיגריות "סיגריות זה כיף חיים!" מכריז הכיתוב) רק כי זה "קול."
אל תתנו לנוער עוד סיבה למרוד, כי זה כל הרעיון שבעישון.
טעות! 34236
אני לא בטוח שהפסיכולוגיה ההפוכה הזו תעבוד עליהם...
טעות! 34254
כמו המודעות שפיליפ מוריס נאלצו לממן במגזיני נוער אמריקאיים במסגרת עסקת הטיעון שלהם עם ארגוני נפגעי סיגריות...

למעשה, נטען במודעות האלו באופן עקיף כי עישון הוא מעשה לא מקובל-חברתית ושכל המבוגרים פוסלים אותו, כמו כן, פורט עד כמה "מזיקות ומסוכנות" הן הסיגריות האלו, וכמה נזהרים ומתרחקים מהם כל ה"קולים" (אם להשתמש בטרמינולוגיה מקבילה).

בקיצור, עמודים רבים במגזינים שקהל היעד שלהם הוא 12-21 הפכו הלכה למעשה לפרסומות סבטיליות לעישון, ופיליפ מוריס זכו בהוקרה מצד הממסדים על ההקרבה והנכונות שלהם להודות בטעויות ולשתף פעולה. שמענו.
ההתרשמות שלי היא 34329
לדעתי, מופיעים בפרסומות הללו ילדים בני 13.5-15.5 על תקן של מודל לחיקוי (מצליחים, הולכים עם מותגים, מתחבקים עם נערה יפה וכו'), וכתוב שם מסר אנטי-סיגריות כלשהוא.

המסר שעולה מפרסומת שכזו הוא נגד סיגריות לילדים, ולכן התוצאה עלולה להיות הפוכה - מי בגיל נוער מתייחס ל_נער_ בן 15 כמודל לחיקוי?
אותו קורא באמת יאמר לעצמו "סיגריות הם לא לילדים", אבל באותה נשימה "אני כבר לא ילד" - שהרי הוא רואה בעיתון אחר את ה_מבוגרים_ המצליחים מעשנים.

למעשה, הפרסומת עלולה לגרום להעצמת תחושת המרד של הנערים הרואים אותה.

J-Bar
הוא שאמרתי. 34335
גם בארץ 35892
זכור לי שראיתי בזמנו באחד המוספים את "צוות הקולים של פיליפ מוריס" שלא מעשנים. למען האמת, תחילה לא קישרתי בין השם פיליפ-מוריס לחברת הטבק ותהיתי לגבי האפקטיביות שבנסיון למנוע מצעירים לעשן על ידי הצגת חבורה של חנונים מדופלמים כמודל לחיקוי ללא מעשנים - "קולים שלא מעשנים".

אחר כך השם פיליפ-מוריס חלחל והכל הפך מובן. למעשה עצם ההצגה של ילדים בני 11 או 12, כפי שהוצג באותה פרסומת, כקבוצה "המתנגדת לעישון" מהווה לגיטימציה לקיומה של קבוצה גדולה בגילאים האלה אשר תומכת בעישון ולמעשה מעשנת. זאת בגיל שבו אפילו רבים מהתומכים בעישון מסכימים שיש צורך בהגבלות.
גם בארץ 35912
הבעיה היא שהם לא זקוקים ללגיטימציה. יש לא מעט ילדים בגילאי 12-13 שכבר מעשנים (אם לשפוט לפי מספר בדלי הסיגריות בחצר ביה"ס היסודי הישן שלי כיום). איך לא? הרי זה מזדחל למטה כל הזמן. אם לגיטימי לבני 20 לעשן, למה לא בני 18? ואם בני 18, למה לא בני 16? ואם בני 16, למה לא בני 14? ואם בני 14, למה לא 12? תתקעו סיגריה בחבל הטבור ותגמרו עניין.
עישון ובני נוער 55257
אני לא מבינה איך אנשים צעירים יחסית מחזיקים בגישות כל כך מיושנות על בני נוער. מתי תבינו כבר שנוער לא עושה הכל בשביל הפוזה והמרידה? אנשים בני 17 בימינו יושבים לידכם על הספסלים של האוניברסיטה כי הם עושים תואר במקביל לתיכון.
לרוב בגיל שבו מתחילים לעשן (שזה לא 12 או 13 אלא לרוב 16-17) אנשים כבר גיבשו לעצמם זהות ומעגל חברתי, והם לא מחפשים "להיראות מאגניבים" אלא פשוט ליהנות מהסיגריה שלהם. וכן, זה כייף. אנשים מעשנים כי זה טוב להם.
בעולם שבו בני נוער הם כבר כמעט מבוגרים, הגיע הזמן שכולם יפסיקו לתפוס כל דבר קטן שהם עושים כ"מרד גיל הנעורים".
ודרך אגב- על ההצעה להגביל את הגיל שבו מותר לקנות סיגריות- אני בת 17, ובחיים לא שאלו אותי אם אני בת 18 כשקניתי אלכוהול. אני לא רואה את היום שבו מוכר בפיצוצייה יבקש ממני תעודת זהות.
ועוד דבר קטן- רוב האנשים שלא עישנו בגיל 16, יתחילו לעשן בצבא. בואו נבטל את גיוס החובה.
עישון ובני נוער 55264
תסבירי לי, בבקשה, מה גורם לילד בן 13, שלא עישן מעולם, להתחיל לעשן, פרט ללחץ חברתי או מרד נעורים? הוא לא "פשוט רוצה להנות מהסיגריה שלו", משום שהוא מעולם לא עישן. לכל היותר הוא ראה אנשים אחרים מעשנים. למה הוא מתחיל לעשן? כי העשן מריח טוב כל-כך? כי הוא חושב שסרטן ריאות זה חוויה מעניינת? שום דבר. הוא מעשן כי לעשן נחשב קול.
אגב, את אולי לא מודעת למה שקורה סביבך, אבל היום ילדים רבים מתחילים לעשן כבר בגילאי 13 ו-‏14. בגיל 16-17, הסיגריות זה כבר חלק אינטגרלי מהחיים שלהם. תכנסי בהזדמנות לבמה חדשה ותראי כמה "סיפורי סיגריות" יש שם של אנשים בני 16. סיפורים שהסיגריות הן פרט מרכזי בעלילה. זה ממש מגעיל אותי לראות דברים כאלה.
בתור מעשנת בת 17, אני רוצה שתספרי לי איך הייתה הסיגריה הראשונה שלך - באמת נהנית ממנה? זה שלא שאלו אותך אם את בת 18 כשקנית אלכוהול, זה רק מוכיח שצריך לאכוף את החוק יותר.

אגב, מהטענה שלך אפשר להבין שמרבית האנשים אחרי צבא הם מעשנים. אלה לא הנתונים שיש לי. רק כשליש מהאוכלוסיה מעשנים - וגם זה יותר מדי, אם תשאלי אותי. הלא-מעשנים הם רוב דומם, שלא ממש ברור לי איפה הוא מתחבא כל הזמן - אולי הוא ברח החוצה כדי לנשום קצת אוויר מכוניות צח.
אלכוהול 55297
או שאולי גם את החוק הטיפשי הזה כדי להפסיק.
וכן אני חושב שנער בגיל 17 יכול ומותר לו לשתות אלכוהול בדיוק כמו לנער בן 18. עם מותר בגיל 17 וחצי לנהוג אז אלכוהול אסור?
אלכוהול 55325
האם אתה בעד ביטול הגבלת הגיל לחלוטין, או שאתה רוצה להזיז את הגבול?
ואם תזיז אותו ל-‏14, אז למה לא 13 וחצי?
אלכוהול 55364
אני בעד ביטול הגבלת הגיל לפי החוק.
אני נגד חוקים שמחליטים מה טוב לאחרים. כל עוד הילד לא פוגע באחרים מבחינתי שישתכר עד כלות הנשמה.
האחריות על הילד היא של ההורים מצד אחד, ושלו מצד שני. וכן אני חושב שניתן להעניש גם ילד בין 14 שפגע באחרים כאשר העונש שהוא יקבל שונה משל בוגר בהתאם לגילו. כאשר אין לי עדיין מה הוא העונש בדיוק ואיך הוא שונה משל בוגר. (שם לב שרשמתי בוגר ולא מבוגר.)
אגב אסור לפי החוק לתת לילד לשתות אלכוהול לקנות להגיש לו ומה לא, אולם בכל פסח לא מעט ילדים שותים אלכואול בכל פורים גם כן רבים שותים ומשתכרים עד אה לא ידע.
אני לא רואה את ההבדל בין פורים לבין יום חול. מה שכן אני כן חושב שניתן לחייב אותם באיזה שהיא צורה עד שיהיה להם ניסיון בנושא להיות עם אדם בוגר בפעמים הראשונות כמו שהיום קורה בנהיגה עם אני לא טועה.
אלכוהול 55368
החוק מתיר לאדם בוגר לתת לילד לשתות אלכוהול. הוא אוסר על מכירת אלכוהול לילדים. אני מניח שהרציונל הוא למנוע מבעלי עסקים מסוימים לפתות ילדים לשתות לשוכרה.
אלכוהול 55372
אם אני זוכר נכון אז החוק אוסר גם להגיש משקאות משכרים ולא רק מכירה, ולכן גם בבאר שבו השתיה חופשית והכניסה היא בתשלום רק על הריקודים נאמר , אסור לילדים מתחת לגיל 18 להכנס אחרת בעל המקום עובר על החוק.

הגשה היא של כל אדם.

לשון החוק המדוייקת:
חוק העונשין, תשל"ז-‏1977 [תיקון אחרון 15/2/01] . .
========================================
איסור מכירת משקאות משכרים קטין [תיקון: תש"ן]

(א) המעודד או משדל אדם שלא מלאו לו שמונה-עשרה שנים לשתות משקה משכר, דינו - מאסר שלושה חדשים.

(ב) בעל עסק או מי שעובד בעסק שבו נמכרים משקאות משכרים לשם שתיה במקום, לא ימכור ולא יגיש משקה משכר לאדם שלא מלאו לו שמונה עשרה שנים ולא יעודד אדם כאמור לשתות משקה משכר; העובר על הוראה זו, דינו - מאסר ששה חדשים.

כמובן שניתן לומר שלא שידלו את הילד אלא הוא בחר לשתות מהחלטתו החופשית וההורה רק הגיש אבל זה בכל מקרה לפי מה שידוע לי לא תופס בבית המשפט.

כמה טוב שיש תקדין
אלכוהול 55392
האם אתה בעד ביטול הגבלת גיל הנהיגה?
אלכוהול 55537
כן אני בעד מבחני יכולת במקום אשר יכללו מעבר לדרישה היום יכולת נהיגה בנוחות , זאת אומרת שהנער יראה אתהכיש בצורה נורמלית כדוגמה. ועוד דרישות אשר יראו כי לא נשקפת סכנה לציבור המשתמש גם כן באותן דרכים שבהם משתמש אותו הנהג.
ראה נער בין 15 יכול לעשות רשיון לטרקטור ולנהוג בכל מקום מלבד כביש מהיר.
ברוב הקיבוצים נער בין 15 הוא כבר נהג וותיק בטרקטור. (לפחות אילו שיצא לי להכיר בתור אחד שלמד בבית ספר קיבוצי מושבי)
אלכוהול 55549
האם אתה בעד הגבלת גיל על נשיאת נשק?

אגב - רוב הקיבוצים עוברים על החוק. זה לא אומר שזה בסדר.
אלכוהול 55579
לא סגור על הנשוא מבחינה מחשבתית (זאת אומרת לא העמקתי לחשוב על הנושא הזה בעבר). אני בעד הגבלת נשקים מסויימים מכל האוכלוסיה בגלל שלטעמי עדיף שא יהיו (אקדחים רובים ושאר כלי נשק חם), נשק שמותר לשאר האוכלוסיה אני לא רואה בעיה שנער ילך איתו.
אם אני לא טועה מותר לנעל ללכת עליו עם סכין שאורך להבה לא עובר את גודל האגרוף (אני לא זוכר כמה האורך בדיוק) כאשר הרעיון שאז דקירה לא חודרת ללב.

מכירת אולרים מותרת בחוק לכל גיל ואולר הוא נשק לכל דבר.
אלכוהול 55393
אתה צודק בכך שפורמלית החוק אינו מכסה כל זוית אפשרית ושהנוהַג חזק מן החוק.

נראה ששתיית אלכוהול טקסית בפסח שונה מאשר שתייתו בתאריך אחר, לא בשל התאריך, אלא מחמת הסיטואציה. ליל הסדר אינו מועד להשתכרויות (לפחות אינני יודע על נטיה סטטיסטית כזו). החוק אכן לא מדבר על כך, אך לא תצליח למצוא שופט שירשיע אב על כך שנתן לבנו לשתות בפסח ארבע כוסות יין.

גם ברית מילה היא נוהג חזק. אני מניח שטכנית תוכל למצוא סממנים של תקיפת קטין חסר ישע בברית המילה, אך אין לך שופט כיום שירשיע מישהו על כך.

די ברור שבשני המקרים האלה *לא* התכוון המחוקק להחילם על המקרים יוצאי הדופן שציינתי.
אלכוהול 55538
כמו שכבר ציינתי גם בפורים משתכרים נערים רבים. ושוב מי הוא או מה היא הסיבה שבשלה נער בן 18 יכול ונער בין 17 לא יכול.
עד שלא יראו / יתנו לי סיבה טובה למה יש הבדל התנהגותי כל כך גדול בגיליים הללו אני לא אקבל מבחינתי את ההגדרה הזו. (כמובן שזה לא אומר שאני אתחיל לתתלנערים לשתות אלכוהול או לנהוג בגיל 12.)
אלכוהול 55550
>"(כמובן שזה לא אומר שאני אתחיל לתתלנערים לשתות אלכוהול או לנהוג בגיל 12.)"

למה לא?
אלכוהול 55559
"גם בפורים משתכרים נערים רבים". וואלה?
וגם במסיבת סיום התיכון, וגם במסיבת סיום היסודי (אי שם בשלהי סוף כיתה ח' אם אני זוכרת נכון), וגם בקומזיץ של ל"ג בעומר, וגם כשההורים לא בבית בסופשבוע ויש דירה ריקה והמון חברים. נו באמת. מי שמחפש להשתכר יעשה את זה מתי שבא לו.

ולעניין ה"מי שרוצה שישתה כל עוד הוא לא פוגע באחרים" (ציטוט חופשי) טוב, כשמישהו תחת השפעת אלכוהול הוא הרבה פעמים פחות בשליטה מאשר בדרך כלל, ויכול לפגוע באחרים- או בעצמו. לא יודעת למה, אבל אני די נגד. תמוה.
אלכוהול 55583
עם הם גם כך עושים זאת למה וכנראה שבדרך כלל איש לא ניפגע, למה אנחנו צריכים את החוק המגביל הזה ולא אמצעי הרתעה אחרים שיבהירו שמי שפישל ישלם על כך וביוקר גם אם הוא נער שלא ''הבין''.
אתה לא בטוח שתבין על תשתה או נגביל אותך עד לגיל שבו תוכל לקחת אחריות על מה שאתה עושה.

זה שאדם פחות בשליטה מבחירה (זאת אומרת הוא בחר לשתות ולכן כנראה הוא שוטה) זה בעיה שלא, החוק לא צריך לחייב לשתות אלא להסביר מדוע לא כדי לך לשתות ולגרום לשותה לדעת שמבחינת החוק האלכוהול לא יהיה תירוץ של לא ידעתי לא חשבתי או לא הבנתי.
אלכוהול 55580
הכוונה הייתה לכך שזה שהחוק לא מקובל עלי לא אומר שאני אעבור על החוק ואגיש זאת להם.
ולא שמבחינתי אני לא חושב שהם לא יכולים לשתות , או לנהוג לאחר שעברו מבחן ראוי בנושא.
שכרונות מבית אבא 55612
וואלה?

אבא שלי היה די שמח כשהעזתי לטעום משקאות אלכוהוליים. אני לא זוכר בדיוק, אבל נדמה לי שבדרכים כאלו ואחרות הוא אפילו עודד אותי לכך, הציע לי מדי פעם לטעום, וכנראה אפילו מזג בעצמו את הכוסית. זה כמובן היה מתוך כוונות טובות, מתוך אמונתו שאלכוהוליסט אני לא אצא מזה - מה שהתברר כנכון. למעשה, סביר שהוא היה מתוסכל משהו (במידה שאינה עולה על הנדרש (-:) מהתלהבותי המוגבלת מכל העניין.

האמנם הוא פושע, עפ"י החוק היבש (תרתי משמע)? אין איזה סעיף קטן שנותן פטור גורף במקרים כאלו?
שכרונות מבית אבא 55686
הבאתי את הסעיף בחוק ואביך כמו הרבה אחרים הינו פושע לפי החוק, אבל החוק לא מדקדק כאשר מדובר באב , הוא כן כאשר מדובר בהחלטה אישית של הצעיר המעוניין לשתות בבאר הקרוב למקום מגוריו.
אלכוהול 55710
החברה שלנו מתייחסת שונה לילדים ומבוגרים, ולטעמי, טוב שכך.

לילד פחות נסיון (וכנראה גם פחות שליטה עצמית). כאשר אדם הוא ילד הוא בעצם "מתאמן" בלהיות מבוגר, לומד איך לתפקד כמבוגר בחברה. מכיוון שהוא עדיין לא מבוגר, החברה לוקחת על עצמה להגן על הצעירים עד שנחליט שהם כשירים לעמוד בזכות עצמם.
במידה רבה, חברה נחשבת למתקדמת יותר לפי מידת ההגנה שהיא מספקת לצעירים שבה.
לכן כאשר מדובר בילדים אנחנו לא מסתפקים בכלל שמותר לעשות הכל חוץ מלפגוע באחרים, אנחנו רואים זאת כחובתנו ללמד ילדים לא לפגוע בעצמם.

למשל: היום אני מודעת לעובדה שיש מקרים בהם גברים מעודדים בחורה לשתות, בתקווה שכאשר היא תשתכר היא תסכים לעשות דברים שלא היתה מסכימה לעשות בהיותה פיקחת. לכן היום אני אקדיש תשומת לב מיוחדת לכמות השתיה שלי כאשר אני נפגשת עם גבר זר. האם בגיל 14 הייתי מודעת לזה? התשובה החד משמעית היא שלא. ואני שמחה שהחברה שלנו לוקחת על עצמה להגן על בנות 14.
אלכוהול זה אחלא דבר 55712
את אומרת את זה כאילו זה דבר רע.
חוץ מזה, עם הבחורות שמסכימות לצאת איתי, גם אני צריך לשתות עד אובדן חושים כדי להביא את עצמי לעשות סקס איתן אז אנחנו תיקו.
אלכוהול זה אחלא דבר 102615
לא אלכוהול זה מסוכן לבריאות וגם גורם לבנים ולבנות להתרחק מאותו בנאדם אז תחשבו על זה!!!!!!!!!!!!
אלכוהול זה אחלא דבר 102811
השתכנעתי. לא עוד אלכוהול.

נ.ב. הנה כמה סימני קריאה, שלא תכנס לאוברדרפט בטעות: !!!!!!!!!!!!!
אלכוהול 55718
יתכן אבל השאלה שאני שואל ולכן תוקף את הנושא היא מה היה הגיל שבו פתאום גילית את עצמך מבוגרת? 18? 17 וחצי. 21 16

הטענה שילד בן 17 או 16 או 18 כל כך שונים לא מקובלת עלי. זה שיש שוני בינייהם זה ברור גם לי אבל העמצאי שבו משתמשים שהוא גיל נקודתי הוא זה שלא מקובל עלי.
יש טענה האומרת חייבים להחליט על גיל כל שהו. הטענה שלי היא לא חייבים יש למצוא פיתרון אחר (מה הוא אני לא יודע) אבל כרגע פוגעים במודע במספר גדול מאוד של אנשים שמתקרבים לגיל הזה ולא יכולים לפי החוק לשתות. (אני זוכר שכאשר הייתי בכמעט 18 (הפרש של כמה ימים) ורציתי להכנס עם חברי לבאר, סירבו אנשי הבאר למרות ששבוע לאחר מכן כבר כן יכולתי להכנס, האם אין פה פגיעה בי? או שבאותו השבוע במקרה התבגרתי סופית?

נקודה למחשבה כבר יצא לי לראות איך עושים אותו הדבר גם לבנות 21 , האם משום כך יש לאפשר לגברים לשתות מגי 18 ונשים מגיל 24?
אלכוהול 55721
פיספסת את הנקודה שלי.

החברה היא זו שמחויבת להגנה על ילדים, והיא זו שמחליטה על מי להגן ועל מי לא.
החלטנו כחברה שאנחנו נותנים הגנה עד גיל 18. כלומר מתחת לגיל זה אתה עדיין מתאמן בלהיות מבוגר, ולכן אנחנו מפריעים לך להרוס לעצמך את החיים ובו זמנית מחייבים אנשים אחרים לדאוג לך. יש לך 18 שנים להתאפס על עצמך.
עבר הזמן? אתה חופשי להרוס לעצמך את החיים, אבל אנחנו נדאג לך הרבה פחות. אנחנו מקווים שב18 שנים שהתאמנת הצלחת ללמוד משהו.
מהכיוון ההפוך: נכון שאנחנו מאד מצטערים שאסור לך לשתות אלכוהול גם אם אתה מאד רוצה, אבל מצד שני ההורים שלך מחוייבים לספק לך אוכל ובגדים (ועד גיל 14 גם חינוך), אתה עדיין לא משרת בצבא, אתה לא תשלך לכלא (פרט למקרים מיוחדים).
הגבלת החופש היא מחיר עבור הגנה.
ויש היגיון מסוים לא לתת לכל אדם להחליט בעצמו מתי הוא מבוגר. לנערים מתבגרים יש נטיה מזעזעת לעשות שטויות איומות מתוך מחשבה שהם מבוגרים, בדיוק בשביל זה יש הגנה של החברה.
שוב למה 18 55725
לנערים מתבגרים יש נטיה להמשיך לעשות שטויות גם אחרי הצבא שלהם .

שוב לא הבנת איפה הבעיה שאני מצביע עליה.

השאלה שלי היא על סמך מה ניקבע אותו הגיל, למה י"ח שנים למה 18.
האם כי היה צריך לקבוע גיל מסויים ואמרו 18 נישמע טוב?
האם כתוב בתורה 18 שנה תחזיק את ילדך?
האם היה אי אילו מבדקים פסיכולוגים שטענו כי מרבית האוכלוסיה בגיל 18 הופכת להיות אינטיליגנטית, בוגרת, לא זקוקה יותר לסיוע ההורים?
האם בשל הגיוס לצבא ונתינת הנשק (עם כך מדוע זוכה אדם שלא מתגייס לאותן זכויות כמו מי שמתבגר מתוך הכרח (עוזב את הבית משנה גישה וכדומה)

מדוע בגיל 15 מותר לי לנסוע בתור ילד שלומד להיות מבוגר על טרקטור ואילו רק בגיל 17 וחצי על רכב? ואילו בגיל 16 על אופנוע?
מי החליט על הגיל הזה ומדוע.

כל עוד לא נותנים סיבה אז אין סיבה שזה מה שיהיה.

נקודה נוספת שניזכרתי בה, אומרים שנשים וגברים מתבגרים במהירותיות שונות כאשר נשים ברך כלל קודם, מדוע אז נשים לא בגיל יותר מוקדם אם הן גם ככה כבר מבוגרות?
בקירוב אצלך 55760
אני מניח שההגיון הוא כזה: יש פרמטר רלוונטי, שהוא מידת הבגרות המנטלית. אבל אנחנו לא יודעים אפילו להגדיר אותו במדויק, בוודאי שלא למדוד אותו. אז מחפשים קירוב. הקירוב עפ"י גיל הוא מן הסתם רחוק מלהיות מדויק, אבל הוא כנראה מספיק קרוב כדי כדי שנעדיף לעבוד איתו מאשר לבטל לחלוטין הבחנות בין מבוגרים ללא-מבוגרים. אפשר היה ללכת על מבחן פסיכולוגי, אבל אז תראה אותו משתנה כל 10 שנים על-פי האופנות באקדמיה.
מכאן, שאינך יכול לפסול את קריטריון הגיל "השרירותי" אם אין לך קריטריון אחר שיהיה מעשי למדוד אותו.
בקירוב אצלך 55787
אני חושב שאין פרמטר רלוונטי שקיים בגיל ממוצע. יותר מזה, אני לא מסכים להנחה שההגדרה של "בוגר" מתבססת על אוסף כשרים קוגניטיביים. זאת הגדרה חברתית לחלוטין.
לכל חברה יש טכסי התבגרות שמעבירים את האדם ממעמד של ילד למעמד של בוגר. הגיל משתנה מחברה לחברה. אם כן, למה 18? לא יודע. אני מניח שהסיבות היסטוריות בעיקרן.
בקירוב אצלך 55838
אלו שאלות כמעט בלתי תלויות. אחת, היסטורית: איך בפועל נוצר המצב החוקי הקיים. ויש לשאלה הזו אחות: מה, בפועל, מחזיק אותו כך היום. שאלה אחרת היא מה *ההצדקה*, אם בכלל, למצב החוקי. כשאני מנסה לענות על השאלה השנייה, אני שואף להתנתק מהשאלות הראשונות, כי אני מוצא אותן לא רלוונטיות.
בקירוב אצלך 55852
השאלה היא האם לכללים חברתיים אפשר בכלל למצוא הצדקה מחוץ לקונטקסט החברתי. מאחר שלדעתי הנושא כאן אינו כשרים קוגניטיביים האפשרות האחרת היא הגדרה חברתית תלוית-הקשר (למשל, הניסיון של Xslf למטה). לכן, לשאלות היסטוריות (מסורת), ושאלות "מה מחזיק היום" (פונקציה) יש משמעות לעניין ההצדקה.
בקירוב אצלך 55866
אני לא רוצה להוציא את השאלה מקונטקסט חברתי, רק מקונטקסט היסטורי. את האיסור לרצוח, למשל, או את השאיפה לשוויון, אפשר לנמק גם ללא היסטוריה, רק מתוך שיקולים המסתכלים על הווה והעתיד.
גם ''פונקציה'' אני לא רוצה להוציא מהמשחק. אם אתה אומר ''החוק הזה ממלא פונקציה כזו וכזו, ולכן כדאי לשמור עליו'', זה בסדר. אם אתה אומר ''החוק הזה ממלא פונקציה כזו וכזו, ולכן אנשים חושבים שכדאי לשמור עליו'', אני לא רואה איך זה רלוונטי לשאלת צדקת החוק. כמובן, עצם העובדה שאנשים רוצים אותו היא נימוק לזכותו, מהשיקול הדמוקרטי - אבל זה שיקול שלא תקף כשמנסים להראות, כמו רועי, שאנשים טועים והחוק לא מוצדק.
למה 18? 55916
באמת אין משמעות מיוחדת. בארה"ב הברית גיל השתייה מוגבל ל21 ומעלה, ואילו רישיון נהיגה אפשר להוציא בגיל מוקדם יותר מאשר 17. (אם אני לא טועה)
בקירוב אצלך 55826
אשית שישתנה כל שנה או כל שעה, זה כלל לא משנה כל עוד יפגעו בסופו של דבר בגלל איסור זה או אחר מינימום של אנשים מתוך הקיימים במסגרת גיל זו או אחרת.

שוב היחס הגילי יכול להיות שהינו נכון והגיל 18 הוא הגיל המתאים ביותר לא. או לד.
אבל השאלה שלי שוב היא מדוע מה שניקבע ניקבע, על סמך מה, אילו נתוניים, מי החליט?
אין לי בעיה עם זה שצריך לקבוע איזה שהוא רף הבעיה שלי שכמו חוקיים רבים אחרים גם חוק זה פועל בצורה שרירותית ללא שום רציונל מוסבר מאחוריו, מה גם שבסופו של דבר שותים בני פחות מ18 שתיה חריפה וכמות הניפגעים מהנושא כל כך קטנה שראוי היה לשקול שוב את ההחלטה הזו.

חשוב מה היה קורה עם היו מחליטים על גיל 40 לנהיגה וגיל 60 לאלכוהול (ואני מגזים במכוון) האם אז לא הייתה כמה תרעומת? אני מאין שכן , אולם בשל המצב שיצרנו (או יותר נכון נוצר על ידי מחוקקי החוקים הללו)אטנחנו באופן כמעט אוטומטי מתיחסים לבני פחות מגיל מסויים כילדים גם עם הם לא פעם מבוגרים שיכלית נפשית או כל מאפיין אחר שתבחר מאותם אנשים אשר מעל הגיל הנ"ל.

החוק ניכנס פה לנעלים שהוא כלל לא היה צריך להכנס אליהם, הוא היה צריך להנחות ולא לחייב במקרה הזה.
בקירוב אצלך 55839
אני לא חושב שמישהו יכול לתת לך חישוב רציני שתוצאתו תהיה 18. זה נוצר מתוך נסיבות הסטוריות וחברתיות כאלה ואחרות. השאלה היא, מה עכשיו? האם צריך לשנות את המצב החוקי הקיים בגלל שאין לנו נוסחה, ואם כן, איך לשנות?

על ההצעה שלך, שהחוק צריך להנחות ולא לחייב, אני חושב שלגוד איט גוד יהיה מה להגיד... לא חשוב. אחרים כבר ניסו לאתגר אותך עם ביטול מגבלות גיל על נהיגה, ועל נשק.

אגב, היתה לי תחושת דז'ה-וו קלה עד מתונה כשכתבתי את התגובה הזו. בסוף גיליתי שהיה לנו דיון כמעט זהה, דווקא על המהירות המותרת:
בקירוב אצלך 55858
מבחינתי שהתוצאה תהיה בקירוב ל18 .
כרגע כלל לא משנה לי הגיל שבו אכן אמור להיות האיסור, אלא הנושא של על סמך מה.

אנחנו ניתקלים במספר גדול מאוד של מקרים בהם קיים חוק, בחלק נכבד ממקרים אילו יכול המחוקק לתת רציונל לחוק, או לפחות לנסות לעשות זאת.

במקרה זה אין למחוקק לדעתי אפשרות לתת רציונל. ועל כן החוק צריך להיות מבוטל.
מה יהיה בינתיים בנושא השתיה לדוגמא: כל איש יעשה כרצונו. יתכן ואחרי יומיים יגיעו למסקנה כי צריך הגיל להיות 12 בגלל מחקרים שמראים כי "אילו לא יכולים..." או כל דבר דומה.
כרגע אנחנו בעצם פוגעים באוכלוסיה עצומה ללא סיבה רק כי כך היה בעבר.
ניתן להשוות זאת למצב שבו הנשים היו מחוייבות ללכת עם כיסוי ראש החל מגיל מסויים, (אני לא מדבר כאקט דתי) מסיבה לא ברורה. האם היית מסכים עם החוק ומקבל אותו שמגיל מסויים אישה צריכה ללכת עם כיסוי ראש? מבלי שהיו נותנים לך רציונל כל שהו?

לדעתי לא רק שצריך אפילו חובה לשנות את החוק כך שיאפשר אפילו בלגן רציני כיוון שעשיית סדר לא צודק אשר פוגעת במיעוט אומנם, לא יוצרת עדיין מצב שבו בזכות הסדר יש לנו אישור לפגוע בזכויות של ציבור נרחב. (כל אילו שמתחת לגיל 18)
אני מזכיר זאת בתור אחד שדי מזמן עבר את הגיל הזה ולא נימצא בקבוצה הניפגעת ועל כן חסר אינטרסים אישים בנושא זה.

זה שניסו לאתגר אותי עדיין לא אומר כי הראו לי את טעותי בדרך החשיבה הזו.(להבדיל ממקרים אחרים באייל שבהם טעיתי או קיבלתי דעה של אחרים ואף הכרתי בכך לא פעם מעל דפי האייל)

נושא המיהרות המותרת מבחינתי זהה במספר מובנים לדיון הזה בעיקר בנושא שישנם חוקים שמוחלט בהם קו אדום כל שהו מבלי שניתן לציבור רציונל אמיתי והסבר לכך מלבד זה שהם היו קיימים.
לנושא זה יש לי דוגמה קטנטונת.
במהלך השרות שלי במילואים אני מתעסק גם במפות, כאשר כל שנה עד אשר הגעתי למקום בו אני משרת היו זורקים את המפות לאחר שימוש יחיד בהן, כאשר אני שאלתי למה לא שומרים אותן לפעם הבאה לא הייתה תשובה ואמרו שזה הנוהג, אני החלטתי שמעכשיו משנים את החק אשר הרציונל בו עקום ומאז בכל פעם שיש צורך במפות אין צורך לזמן מספר גדול של אנשים על מנת ליצור אותן ומשתמשים בישנות.
המוסר שלי מכך הו שזה שיש חוק גם עם הוא 10 שנים וגם עם יותר לא אומר כי החוק נכון או צודר או רציונלי, הוא אומר רק שיתכן והחוק קיים כי איש לא חשב פשוט לשנות אותו או שגם מי שחשב לא עשה מעשה.
בקירוב אצלך 55864
אבל הרי יש רציונל! מה שדיברו עליו כאן: ילדים לא מספיק אחראיים כדי שנרשה להם לשתתות. מתי אדם נהיה מספיק אחראי, זו שאלה טובה, וזה משתנה מאדם לאדם, אבל קירוב סביר הוא גיל 18. למה זה קירוב סביר? עובדה שהחברה מצליחה איכשהו לתפקד איתו.

זהו הרציונל, ועכשיו יש לך כמה אפשרויות, לדעתי:
1. לומר שלא צריכה להיות שום הגבלה על שתיה.
2. לומר שצריכה להיות הגבלה, אבל לא לפי גיל. אנא הצע הגבלה אלטרנטיבית.
3. לומר שצריכה להיות הגבלה עפ"י גיל, אבל הגיל הנכון הוא לא 18. אנא הצע גיל אחר, ונמק למה הוא יותר טוב.
4. לומר שהיה טוב להגביל, אבל כל עוד אין לנו מדד הוגן באמת לבגרות, עדיף להרשות לכולם לשתות מאשר לפגוע באלו שהקו השרירותי-יחסית אינו נכון עבורם. אם זו עמדתך, האם אכן אתה מוכן למהלך מקביל גם בזכות לשאת נשק? לנהוג? אם לא, מה ההבדל?
בקירוב אצלך 55887
צר לי אבל הרציונל לא תופס. אני מוכן לקבל את ההגדרה שחלק מהילדים פחות אחראים ממבוגרים. אבל אני לא מקבל את ברציונל של הגיל. (ואם הנושא הזה יש לי בעיה)
הטענה כי החברה מצליחה לתפקד איכשהו עם הגיל הזה לא תופסת כל עוד לא היה ניסיון לגיליים שונים.
האמריקאים בתקופת היובש החליטו החלטה דומה ווהחברה שלהם חיה עם זה אולם הם בחרו לאחר מכן לחיות עם הגבלות אחרות (כרגע לא משנה מה הסיבה שבגללה השתנו ההגבלות אלא העובדה כי הן שונו) גם כיום בחלק מהמקומות הגיל המותר הוא 21 ובמקומות אחרים הוא אחר. האם זה אומר שאילו או אילו צודקים? לדעתי לא.

יתכן מאוד שהחברה הייתה מסתדרת גם עם שתיה מגיל 14 (דוגמה בלבד יכולתי לרשום כל גיל ואף לטעון כי בלי הגבלה בכלל) אני לא מכיר מקום או ניסוי שהוכיח אחרת. (אב החבר מסתדרת עם נערות בנות 16 שקונות משקה בדיסקוטקים שלא מקפידים על נושא ת.ז. (נערים בדרך כלל לא מורשים להכנס להיכן שנערות כן מורשות.)

נושא האחריות אינו קשור לגיל (אני מקווה שאנחנו מסכימים פה) אלא למספר גדול מאוד של דברים אחרים. אדם יכול להיות אחראי בגיל 12 ולא אחראי בגיל 60 בכל נושא שהוא.
על כן השיטה פה לא תקינה.

מבין האופציות שהעלת.
האופציה הראושנה מוצאת כן בעיני, אני לא חושב שיש להגביל על שתיה ואו סמים כולל קשים, אולם יש לדאוג לכך שאדם יבין את משמעות לקיחת הסם או האלכוהול (זאת אומרת שלדוגמא סמים יקנו בבית מרקחת עם רצפט של רופא וחלק מהדרישה תהיה בדיקה של הרופא והסבר שלו על הנושאים הקשורים לכך, כך שאם אדם בשל נושא זה יפגע באחרים האחריות תהיה שלו בכל גיל נתון. (כנ"ל שתיה חריפה)

האופציה השניה. אכן יתכן וצריכה להיות הגבלה כל שהיא, אולם זה שאין לי הצעה "טובה יותר" עדיין לא אומר שזכות החברה לפגוע באילו שכן "אחראיים" ולמנוע מהם זכות שתיה חריפה.
אני מודה שאין לי פיתרון יעיל - כן יש לי את התחושה או ההרגשה שהפתרון היום הוא גרוע ועל כן חייב להעלם מעל פני השטח גם ללא פיתרון אחר.

האופציה השלישית - לא כל הטענות שלי עד כה היו שאין קשר בין גיל לבין אחריות (לפחות לא קשר ישיר)

האופציה הרביעית: האופציה הטובה ביותר בעיני.
בנוגע למהלך המקביל:
הזכות לשאת נשק קיימת גם היום, הזכות לשאת נשק חם מוגבלת, ולדעתי שוב ההגבלה בנושא זה צריכה להיות כללית לכולם בכל גיל ובכל מצב. אני לא חושב כלל שיש לאשר נשיאת נשק חם שלא בתפקיד בטחוני. וגם אז (כמו באנגליה - או שלפחות היה שם כך אם אני זוכר נכון) יש לתת זאת רק למי שחייבים לתת את אותה הזכות. אם אני זוכר נכון שוטרים רגילים לא נושאים או לא נשאו נשק חם אלא רק אלה מאיימת. (כמובן שהיום ניתן למצוא מפתרונות רבים אחרים שמהממים את התוקף שאינם נשק חם)
לקחת פטיש של שני קילו רשאי כל ילד מכל חנות לחומרי בניין - פטיש הוא כלי נשק.
לקחת אולר לטיול שנתי מותר לכל ילד ללא הגבלה, אולר הוא כלי נשק.
במידה ויהיה צורך אפשר לפרט כמות גדולה מאוד של כלי נשק שמותר בכל גיל ללכת איתם וניתן עם חלקם הגדול גם להגן על עצמך במקרים שבהם יש צורך בכך. (דרך גז מדמיע, ועד נשקים חשמליים) מעבר לכך אני לא חושב שהזכות לנשיאת כלי נשק היא זכות שכלל יש לתת.
נהיגה כמו במקרה השתיה יש בהחלט לאפשר לאחר לימודי נהיגה גם בגיל צעיר כאשר יש לבדוק שני דברים, אחד את התאמתו של הילד לרכב (זאת אומרת שבכל מקרה הוא ינהג בנוחות ולא יצטרך לרדת לדוושת הגז בשביל ללחוץ עליה, שתיים שהוא כמו כל אדם אחר יעבור את מבחן הנהיגה בהצלחה.
תשאל אותי האם אני אתן לילד בן 9 לנהוג באמצע תל-אביב , התשובה היא שלדעתי הוא לא יעבור את המבחן לפחות בגלל אחת האופציות במידה והוא עבר את המבחן אני לא רואה סיבה שלא. (מדוע לתת לזקן בן 70 לנהג באותו מקום בתל אביב? או שאולי יש לבצא גם הגבלה של גיל מהצד השני, ואם לא אז למה לא?)
לא כל כך פשוט 55896
מה בעניין יחסי מין?
האם מותר לי לפתות ילדה בת 12 ליחסי מין בהסכמה?
אם כן, מה בעניין בת 9? 5?
לא כל כך פשוט 55910
יש איזו בעיה שהגענו למסקנה שמוסרית לשכב עם ילדה זה לא מוסרי. האם זה מוסרי או לא לא נתווכח עכשיו אבל אני עוד זוכר את ה"אייל" שהיה פה וטען בזכות הנושא. (איני אומר שדעתי כדעתו אבל ראה שיש דעות שונות בנושא)

עכשיו אני מודה שעל הנושא הזה לא חשבתי.
עכשיו הכרתי מספר אנשים שבגילים 14 ו13 היו הפעמים הראשונות שלהם (גברים) והכרתי נשים שהפעמים הראשונות שלהן היו בגיל 15 . למעשה לפי החוק היה פה ניצול אולם מה קורה כאשר הפעילות היזומה הזו באה מצד הילד?
האם לא יצא לך לשמוע על נערים שבגיל 14 כבר יצא להם לעשות זאת חבר אם חברה? לא יצא. האם זה טוב או רע? לא יודע מי שעד היום פגשתי לא אמר דבר רע על הנושא.
השאלה ששאלת היא האם לך מותר לפתות? ואז אני שואל האם מותר לך לפתות בת 20?
נשאלת השאלה מה הוא הפיתוי (ניתן לך סוכריה?) ואם כסף הוא הפיתוי מה ההבדל בין בת 18 לאחת שבעוד יומיים יהיה לה יום הולדת 18? את שתיהן ניתן לפתות באותה צורה.

התשובה שלך שבמקרה זה בגלל שיטת החינוך שעברתי במהלך חיי כנגד הנושא, אני מודה שקשה לי לענות לך.
מבחינה רציונלית רשאי ילד מבחינתי אם זה מרצונו החופשי לעשות ככל העולה על רוחו כל עוד הוא לא פוגע באחרים (גם עם הוא כן פוגע בעצמו - אני חושב שיש לילד את הזכות לפגוע בעצמו עד נקודה כל שהיא כאשר אני לא יודע מה הנקודה, אולי נקודת על חזור כל שהיא.).

השאלה הנשאלת מתוך התגובה שלך כאשר אני ממשיך לנסות לחשוב על הנושא שבעצם המונח פיתוי הוא מלכתחילה דבר רע ועל כן אנחנו באיזו שהיא צורה מתנגדים לו.

אני מודה שהשארת אותי ללא תשובה הפעם. משום שאני חושב שכן יש לילד זכות לקיים יחסי מין, אני לא חושב שיש זכות לפתות ילד ואולי פה הנקודה, מעשה הפיתוי אולי הוא זה שאמור להיות אסור על פי החוק אולם עם הגיעה הדרישה מהילד אז אולי לא צריכה להיות בעיה פה. (קשה לי לראות איך ילדה בת חמש אומרת לך "אני רוצה שתז... אותי" כנ"ל 7 8 ואו 10 ,(כל עוד אתה לא מפתה אותה במיוחד) אבל 12 אולי, הן כבר יותר מודעות לנושא, והאם זה כל כך חמור שילדה בגיל זה תכיר את הנושא מקרוב? אני לא יודע, לא יצא לי להיות ילדה שהכירה את הנושא מקרוב בגיל זה.
אולי תשובה לשאלה הזו צריכה לבוא מתחום הפסיכולוגיה על מנת שתהיה פה תשובה מלאה.

כרגע אני מודה שהכנסת אותי לדילמה והיא איך פותרים את נושא הבגרות ולא את נושא הגיל ואולי יש נושאים שכן צריך להשאיר את הגיל אולם גם אז יש לברר איזה גיל במהירות האפשרית ולבדוק האם ניתן בצורה מיידית להוריד אותו למינימום נידרש. (לדוגמה בנושא זה הייתי בוחר בגיל 14 לפי הכרות אישית עם נוער בגיל הזה וההיכרות שלו אם הנושא. אולם שוב התשובה צריכה אולי להגיע מפסיכולוג ילדים.

אני חושב שבסופו של דבר גם פה הייתי מוריד את הגיל כאשר החוק יקבע במפורש הגבלות אילו אותם אילו שמפתים ולמעשה עובדים על הילד אשר עוד לא יודע או לא מבין את הנושא.
אולי גם פה צריך לפני הפעם הראשונה לחייב ביקור אצל מומחה לנושא שיסביר מה המשמעויות ובמידה והוא מאשר כי הילד נער או המבוגר מבין הרי שהוא רשאי לעשות ככל העולה על רוחו- זאת כמובן לפעם הראשונה או יותר נכון איבוד הבתולים
לא כל כך פשוט 56000
אגב כאשר חשבתי על זה מדובר פה באיסור עליך ולא על הנער או הנערה לקיים יחסי מין, נהפוך הוא מותר למשל לחברים בני 14 לקיים יחסי מין בהסכמה או מגיל 16 , אני לא סגור על הגיל, אסור שמי שמעל 18 ישכב עם מתחת ל18.
מעניין מה החוק אומר כאשר בני זוג מקיימים יחסיים כאשר שניהם קטינים מבחינת החוק ועל כן זה מותר, מה הוא אומר כאשר רק אחד מהם עובר את הגיל, האם למשך תקופה מסוימת אסור להם לקיים שוב עד ששניהם יעברו את הגיל?

בכל מקרה האיסור בחוק פה הוא אינו על נער או על השותה או הנוהג אלא על השותף, כאשר במצב זה יש בעיה לשותף ולא לזה שמתחת לגיל מסויים, אני חושב שהחוק כן מתיר לו לקיים יחסים אם ירצה גם עם הוא בגיל צעיר.
לא כל כך פשוט 56055
לבנים מותר לשכב עם בנות 16-18 בתנאי שגילו של העלם אינו גדול ביותר משנתיים מגילה של הבחורה. למיטב זכרוני.
לא כל כך פשוט 56124
נשאלת השאלה המיידית מה קורה עם נשים.
אבל לעניינינו.
מה שאני מכיר בנושא אומר שבכל מקרה אסור לגבר לשכב עם בחורה מתחת לגיל 18 אלא עם כן הוא מתחתלגיל זה.

והשאלה הנשאלת שוב יחס המספרים. מדוע לבחור בין 30 מותר לשכב אם בת 18 ואלו לחברו בין ה30 אסור לשכב עם בת 16? ואו האם לבחור בן 19 מותר לשכב עם בת 17 לפי מה שהעלת מדוע אסור למי שבן 19 וחודש? (או יותר משנתיים בזמן לא מוגדר?)
לא כל כך פשוט 56191
החוק לא מתייחס לבנים כלל. כעקרון, ילד בן 12 יכול לקיים יחסי מין עם מי שהוא רוצה (בהסכמה, כמובן), בלי שבת-זוגו תהיה חשופה לתביעה.
מטרת החוק היא להגן על בנות מפני "שידול" לקיום יחסי מין. זאת הוא משיג על-ידי כך שהוא קובע קטגורית שגם אם בחורה מתחת לגיל 16 "הסכימה" (ואנחנו יודעים טוב מאוד מה הקונספט של חלק מהגברים למושג "הסכימה" - "כשאת אומרת לא למה את מתכוונת"), אסור לגבר לשכב איתה. הרעיון הוא למנוע ניצול של תמימות.
זו גם הסיבה למגבלת השנתיים הפרש - ההנחה היא שבן ה- 18 הוא לא הרבה פחות תמים מבת ה- 16, והיא יודעת פחות או יותר מה שהוא יודע בתחום, כך שיש פחות סיכוי לניצול.

ברור שהחוק נכתב בתקופה אחרת, עם ערכים ונורמות שונים לחלוטין.
בכל מקרה, מדובר באות מתה. המקרה היחיד שבו יש לגבר סכנה לתביעה כאשר הוא שוכב עם בחורה מעל גיל 16, הוא אם ההורים שלה יגישו את התביעה. (אם היא מגישה את התביעה הרי שזה כבר נכנס לקטגוריה של אינוס, בד"כ).
לא כל כך פשוט 56206
זאת אומרת עד כמה שזה נישמע מצחיק, שבמידה ושידלו ילד אז זה תקין? (כי הרי ידוע שגברים ברובם לא חושבים עם הראש העליון שלהם בדרך כלל.

(ניכתב בציניות מה אין להתייחס לנאמר בכל הרצינות אלא רק לרעיון הכללי)

ויפה מה שרשמת בסוף מדובר בתקופה אחרת עם נורמות אחרות שהשתנו, ועל כן שוב הבעיה בחוק כפי שהוא היא בעיקרה שמדובר על חוק יבש המדבר במונחי זמן ולא במונחי יכולת אחריות הבנה ושאר דברים.
לא כל כך פשוט 56245
האם, לאור מה שכתבת כאן, אתה חושב שגם כהשכן בן ה-‏35 (או אולי השכנה) יזיין את בתך (העתידית) בת ה-‏14 תעמוד רק בפני הדילמה הבאה:

1. אמנם חונכתי שאין זה מוסרי/מקובל אבל אני צריך להשתדל ולהתגבר על החינוך המקובע ולעבור על המקרה בשויון נפש

2. בגלל שחונכתי שאין זה מוסרי/מקובל אז אין לי ברירה אלא לפוצץ לבחור את הברכיים.

(הבוטות מכוונת אבל לא אישית)
לא כל כך פשוט 56273
טוב אז השאלה היא שאלה מעניינת למרות הבוטות.(אגב ניתן לכתוב או לדבר בבוטות אולם אני חושב שהייתי מבין את המסר גם אם לא היית נוהג כך.)

השאלה שלי הנשאלת כרגע היא מה אני אעשה במצב דומה היום.
אז לפני שאני עונה הרי שאין לי כרגע ילדים ויתכן כי התשובה תשתנה במידה ויהיו לי ילדים כיוון ששיקולי ישתנו בהתאם לנסיבות - מה שלא אומר שלא יתכן והמצב ישאר כמו התשובה שתגיע עכשיו:

אני מודה שחונכתי כי יש בעיה עם מין בגיל צעיר, והאינסטינקטים שלי לפחות הראשונים אומרים לי כי אכן יש פה בעיה.

השאלה שלי האם יפריע לי באותה מידה שהשכן בן ה50 שלי ישכב עם ביתי בת ה25 .
ואם נקצין את זה מה יקרה ואני אראה את הבן של השכן בן ה18 שוכב עם ביתי בת ה10.

אז הדילמה הזו מתחלקת לכמה מובנים.
ראשית השאלה שלי היא האם ביתי היא שחשקה במעשה הזה? או שהשכן שלא ישן גרם לה לעשות זאת בשכנוע או בכוח.
במידה ואכןם מדובר בכל שהוא זה ששיכנע אותה ולא בכוח אני אקבל לדעתי את הנושא אולם אשתדל להסביר לה את הנושא ואת מה שעלול לקרות מהמשך במצב מסוג זה בעיקר בגיל צעיר כל כך.
במידה והוא עשה זאת באמצעות שימוש בכפיה כל שהיא גם נפשית הרי שאני בהחלט עלול לשבור לו את הבירכיים.
המקרים הללו הם כל עוד היוזם הוא השכן.

מה יקרה במצב שבו ביתי בת ה14 היא היוזמת או בת ה12 או בת ה10.
האם יהיה שינוי בגישתי אם אמצע אותה שוכבת עם בחור בדיוק בגילה או עם בחור שיש לו 5 שנים מעליה.
אני מודה שאני לא בטוח כלל מה תהיה התגובה המלאה שלי, האינסטינקט שלי כרגע אומר לי שבמידה והיא תאמר כי היוזמה הגיע ממנה אני אשתדל שוב להסביר לה מה עומד על הפרק אבל לא אמנה ממנה לעשות זאת שוב. (ובטח שלא אפגע במי שעשה זאת איתה)

שאלה מעניינת היא האם במידה והיא רוצה לעשות זאת יש לי דרך למנוע ממנה לקיים יחסי מין? אני חושב שלו ועל כן אני חושב שדרך הטיפול שלי במקרה מסוג זה (ושוב אני מזכיר כי אין לי כרגע ילדים ולכן המצב עלול לשנות גישה או דעות ברגע שבו יהיו לי)תהיה הסבר ארוך וממצה על הנושא, וקבלת העובדה כי ביתי התבגרה לפחות חלקית מהר מאוד בחייה.

ועכשיו לשאלה הנשאלת שוב כמו שכבר שאלתי בעבר, מדוע בחורה בת 16 לא יכולה לקיים יחסים עם חברה שסיים צבא? כל עוד מדובר בקשר משמעותי מספיק בשביל שנייהם? האם היא לא בוגרת מספיק? האם ניתן למדוד זאת?
אני חושב ומאמין כי יש לנערה הזו זכות משלה לשימוש שהיא עושה בגופה, זאת אומרת היא בבוטות ראשיית להזדיין גם עם גבר בן 70 תמורת מסתיק בזוקה.
לא כל כך פשוט 56321
כל זה משום שמה שמכונה מוסר הוא דבר מאד קפריזי שנתון למרות המקום, הזמן, החברה ועוד. לכן אולי, חברה מסדרת לעצמה חוקים המשקפים פחות או יותר דעת רבים בזמן נתון, אלא אם זו חברה אוטוריטרית מכל סוג שהוא, שגם בחוקיה יש מימד נזיל, מן הסתם.
לא כל כך פשוט 56333
מקובל עלי.
השאלה היא האם המוסר הישראלי נשאר כפי שהיה לפני כך וכך שנים כאשר הוחלט החוק הזה? או שאולי הבעיה היא בפחד משינוי שיטה.

אגב המוסר נוגע לדוגמה שהועלתה בנוגע לקיום יחסי מין אולם אינו נוגע לגיל האלכוהול כמדומני, או לגיל רשיון הנהיגה.

זאת אומרת שלדברים שונים יקבעו דרכים שונות כדי להתמודד איתם בהתאם למוסר של רוב החברה , אולם גם דרכים אילו צריכות להשקל אחת לזמן מה על מנת שנוכל לבדוק האם התנהגות ואו המוסר החברתי השתנה ועל כן יש לשנות את החוקים.
ניתן מבחינתי שחוק יבדק אחת לשנה או שנתיים ויוחלט בכל פעם על ידי מומחים לנושא עם על החוק להשאר בצורה בו הוא עובד, האם על החוק להקשות יותר או פחות על אוכלוסיות שונות באוכלוסיה.
ניחוש פרוע: 55841
אנחנו שולחים אנשים בני 18 להרוג אנשים אחרים (גיוס לצבא). זה קצת לא מסתדר לומר "אתה בן 18, אתה בוגר מספיק לאחוז בנשק ולהרוג עבורינו. מצד שני, אתה לא בוגר מספיק, ואסור לך לשתות".
כך שלשם הנוחות, קבעו גיל אחד לכל...
ניחוש פרוע: 55843
ומה אצל האמריקאים? למיטב ידיעתי אתה יכול להיות חייל אמריקאי ולהרוג commies כבר בגיל 18 אבל אסור לך לשתות עד גיל 21.
ניחוש פרוע: 55854
גיל מינימלי בו מותרת שתיית אלכוהול בארה''ב הוא תלוי מדינה, כמו גם גיל מינימלי לקבלת רשיון לרכב, גיל מינימלי לקניית מוצרי טבק, כלי נשק, וכו'.
ועל סמך מה הם החליו החלטות אילו? 55861
ניחוש פרוע: 55860
אנחנו נותנים לבני 15 ראשיון על טרקטור ובני 16 על טוסטוס ובני 17.5 על רכב, , לא הגיוני לומר כי הם מספיק בוגרים כדי לא להרוג אותנו בדרכים ואילו לא מספיק בשביל לשתות ולא לנהוג ביחד. (והתשובה עובדה זה קורה מוכיחה כי גם גיל 25 ו30 נוהגים לפעמים שיכורים כך שאין שום קשר לגיל 18)

ומה עם חברה שלא מתגייסים? למה לתת להם אז את הזכות? אולי הם יוכלו בשל כך לשתות רק מגיל 21 או 25?

ושוב הנוחות של מי שהחליט לא כל כך מעניינת אותי. הרציונל מעניין אותי וזה שלא יהיה לו נוח והוא יצטרף להתאמץ כדי לסגור נושא כזה עד הסוף באמת לא דבר חשוב בעיני.
האחריות והסמכות 56132
השאלה הבסיסית היא כזו המניעה את גלגלי החברה, אך מעטים נותנים עליה את דעתם: הסמכות מול האחריות.

כאשר אתה מחליט שלמישהו "מותר" לעשות משהו, לא מדובר רק בכך שהמיומנויות הטכניות שלו מתאימות, אלא שהוא מספיק אחראי כדי לקבל את הסמכות.

לדוגמא: בהחלט יתכן שמישהו בן 12 ירכוש מיומנות טכנית מספקת לנהיגה ברכב. האם תתיר לו לנהוג? לכאורה כן, משום שכל מה שהוא לומד בשיעורי נהיגה הם ידע ומיומנויות טכניות. בנוסף לכך יש מגבלת גיל הנראית שרירותית: עליו להיות בן 17 ומעלה.

נניח שאותו בן 12 ינהג בצורה רשלנית, וכתוצאה מכך יקופדו חייהם ובריאותם של בני אדם. ודאי שהנהג צריך לשאת בתוצאות, כולל עונשי המאסר הנילווים, כולל פיצוי הקורבן. נכון שפיצוי הקורבן מתבצע על ידי חברת הביטוח, אך אתה עלול לגלות שאותו בן 12 לא דאג לחדש את ביטוח הרכב בזמן (מובן לחלוטין למי שמכיר ילדים), ואז מה תעשה, תמשכן את כל עתידו? תהפוך אותו לעבד במשך עשרות שנים עד שיצליח לשלם את חובותיו? תשלח אותו לכלא?

כנ"ל כשמדובר על נשיאת נשק, טיפול בחומרים מסוכנים וקיום יחסי מין. האם בעל הסמכות לבצע את כל אלה מספיק אחראי לשאת בתוצאות מעשיו?

כאשר בן 40 מקיים יחסי מין עם בת 12 (לא בכפיה, חלילה. היא תקבל ממנו סוכריה וקלף הארי פוטר, מה שהופך אותה גם לזונה), האם הוא מספיק אחראי לדאוג לתוצאות מעשיו? האם היא מספיק אחראית לדאוג לתוצאות מעשיה?
האחריות והסמכות 56148
השאלות שאתה שואל הן שאלות לא קלות המצריכות מחשבה.

התגובה שלי מתחילה בכך ששוב הבעיה שלי היא בזה שקבעו גיל ללא רציונל ואני אסביר:
אני לא רואה בעיה עם זה שיקבע גיל מסויים שבו מותר לשתות ואו בו מותר לנהוג או כל דבר אחר, אני חושב שרצוי להשתמש באופציות אחרות שלי אישית לא ידוע מה הן, אני לא יודע עם בעזרת תחום הפסיכולוגיה יהיה ניתן באמצעות מפגש או מבחן או כל דבר אחר לקבוע אחריות של אדם. (כמו שציינתי יש לי בעיה עם גיל אבל היות ולא הכל שחור ולבן אני קבל את זה שהשיטה הקיימת לא תוכל להעלם מיד לחלוטין)

אני חושב שאם היו מראים לי מחקרים בנושא שהיו אומרים ילדה בת 12 לא אחראית בנושא קיום יחסי מין ולמעשה למעלה מ90% מהבנות דומות לאותה ילדה הייתי מקבל את הטענה כי ראוי שלפי החוק עד גיל 12 אסור יהיה לילדות לקיים יחסי מין. ואילו נושא האלכוהול יהיה מגיל 7 ונהיגה תאושר רק מגיל 30 .

הטענה שלי אומרת שאנחנו לא יכולים לפגוע בציבור גדול מאוד של אנשים בגיליים שונים ולמנוע מהם זכויות רבות שאנחנו נותנים לכלל הציבור, גם אם הוא מסכן טיפש חכם טוב או רע מגיל מסויים מבלי שאנחנו למשל שוקלים את האחריות שלו.
מדוע שנערה בת 17 שיש לה רכב ואינה מספיק אחראית ולא עשתה ביטוח לרכב... (המשך בטענות שהבאת בתגובה שלך).
הטענה שלך אומרת על מנת שלא יפגע ציבור גדול של אנשים שיתכן שהם חסרי אחריות אני לוקח לעצמי את הסמכות מבלי שבדקתי אותם אישית נפשית ביולוגית או כל דבר אחר ופוגע בהם או יותר נכון בזכויותיהם במטרה להגן עליהם בכלל. (ועל כך אני זוכר שאמרתי פעם לאבי משהו בסגנון "תן לי לעשות את הטעיות שלי ואם יש צורך אני אשלם עליהן -זכותו של נער כמו של מבוגר לעשות טעיות בעצמו מבלי שהחברה תרגיש אשמה בכך, זאת כל עוד הוא מבין כי יתכן ויאלץ לשלם כמו בוגר על הטעויות שלו)

אני חושב שעצם הפגיעה הראשונית בזכויות ללא סיבה מוצדקת היא רעה, למעשה המחוקק החליט באותה צורה שאדם שיש לו רשיון לרכב ויכול להרוג אנשים במידה ואינו אחראי מספיק, שלא יתאפשר לו להצביע לכנסת אלא רק שנה מאוחר יותר (משום שאינו אחראי מספיק לנושא זה).
מצד אחד המחוקק החליט כי אותו הנער או אותה הנערה מוכשרים מספיק בשביל לקבלת כלי נשק לכל דבר אבל באותה נשימה אינם אחראים לקבוע לעצמם מי ינהיג את מדינתם.
דוגמה אחרת. אותו מחוקק החליט שנער בן 15 יכול לנהוג על טרקטור בעיר אולם אסור לו לנהוג על טוסטוס, שנה לאחר מכן לאותו נער שלא היה אחראי לנהוג על טוסטוס פתאום מותר לנהוג על כלי רכב זה אולם המחוקק עדיין רואה בו כלא אחראי לנהוג ברכב רגיל.(מה עושה אותו אחראי יותר לרכב מסוג זה או אחר? והאם הוא לא חייב להיות אחראי כבר מהרכב הראשון)
האם אותו הנער שכבר בגיל 15 עשה רשיון על טרקטור ונוסע בו ב40 קמ"ש בעיר לא מסכן את העוברים ברחוב אפילו יותר מאשר עם הנער היה נוהג ברכב?
התשובה היא שכנראה כן כיוון שהטרקטור יציב הרבה פחות.
האם המחוקק התייחס למה נער בגיל מסויים ראשי או שאולי הוא החליט סתם על סמך שני נערים שהוא ראה את התנהגותם? ושוב עולה השאלה העיקרית שאני שואל והיא לא האם מותר לאסור על אנשים דברים, אלא האם מותר לאסור עליהם בשל גילם ולא בשל מצבם הנפשי שיפוטי או כל דבר אחר.

נקודה לסוף. השאלה הבאמת מעניינת בנושא שהעלת האם בן 40 מספיק אחראי כאשר מדובר בבת 18 אולם אינו ספיק אחראי כאשר מדובר בבת 12?
הרי יתכן והוא אינו אחראי גם במקרה זה וגם באחר, האם לא מראה הדבר בדיוק מה שכוונתי הייתה שהשיטה גרועה היום ועל כן ראשית על מנת ששיטה חדשה תחויב המציאות יש להפסיק את הקודמת או לפחות להקטין את ממדי הפגיע על ידי קיצוץ גיליים לרמה המינימלית שניתן מבלי שיקרה אסון חברתי או משהו דומה.
מה הקיצוץ ואיך בדיוק יעשה נאי בהחלט חושב שבנושא זה יש לשאול מקצוענים בתחום ולי בוודאי שאין תשובות.

נקדוה חשובה נוספת היא שניתן לעשות שינוי בדבר דבר ולא חובה בכל הנושאים גם יחד, אני מאמין שיש יותר אנשים שיהיו מוכנים להפתח בנושא אלכוהול לגיל צעיר מאשר ליחסי מין בגיל צעיר בעיקר מסיבות של חינוך בית בנושא.
עישון ובני נוער 56960
מה גורם לילד בן 13 להתחיל לעשן? יכול להיות שאצל ילד בן 13 זה באמת פוזה. אני דיברתי כאן על אנשים מבוגרים יותר. ולא, זה לא שאני לא מודעת למה שקורה סביבי- אני יודעת שרוב המעשנים (בגילי) שאני מכירה התחילו לעשן בסביבות גיל 16. כשאז זה כבר לא פוזה (שוב, בגיל 16 אתה כבר די מגובש על הדברים האלו) אלא כנראה פשוט סקרנות.
הסיגריה הראשונה שלי בתור מעשנת בת 17? כשהיה לי חבר מעשן והבנתי שאני ממש אוהבת את הטעם.

לא טענתי שמרבית האנשים אחרי צבא מעשנים, למרות ששליש זה חלק מאוד גדול. טענתי שתסתכל מסביבך בפעם הבאה שאתה עושה מילואים ותראה כמה אנשים שלרוב לא מעשנים יעשנו בצבא. בשירות סדיר זה ממש ככה- כולם יוצאים להפסקת סיגריות. אני פגשתי הרבה אנשים שלא עישנו לפני שהם התגייסו והתחילו לעשן בטירונות. אז אמרתי שאם זה כלכך מגעיל אותך אולי נבטל את גיוס החובה כי זה מדרדר בני נוער למעשה הנתעב הזה.

ועל החוק של אכיפת הגיל לאלכוהול ולהוסיף את זה לסיגריות- זה לא יעבוד לעולם. פשוט לא פרקטי. אפילו אין פקחים שיאכפו אותו (אולי הם כולם עסוקים בלאכוף את החוק החדש שאוסר לעשן בכל מקום?!?)

ודובי- אני חושבת שאתה צריך לעבוד קצת על הגישה שלך. אתה מדבר בבוטות ובסופו של דבר יש לך "אנטי" מטורף למה? להרגל מגונה של אנשים. מה אם אני אתרחק ואשים אות קלון על כל מי שכוסס ציפורניים בציבור? מה אם שליש מהאוכלוסייה היתה כוססת ציפורניים? אולי נעשה להם טרנספר...
למען האמת, העישון הפאסיבי ממרחק של כמה מטרים הוא קריטי כמו שמסרטן לעמוד מתחת לרמזור.
עישון ובני נוער 56979
לא יודע, אני פוגש די הרבה בני 16-17 בימינו. אלו מהם שמעשנים, התחילו בגיל 13-14. אולי אני פוגש את האנשים הלא נכונים. איזו סקרנות יכולה להיות לסיגריות, כשאת כבר יודעת מה הן עושות לך מבחינה בריאותית? למה זה נשמע לך הגיוני שאדם "יסתקרן" איך זה לעשן, אבל לא נשמע לך הגיוני (אני מניח) שאדם יסתקרן איך זה מרגיש לחתוך את הורידים ביד?
איך הבנת שאת אוהבת את הטעם? הרי היית צריכה לנסות לעשן כדי "לטעום" את הסיגריה. ועזבי זה שנראה לי בלתי סביר בעליל שה"טעם" (וכשאת אומרת טעם, אני מניח שזה כולל גם את הריח) של הדבר הזה באמת ערב לחיכו של מישהו...

אני לא חושב שזה הצבא שמדרדר אנשים לעשן, יותר משזה התיכון שגורם לילדים לעשות פירסינג. אנשים חלשי אופי רואים את כולם מעשנים וחושבים (בצדק, אגב) שזו תהיה דרך נוחה להשתלב. העניין הוא ש"כולם" זה לא באמת "כולם". פשוט לא שמים לב לאלו שלא מעשנים. הם לא זוהרים בחושך, בניגוד לסיגריות.

לא לא לא, יש לי אנטי לדבר שפוגע בי אישית. אני לא מדבר בכלל על עישון פאסיבי. אני מדבר על הסרחון. אני מדבר על זה שעד שאסרו את העישון בקפיטריה, אני לא יכולתי להכנס לאכול ארוחת צהריים בלי לצאת מסריח טוטאלית. אני מדבר על זה שהלכתי לקולנוע בירושלים, ובהפסקה ניסיתי ללכת לשירותים, אבל עמדו שם איזה עשרה אנשים ועישנו - המקום היה אפוף עשן, ראות חצי מטר, והסרחון עד השמיים. זה האנטי שלי. לא ה"מנהג המגונה" שלכם. מצידי שאנשים יכססו ציפורניים ויחטטו באף כמה שהם רוצים. אבל לעשן זה לא כמו לחטט באף. לעשן זה כמו לחטט באף ולמרוח את הסמארק עלי.
עישון ובני נוער 57051
אני חושבת שאתה מגזים פה בהרבה דברים.

האם אדם יכול להסתקרן איך זה יהיה לחתוך ורידים?
נו, באמת. אני צריכה לומר משהו כדי להראות שזו השוואה מוגזמת?

אני בהחלט יכולה להבין את האנטי שלך לסרחון של הסיגריות. אבל אם תעבור לשנייה ליד כמה אנשים שמעשנים בדרך לשירותים, אתה לא תתפוס את הריח. מסכימה שהם לא היו בסדר שהם עישנו במקום שאסור. הטיעון שלך לגבי בתי הקפה למשל הוא לא הגיוני- מותר לעשן שם. עד שאתה לא תגיש איזושהי תלונה לבית הקפה, מה אתה מאשים את המעשנים? הם עושים מה שמתאים להם כשמותר להם, ולמען האמת אין לך זכות לדרוש מהם שיכבו את הסיגריה כי זה מפריע לך. אתה יכול לבקש- אבל אז אתה תלוי בחסדיהם, אם הם נחמדים הם יכבו בשבילך, אבל הם לא חייבים.
וההבנה שלי אותך בכלל לא סותרת את העובדה שאני חושבת שהגישה שלך לעניין לכל אורך התגובות במאמר הזה היתה נוראית.

אהבתי את השורה שאנשים שלא מעשנים לא זוהרים בחושך בניגוד לסיגריות. אם מישהו ישאל אותי פעם את השאלה המרגיזה הזאת "נו, אז למה את מעשנת?" אני אגיד שאני עושה את זה כדי להיות זוהרת בחושך. תודה:)
עישון ובני נוער 57183
כן. אדם יכול להסתקרן מזה. אני מכיר לפחות בחורה אחת שעשתה את זה "כי היא רצתה לדעת איך זה". לאור העובדה שכולם מודעים לסכנות של עישון כיום, אני לא רואה שום הבדל ביניהם.

לא, לא הבנת את מה שאני אומר - הם עמדו בתוך חדר השירותים. אפילו לגברים זה לוקח כמה שניות להשתין, ובזמן הזה הייתי נחנק לחלוטין. גם ככה הבגדים שלי כל-כך הסריחו כשיצאתי משם, עד שלא יכולתי להנות משאר הסרט. הרגשתי שאני יושב במאפרה.

אני מאשים את המעשנים בכך שהם בכלל מעשנים. זו התנהגות דוחה וחסרת התחשבות בעליל. למה לכולם זה ברור שלחטט באף בציבור זה דבר שלא עושים, אבל עישון בציבור הוא דבר מקובל ואהוד, עד כדי כך שמי שמתנגד לזה זוכה לביטויי בוז?
גם חיטוט באף, להזכירך, הוא חוקי למהדרין.

אני יכול לארגן לך חומר זרחני כך שתוכלי לזהור בחושך גם בלי להסריח.
רגרסיה 34229
לא יודע. דווקא בקרב צעירים (בני 17-25) שאני מדבר איתם, הם טוענים שהסיגריה זה הכיף שלהם, הם לא רוצים להפסיק, ואני חנון שאני לא מעשן.
כבר ציינתי שהדבר שהכי מעציב אותי זה לראות בחורה יפה מציתה סיגריה? הורס לי את היום.
לעניין הבחורה 34237
את האמירה הזו (שלראות בחורות מעשנות זה שלילי במיוחד) שמעתי לא אחת מבחורים.

אנא הסבר, פרט נמק (ואם היא מכוערת?)

(אגב, אני לא מעשנת אך לפעמים מה זה בא לי סיגריה..)
לעניין הבחורה 34246
ידעתי שזה יבוא... נו, נתפוס את עמדת השוביניסט:
בתאוריה, כל בחורה יפה היא אופציה. בחורה מעשנת, לעומת זאת, היא לא אופציה. לכן, בחורה יפה שמעשנת היא אופציה אבודה, וחבל.
ראוי לציין שגם כשבחורה יפה לא מעשנת, אני ברוב רובם הכמעט מוחלט של המקרים לא מממש את האופציה, אבל כמו שאמרו בכרומטיס עד לא מזמן - תמיד טוב שיש אופציות.

ואם היא מכוערת? טוב, אם היא ממש מכוערת, אז היא לא אופציה. אם היא סתם בינונית שכזו, אז היא תהפוך לאופציה רק אם וכאשר אכיר אותה, כך שזה לא ממש מטריד אותי כשאני סתם רואה אותה מעברו השני של בית-קפה.

(יו, אני מקווה שהדייט שלי לסופה"ש לא קוראת את זה...)
לא רק ידעת, ביקשת 34249
את זה, וכשראית שבפעם הראשונה לא הגיבו, ניסית שוב

(ואני בסה''כ עושה מה שמבקשים)
לא רק ידעת, ביקשת 34252
הא?
איפה כתבתי את זה שוב?

אני מבקש מראש לא לייחס דברים שאני אומר לעקשנות כשאפשר לייחס אותם לסניליות המתקדמת שלי.
לעניין הבחורה 34250
זו בעיקר הפוזה המעצבנת.
בחורה ישובה, רגל על רגל. יד ימין, אנכית, נשענת על השולחן. וסיגריה תקועה שם בין האצבע לבין האמה, בזוית של ארבעים וחמש מעלות.
כאן אני כבר יכול להיות מאוד אגרסיבי. אני מסוגל להיות סובלני אפילו כלפי גילויי טימטום קיצוניים במיוחד, אבל יש לי בעיה עם פוזה הפוגעת בי.
שתעשה משהו עם התסרוקת, תרכיב משקפי שמש, נזם באף, עגיל בגבה, תגדל אפרו, נצנצים בשיער, סנדלי טבע, משהו. כל פעולה שלדעתה תעזור למקובלות החברתית שלה, רק שלא יבוא על חשבוני.
לעניין הבחורה 34268
אתה מה-זה הסתבכת.
כלומר - כאשר תהיה, במהרה בימינו, נשוי או סתם תפוס, לא יפריע לך שבחורות מעשנות?

אני מאמין שזה עניין של התניה. נראה שברוב ההקשרים שאנו נתקלים בהם (ברחוב, בטלויזיה, בקולנוע) - גברים מעשנים יותר מנשים. אם עישון דוחה אותנו, הוא צורם במיוחד כשהוא מופיע בקונוטציה "לא מתאימה" לדעתנו.

אני מאמין שפחות יפריע לך אם תראה בסרט אשה יפה ומעשנת כשהיא משחקת את תפקדי הנבל-ממין-נקבה (יש מלה לזה? כלבתא?)

כדאי לך לצאת עם בחורות בעילום שם (תגיד להן שקוראים לך מיץ פטל או משהו).
לעניין הבחורה 34275
כשנגיע לגשר הזה, נשרוף אותו. יפריע לי, כמובן, אבל זה בגלל שגם כשאתה תפוס זה כיף להסתכל - וסיגריה פשוט מקלקלת את כל ההנאה.

אגב, מצטער לידע אותך, אבל גם מהנסיון שלי, וגם מנתונים סטטיסטיים, עולה כי נשים (לפחות בגילאי העשרה והעשרים, שזה הנתון שראיתי) מעשנות יותר מגברים (כלומר, יותר נשים מעשנות, לא שנשים מעשנות יותר סיגריות).

נבל-ממין-נקבה: נבלה. (:

זה רעיון לא רע. חבל שאני דוב ולא ארנב.
לעניין הבחורה 34276
אפרופו הארנב, מישהו ראה אותו בזמן האחרון? נראה לי שהוא מתחבא.
לעניין הבחורה 34278
הוא אכן מתחבא. יכול אפילו להיות שהוא אתה.
ממעללי הארנב 34282
לעניין הבחורה 34283
חשבתי שתשלוף נגדי סטטיסטיקה זו או אחרת. לכן נוסחה הודעתי המקורית כך: "נראה שברוב ההקשרים שאנו נתקלים בהם (ברחוב, בטלויזיה, בקולנוע) - גברים מעשנים יותר מנשים."

אני מאמין שהיא מספיק מעורפלת (נראה ש.., רוב ההקשרים, הצגה סלקטיבית של סוגי מדיה) כך שהיא תמיד נכונה.
לנשק מאפרה 34347
אמנם השאלה הופנתה ספציפית אל העורך הנוצץ, אך אני משוכנע שגם תשובות ממאוכזבי עישון אחרים יתקבלו ועל-כן תשובתי להלן.

כאדם שריח סיגריות מפריע לו באופן משמעותי (מעורר סלידה חמורה ורצון עז להיות לא-כאן), המחשבה על קרבה פיזית, במיוחד של האבר הרגיש התקוע באמצע הפנים, ממש מעל הפה, אל מקור צחנה כגון פיה של עלמת חן שזה עתה עישנה, היא מחשבה מסלידה במיוחד.

מתוך נסיון עליו אין לי כוונה לחזור, אני יכול לציין שלפחות בעבור המאותגר-ריחנית הכותב שורות אלו, עצם המעשה מסליד עוד יותר מהמחשבה.

ורבה, רבה עוגמת הנפש שאני חש כאשר תוך כדי שיחה קצרה עם עלמה מעוררת עניין, היא שולפת לפתע מתיקה סיגריה וההבטחה הגלומה בחיוכה מתפזרת בענן עשן.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים