בתשובה לאדם קלין אורון, 31/05/08 11:06
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 479671
מאז שיורש העצר הגיע לגיל שאפשר להתחיל, התחלנו לשתף אותו בסעודת ערב שבת. אלא שמהר מאד העברנו אל כירת הגורמה לערב אחר, והתחלנו לאכול אוכל "כיף" שאנחנו מכינים ביחד.
בשבוע שעבר - פיצה תוצרת בית (כולל בצק שמרים שהנסיך (בן השלוש) רידד בשמחה, רוטב מעגבניות טריות והרבה הרבה גבינה טעימה מלמעלה), סלט גדול מהכל ועוגיות תוצרת כולנו לקינוח.
אתמול אכלנו לבקשת הנסיך ספגטים ארוכים-ארוכים עם רוטב עגבניות אמיתי וכדורי בשר (כמאמרו:"טעים הפסטה נחשים הזה עם הקציצות"), סלט ולקינוח ג'לי ממיץ פירות. יאמי.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 479696
מה אוכלים בשבוע הבא?
(גבר בודד עם אשה וחתולה).
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 479699
לא יודעת. יוחלט ביום חמישי.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480350
על פי בקשת הנסיך, ארוחת השבת השבוע תכלול ככל הנראה:
חלה מאפה בית (עם צינוקים כמובן)
שניצלים קטנים עם ציפוי פנקו ושומשום טעים
ברוקולי
תפוחי אדמה פיצפונים בתנור
עוד ברוקולי
קלחי תירס
ולקינוח עוגיה.
או ג'לי.
או סורבה אדום שהכנו ביחד שבוע שעבר.
או סורבה חדש אם אמא תזכור להכניס את הקערה של המכונה לפריזר.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480353
המממ..
נשמע טעים,(חוץ מהצינוקים, האם הם ארוגמיים?).
נ.ב.
צריך להכניס את הקערה של המכונה לפריזר.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480356
צינוקים זה נפלא, במיוחד אלו. אבא שלי קונה אותם באיזו חנות ביפו שרק הוא מכיר (כנראה שמוכרים שם רק לבולגרים טהורי-דם או משהו כזה), והם ענקיים - בגודל אגודל של ילד - עסיסיים וטעימים בצורה לא חוקית.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480360
אלף פעם אמרתי לך - השם הוא תמרים! תמרים!
שע''ר ויקטו''ר 480398
שע''ר ויקטו''ר 480399
:-)
שע''ר ויקטו''ר 480404
שער ויקטור?
"...שמעה שרה, קראה את הדוד שלה, שיש לו מפעל עם מאה חמישים פועל ופועלת, באו כולם, נתנו מכות למוריס. הביא מוריס החברים שלו מאשדוד, מבאר שבע, מאשקלון, מקריית שמונה, מהקרייה, משער ויקטור, הביא ויקטור. לקחו קרשים, לקחו אבנים, לקחו בלוקים, לומים, ברזלים, גרזנים והעיפו אחד על השני. והביאו את המשטרה, והביאו את המשמר האזרחי, והביאו את ה... את ה...הג"ע, והביאו כל מיני כוחות שאתה קורא אותם כוחות הבטחון, וכל מיני כוחות כאלה מאולתרים, והיה שם מלחמת עולם, מלחמה ענקייית ענקייית ענקייית!
אז אני לא מבין, למה אומרים שהיונה מביאה את השלום?"
(מתוך שירים במיץ עגבניות; מוריס והיונים, מתי כספי, עיבוד לסיפור של יהושוע סובול).
שע''ר ויקטו''ר 480405
תגובה 173665
שע''ר ויקטו''ר 480418
הג"א: הגנה אזרחית. פיקוד העורף של מלחמת השחרור.
שע''ר ויקטו''ר 480419
וגם הרבה אחרי: כמדומני מאז ועד הקמת פיקוד העורף (1992).
שע''ר ויקטו''ר 480420
כשהשתחררתי משירות סדיר, סוף 1993, עברתי למילואים בהג"א (שהיה, אם אני זוכר נכון, ואני כנראה לא, כי הייתי שם רק חצי שנה, וגם זה בתיאוריה, חלק מפיקוד העורף).
שע''ר ויקטו''ר 480425
הג''ע- כך מתי כספי הוגה את המילה במערכון.
כמו חתעול או גולעני.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480363
צינוקים זה לא תמיד נפלא. במעשיהו וכלא חרמון הצינוקים עשר, אבל ברמלה ושאטה סתם מבעסים ובנפחא בכלל על הפנים. תבקשי שם ביפו על תנאי, יותר עדיף.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480370
בן כמה הנסיך שהוא כבר יודע לבקש תפריטים כאלה?
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480382
תגובה 479671
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480401
הצינוקים ריקים, או שהם ממולאים באנשים שלא שפר עליהם גורלם והם הושלכו לצינוק שנמצא בתוך חלה?
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480403
את בטוחה שהרבים של צינוק זה צינוקים ולא צינוקות?

__
אני לא בטוח, אולי אני סתם נסחף בגלל משקל תינוקות.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480412
אני לא יודע אם נועה בטוחה בזה, אבל אבן שושן המנוח - הוא בטוח היה.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480409
לשם הפגת תחושת הבדידות האוקסימורונית של האנטילופה, הוחלט שהארוחה הערב תכלול:
דגי בקלה בתנור
תבשיל שעועית ירוקה
לחם קימל (עם שחורים פצפונים)
זיתים משוק לוינסקי
ולקינוח- מלון.
אולי לקינוח שני אני אקפוץ להביא טילונים מהפיצוציה.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480422
זה גם הקינוח השני החביב עלי.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480423
בסוף לא היו צינוקים בחלה. מישהו אכל את כולם. אני לא רוצה לצאת בהאשמות כאן, אבל אני הייתי כל היום בעבודה, והחתולה לא אוהבת פירות משום סוג (טונה זה פרי או ירק?).
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480424
אני בכלל לא הייתי בסביבה, ויש לי עדים. (חשבת פעם שאולי
הנסיך לא כל כך תמים כמו שהוא נראה?).
וטונה זה מינרל.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480436
הנסיך לא כל כך תמים כמו שהוא נראה?
הילד הזה נולד עם הבעה של נוכל קטן. הוא נראה בכל רגע נתון כאילו שהוא מתכנן מבצע עוקץ שכולל 37 איש, מתוכם שלושה לוליני קרקס, האקר בן 17 ומומחית חטובה במיוחד לשיטות לחימה אינדונזיות, עם תפקיד אורח קטן-אך-קריטי לחקיין אלויס קוריאני וללברדור מאולף היטב. הייתי צריכה לקרוא לו אושן במקום גל.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480437
עושה רושם טוב הבחור, חושבת שאולי הוא מחפש עבודה?
(אחד מאחד-עשרה).
ואיך יצא הסורבה?
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480445
מה זה אחד עשרה ועל איזה אחד עשרה מדובר?
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480453
משום מה הIMDB לא עולה כרגע, אז אני אצא כנגד כל אמונותי ואתן לינק כזה:
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480476
אה, תודה. תהיתי גם אם יש ביטוי חדש ''אחד עשרה'', אבל זו סתם טעות הקלדה, כנראה.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480509
כן.
מתבייש.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480438
'
גל זה שם נפלא. קראתי בו לבני הכמעט לבנקיני והצהוב-צרוב ממלח ים. לשניהם. גם להוא בצרפתית לחופי בריטני.
זה בסדר, באוקיינוס יש גלים 480479
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480442
תגובה 137166, ששנים אני נושא עמי ובטוח משום מה שהיא של מאור גרינברג.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 660996
לא שלי, אבל תודה :)
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480448
מי שאוכל את כל הצינוקים, שישלם מחיר.
לא יהיו לו צינוקים בחלה.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480447
אנחנו אכלנו
קציצות כרישה
סלט עגבניות ופלפלים קלויים
פירה
שעועית ירוקה חריפה
ושתינו יין
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480369
"גבר בודד עם אשה וחתולה" נשמע כמו אוקסימורון. מנין הבדידות?
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480371
האשה אומרת שאני לא בודד, חתולה רחלי אומרת שאני באמת מורון,
חלה מתוקה עם צינוקים מיפו וחמאה מלוחה, הם חלומו של כל
גבר בלקני.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480372
אה, אתה אנטילופה בלקנית?
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480374
פולניה-בולגריה, אבל מסיבות מובנות, גסטרונומיות ומוסיקליות,
אני בלקנופיל קנאי.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 479700
ג'לי ממיץ פירות = ביתי? מוכן מאפס עם ג'לטין והכל?
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 479733
כן.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 479759
איזו מלכה. זה מתכון מסובך? (אם כן, אל תטרחי).
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 479868
קונים חפיסת ג'לטין. קוראים את ההוראות. איפה שכתוב ''מים'' מחליפים במיץ פירות. מבצעים.
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 479876
גאון. לא סתם אני מחזיקה אותך.
כן, ניסיתי - לא עובד עליו. 479711
הוא מאוד נהנה להכין, בעיקר אם אפשר גם לעשות קצת בלאגן בדרך, אבל לאכול? מה לו ולעבודה הזרה הזו?
כן, ניסיתי - לא עובד עליו. 479712
גם אצלנו, מכין אתי הכל - שייק, סלט, לחם, מרק... רק את העוגיות הביתיות הוא אוכל בסוף.
כן, ניסיתי - לא עובד עליו. 479735
זה הדין אצלנו עם ביצים, וזה בדרך כלל מתחיל כבר בסופר, כשהוא מאתר במיומנות את ביצי ההפתעה של קינדר שה@$^^$& שמים ליד הקופה. מבקש אחת. מתפשר על חבילה של תריסר ביצים אמיתיות. מגיע הביתה, שובר בזהירות לכוס, מערבל עם מזלג, בוזק בזהירות מלח, שופך למחבת עם חמאה מבעבעת (הכל כמובן בהשגחת אמא), עוזר לאמא להפוך, והולך.
כן, ניסיתי - לא עובד עליו. 479744
"מחבת עם חמאה מבעבעת".
מי קרא/זוכר "מלך עכברוש" של ג'יימס קאלוול?
מתאבן מיוחד, הכנת חביתה בצריף של השבויים האמריקאים.
אפשר להקריא לפעוטות כשהם לא רוצים לאכול
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480383
איזו גבינה (על הפיצה)?
אוכל מבושל - כי כיף להכין אותו. 480455
מוצרלה מגוררת של ''גד''.
והנה ארוחת יום השישי שלנו: 480394
בצהריים, שתי חלות טריות של אנג'ל (החלות הפשוטות, המלבניות, שמשום מה טעימות בירושלים פי עשר מאשר בכל מקום אחר בארץ) עם מגוון סלטים - טחינה, גזר חריף, כבד קצוץ, ירקות -, לצד סרוולד פרוס וקשקבל. הכל, איך לא, קנוי.

בערב, פסטה עם פטריות ושמנת לצד סלט ירקות, ואם יהיה לי כוח, אולי גם פוקצ'ה אפויה.

אתמול, אגב, אכלנו בערב חמין ספגטי ועוף. זה נהדר: רבע שעה של הכנות בבוקר, בתנור כל היום, מוכן ואהוב על ילדים בערב.
והנה ארוחת יום השישי שלנו: 480396
אנא ספר איך מכינים את החמין שנשמע מאד טעים.
(בעודי מכרסמת סלט חסה ענקי בנסיון להשיל 12 ק"ג).
והנה ארוחת יום השישי שלנו: 480397
בשמחה. הגרסה הזו מבוססת על מתכון של חיים כהן, פחות או יותר -

מעמידים שני סירים על האש - אחד לפסטה, ואחד שיכול להיכנס לתנור (למשל סיר ייעודי לג'חנון). מחממים תנור ל-‏100 מעלות (גם פלטה של שבת זה טוב).
בסיר הפסטה מרתיחים מים, ממליחים (קצת יותר משממליחים מים לפסטה בדרך כלל), וזורקים פנימה חבילה של ספגטי או מקרוני. מבשלים את הפסטה שלושת רבעי בישול, ומוציאים לקערה.
במקביל, בסיר השני מחממים שמן - משתי כפות ועד רבע כוס, לפי הדיאטה - ומטגנים חתיכות עוף שקודם פולפלו והומלחו כדבעי. העוף יכול להיות שלוש ירכיים מפורקות או עוף שלם מפורק, איך שבא. מטגנים עד להשחמה קלה משני הצדדים.
מורידים את סיר העוף מהאש ומוציאים את העוף. שופכים את השמן (שעכשיו גם יש בו שומן עוף, ואוי ואבוי למי שזורק אותו) על הפסטה. מערבבים, ואם רוצים, מוסיפים עוד פלפל שחור.
שמים בסיר העוף שכבה של פסטה, כמה חתיכות עוף, עוד שכבת פסטה, עוד עוף ובסוף פסטה. לא צריך להקפיד על הסידור הזה במיוחד.
מוסיפים לסיר החמין חצי כוס מים ושמים אותו שוב על האש, מביאים לרתיחה, סוגרים, מעבירים לתנור ומחכים בין 6 ל-‏10 שעות.

כתבתי בפירוט, אבל זה באמת מתכון קליל, ובהנחה שזוכרים להפשיר עוף קפוא יום קודם, גם לא צריך לקנות חומרים במיוחד.
והנה ארוחת יום השישי שלנו: 480410
תודה רבה,אכן נשמע פשוט וטעים.
והנה ארוחת יום השישי שלנו: 480456
יופי, עכשיו עשית אותי רעבה ברמה שפוקלס לא ישביעו לעולם.
והנה ארוחת יום השישי שלנו: 481224
אם כך, הנה מעט משיער הכלב שנשך אותך:

הכיני‏1 קציצות לפי טעמך ‏2, אותן תטגני בשמן בסיר רחב או מחבת עמוקה. הוציאי את הקציצות, אבל לא את השמן - בו תטגני ארבעה תפוחי-אדמה גדולים שנחתכו לקוביות קטנות (אבל לא מאוד קטנות). לאחר שתפוחי-האדמה השחימו, הוסיפי שני בצלים חתוכים לרבעים, וטגני עוד קצת. הוסיפי שלוש עגבניות חתוכות לקוביות גדולות, וטגני עוד טיפה. עכשיו צריך להוסיף את הקציצות, כוס מים (כן, זה יעשה פחשחשחש, אבל העגבניות כבר מיתנו את זה), מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי (או קינמון) ופפריקה מתוקה, לערבב, להביא לרתיחה, לכסות, ולבשל על אש קטנה-קטנה במשך שעה עד שעתיים.

זה פשוט נורא כמה שזה טעים, ולכן עדיף להכין ביום חמישי, מתי שאפשר לקנות חלות בשביל לנגב את הרוטב.

1 - אני לא רות סירקיס, והשימוש בלשון נקבה רק מפאת מינה של הכותבת.

2 - מקור המתכון כאן, בבלוג של מסלנסקי: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=11...

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים