בתשובה לארז לנדוור, 25/01/11 11:51
תגובה דמגוגית. 562688
טענותיך חלשות עד כדי גיחוך. אין אח ורע בעולם למצב של "פליטים" לאורך שלוש דורות. א/נשים מתערים במקום מושבם החדש, בונים חיים, קריירות, עסקים, ולא נושאים על צווארם את מפתח הבית הישן מהכפר שהפך לעיר ואם בישראל, בתקוות שווא ל'זכות השיבה'. וכמובן על קצב התרבות הגבוה ביותר על הגלובס בחסות אונר"א.

לא צריך להיות אלמוני כדי להעדיף חיים טובים על פני בחירה באפסות קיומית נמשכת.
תגובה דמגוגית. 562689
ואין ספק שיש להם את הבחירה לצאת מחיי העליבות שלהם ורק עקשנותם המטופשת מונעת מהם את זאת. אכן, טענה חלשה עד כדי גיחוך.
תגובה דמגוגית. 562691
'
ע"ע דלת העם היהודי במזרח אירופה שהיגרו לאמריקה בשלהי המאה ה-‏19.

ובעצם, מה אתה מציע כפתרון לסוגיית ה'פליטים'? משהו קונקרטי אם אפשר. לא רעיוני גרידא. לפי השקפת עולמך.
תגובה דמגוגית. 562692
הסדר בין ישראל למדינות ערב (ובעזרת מדינות אחרות) לחיסול מחנות הפליטים והיקלטותם במדינות ערב.
תגובה דמגוגית. 562696
המכשולים על היקלטותם במדינות ערב לא היו מצד ישראל. מה המרכיבים הקונקרטיים של ההצעה שלך? איך למשל אתה מציע לשלב את הפלסטינים בלבנון (האם זה כולל, אחרי כל אותם השנים, מתן אזרחות וזכות הצבעה שאין להם? האם זה כולל הסרת ההגבלות על 70 המקצועות בהם פלסטינים אינם רשאים לעבוד? האם זה כולל מתן היתר חוקי לקנות בתים ודירות, מה שאין להם כיום? האם זה כולל שינוי ביחסי הכוחות בין הנוצרים לשיעים לסונים? אם כן, איך עושים את זה בלי לבלגן את לבנון למלחמת אזרחים נוספת? אם לא, איך בדיוק תעשה את זה עם הסכמה מוסלמית?)
תגובה דמגוגית. 562711
אכן ההתנגדות ליציאה ממחנות הפליטים היא קודם כל פלשתינית ומשותפת להנהגה ולפליטים עצמם, גם אלו הנמקים בעוני נורא במחנות צפופים כבר מספר דורות, וזה כולל את המחנות שבשליטה פלשתינית מלאה (תגובה 511016, תגובה 528077).
תגובה דמגוגית. 562697
'
מקובל עליי. רק שלצערי, זה בגדר פתרון רעיוני גרידא, שאינו אפשרי במסגרת המציאות השוררת במזה''ת. כדוגמת השלטון החדש העתיד לקום בקרוב בלבנון.
תגובה דמגוגית. 562701
זה פחות או יותר ההסכם שהושג ביוזמת ז'נבה (יחד עם קליטה מסוימת של פליטים בישראל). הבעייה היא שאף ממשלה ישראלית קיבלה או ניגשה ליישם את ההסכם הזה.
תגובה דמגוגית. 562702
בכנסת עברה פעם בקריאה ראשונה הצעת חוק להקמת מדינה יהודית על הירח.
מההדלפות האחרונות מסתבר ש*גם* יוזמת ז'נבה לא מקובלת על הפלסטינים, לא רק עלינו.
ולומר 'זה ההסכם' זה ריאלי כמו המדינה היהודית על הירח. קל מאוד לנופף במילים גדולות כשאין את הפרטים הקטנים והפרקטיקה. הסכם ז'נבה נוקט נוסח שלא יורד לפרטים קטנים כמו השאלות שתיארתי. לפיכך, אני לא מוצא בו שום תשובה קונקרטית (הגם שהניסוח בו מעלה את האפשרות שלבנון פשוט תוכל לגרש את הפלסטינים משטחה למדינת פלסטין בלי יותר מדי קשיים פורמליים, וגם זו אפשרות. אני תמה מה יעשו בתגובה אלה שירצו להישאר בלבנון).
תגובה דמגוגית. 562707
אתה מקצין את הדברים לעבר התוצאה שהסכסוך הישראלי פלסטיני הוא בלתי פתיר. הסכם ז'נבה הוא למעשה "יוזמת ז'נבה" שנקראה גם הבנות ז'נבה. הוא כולל מסגרת די מפורטת של עקרונות וביטויים הממשי שעל פיהם יכולים מדינת ישראל והרשות להגיע להסכם. כמובן שהבנות ז'נבה מתנגשות עם השקפת העולם שלך שאף פעם לא פורטה אבל היא מבצבצת מכל תגובותיך. הבעיות שפירטת בתגובה הקודמת -מה יהיה על הפליטים בלבנון וכו'-ניתנות לפתרון. יהיה צורך להוסיף הסכם בעניין הפליטים שעיקרו חזרה של כמה עשרות אלפים ולא יותר (ברשות היתה הסכמה לכך), חלוקת האחריות -הצדדים הלוחמים במלחמת העצמאות בכלל ומדינת ישראל בפרט שגירשה חלק מהפליטים גם במהלך המלחמה וגם אחריה, והקמת גוף בין לאומי שיפצה את האחרים. הפיצוי שיותנה בהיותו חלק בלתי נפרד מהסכם כולל, לא צריך להיות קמצני, והוא מרכיב חיוני להצלחת ההסכם; הוא יצור קבוצה גדולה של אנשים שיהיו בעלי אינטרס חשוב בהצלחת ההסכם.
תגובה דמגוגית. 562713
דבריך דמגוגיים ועורכדיניים.
תגובה דמגוגית. 562741
ודבריך מאד לעניין.
תגובה דמגוגית. 562706
'
כפי שכתב כאן טווידלדי יש להפריד בין יוזמות, הצעות, רעיונות ואידיאלים, לבין מציאות. הסכם השלום עם מצרים נגזר גם מפרטים מעשיים. כנ''ל ירדן. יוזמת ג'נבה אינה בגדר החלטת מדינה. יש אפילו שראו בה הזיה של מיעוט פוליטי מבוטל.
תגובה דמגוגית. 562708
עבור מי שנוקט בגישה בטלנית בתחום המדיני, כל גישה אחרת היא בגדר הזיה של מיעוט פוליטי מבוטל. אם המצב האנושי היה תלוי באנשים כאלה, היינו עדיין בתהליך ההתפתחות של האדם הקדמון.
תגובה דמגוגית. 562715
מצד שני, לו המצב האנושי היה תלוי ברדיקלים מתקדמים בעיני עצמם, היינו נשארים בגולאגים עד היום אם לא היו מורידים לנו את הראש בגליוטינה.
תגובה דמגוגית. 562716
נכון. כל שמאלני הוא קומוניסט מוסווה. כל הכבוד על האבחנה.
תגובה דמגוגית. 562717
כמו שכל ימני הוא ניאדרטל מוסווה. כל הכבוד על האבחנה.
תגובה דמגוגית. 562735
'
אתה מקפץ בהתמדה בין ענפי השיח תוך היטפלות לשולי הדברים.

נניח שיוזמת ג'נבה הייתה מקובלת על יותר מהוגיה מחוגי ביילין ושות'. אז מה? זו לא מדיניות ממשלת ישראל (והרשות הפלסטינית) ולא אושרה במבחן הדמוקרטיה האולטימטיבי בקלפי. עוד נייר עמדה.
תגובה דמגוגית. 562759
ממשלת אולמרט התקרבה ליישום הסכם ז'נבה כפי שהתגלה ע''י אל-ג'זירה. הסגם מדיני לא עומד לבחינה בקלפי כשלעצמו אלא הוא חלק מתהליך של קבלת ויישום החלטות בידי ממשלה. כל ממשלה שתגיע להסכם עם הפלסטינים לא תסטה בהרבה מיוזמת ז'נבה כי זוהי תוצאה של המצב בשטח.
תגובה דמגוגית. 562771
'
שוב נתלית באילן מטאפורי הנקרא 'כמעט'. ממשלת אולמרט 'התקרבה'. אבו מאזן 'כאילו' הסכים. הצדדים 'גילו' הבנות במו''מ. בפועל, שום דבר ממשי לא הושג ולא יושג בטווח הנראה לעין. מלבד רגיעה בטחונית בגדה בחסות פעילות צה''ל והשב''כ.
תגובה דמגוגית. 563448
אם לשפוט לפי הצעת משלת שרון לתוואי הגדר ההפרדה, אותה הגדירה ציפי ליבני (כשהיתה בממשלת אולמרט) "גבולה העתידי של מדינת ישראל", גם הוא התקרב למתווה ז'נבה. ההבדלים העיקריים היו באצבע אריאל-קדומים ומעלה אדומים. בסופו של דבר, המתווה משאיר למעלה מ 92% מהשטחים מחוץ לגדר (בדומה להצעה שהוגשה בטאבה).
תגובה דמגוגית. 563495
הבעיה במתווה ז'נבה איננה קו הגבול, אלא זכויות הפלשתינים בצד הישראלי שלו.
תגובה דמגוגית. 562719
למה נדרש הסכם עם ישראל כדי לתת לפלסטינים זכויות מלאות בירדן, לבנון, ערב הסעודית, סוריה ו(עד 67)מצרים?

מה במצב הפליטים שקיבלו אזרחות בירדן, מקנה להם את הזכות להיקרא "פליט"? האם אדם יכול להיות מיליונר (או סתם לחיות ברמת חיים המקבילה לאוכלוסייה הירדנית) ועדיין לקרוא לעצמו "פליט"? האם אדם שגר בבית שבנה או רכש בעצמו ממבטון הוא פליט? השהייה במחנות הפליטים בירדן למשל, היא תולדה של אי רצון מצד הפלסטינים לצאת מהמחנות ואי רצון מצד הירדנים לפרק את ה"מחנות" (למעשה יישובים). הדור השני, השלישי והרביעי לפליטות במדינות ערב צריך לדרוש תשובות מהמנהיגות במדינה בה הוא יושב, ולא מישראל.
תגובה דמגוגית. 562721
אתה מטשטש את העובדה שיש לא מעט מחנות פליטים בעזה ובגדה שעליהם היתה (או עדיין) ישראל אחראית. בעיית הפליטים קיימת בגלל המחנות האלה ולא בגלל אלה ש''הסתדרו'' בירדן.
תגובה דמגוגית. 562723
למעשה, הם הכי-פחות פליטים, משום שהם עדיין גרים במולדתם, כמדומני יש להם את אותן זכויות פוליטיות שיש לפלסטינאי הגדה ועזה שאינם חיים במחנות פליטים, ולא נאסר עליהם לצאת מהמחנות / לעבוד בכל עבודה שימצאו.
אני מודעת לעובדה שהפלסטינים קוראים גם למי שגר במרחק 2 ק"מ מביתו המקורי - "פליט"‏1, אבל אני לא משוכנעת שזה קביל עולמית.

1 ולכן ערביי עין חוד פליטים
תגובה דמגוגית. 562725
אני לא מטשטש כלום. ע"פ ויקיפדיה בירדן יש 2 מליון "פליטים" ה*מטופלים ע"י אונר"א‏1* (כלומר מקבלים סיוע כלכלי ממדינות האו"ם), יותר ממספרם בגדה ובעזה גם יחד.

בעזה כמדומני אנחנו לא שולטים, ועד השתלטות חמאס, חטיפת שליט והטלת הסגר על עזה, היה מותר לייבא כמה בטון שרק רוצים לעזה, הרש"פ הייתה רשאית לפתור את הבעיה כרצונה. לצערי, נכון להיום, ישראל לא מציגה דרישות ברורות לחמאס שיגרמו להסרה מלאה של הסגר, אבל נדמה לי שחמאס יכול די בקלות להשיג הסרה כזאת ("שליט, ועד 5 פצמ"רים בשבוע, תמורת הסרת הסגר") ולקבל אחריות מלאה על מצבם.

אני מודה שיש לנו אחריות למצב הפלסטינים בגדה (כולם, לא רק ה"פליטים"), אבל (ופה אני שואל מתוך בורות) האם מצב ה"פליטים" טוב(כי הם מקבלים סיוע)\רע (איך זה מתבטא?)\זהה למצב שאר האוכלוסייה?

1 התקציב השנתי הוא 400 מליון דולר, כמה בתים היה אפשר לבנות בסכום הזה?
תגובה דמגוגית. 562734
אשכרה מחזיקים סוכנות כדי לחלק 17 דולר בחודש?
תגובה דמגוגית. 562745
מחלקים פחות. חלק מהתקציב הולך על משכורות. ורוב המועסקים הם פליטים פלסטינים.
תגובה דמגוגית. 562698
לא עד כדי גיחוך. אחת המדינות השכנות לישראל הפכה אותם לאזרחיה. מדינות אחרות השאירו אותם כפליטים אחרי אזרחות.
תגובה דמגוגית. 562699
''חסרי אזרחות''. לא ''אחרי אזרחות''.
תגובה דמגוגית. 563443
כמה דורות זה 2000 שנה?
תגובה דמגוגית. 563446
ראשית יש אח ורע. שנית, 25 שנה שלטנו בשטחים; לפחות יכולנו לפתור את בעיית הפליטים בשטחים. כמו שבנינו למתנחלים, יכולנו לבנות לפליטים. רב"י ענה לך בקשר לתקדימים.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים