בתשובה לצב מעבדה, 19/05/11 2:25
מקרים אמיתיים 571198
לדעתי הלא רפואית, אין מצב ש"פירות זה לא בריא", אלא לחולי סכרת. בטח אם הגוף שלך מבקש אותם. לדעתי הלא זוגית (כרגע), אין מצב שאנסה לשלוט על התפריט של בן זוגי במקרה שהוא לא מבקש את ההתערבות הזו בעצמו (למשל כתמיכה בדיאטה). אולי תזמין אותה למסעדה טובה ותנסה לדבר איתה על זה על כוס מיץ מנגו ;-)

חוץ מזה, כמו באבוקדו אטינגר (נדמה לי?), יש מנגו מאיה ויש חיקויים נחותים.
מקרים אמיתיים 571209
:-) אבל נימוק החזירות הוא נימוק מוחץ. גם אני לוקה בחזירות הזאת.
מקרים אמיתיים 571286
חשוב לזכור שלפני סכרת יש קדם סכרת ולפני שניהם תנגודת לאינסולין, גם במצבים אלא אכילת יתר של פחמימות (בעיקר פשוטות) מחריפה את המצב והיא אחת מגורמי הסיכון. הנשיאה לעתיד גם צריכה לדעת ש"בזמן הריון תנגודת אינסולין תת-קלינית הופכת לקלינית בגלל פעילות השיליה המפרישה הורמונים נוגדי אינסולין ".
מקרים אמיתיים 571292
או.קיי, פירות הם פחמימות פשוטות, אבל אני לא חושבת שנזקם המצטבר מבחינת הסיכון להתפתחות סכרת שווה לזה של ממתקים (או של פירות מיובשים). פירות טריים גם מכילים סיבים, מים, פיטואסטרוגנים וויטמינים בכמויות, שמאזנים את התמונה אצל אדם מערבי ממוצע (תמונה שבד''כ כוללת די והותר חלבונים מן החי והצומח כדי ליישר מעט את רמת הסוכר בדם).
אבל זה רק הרושם שלי. אם יש לך נתונים ממוקדים בפירות אנא הבא אותם ונחכים.
מקרים אמיתיים 571293
ומלבד זאת, לחשקים (cravings) למזון בצורתו הטבעית אני מתייחסת אחרת מאשר לחשק למזונות אחרים. פירות, אגוזים, בשר, דגים, אלה דברים שנראה לי שכשאדם מתאווה אליהם הוא בדרך כלל מביע צורך יותר "אמיתי" של הגוף מאשר חשק לביסלי או למיונז או לגבינת גורגונזולה (נכון שלפעמים הגוף יהיה זקוק למלח וזה יתבטא בתיאבון לביסלי, אבל רבים הרבה יותר המקרים שבהם מדובר בסתם טעם נרכש או בהרגל קלוקל).
מקרים אמיתיים 571297
מיונז הוא מזון עתיר שומן וקל להבין למה אנו משתוקקים לו באופן טבעי. חטיפים רבים מכילים הרבה סוכר.

ביסלי ודומיו מהונדסים להכיל כל מיני חומרים שנשתוקק להם, מהסוג של המונוסודיום גלוטמט.
מקרים אמיתיים 571314
ברור שישנה ההשתוקקות הטבעית לשומן ולסוכר, הלא על זה נבנית תעשיית הג'אנק פוד. אבל לעניין זה, אני אקבל השתוקקות לאגוזים למשל כ''מובנת'' ו''מספקת צורך טבעי של הגוף'' הרבה יותר מאשר השתוקקות למיונז (שאותה ניתן להסביר גם בדרכים אחרות). מיונז כמזון הוא טעם נרכש. כמו שכמויות של מלח במזון הן טעם נרכש שמצטבר בהדרגה.
מקרים אמיתיים 571327
המלח, הפלפל, הבצל והשום (והעשן?) הם קבוצה מעניינת אחרת של טעמים נרכשים - חומרי שימור. הם כבר חלק מהתרבות שלנו ועם קצת מזל הפכו להיות טעם משובח וקלאסי.
מקרים אמיתיים 571364
נחמד ומעורר תיאבון אך לא קשור לדבריי.
מקרים אמיתיים 571425
אם אנחנו אוהבים את המזון שאליו אנחנו מתרגלים, כמה זמן ייקח עד שנקבל מנות מובחרות בטעם במבה?

ההמבורגר כבר עבר את התהליך הזה. נראה לי שגם הפיצה.
מקרים אמיתיים 571315
ובאשמתך הלכתי לקחת עכשיו קופסה קטנה ובתוכה אגוזי קשיו לא קלויים. 90 אלף קלוריות בערך. באמת תודה רבה.
מקרים אמיתיים 571318
הידעת שמחית אגוזי קשיו לא קלויים היא בסיס מעולה לכל מיני רטבים שמנמנים וטעימים?
מקרים אמיתיים 571365
כן, אבל לא ממש ניסיתי עד עכשיו.
מקרים אמיתיים 571470
את יכולה להיות יותר ספציפית?

(רחל טל-שיר כותבת לפעמים על דברים מכל מיני אגוזים, בעיקר שקדים, מושרים וטחונים, ואני כבר הרבה זמן רוצה לנסות.)
מקרים אמיתיים 571480
אין לי מתכון רשמי. אינני משרה את הקשיו, אני טוחנת אותם בערך עם אותה כמות נוזלים ומוסיפה את הטעמים. בפעם שעברה הכנתי רוטב לסלט חסה, והוספתי לרוטב עירית קצוצה, מלח, ושום גבישי.
אני חושבת שיהיה מעניין לקלות קצת מהקשיויים כדי להדגיש את הטעם שלהם.
מקרים אמיתיים 571485
תודה. הפעלת מעבד מזון נחשבת אצלי לדי בוג'ראס, אם זה לא למען מנה חגיגית-למחצה שגם אשתי תאכל. אבל אין ספק שבהזדמנות אני אנסה...
מקרים אמיתיים 571521
ווג'ע ראס. יְגיעַ ראש. תרגום מילולי ופשוט. בוג'ראס הוא יציר לשוני אשכנזי וולגארי.
מקרים אמיתיים 571552
ווג'ע ראס זה בערבית, לא? מוחמד כתב בעברית.
מקרים אמיתיים 571555
אכן אכן, ופירושו פשוט: "כאב ראש".
מקרים אמיתיים 572100
יש לי מורשת עדתית משלי לשמור (אשכנזית, כמובן). אצלנו בבית המילה הזו גם זזה קצת במשמעות שלה, ופירושה "בלגאן", ובפרט במטבח. חוץ ממשפט כמו (על הצעה לבשל משהו) "זה הרבה בוג'ראס?", אפשר גם "מה, אתה תעשה עכשיו בוג'ראס בכל המטבח?"
מקרים אמיתיים 572188
במקומותינו, על בישול שלוקח הרבה זמן והוא התעסקות בהרבה פרטים (אגרול, עלי גפן, כרישה ממולאת וכיו"ב), אומרים פָּצְ'קֵרַיי.
מקרים אמיתיים 571300
פירות בריאים יותר מממתקים זה אין ספק (אם כי ההודעה שלי כוונה גם לנשיאה לעתיד שכן אוכלת ממתקים) אבל ההבדל בין פירות לפירות יבשים זה רק המיים. 12 ענבים שוים ל12 צימוקים עם כוס מיים. בכל מקרה היתרון הגדול של פירות הוא שקל לאכול מעט מהם, מי שנחוש מספיק מסוגל להרע לעצמו איתם.
מקרים אמיתיים 572096
אני לא סגור על זה שההבדל היחיד בין ענבים לצימוקים זה תכולת המים. לדעתי יש חומרים שלא נשמרים לאורך זמן ללא מים, ומה שיותר סביר יתכן שהפרי עובר תהליכים ביולוגיים שמשנים קצת את הרכבו.

בכל מקרה, שניהם טובים וטעימים.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים