בתשובה לברקת, 28/06/11 22:26
הבעיה איננה רק החלב אלא כל מוצרי המזון הבסיסי 574246
מעובד יותר => פחות בריא?

חלב עמיד ואבקת חלב לא יהפכו למוצר חלב אחר כ"כ בקלות כמו חלב ניגר "רגיל" (שלא לדבר על חלב ניגר שלא עבר פיסטור. אני אישית לא אוהב לשתות חלב שלא עבר המגון ועמד כמה ימים).
הבעיה איננה רק החלב אלא כל מוצרי המזון הבסיסי 574249
במקרה הזה כן.

תסתכל בחלב עמיד [ויקיפדיה] ותראה שבחלב עמיד יש (בין השאר) פחות חומצה פולית.
הבעיה איננה רק החלב אלא כל מוצרי המזון הבסיסי 574250
מה לגבי ההשוואה של חלב עמיד לחלב חמוץ?
הבעיה איננה רק החלב אלא כל מוצרי המזון הבסיסי 574251
חלב עמיד יותר בריא.
הבעיה איננה רק החלב אלא כל מוצרי המזון הבסיסי 574302
היום, ברוך השם, גם לעניים יש מקרר.

___________________
ולמי שניתקו את החשמל, מוטב לקנות טחינה גולמית ולא חלב עמיד.
א. יותר טעים.
ב. יותר בריא.
ג. מחזיק ליותר ארוחות.
ד. אפשר למרוח על לחם.
הבעיה איננה רק החלב אלא כל מוצרי המזון הבסיסי 574276
במקרה הזה ודאי כן. ואתה יודע מה, גם ככלל אצבע בתזונה (נגיד שעגבניות למשל יוצאות מכלל זה, כי צריך לבשל אותן כדי לקבל יותר ליקופן). ''פחות בריא'' לא אומר בהכרח ''מזיק''. רק פחות בריא.
הבעיה איננה רק החלב אלא כל מוצרי המזון הבסיסי 574280
טוב שהזכרת שם במקביל למוצרי חלב סביח שעשוי מביצה מבושלת, שמן, חומוס מבושל, ועוד.

למעשה, את רוב הקטניות חייבים לבשל.
הבעיה איננה רק החלב אלא כל מוצרי המזון הבסיסי 574281
אני לא מתיימרת להיות raw foodist, רק להמעיט בעיבוד. או שאתה טוען שאם הצבעתי על הבעיות שבחלב עמיד זה כשל לוגי כי אני מטגנת ביצים?

ברור שחייבים לבשל קטניות. אבל עדיף לא לבשל חצי בישול, להקפיא, אח"כ להפשיר ולבשל במרק, ואז לשמור בקירור למחרתיים. כלומר כמובן שעושים את כל הדברים האלה (אני עושה לפעמים), אבל אז לפחות שתהיה מודעות לזה שהערך התזונתי של המזון יורד בדרך.

(מה עם החציל? אין סביח בלי חציל).
הבעיה איננה רק החלב אלא כל מוצרי המזון הבסיסי 574286
ומכאן ערכה הגדול של אבקת החלב: עוברת עיבוד פעם אחת, אפשר לאחסן אותה בתנאים פשוטים יחסית, ומוכנה תמיד לשימוש.
הבעיה איננה רק החלב אלא כל מוצרי המזון הבסיסי 574287
ערך "פרקטי", לא תזונתי (גם כך אני לא מאמינה גדולה ביתרונות המהממים של מוצרי חלב).
"עוברת עיבוד פעם אחת" - מה כולל העיבוד? בלי ספק יותר מתהליך אחד (פיסטור, הימגון, ייבוש, טחינה ובטח עוד משהו).
וחוץ מזה, למה תשתמש בה כצרכן סופי? לערבוב בקפה, אולי כחומר גלם לעוגות נניח (מעורבת עם מים. פיכסה) ומה עוד?
הבעיה איננה רק החלב אלא כל מוצרי המזון הבסיסי 574288
פיכסה זה עניין של הרגל ושל חומרי טעם, ריח וצבע. טחינה זה לא פיכסה? לחם זה לא פיכסה (או לפחןת לפני העיבוד הסופי שהוא עבר).
הבעיה איננה רק החלב אלא כל מוצרי המזון הבסיסי 574298
עדיין לא ברור לי באיזה אופנים משתמשים באבקת חלב במטבח הביתי.
הבעיה איננה רק החלב אלא כל מוצרי המזון הבסיסי 574304
לא נעים לי להגיד, אבל הפעם האחרונה שנתקלתי באבקת חלב בספרי בישול היתה בכל מיני "כך נבשל בארץ ישראל" ו"כך תבשלי מנות צנע".
לא התקדמנו קצת, קולינרית, מאז?
הבעיה איננה רק החלב אלא כל מוצרי המזון הבסיסי 574303
אני מבשלת בישול שלם, מקפיאה, ומפשירה.
מצד שני, אם זה מאפשר לי לאכול קטניות לעיתים יותר קרובות (כי לאכול קטניות מפסיק להיות ביג דיל), אני משערת שאבדן הערך התזונתי משנה פחות.
הבעיה איננה רק החלב אלא כל מוצרי המזון הבסיסי 574308
יש לך משהו קונקרטי על ערכים תזונתיים שהולכים לאיבוד בהקפאה והפשרה/בישול של קטניות מבושלות?
הבעיה איננה רק החלב אלא כל מוצרי המזון הבסיסי 574343
לא ממש. אבל אין לי כרגע זמן לגגל באנגלית.

בחברות המזון הקפוא יישבעו לך‏1, ואולי הם צודקים, שעדיף ירק/שורש שהוקפא ממש עם קטיפתו, מאשר בילה 3-4 ימים במקרר. בכמה עדיף?

מעבר לזה לפני ואחרי הבישול משתנה משקל/נפח הקטניות בגלל תפיחתן במים, כך שקשה להשוות לפי 100 ג'.

הבעיה איננה רק החלב אלא כל מוצרי המזון הבסיסי 574278
עיבוד חלב לכדי חלב עמיד - מסתבר שבהחלט פחות בריא: חלב עמיד [ויקיפדיה]

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים