בתשובה לנועה ו, 13/07/11 10:58
שוקולד 575366
אהה, פרי ספגטי. באמת תמהתי איך הם מתרבים.
שוקולד 575375
יש לו טעם של דלעת. זאת אומרת, מגעיל.
שוקולד 617895
בינתיים הכרתי פרי-ספגטי.
הדרך, בעיני, להתמודד עם פרי-ספגטי היא להתייחס אליו כאילו הוא דלעת. דלעת זה טעים.

אבל דלעת לא יכולה בשום פנים ואופן להחליף ספגטי, מבחינת תחושת שובע. חסרות הפחמימות. ומכאן - חייבים לערבב את התבשיל עם תפוחי אדמה. או לאכול אותו עם לחם.
שוקולד 617903
תגידי, בקשר למה שהזכרת, שבשנות השמונים היו צריכים להתייחס לחצילים כאילו הם מרים - בשנים האחרונות הפסקתי עם הנוהג המשונה של המלחת החצילים ואף פעם לא הרגשתי מרירות. באמת השתנה משהו בחצילים עצמם, או שמא כולם היו טיפשים באייטיז?
שוקולד 617904
יש מינים שונים, חלקם לא מרים.
שוקולד 617923
מה שאנטילופה אמר.
ואוסיף: אמרה פיליס גלזר: את זן החצילים המרים הפסיקו לגדל בארץ, ולכן אפשר להפסיק גם אם הנוהג.
חציל 618007
לחציל יש עונות, כמו לכל ירק.
בעונה (עכשיו) הוא טעים וזול. מחוץ לעונה הוא מר ויקר.
לבחור אותם לפי משקל סגולי (נמוך), צבע (כהה) ומרקם (לא קפיצי מדי- קצת מתחיל להיות רך ופלסטי)
חציל 618012
גם מחוץ לעונה כבר לא מר. חצילים קניתי בעונתם ושלא בעונתם. ומעולם לא הזדקקתי לריטואל הפרוסות והמלח.
ומר לי, מר לי בפה. 618014
לא נורא. אם את כל כך מתגעגעת לריטואל את יכולה לנסות אותו על שקדים.
חציל 618017
אנחנו שמים מעת לעת חצילים על האש (מנגל גז) ועושים סלט חצילים. היו פעם פעמיים גם בשנים האחרונות שיצא מריר, אבל רק מחוץ לעונה.
חציל 618018
אני מכינה חצילים תמיד באותה השיטה: דקירה במזלג לכל האורך, ושליחה לתנור.
סלט, פשטידה, קציצות, רוטב פסטה, עירוב עם ירקות שונים לתבשיל - הכל מגיע לאחר התנור.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים