בתשובה ליובל נוב, 17/04/20 22:22
717283
לי יש בעיה. רעייתי סבורה שהכנסת כלים למדיח ללא שטיפתם קודם, אמנם ללא סבון, דווקא היא מנהג ברברי הראוי לעונש של מבט זועם ו''חינוך מחדש''. עד כה לא קשרתי את הנושא הזה עם בעיית בזבוז המים. עכשיו אנסה ונראה מה יהיה. אני חושב שיש תקווה, כי יש לה גם תודעה של אי בזבוז מים. אמה שהייתה ממשפחת איכרים ותיקה, נכדה של בתיה מקוב, ממקימי רחובות, הייתה נוהגת לאסוף את מי שטיפת הכלים (זה היה לפני עידן מדיחי הכלים) בסירים, ומשקה במים האלה את הגינה.
717297
מדיחי כלים מודרניים בד''כ מנקים מצוין גם בלי שטיפה קודמת. אתה ואשתך מוזמנים לנסות. במקרים מסוימים, כשדבוקה לאיזשהו כלי מסה גדולה יחסית של שאריות, אני משתמש במים שנקוו ממילא באחד הכלים הגדולים בכיור (כי שטפתי ידנית קודם כלי גדול אחר) כדי לשטוף את השאריות האלה, ורק אז מכניס למדיח.

וחוץ מזה, אני מכיר נין אחר של בתיה מקוב, שהוא אם כך בן דוד (''רגיל'' או שני) של אשתך.
717303
טענת האויב היא שעל המסננים נאסף לכלוך שקשה מאד לנקותו, וגם גורם לכך שהכלים בשטיפות הבאות לא מתנקים טוב. נראה לי שאין לי אפילו סיכוי לנסות פעם אחת עם פירורים כדי שאוכל לראות מה קורה בפועל.
717308
גם אני מחסידי החסכון במים. ובעד להכניס כלים עם הלכלוך.
את הפילטר צריך לנקות מדי הפעלה. אני מזייף ומנקה כל שתיים.
אני מפעיל את המדיח דרך קבע בתוכנית המקוצרת של שעה (בתוספת 10 דקות ייבוש).
המדיח מתמודד עם כל לכלוך למעט זה הדבוק מאוד- לדוגמה שאריות גואקומולי, קורנפלקס או אפילו קפה נמס, שהתייבשו יום שלם בכלי ודורשות קרצוף רציני.
הפתרון שלי- לקרצף את הלכלוך הדבוק עם ספוגית/סקוטש במקרים קשים וסבון כלים ולהכניס כך את הכלי למדיח בלי לשטוף אותו.
כמובן שאם מכניסים את הכלים למדיח לפני שהלכלוך התייבש, והמדיח לא מלא עדיין, אפשר להפעיל את תכנית השטיפה הקצרה ללא סבון, שתשמור מפני התאבנות הלכלוך.
717317
את הפילטר צריך לנקות מדי הפעלה? געוואלד! פעם בכלל לא ידעתי שצריך לנקות‏1. זה באמת גרם לזה שהיינו צריכים טכנאי לא מזמן. אבל זה אחרי שנים של אי-ניקוי‏23, בלי פגיעה ניכרת בתפקוד. הטכנאי לימד אותי שצריך לנקות "פעם בכמה זמן", ואני לוקח מזה שאיפה לנקות פעם בכמה חודשים, ובפועל כנראה אנקה פעם בשנה, אם מישהו יזכיר לי.

ניקוי הפילטר בעצמו עולה בכמות מסוימת של מים, לא?

1 לא מעיד טובות על חוכמתי, אני יודע.
2 יש לציין שאני כן מנקה כלים לפני ההכנסה למדיח, אבל לא במים - בערך מה שיורד בגריפה עם הצד של המזלג. יכול להיות שאחרים בבית כן מנקים במים לפני, אבל אם כן אז ממש במעט מים.
3 אני מודה גם ב-OCD שלי להעדיף לאכול על פני לזרוק כל פרור אכיל שנשאר, ואני לא מוכן להודות ברף שלי ל"אכיל".
717315
"טענת האויב"? אני מתנצל אם בגללי התחילו בעיות שלום בית ...

בעיית הלכלוך העיקש שמצטבר על המסננים לא מוכרת לי, ואני מנקה אותם לעתים די רחוקות (אם אריק מגדיר ניקוי פעם בשתי הפעלות כ"זיוף", אז אני א-מוזיקלי לחלוטין). כך או כך, אפשר כאמור לחסוך מי ברז אם משתמשים במים שנמצאים כבר בכלים בכיור, כדי "לטאטא" כלים אחרים לפני שמכניסים אותם למדיח.

ולאריק - כמובן שכדאי להשרות ב(קצת) מים כלים עם לכלוך בעל פוטנציאל סרבנות עתידי. צריך רק לזכור לעשות את זה עם פינוי השולחן, אלא אם כן מקפידים לשטוף אותם מיד כמו שכ"ג.
717318
נו טוב. אל תגזים. אולי הייתי צריך להוסיף חייכן אחרי המילה ''האויב''. הכוונה הייתה שיש כאן שני מחנות כשאני ואתה באחד מהם.
אני בכל זאת אנסה לבדוק עד כמה סתימת המסננים היא באמת בעיה, כי אני מפעיל את המדיח פעמים מאד מעטות, ולא כל כך מכיר את הנושא.
717321
אל תדאג.
אני מעולם לא ניקיתי את הפילטר. היום בעקבות הדיון פתחתי. הפילטר אצלי מורכב משני חלקים. החלק החיצוני הוא סתם לוחית מחוררת שמן הסתם מנגבים אותה מבלי לשים לב אפילו. החלק הפנימי הוא מין כלוב פלסטיק דמוי הפילטר הנמצא במכונות כביסה. הוא היה ריק ונקי לגמרי. אפשר להניח שבמשפחה של 10 נפשות המפעילה מדיח פעמיים ביום, הוא מתמלא יותר מהר.
אם אתה לא נמנה על הנ"ל ובפרט אם אתה מנקן ושוטף את הכלים לפני שמניח במדיח, אני לא חושב שאתה צריך לנקות את הפילטר במדיח יותר מאחיו שבמכונת הכביסה.
717327
כנראה שאצלכם שוטפים את הכלים לפני שמכניסים אותם למדיח.
אצלי המבנה של הפילטר דומה, ועל גבי כלוב הפלסטיק מצאתי היום ריבוע נייר של תיון וקליפה של עגבניה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים