ברגמן על החלטת הקבינט אמש 780845
כך זה קרס

מס ציטוטים.
"""
וזהו, נגמרה היומרה. אין שום מראית עין כאילו כוח צבאי וכיבוש מלא של עזה יביאו לשחרור החטופים. לא ברור אפילו אם מישהו אפילו מנסה לייצר כזו – בין אם בממשלה הבינו שאת הרעל הזה אין דרך להמתיק, או שפשוט כבר לא אכפת להם. ולא ששחרור החטופים היה בראש מעייניהם קודם – הממשלה שחלק מבכיריה התנגד לעסקה הראשונה, ואז איים שוב ושוב על נתניהו שאם יעז לבצע אחת נוספת הוא ישרוף את המועדון. ונתניהו העדיף את המועדון על פני עסקת חטופים, כשהוא מאשים את כולם בכישלון המגעים מלבד את עצמו. באופן מצער, חלקים שלמים מהתקשורת אימצו את הנרטיב הזה כחלק מקמפיין "אנחנו לא אשמים בכלום".
"""

"""

חמאס נותר יציב בעמדותיו וכל התחזיות, הנבואות והציוצים של סמוטריץ' לא הזיזו אותו מילימטר, בזמן שישראל ממשיכה להתנהג כמו המהמר ההוא שמכניס עוד ועוד מטבעות לסלוט מאשין ולא מבין שהקזינו תמיד מנצח. צה"ל כמובן נקלע לטרלול הזה כשהוא נדרש להמשיך מבצע שיצא אליו במטרה לשחרר את החטופים, כשאף חטוף לא שוחרר והמשך הדרך פירושו סיכוי סביר שהחטופים ימותו.
"""

"""
הרמטכ"ל, לפי כל הגורמים עמם שוחחנו, סגנו, ורוב אלופי המטכ"ל מתנגדים בחריפות לכיבוש הרצועה, שייארך לפחות שלוש שנים ויחייב החלת ממשל צבאי על כל הכרוך בכך. בהתחשב בעמדות הדרג המדיני ובדרישתו ל"כיבוש עזה", הפעולה שהוצעה לקבינט תהיה, כך לפי אחד הגורמים הבכירים, "לעשות בעזה ובמחנות המרכז מה שעשו ברפיח ובחאן-יונס, ולקוות לטוב. זה לא באמת כיבוש הרצועה אבל זה עובר בגרון. זמיר יגיד מה הוא מעדיף – יש לו תוכנית אחרת של כיתור ופשיטות, אבל הוא נגד הרוח והוא יודע את זה".
שניים מהקצינים הבכירים סבורים כי נתניהו "סידר את וויטקוף" כשאמר לו שישראל רוצה לסיים את המלחמה. "הוא קיבל מטראמפ אישור להמשיך כדי להגיע לתוכנית בינאו"ם הרצועה ושארה"ב תיקח את האחריות ותעביר אותה בהמשך לאיזו מינהלת בינלאומית של סעודיה, מצרים והרש"פ – מה שנתניהו לא רוצה לעשות. כלומר, הוא אמר לאמריקאים שהוא בעד סיום המלחמה, והם הסכימו לקחת את עזה כשיסתיים נוהל הטיהור מחמאס. אבל בישראל שכחו לעדכן את ארה"ב שייקח שנים להגיע למצב שבו היא תוכל לקחת את המושכות. במילים אחרות, ארה"ב נתנה בפועל את הגיבוי שלה למהלך שישאיר את ישראל כובשת בעזה לזמן ארוך מאוד".
"""
ברגמן על החלטת הקבינט אמש 780846
החמאס יעשו לנו סטאלינגראד, הבריטים לא הצליחו לחסל את לח''י, הנאצים באירופה שהיו הכי ברוטלים שאפשר לא הצליחו לחסל את ההתנגדות בפולין, נורבגיה, דנמרק, אוקראינה, צרפת ואיטליה, הביבי איש משכיל והוא יודע את זה, אין לי ספק שהתיאוריה ההליוצנטרית השתלטה ועכשיו תור האינקוויזיציה לומר את דברה. במוצאי שבת טקס חגיגי לשריפת אלבומיהם של חוה אלברשטיין וגידי גוב, בואו בהמוניכם.
ברגמן על החלטת הקבינט אמש 780855
הבנתי שמתחילת המלחמה צה"ל נזהר מלפעול באזורים שלכאורה יש בהם חטופים, מחשש לחייהם.
היתה לי ביקורת על המדיניות הזו מלכתחילה, אבל אחרי כמעט שנתיים שהחיילים והמשק משלמים בדמים את המחיר העצום שהיא גובה, עכשיו להחליף אותה??

אין הסבר אחר מלבד ההליוצנטרי.
ברגמן על החלטת הקבינט אמש 781675
תחזית הליוצנטרית הניתנת להפרכה בקלות:

מיום שישוחרר החטוף החי האחרון יתקיימו בחירות תוך 90 יום. כלומר- קודם ייקבע מועד הבחירות ורק אז ישוחרר החטוף האחרון.
ברגמן על החלטת הקבינט אמש 780861
תגובות בעולם להחלטת הקבינט

"""
שעות ספורות לאחר ההכרעה בקבינט על כיבוש עזה, המשמעויות המדיניות כבר נראות היטב: גרמניה, אולי המדינה החשובה ביותר באירופה וגם אחת הידידות הגדולות ביותר של ישראל ביבשת, הודיעה כי תפסיק להעביר לישראל נשק שניתן לעשות בו שימוש במלחמה בעזה.

בהצהרה דרמטית שמסר הקנצלר פרידריך מרץ לאחר אישור הקבינט את תוכנית נתניהו, הוא אמר כי "ממשלת גרמניה לא תאשר עד הודעה חדשה כל ייצוא ציוד צבאי לישראל, שבו ניתן לעשות שימוש ברצועת עזה". מרץ אמנם אמר שלישראל "זכות להגן על עצמה מול הטרור של חמאס", והבהיר כי "אסור שלחמאס יהיה כל תפקיד בעתיד עזה", אבל לצד זאת אמר כי הוא "מודאג מאוד ממצב האוכלוסייה האזרחית בעזה".

לדבריו, החלטת הקבינט לכבוש את עזה מקשה גם לראות כיצד ניתן יהיה לעמוד במטרות של שחרור החטופים ופירוק חמאס מנשקו, ולפיכך הוא נאלץ להכריז על אמברגו הנשק. הקנצלר הגרמני הדגיש כי "המגעים להפסקת אש ולשחרור החטופים נמצאים בראש סדר העדיפויות שלנו", וציין עוד כי הוא "מפציר בישראל לא לקחת צעדים נוספים לעבר סיפוח הגדה המערבית".
...

החלטת הקבינט מהלילה עוררה שלל גינויים בעולם, ומעט אחרי הקנצלר הגרמני גינה אותה גם שר החוץ של הולנד קספר ודלקאמפ, שאמר כי מדובר ב"צעד שגוי". לדבריו, "המצב ההומניטרי בעזה קטסטרופלי ודורש שיפור מיידי. ההחלטה הזו לא תתרום לכך ולא תסייע בהחזרת החטופים לביתם". משרד החוץ של בלגיה הודיע מיד אחר כך כי זימן את שגריר ישראל על מנת להביע בפניו את "ההתנגדות המוחלטת להחלטה הזו" - וגם למה שתיאר כ"המשך הקולוניזציה" וההצהרה הישראלית שאימצה הכנסת על כוונה לספח את יהודה ושומרון. גם דנמרק קראה אחר הצהריים לישראל "לחזור בה מיד" מההחלטה.

אוסטרליה הייתה המדינה הראשונה שהגיבה הבוקר להצהרה על כוונה לכיבוש עזה. "אנחנו מפצירים בישראל לא לבחור בנתיב הזה", אמרה שרת החוץ פני וונג. "זה רק יחריף את המצב ההומניטרי בעזה". ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר, שאיים כי ללא הפסקת אש ארצו תכיר במדינה פלסטינית כבר בחודש הבא, אמר הבוקר דברים לא פחות חריפים: "החלטת ממשלת ישראל להסלים עוד את המתקפה על עזה שגויה. אנחנו מפצירים בישראל לשקול אותה מחדש מיידית. הפעולה הזו לא תועיל בדבר לסיום המלחמה או להבטחת שחרור החטופים. היא רק תוביל לעוד שפיכות דמים".

"""
ברגמן על החלטת הקבינט אמש 780863
ואף מילה על מיקרונזיה? תקשורת שמאלנית.
רון ישי על השר כץ 780935
על העימות בין שר הבטחון לרמטכ"ל. כתבה ארוכה של רון בן ישי

מצרף רק את הפתיח.

"""
תדע כל אם עברייה שעסקן פוליטי יקבע מי יוביל את בניה ובנותיה לקרב.

שר הביטחון יזם עימות עם הרמטכ"ל במטרה להשפיל אותו, לכרסם בסמכותו ולהראות מי הבוס. למרות שהרמטכ"ל ביקש להיפגש איתו לפני דיון השיבוצים, כ"ץ דחה אותו ואחר כך טען שגם לא תיאם אותו. זמיר, שמודאג משחיקת מפקדי השדה הבכירים שנלחמו ללא הפסקה מאז 7/10 ומשפחותיהם נפגעו קשה - רצה לרענן את שורות הפיקוד הבכיר, גם לפני המערכה הנוספת הצפויה בעזה.

העימות הפומבי שיזם שר הביטחון ישראל כ"ץ הלילה (שבין שני לשלישי) עם הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר אינו מקרי. מדובר בחלק מהמאמץ המתמשך והשיטתי של הממשלה הנוכחית להפוך את בכירי השירות הציבורי הכפופים לה לנאמנים פוליטיים, שיפעלו לפי רצון הפוליטיקאים בלי ערעור או ויכוח. מה שקרה הלילה הוא המשך לתהליך השפלה וערעור מעמד שיטתי של הרמטכ"ל, מפני שזמיר מעז להציג עמדה שונה ביחס לסוגיות צבאיות מקצועיות שעומדות על הפרק ובראשן המערכה בעזה.
"""
ברגמן על החלטת הקבינט אמש 780996
התוכנית לכיבוש עזה:
כ 100000 צווי 8 על השולחן
"""
אחרי שהרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר אישר אתמול (רביעי) את "הרעיון המרכזי" לכיבוש העיר עזה שבצפון הרצועה, זאת בהמשך להחלטת הקבינט המדיני-ביטחוני, בימים הקרובים צפויים להתקיים דיונים נוספים בנושא, שיימשכו גם בשבוע הבא. לפי המסגרת הראשונית שקבע זמיר, ההערכה היא שלטובת הפעולה הנרחבת יידרש גיוס של בין 80 ל-‏100 אלף אנשי מילואים בצווי 8.
מעבר למסגרת הראשונית שנקבעה, בדיונים הבאים יירדו בכירי צה"ל לרזולוציות של אופי הפעולה ולשיטות התמרון, עד לאישור התוכניות, הצגתן לקבינט וכניסה לתהליך של נוהל קרב באוגדות ובחטיבות שיתמרנו. ואולם, המספרים הסופיים ייקבעו בהמשך, שכן התמרון הנוסף בעיר עזה ובצפון הרצועה, על רבי הקומות שבמערב העיר ומול חוליות הגרילה שמכין חמאס, צפוי להימשך עמוק לתוך שנת 2026.

האישור של הרמטכ"ל התבצע יומיים לפני המועד המתוכנן, בתום דיון עם פורום מטכ"ל, נציגי שב"כ ומפקדים נוספים. בצבא אמרו כי במסגרת הדיון הוצגו פעולות צה"ל עד כה - כולל התקפה במרחב שכונת זייתון שכבר החלה שלשום. "הרמטכ"ל הדגיש את חשיבות העלאת כשירות הכוחות ומוכנות לגיוס מילואים, תוך ביצוע רענון ומתן מרווח נשימה לקראת המשימות הבאות", נמסר.

בתחילת השבוע, עוד בטרם אישר זמיר את המסגרת הראשונית, הבהירו בצה"ל כי לא ניתן יהיה לבצע את המהלך ללא גיוס מילואים: "חד-משמעית נגייס מילואים, והשאלה לא תהיה אם - אלא כמה. ההסתכלות היא לא רק על עזה לאור תקופת המסיק ביו"ש בסתיו. ניקח בחשבון את תקופת החגים. נציג מספר חלופות בהתאם לשיטות שייבחרו, ואלו יגובשו בהמשך", אמרו בצבא.
בדיון בקבינט בשבוע שעבר הרמטכ"ל הזהיר מפני מהלך של כיבוש הרצועה, אך הצעתו נדחתה. הוא הבהיר שיבצע מה שהדרג המדיני יחליט, אך הביע את התנגדותו לאפשרות הכיבוש. זמיר הזהיר מהמשמעויות: פגיעה בחטופים ושחיקה של הכוחות; והציע תוכנית פעולה אחרת - כיתור. שר הביטחון ישראל כ"ץ הבהיר אז כי מאחר שחמאס "פוצץ" את המגעים ומסרב לשחרר את החטופים, יש "לפעול בעוצמה" בעזה.
"""
ברגמן על החלטת הקבינט אמש 780999
לדעתי הכל ישראבלוף.
מי שבאמת היה רוצה לכבוש (בפעם השנייה בשנתיים-כבר היינו שם בסוף 2023) עיר בגודל בינוני היה עושה את זה בשבוע-שבועיים, לא מצהיר שזה ייקח שנה.
ברגמן על החלטת הקבינט אמש 781184
נכון, ולכן אני מנחש (לא ניחוש מקורי במיוחד) שההצהרות על תוכנית כיבוש היא משחק ''תחזיקו אותי'' - שתקוותו של ביבי היא שתמורת ויתור על התוכנית הוא יקבל משהו מחמאס או ממדינות אחרות. דא עקא, זה משחק צ'יקן שלגמרי אפשר להפסיד בו. אם הוא לא יקבל כלום, הוא בהחלט עלול לממש את התוכנית כדי לשמור על אמינות.
ברגמן על החלטת הקבינט אמש 781185
"לשמור על אמינות"?

אני לא יודע אם לצחוק או לבכות.
ברגמן על החלטת הקבינט אמש 781186
שים לב שהתוכנית, כפי שהיא מפורסמת בפרטים בעיתון‏1, יש לה יותר נקודות יציאה ממשכנתא לשלושים שנה‏2.
רק מהזכרון:
- יאשרו את התוכניות
- יתחילו לגייס את המילואים (עוד שבועות קדימה)
- יתחילו להניע את האוכלוסיה
- יתחילו לצבור כוחות סביב עזה
- יתחילו להפגיז מהאוויר
- ייכנסו - כמה ? חצי? רבע? שליש וחצי? אכילס והנגמ"ש?

אחד התרגילים שביב הכי טוב בהם זה להיות בסופרפוזיציה - הוא גם "אישר לכבוש את עזה", גם בעד עסקה מלאה, גם לא פוסל עסקה חלקית, וככה הוא יכול לכל צד להראות שהוא עושה מה שהצד הזה רוצה. ובסוף להשיג את המטרה האמיתי היחידה שלו - זמן. ועוד זמן. בשלטון.

1 ממתי לעזאזל מפרטים מהלכים מלחמתיים חצי שנה קדימה בציבור? אנחנו רוצים שכל המרגלים ייצאו לפנסיה כי לקחנו להם את העבודה? לו זו היתה מלחמה אמיתית, הייתי אומר שזו פגיעה בבטחון המדינה. טוב, סליחה, זו אכן פגיעה בבטחון המדינה גם עכשיו.
2 ואם שאלתם מי משלם את הריבית - נו, אתם יודעים, הפראיירים שגם מתים וגם מתחלפים.
100 לוחמים הרוגים 781161
כתבה במעריב

"""
כאשר נדרש צה״ל להעריך את היקף הנפגעים שלו בכניסה לעיר עזה, הוא הציג את מספר הנפגעים בכניסה הקודמת לעיר עזה: 100 לוחמים הרוגים. הערב (יום ג - א.ש.א) יציג הרמטכ״ל רא״ל אייל זמיר יחד עם ראש אגף המבצעים במטכ״ל האלוף איציק כהן ואלוף פיקוד הדרום האלוף יניב עשור את התוכנית הצבאית להשתלטות על העיר עזה, כפי שדרש הדרג המדיני. ההנחה כי שר הביטחון ישראל כ"ץ יאשר הערב את התוכנית הצבאית כבר ביום חמישי היא תובא לדיון ואישור הקבינט.

בצה״ל מעריכים כי כבר לאחר האישור של שר הביטחון הוא יחל בהליך גיוס נרחב של אנשי מילואים. ההערכה במערכת הביטחון כי בסך הכל יגויסו כ-‏130 אלף חיילי מילואים. ראשית, חיילי מילואים שנמצאים כעת בפעילות יקבלו ביממות הקרובות צווים חדשים אשר מאריכים את תקופת המילואים מ-‏70 ימים למאה ימים והם יאלצו להיות במילואים בכל מהלך תקופת החגים הקרובה.

שנית, מאות אלפי חיילי מילואים יקבלו ביומיים הקרובים צווי מילואים, לבין-‏70 למאה ימים כאשר תחילת המילואים היא לעוד כשבועיים. בצה״ל אומרים כי פעולות הלחימה שמתבצעות כעת בשכונת סברה ובשכונת זיתון הם חלק ממהלך הכתר על העיר עזה. בצה״ל, באמצעות המנהל האזרחי כבר החלו בפעולות להכשרת המערך ההומניטרי בעזה כמו בניית בית החולים האירופאי בחאן יונס, אליו יועברו חולים מבתי החולים בעיר עזה, וכן הכנה של מרחבי הקליטה של האוכלוסיה.

המטרה כרגע, היא לצמצם את לוחות הזמנים ולאפשר את ההתקפה על העיר מרגע שהדרג המדיני יאשר את התוכניות. בצה״ל מתכוונים להפעיל בתמרון את מרבית החטיבות הסדירות ובימים האחרונים מבצעים בצה״ל את הריענונים לכוחות הסדיר וכן השמשה של כלים והציוד של הכוחות.

בצה״ל אומרים כי במהלך כיתור העיר עזה, צה״ל יפעיל אש כבדה לריכוך כדי למנוע מהמחבלים להערך לפגוע בכוחות המתמרנים אל תוך העיר. גורם ביטחוני העריך כי כרגע הדרג המדיני נמצא בצומת דרכים אמיתית. ״חמאס בהחלט מעוניין בעסקה במטרה לעצור את התמרון״, אומר גורם ביטחוני אשר הוסיף: ״חמאס היום מסכים להצעה שהיתה מונחת כאן לפני שלושה שבועות. עכשיו ישראל צריכה להחליט האם הולכים על עסקה שבה משחררים חטופים וממשיכים במשא ומתן שבו חמאס מתפרק מהנשק ויוצא מעזה".

"או שאנחנו נכנסים ומשמידים את הרוצחים הללו. ישראל בכל מצב לא יכולה לגמור את המלחמה שהחמאס עם כח אש נמצא בעזה, אנחנו לא יכולים לחיות עם אפשרות תאורטית שחמאס יגיע במנהרה או בדרך אחרת לקיבוץ ניר עוז או לבארי. זה לא יקרה״, הדגיש לסיום.

תנועת "אמא ערה", אמהות ללוחמים, בתגובה: "תכנית צבאית שלא תורמת למטרות המלחמה, לא תחזיר חטופים – ובכל זאת 'מתומחרת' ב־100 חיילים הרוגים – היא טירוף מוחלט. רק עצם הטרמינולוגיה הצינית והאכזרית של 'תג מחיר' לחיי לוחמים מזעזעת אותנו כאימהות, ומזעזעת גם את הלוחמים עצמם, שנדרשים להיכנס לקרב בידיעה שאין תוחלת למהלך הזה. הלוחמים ממשיכים להישלח למות בקרב, בזמן שהממשלה לא עושה דבר כדי לפרק את שלטון חמאס. זהו מהלך חסר תוחלת, מסוכן, ומנותק מהמציאות. זה הרגע לגלות אומץ לב ציבורי ואזרחי, ולעצור את הממשלה ששולחת את ילדינו למות לחינם".
100 לוחמים הרוגים 781165
האם האימהות הערות (שליבי, כמובן, איתן) רוצות שצה"ל לא יעריך את הסיכון בפעולות שהוא מתכנן? במקרה כזה אני מנחש שהתלונה תהיה על כך שצה"ל אפילו לא מנסה להעריך כמה הרוגים צפויים; "אף אחד אפילו לא שואל בכמה חיילים מתים זה עלול לעלות?!" נשמעת לאזני תלונה הרבה יותר מוצדקת מאשר הקשקוש עם "תג מחיר".

ובאשר למטרות המלחמה, שמתי לב שהניסוח מדבר על החזרת החטופים בלי להוסיף את המילה "בחיים" כך שגם אם כולם ייהרגו אבל גוויותיהם תימצאנה הרי שהמטרה תושג (אאל"ט אלון שמריז, סאמר אל-טלאלקה ויותם חיים שנרצחו ע"י צה"ל נספרים בערוצי תקשורת מסויימים כחטופים ש"חזרו". אכן, הצלחה מסחררת של מנהיגנו הדגול).
100 לוחמים הרוגים 781169
זה ניסוח קלוקל. הנקודה החשובה היא שאסור לנרמל את המחיר הזה. המחיר "100 לוחמים הרוגים" לא צריך לעבור לסדר היום כאילו מדובר באייטם על מחירו של F-35. ומיד אחרי הפרסומות - נעבור לרוקדים עם כוכבים!
100 לוחמים הרוגים 781170
ועוד לוחמים שהולכים לחזור לשטח שכבר כבשנו וטיהרנו באותה מלחמה לפני שנה וחצי.
100 לוחמים הרוגים 781183
עוד מחיר

"""
חברת הקבינט המדיני-ביטחוני השרה אורית סטרוק אמרה היום (רביעי) בריאיון ליעקב גרודקה בקול ברמה שתצביע בעד המשך המלחמה, גם במחיר רצח החטופים. "בוודאי, ולא רק אני", ציינה.

לטענתה, "הרוב העצום של הציבור בישראל אומר להמשיך את הלחימה, כי כמו שראש הממשלה אמר בעצמו לפני ימים ספורים, הדרך היחידה לשחרר את חטופינו היא בהכרעת חמאס".

ממטה המשפחות להחזרת החטופים נמסר בתגובה על דברי השרה: "ממשלת ישראל בכלל והשרה סטרוק בפרט ממשיכים בהונאה ובהטעיית הציבור. 80% מהציבור רוצה לראות את אחרון החטופים בבית - גם במחיר הפסקת המלחמה. למיליוני ישראלים ברחובות אי אפשר להתכחש".

"""
אחרי החגים 781191
נתניהו בראיון לסקיי ניוז

"""
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי גם אם חמאס יסכים לעסקה - צה"ל ישתלט על עזה. בריאיון לרשת "סקיי ניוז" הוא אמר "אנחנו הולכים לעשות את זה בכל מקרה, אין שאלה - חמאס לא הולך להישאר בעזה". בנוסף, אמר כי המלחמה תסתיים בקרוב: "אנחנו לקראת סיום המלחמה, מלחמה של שבע חזיתות שכולל את איראן ושלוחותיה".

"""

למען השלמות, במקור באנגלית הוא:

“I think we're on the verge of completing this war, a seven front war that includes Iran and its proxies,” he said.
אחרי החגים 781193
"כפסע" טייק 17.
והפעם באנגלית.
אחרי החגים 781212
אלא שבאנגלית הוא מוסיף את כרית הביטחון "I think" שמא מישהו שם יזכור לו את זה.
פייק חדש של i24 781356
גם באייל הקורא האשימו את המחאה ב 7 באוקטובר. זוכרים? אז מכונת הרעל ממשיכה לייצר פייקים.

כתבה של ברגמן ב ynet

"""
בסוף השבוע פרסם אחד מכלי התקשורת המזוהה עם הימין, i24NEWS שמו, שלל אייטמים, כתבות ודיוני אולפן סביב מה שהוגדר שם כ"חשיפה" - מסמך של חמאס שכותרתו "השפעת ביטויי המחאה על הכשירות המבצעית". מאוחר יותר קבע הערוץ בהתבסס על המסמך, בכותרת גדולה על המסך, כי "מחוללי הסרבנות גם אחראים".
על אותו מסך כיכבו גם המילים "חטא הסרבנות" והלוגו של "אחים לנשק". "יש הרבה אחראים ל-‏7 באוקטובר", נאמר שם, "אבל מי שמצליחים לחמוק מגלאי האחריות לטבח - הם הסרבנים. ואם לא האמנתם לנו כשאמרנו את זה – הנה, עכשיו חמאס אומר את זה".

נתחיל בשורה התחתונה: חמאס לא אומר את זה, לא שם ולא באף מסמך אחר. למעשה, הוא אומר בדיוק את ההיפך. במסמך המדובר – שכבר פורסם בשלמותו, כולל המקור בערבית, לפני חודשים על ידי מרכז המידע למודיעין ולטרור – אומר המודיעין הצבאי של חמאס כי אין פגיעה בכשירות של כוחות צה"ל או של חיל האוויר להילחם בעזה, או פגיעה משמעותית בכלל בכשירות לאיזושהי מלחמה בגלל המחאות בקרב חיילי המילואים.

ה"חשיפה" הפכה מיד לסערה ברשת החברתית, שהתעצמה כשהשרה עידית סילמן ריטווטה (צייצה מחדש) את הפרסום והוסיפה את המילים "טבח קפלן". פרופסור משה כהן אליה, מאושיות ערוץ 14, כתב כי המסמך מצביע “באופן הברור ביותר" על הטייסים המוחים "כאחראים ישירים להחלשת צה"ל ולזוועות שבעקבותיה". האנשים המופקרים האלה, אומר אליה, "הובילו הלכה למעשה לרצח, לאונס, לעריפת ראשים, להרעבה ולהתעללות".

אלא שמסמכי חמאס מצביעים על הכיוון ההפוך - דווקא בגלל המשבר ישראל עלולה להגיב בעוצמה גדולה יותר, מזהירים שם. המסקנה של המודיעין הצבאי של החמאס - אסור לארגון לתקוף. גם לו היו קושרים בין המחאה בצבא המילואים להחלטה לתקוף – וכאמור, הם אינם עושים זאת – יש להזכיר כי המחאה הזו התחילה בגלל החשש של אנשי המילואים לשרת תחת ממשלה שמשמידה באופן שיטתי את כל מנגנוני הביקורת והאיזון ומחוקקת חוקים העומדים בניגוד לעקרונות שעליהם נבנתה המדינה. ביטול החקיקה של ההפיכה בידי בית המשפט העליון רק הוכיח כי צדקו.
יש להניח כי בימים הקרובים נראה עוד ניסיונות לעשות שימוש במה שמוצג כעדות חותכת מעומק תהליך קבלת ההחלטות של האויב כדי לחזק את הטענה שהאָשָׁם הוא לא בנתניהו או בהפיכה המשפטית, אלא במחאה שקמה נגדה. "הנה, תקראו בעצמכם", אומר מפרסם הידיעה כשהוא מציג "קטעים חשובים ומצמררים" מתוך המסמך.

האמת היא שכבר קראנו, די מזמן, אבל את המסמך המקורי, ועוד לא מעט מסמכי חמאס רלוונטיים, מעניינים וחשובים. נתניהו ואוהדיו, יש להניח, פחות יתחברו לממצאים. המסמך המדובר כאן לא רואה ירידה בכשירות של צה"ל להילחם מול חמאס ברצועת עזה, ולכן גם לא מוכיח קשר בין המחאה לבין קבלת ההחלטה בחמאס לצאת למתקפה. המסקנה שעולה מהמסמך הפוכה ב-‏180 מעלות: בסיכומו נכתב כי "האויב עדיין מסוגל לנהל עימות עם עזה ברמת הכשירות הרגילה". יותר מכך, במסמך נכתב כי המשבר עשוי להוביל דווקא להפגנת כוח של צה"ל: "האויב יהיה רגיש יותר לכל פעולה יזומה של ההתנגדות, וזה ידחוף אותו להנחית מכות חזקות נגדה".

על סמך דברים אלה ממליצים מחברי המסמך "להימנע מכניסה לעימות צבאי על בסיס התפתחות המשבר הפנימי של האויב", שכן "התועלת מהמשבר הפנימי בכל התערבות צבאית לא תהיה מהותית". הניתוח הזה הוכח בדיעבד כמדויק למדי - הכשירות לא נפגעה בגלל המחאה ולא הייתה הסיבה או הובילה לכשלים הקשים של קהילת המודיעין וצה"ל, שנבעו מבעיות אחרות לגמרי. ברגע שפרצה המלחמה כולם התגייסו כאחד, וארגוני המחאה הפכו לגורם החשוב ביותר בסיוע לאזרחים שהממשלה
כשלה מלתת.

הדמיון לפרשת "המסמכים המסווגים"

השאלות הן מה באמת יש במסמך, מה אין בו, ומאילו חלקים מעניינים במסמך הזה ובמסמכים נוספים של חמאס התעלמו לחלוטין בחשיפה של i24NEWS ורעלני הרשת שעקבותיה, מאחר שהם מציגים את נתניהו ואת ממשלתו באור פחות מחמיא. ב-‏25 ביולי 2023 שלח פעיל במודיעין הצבאי בזרוע הצבאית של חמאס מזכר לסינוואר על "השפעת המחאות בשורות 'צבא האויב' על המוכנות המבצעית ועל המצב הביטחוני בחזיתות". הדוח, שכלל אמירות של מפקדי הצבא בהתבסס על הפרסומים בישראל, קבע באופן נחרץ כי נכון לזמן שבו נכתב הכשירות של צה"ל למלחמה לא נפגעה. במילים אחרות – המודיעין הצבאי של חמאס קבע כי העובדה שישראל נמצאת במשבר לא השפיעה, לפחות לעת כתיבת המסמך, על הלחימה שלה נגד חמאס.

הדמיון לפרשת ההדלפה ל"בילד" הגרמני, שמכונה גם "פרשת המסמכים המסווגים" ונמצאת כיום בלב שורת משפטים וחקירות, בולט לעין: ה"בילד" הציג מסמך של דרג ביניים במודיעין הצבאי של חמאס כאילו הגיע מקולמסו של המנהיג, וכעת גם המסמך הזה הופך בגרסה המתפתחת של i24NEWS מכזה שנכתב בידי דרג ביניים במודיעין הצבאי, יחידה ממודרת של חמאס, ל"מסמכי סינוואר" – בדיוק כמו הכותרת של הפרסום ב"בילד" – הכול כדי לשוות למסמך חשיבות גדולה הרבה יותר מזו שיש לו במציאות. וכמו בפרסום של ה"בילד", המסמך זוכה לתרגום ולפרשנות של המפרסמים שמסלפים חלק ומעלימים אחר באופן שהתוצאה הסופית שונה לחלוטין מהמקור.
הבדל אחד חשוב הוא שהמסמך שהודלף לבילד היה אולטרה-מסווג, כזה שלא פורסם קודם לכן ושהדלפתו לתקשורת הזרה – אחרי שנפסל לפרסום בישראל – טמנה בחובה סכנה חריפה למקורות מודיעין. במקרה של הפרסום בסוף השבוע לא הייתה סכנה כזו, ולו רק כי המסמך נחשף הרבה קודם. כדי לקרוא אותו כבר אין צורך במקורות אקזוטיים בקהילת המודיעין. למעשה, כל אחד יכול מזמן לקרוא באינטרנט את המסמך ש"נחשף לראשונה" בסוף השבוע: מרכז המידע למודיעין ולטרור במל"מ פרסם לפני חודשיים וחצי את המסמך הזה ואחרים, מלווים בתרגום חלקים גדולים וניתוח של משמעויותיהם, במסגרת מחקר של ד"ר יגאל שירי וד"ר חיים איסרוביץ.

....

מערוץ החדשות i24NEWS נמסר: "המסמך הוצג בצורה עניינית ומקצועית, בשתי כתבות שונות. מרביתו לא היה גלוי לכל לפני הפרסום. אנו עומדים מאחורי הכתבות וגאים בשיח שהתעורר בעקבותיהן".
"""
פייק חדש של i24 781372
תזכורת: ח"כים של הליכוד לא טרחו לשמוע את ראש אמ"ן וראש אגף מבצעים במטכ"ל(דומני) שהגיעו לכנסת במיוחד כדי לדבר איתם על האיומים הבטחוניים על ישראל לפני חקיקת אחד מחוקי ההפיכה המשפטית/משטרית, לא זוכר איזה בדיוק. עכש"ז שני ח"כים הגיעו לפגישה, ועוד אחד השתתף בזום.

את התזכורות האלה, חוסכים כמובן מצופי ערוצי הפראבדה הידועים, לשמחתם של הקורא ד. אנשלוביץ' ודומיו.

רק ביבי!
פייק חדש של i24 781432
זה היה לפני ההצבעה על ביטול עילת הסבירות:

פייק חדש של i24 781449
תודה.
פייק חדש של i24 781459
פייק בערוץ 0404
פייק חדש של i24 781489
נתניהו צייץ (למיליוניי עוקביו) קישור לאותה כתבה שיקרית ב i24.

ביחד ננצח!
פייק חדש של i24 781523
ביחד ננסח.
מדינת עלי אקספרס 781626
כתבה של עינב שיף

הסיפא מתקשרת גם לדיון האחר.

"""
התגובה הראשונית לתמונה שצצה ברשת ובה, נראה ראש הממשלה כשהוא יושב מול הישות המכונה "אבו-עלי אקספרס" הייתה כמובן "זה אמיתי?". הרי הציבור הורגל למצב שבו גם לאחר מלחמה בת שנתיים, האדם שמקבל החלטות של חיים ומוות לא חש צורך להתראיין לגופי התקשורת הבולטים במדינה, למעט הבלחות בודדות אצל מראיינים ומראיינות שמצטיינים בחיקויים של שטיח או במכירת תכשיטים. אבל לראות את נתניהו יושב מול מפעיל ערוץ טלגרם, שזהותו האמיתית אפילו לא ידועה באופן רשמי (הטענה היא שמדובר בגלעד כהן, לשעבר קצין במנהלת מתאם הפעילות בשטחים), כבר נראה כמו בדיחת AI אחת יותר מדי.

אבל קם הדבר ונהיה: את מה שנתניהו מסרב לעשות מול עיתונאים ועיתונאיות הוא מוכן לבצע בסיטואציה המועדפת עליו, כלומר מקסימום חשיפה עם מינימום מקום לתקלות. עם כל הכבוד למפעל שהקים והפופולריות שלו (יותר מחצי מיליון עוקבים ועוקבות), "אבו-עלי" אינו עיתונאי וגם לא קרוב לזה. הפריבילגיה שלו לקבל ריאיון עם נתניהו תוך כדי המלחמה, כשנתניהו אפילו טרם הסביר למה אין בכוונתו לדון (לא לקבל, לדון) בהסכם להשבת חלק מהחטופים (שאותו דרש במשך חודשים), היא מסוג הדברים שפעם היו מכונים "הזיה". כיום זאת האבנורמליות החדשה, שמאפיינת מדינות שהדמוקרטיה שלהן עשויה מקלקר. מצד שני, נתניהו הוא אבו-עלי לא קטן בפני עצמו: איך יוותר על הצ'אנס לפגוש עוד אחד כזה.

והאמת היא, שספק אם אפילו יש טעם כבר להתלונן: מה אכפת לנתניהו ואנשיו (ובטח ל"אבו-עלי", שאוהב להציג את עצמו כ"קונצנזוס" למרות שהשם ההולם היותר הוא "תועמלן")? מבחינתם כל הבדיחות ברשת וגם הטקסט של החתום מעלה הם פרומו אחד גדול ושמן. הבייס נהנה מעוד יריקה משפילה בפרצופם של "ערוצי התבהלה" ו"עיתוני השמאל", אנשי המרכז הקיצוני לא מבינים מה הבעיה (הם אף פעם לא מבינים ולכן גם הם חלק מהבעיה) וכל היתר הינו ממילא בבחינת "פלנגות פשיסטיות", כפי שנתניהו כינה את המפגינים והמפגינות אמש (כן, האיש שהלבין את איתמר פאקינג בן גביר מעז לדבר על "פלנגות פשיסטיות"). וממילא, אם תצא איזו כותרת ממפגש הפסגה, זה לא שמישהו בתקשורת המסורתית יתבייש לצטט אותה: בכל זאת, הציבור צריך לדעת שראש הממשלה אמר משהו מעניין, גם אם יש לו נטייה לומר בהמשך את ההיפך הגמור.

אלא שעיסוק בחיסולן של נורמות לא נועד להיבחן לפי התועלת שתהיה או לא למחסל: המטרה היא להזכיר שיש דבר כזה, נורמות, וכל עוד ניתן אזי צריך להזכיר אותן, אחרת המשמעות היא שהן נמחקו כליל או שאסור אפילו לדבר על זה. בלי הזכות והחובה להגיד "שמעו, המצב הזה פשוט דפוק לגמרי", ישראל היא בסך הכל מדינה מעלי אקספרס.
"""

פורסם לא באבו עלי אקספרס
בפעם השביעית 781476
מה השתנה המבצע הזה מכל המבצעים?

כתבה על הפעילות בעזה
הפסקה הראשונה אומרת הכל.

"""
מבצע "אמצע הקיץ" הוא הכינוי שניתן בפיקוד הדרום לפעולה הנוכחית של חטיבת השריון הסדירה 7, שמתנהלת בשלושת השבועות האחרונים בזייתון, מהשכונות הדרומיות של העיר עזה. זו הפעם השביעית שכוחות צה"ל חורשים את השכונה שבין שג'אעייה צמודת הגבול לציר הביתור נצרים, מאז תחילת התמרון בסוף אוקטובר 2023. חלקיה הדרומיים יותר של השכונה שוטחו לחלוטין כבר לפני כשנה, כחלק ממיסוד ציר נצרים. "הפעם נשמיד את כל התשתיות שלה, גם מתחת לאדמה, ואז חמאס יתקשה עד לא יוכל לחזור להפעיל בה את הגדוד המקומי שלו", הבטיחו אתמול המפקדים בשטח.
"""
בפעם השביעית 781480
כשאני כותב קוד, אני עובר לאינדקסים רצים לשמות של אובייקטים הרבה לפני הפעם השביעית שאני משתמש בהם.
בפעם השביעית 781511
(בפעם הקודמת בשג'עיה זו היתה חטיבה 6, וכן הלאה?)
בפעם השביעית 781515
חחחחח.
כמובן שהאינדקס כאן הוא לשם המבצע "שגג'עיה_7" או משהו כזה, במקום לתת שם חדש ופיוטי לכל הרצה חוזרת של אותה פרוצדורה.
בפעם השביעית 781530
באינדוקציה: בפעם הראשונה הייתה שם חטיבה 1.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים