717212
אני גיליתי שבכ-‏30 דקות של עבודת ניקיון - לא נמרצת במיוחד - אפשר להשיג כ-‏80% מהאפקט שהעוזרת שלנו היתה משיגה בשלוש שעות. האם העולם יחזור בדיוק למסלולו הקודם אחרי שמכת הקורונה תיעלם? אני בטוח פחות מתמיד.
717221
אוף, התגובה הזו היתה אמור להיות בהמשך לתגובה 717186 של שכ"ג.
אתה משחק באש 717222
אני אפילו לא חולם להגיד משפט כזה לאשתי.. אחרי כמה ''פרויקטים'' מוצלחים בחודש האחרון, היא כבר מתכננת מה צריך לקנות כדי לנקות את הרווח הבלתי נגיש בין החלק הקבוע של החלון לבין התריס.
אתה משחק באש 717229
קוראים לזה חלון חדש.
אתה משחק באש 717232
לא יודע מתי התקנת לאחרונה חלון חדש.. מזכרוני זה עוד יותר מלוכלך מחלון ישן
אתה משחק באש 717241
(אף פעם. עכשיו נטלת ממני את העונג שבציפייה לכזה).
717227
אז אתה לא מנצל היטב את העוזרת. כשהיא מגיעה לפחות המטבח צריך להיות במצב שצריך 30 דקות כדי לנקות רק אותו.
717245
קודם כל, קצת הגזמתי עם המספרים (אבל רוח הדברים נכונה).

ובלי משים פגעת בול בנקודה רלוונטית. אחד הביטויים של האישיות האובססיבית-קלות שלי הוא הקפדה על חיסכון במים. לצערי, אף אחד מבני הבית שלי - ובוודאי שלא העוזרת - לא מתקרב אפילו למה שאני קורא שטיפת כלים תוך צריכה סבירה של מים, ולכן העוזרת זוכה כמעט תמיד להגיע לבית עם כיור שאני דאגתי שיהיה ריק מכלים.

ובעניין קרוב, אנצל את ההזדמנות כדי לציין שלצד שלל החדשות הרעות שניתכות עלינו, מפלס הכנרת מספק לי כבר שנתיים ברציפות קורת רוח מרובה. ידעתם שחסרים רק 15.5 ס"מ לקו האדום העליון, כלומר לכנרת מלאה לחלוטין? לפני פחות משנתיים היו חסרים כמעט 6 מטרים. עוד 9.5 ס"מ נשתווה לשיא האחרון הקודם שלה, מחורף 2003/04, והאתגר הבא יהיה פתיחת סכר דגניה, דבר שקרה לאחרונה ב-‏1995 (אם כי ספציפית הפעם ההיא היתה שפיכה מוקדמת). אבל אני ריאלי, ולאור התאריך הנוכחי, לא באמת חושב שהמאורעות האלה יתרחשו השנה.
717248
אתה מודע לזה שמאז שמדינת ישראל בנתה יכולות התפלה, זה מיותר?
717249
מודע.
תפלול 717250
יש מים מותפלים, אבל צריכת המים הולכת ועולה. כמוכן, מים מותפלים משמעם שייצור מים עולה בחשמל, שרובו עדיין מגיע משרפת דק כלשהו.
תפלול 717263
ואת הפתרון לזה אנחנו כבר יודעים הרי.
717264
אתה יוגע איך חוסכים במים? קונים מדיח כלים. מכני.
717280
אלמנטרי. אני מדבר על שטיפה של הכלים הגדולים שלא נכנסים למדיח, ועל הימנעות מהמנהג הברברי לשטוף את הכלים שכן נכנסים למדיח, לפני שמכניסים אותם אליו.
717283
לי יש בעיה. רעייתי סבורה שהכנסת כלים למדיח ללא שטיפתם קודם, אמנם ללא סבון, דווקא היא מנהג ברברי הראוי לעונש של מבט זועם ו''חינוך מחדש''. עד כה לא קשרתי את הנושא הזה עם בעיית בזבוז המים. עכשיו אנסה ונראה מה יהיה. אני חושב שיש תקווה, כי יש לה גם תודעה של אי בזבוז מים. אמה שהייתה ממשפחת איכרים ותיקה, נכדה של בתיה מקוב, ממקימי רחובות, הייתה נוהגת לאסוף את מי שטיפת הכלים (זה היה לפני עידן מדיחי הכלים) בסירים, ומשקה במים האלה את הגינה.
717297
מדיחי כלים מודרניים בד''כ מנקים מצוין גם בלי שטיפה קודמת. אתה ואשתך מוזמנים לנסות. במקרים מסוימים, כשדבוקה לאיזשהו כלי מסה גדולה יחסית של שאריות, אני משתמש במים שנקוו ממילא באחד הכלים הגדולים בכיור (כי שטפתי ידנית קודם כלי גדול אחר) כדי לשטוף את השאריות האלה, ורק אז מכניס למדיח.

וחוץ מזה, אני מכיר נין אחר של בתיה מקוב, שהוא אם כך בן דוד (''רגיל'' או שני) של אשתך.
717303
טענת האויב היא שעל המסננים נאסף לכלוך שקשה מאד לנקותו, וגם גורם לכך שהכלים בשטיפות הבאות לא מתנקים טוב. נראה לי שאין לי אפילו סיכוי לנסות פעם אחת עם פירורים כדי שאוכל לראות מה קורה בפועל.
717308
גם אני מחסידי החסכון במים. ובעד להכניס כלים עם הלכלוך.
את הפילטר צריך לנקות מדי הפעלה. אני מזייף ומנקה כל שתיים.
אני מפעיל את המדיח דרך קבע בתוכנית המקוצרת של שעה (בתוספת 10 דקות ייבוש).
המדיח מתמודד עם כל לכלוך למעט זה הדבוק מאוד- לדוגמה שאריות גואקומולי, קורנפלקס או אפילו קפה נמס, שהתייבשו יום שלם בכלי ודורשות קרצוף רציני.
הפתרון שלי- לקרצף את הלכלוך הדבוק עם ספוגית/סקוטש במקרים קשים וסבון כלים ולהכניס כך את הכלי למדיח בלי לשטוף אותו.
כמובן שאם מכניסים את הכלים למדיח לפני שהלכלוך התייבש, והמדיח לא מלא עדיין, אפשר להפעיל את תכנית השטיפה הקצרה ללא סבון, שתשמור מפני התאבנות הלכלוך.
717317
את הפילטר צריך לנקות מדי הפעלה? געוואלד! פעם בכלל לא ידעתי שצריך לנקות‏1. זה באמת גרם לזה שהיינו צריכים טכנאי לא מזמן. אבל זה אחרי שנים של אי-ניקוי‏23, בלי פגיעה ניכרת בתפקוד. הטכנאי לימד אותי שצריך לנקות "פעם בכמה זמן", ואני לוקח מזה שאיפה לנקות פעם בכמה חודשים, ובפועל כנראה אנקה פעם בשנה, אם מישהו יזכיר לי.

ניקוי הפילטר בעצמו עולה בכמות מסוימת של מים, לא?

1 לא מעיד טובות על חוכמתי, אני יודע.
2 יש לציין שאני כן מנקה כלים לפני ההכנסה למדיח, אבל לא במים - בערך מה שיורד בגריפה עם הצד של המזלג. יכול להיות שאחרים בבית כן מנקים במים לפני, אבל אם כן אז ממש במעט מים.
3 אני מודה גם ב-OCD שלי להעדיף לאכול על פני לזרוק כל פרור אכיל שנשאר, ואני לא מוכן להודות ברף שלי ל"אכיל".
717315
"טענת האויב"? אני מתנצל אם בגללי התחילו בעיות שלום בית ...

בעיית הלכלוך העיקש שמצטבר על המסננים לא מוכרת לי, ואני מנקה אותם לעתים די רחוקות (אם אריק מגדיר ניקוי פעם בשתי הפעלות כ"זיוף", אז אני א-מוזיקלי לחלוטין). כך או כך, אפשר כאמור לחסוך מי ברז אם משתמשים במים שנמצאים כבר בכלים בכיור, כדי "לטאטא" כלים אחרים לפני שמכניסים אותם למדיח.

ולאריק - כמובן שכדאי להשרות ב(קצת) מים כלים עם לכלוך בעל פוטנציאל סרבנות עתידי. צריך רק לזכור לעשות את זה עם פינוי השולחן, אלא אם כן מקפידים לשטוף אותם מיד כמו שכ"ג.
717318
נו טוב. אל תגזים. אולי הייתי צריך להוסיף חייכן אחרי המילה ''האויב''. הכוונה הייתה שיש כאן שני מחנות כשאני ואתה באחד מהם.
אני בכל זאת אנסה לבדוק עד כמה סתימת המסננים היא באמת בעיה, כי אני מפעיל את המדיח פעמים מאד מעטות, ולא כל כך מכיר את הנושא.
717321
אל תדאג.
אני מעולם לא ניקיתי את הפילטר. היום בעקבות הדיון פתחתי. הפילטר אצלי מורכב משני חלקים. החלק החיצוני הוא סתם לוחית מחוררת שמן הסתם מנגבים אותה מבלי לשים לב אפילו. החלק הפנימי הוא מין כלוב פלסטיק דמוי הפילטר הנמצא במכונות כביסה. הוא היה ריק ונקי לגמרי. אפשר להניח שבמשפחה של 10 נפשות המפעילה מדיח פעמיים ביום, הוא מתמלא יותר מהר.
אם אתה לא נמנה על הנ"ל ובפרט אם אתה מנקן ושוטף את הכלים לפני שמניח במדיח, אני לא חושב שאתה צריך לנקות את הפילטר במדיח יותר מאחיו שבמכונת הכביסה.
717327
כנראה שאצלכם שוטפים את הכלים לפני שמכניסים אותם למדיח.
אצלי המבנה של הפילטר דומה, ועל גבי כלוב הפלסטיק מצאתי היום ריבוע נייר של תיון וקליפה של עגבניה.
717332
אל תבנה על הסכר. הם עכשיו חופרים תעלה שתאפשר הוצאת מים בעקיפה של הסכר כדי להמנע מפתיחתו. למה זה יותר טוב? אל תשאל אותי.
717336
כנראה כדי להמנע מהצורך לפרק את סכר אלומות [ויקיפדיה].
717367
משה גלעד, כתב הטיולים (ככה קוראים לתפקיד שלו?) של "הארץ", כתב על הכינרת המלאה (במים) אך ריקה (מנופשים). אני בד"כ מאד אוהב את הכתיבה שלו, אבל הפעם עמדתי משתומם מול רצף הציטוטים הבא:

(א) - "כמעט 30 שנה לא התקרבו מי האגם לעצים שעל החוף, ועכשיו זה קורה"
(ב) - "בשעת כתיבת שורות אלה רחוק המפלס 15.5 סנטימטרים מהרום המרבי"
(ג) - "ב–2004 הגיעו המים לגובה שישה סנטימטרים מהקו האדום העליון"
צמח בצמח 717369
צמחו עצים חדשים קרוב יותר למים?
717389
מה הבעייה עם א'? כשהמפלס עולה קו החוף מתפשט החוצה. לא?
717400
נראה לי שיובל מניח שהמרחק של קו המים מהעצים שעל החוף הוא פונקציה מונוטונית יורדת של גובה המפלס. לפי ב' וג' ב-‏2004 המפלס היה יותר גבוה מאשר היום, אז לפי הנחת המונוטוניות, היה קו המים קרוב יותר לעצים שעל החוף מאשר היום, ומכיוון ש-‏2004 היתה לפני פחות מ-‏30 שנים מהיום, משפט א' אינו נכון.
717406
הניחוש שלי הוא ש''הרום המירבי'' מסעיף ב' ו''הקו האדום העליון'' מסעיף ג' אינם אותו קו.
ממה ששמעתי על הכינרת השנה, נראה שמספר הקווים האדומים שלה גדול מאלה של בני גנץ, ותמיד יש קו רחוק יותר שניתן לסגת (או ''להתקדם'') אליו.
717408
מאז שאני ילד הקו האדום העליון והרום המירבי הם אותו דבר: 208.80 מטר מתחת לפני הים.
לא יכול להתאפק 717412
אני זוכר שכשהייתי ילד הרום הרשמי של הכנרת היה 212- ושל ים המלח 396- (אטלס ברוור, כמדומני)

מאז (לא) זרמו הרבה מים בירדן.
לא יכול להתאפק 717447
אם אתה מיצר על מימי הירדן שלא זרמו תתנחם בזה שמצבו של ים המלח גרוע הרבה יותר (מוות קליני אבל יציב).
717411
מה שאיזי אמר: אין בעיה עם א' כשלעצמו, אבל יש בעיה לוגית עם הצירוף א' + ב' + ג'. גם לי לא מוכר הבדל בין "רום מירבי" לבין "קו אדום עליון".
717333
אתה כנראה לא מכיר את הכלל הפולני הידוע, שלפני שהעוזרת מגיעה צריך לנקות ולסדר את הבית כי מי יודע מה היא תחשוב עלינו.
717346
נהפוך הוא, בגלל שאני מכיר אותו ומתנגד לו בעוז (גם לבזבז את זמני וגם לשלם נראה לי טפשות מכופלת) רמזתי בתגובתי על אופן הפעולה הנכון והראוי.
717358
אני בערך באמצע: יש עבודות ניקיון ששנואות עלי ויש כאלה שאני חי איתן בשלום. חשוב לי שהעוזרת תתמקד בסוג הראשון (בראש הרשימה: שטיפת רצפה) ולכן לפני שהיא היתה מגיעה דאגתי לכך שלא יהיו לה הרבה מטלות מהסוג השני (שטיפת כלים, זריקת הזבל). זה אינו רלבנטי ממילא בימים אלה...

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים