מהו סוג הלחם העיקרי העולה על שולחנך? 2847
לחם אחיד (לבן/שחור) 105 23%
לחמניות למיניהן 44 10%
פיתות 60 13%
בגט/ג'בטה 12 3%
לחם קל 46 10%
לחם מיוחד כלשהו (דגנים, רוסי, שיפון וכו') 103 23%
לחם מיוחד ממאפיית בוטיק (זיתים, עגבניות מיובשות וכו') 14 3%
לחם מיוחד מטעמי בריאות (ללא סוכר, ללא גלוטן וכולי) 13 3%
לחם באפייה עצמית 13 3%
אין לי סוג מועדף אחד 23 5%
אני לא אוהב לחם 6 1%
עוגות 13 3%

452 הצבעות עד כה
פרסום תגובה לסקר

הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

בטח יש כאן איזה בלבול 444071
התשובה ''אני לא אוהב לחם'' מוכרחה להיות התשובה ההומוריסטית. הרי לא יכול להיות שמישהו באמת לא יאהב לחם טרי, חם, עם הריח המשכר הזה... סליחה, דיברתי יותר מדי, אני חייב לרוץ למאפיה הסמוכה...
בטח יש כאן איזה בלבול 444093
חסר ''מטעמי בריאות אינני אוכל לחם'' (לא לי, אני בחרתי ''לחם מיוחד'').
בטח יש כאן איזה בלבול 444461
רוב האנשים שלא אוכלים לחם יכולים לאכול לחם ללא גלוטן (אם כי אני לא שמעתי על דבר כזה. מי שאני מכיר אוכל פרכיות).
בטח יש כאן איזה בלבול 444647
וחולה צליאק שנטול גלוטן לא זמין או לא טעים לו? נראה לי ש"נמנע מטעמי בריאות" היא התשובה הנכונה לו. חוץ מזה, "נמנע מטעמי בריאות" לא חייב להיות מישהו שיגיע למיון בעקבות פרוסה. גם מי שבדיאטת הרזיה (מטעמי בריאות, כדי לעמות בתנאי המכרז) ולחם קל לא מספיק קל לו או לא טעים לו, וגם, וזה החלק המעניין לדעתי, רבים שנשמעים לתזונאים אלטרנטיביים ש(בהשפעה סינית?) שוללים לחם, ואולי בכלל חיטה. אני מכיר לפחות אחד כזה.
בטח יש כאן איזה בלבול 444714
צדקת ממני
בטח יש כאן איזה בלבול 444460
אני לא מת על לחם, גם כשהוא חם. (אם כי בגט...)
לחם מיוחד ממאפיית בוטיק? 444119
בסופרמרקטים רבים מוכרים היום כל מיני לחמים מיוחדים, דגנים\עגבניות\זיתים וכד', ואין ספק שהמילה בוטיק מאבדת ממשמעותה אם היא כוללת את הסופר...
לחם מיוחד ממאפיית בוטיק? 444126
הכוונה ללחם ארז, למשל.
אם בארזים נפלה שלבקת 444648
אגב, זה רק אני, או שיש עוד שחושבים שהלחם של ארז הידרדר קשות? כבר עשור בערך שאני קונה אצלם לחם מדי פעם; אני חושב שההידרדרות קרתה כבר לפני כמה שנים, אבל רק בשנה האחרונה, אולי פחות, עברתי מהמחשבה "המ, הסוג הזה כנראה פחות טוב, ננסה משהו אחר בפעם הבאה" להכללה שיש שם בעיה. למשל, שאור, שארז היה בטח החלוץ שלו בישראל, כבר מזמן אין שם - אם הם עדיין משתמשים בו, זה לא מורגש בטעם, ובאופן כללי הוא - הטעם - משעמם. אני עדיין נכנס הרבה לחנות, ונהנה לקנות שם כל דבר, חוץ מלחם.

כצרכן לחם כבד, אצלי הכל הולך - אחיד לבן, אחיד שחור, פיתות, אפייה ביתית. אם בוטיק, אני לא יודע לכמה קוראים ההמלצה הזו תהיה שימושית, אבל מאפיית "אדמה" בכרמיאל - משום מה מוכרים לחם שלהם במכולת ליד ביתי בחיפה. טעם משכר, אני חושב שזה הטעם שהיה פעם ללחם ארז.
אם בארזים נפלה שלבקת 444652
אני לא קונה שם כמעט.

מה שכן, תהיתי באמת אם יש איילים שמתעסקים בשאור. נראה שאפילו מתוך האופים בבית אין כאלה (לא פלא - זו חתיכת עבודה).
אם בארזים נפלה שלבקת 444653
בארוחת שבועות בה נוכחתי אתמול, תפקידי היה להביא לחם. מתוך חנות ''לחם ארז'' שנפתחה זה עתה לידי, בחרתי לחם אנטיפסטי ולחם זיתים. ההצלחה היתה כה גדולה, שהסתפקתי בשם הטוב שעשו לי כיכרות אלו, וכמעט לא הייתי צריך לדבר אתמול. כמובן, אין זה אומר שבשנים קודמות לא היו לחמים מוצלחים יותר.
אם בארזים נפלה שלבקת 445099
לחם ארז אכן כבר לא משהו. אולי הרשת התרחבה מדי, והלחמים מיוצרים בכמויות כאלה שבהן כבר לא יכול לצאת לחם בטעם ביתי?
[וחוצמזה, פתאום החלו להופיע סניפי לחם ארז שלא פתוחים בשבת ולא מוכרים לחם בפסח! כבר לא נשאר שום דבר קדוש במדינה הזאת?!]
אבל אולי ההצלחה עד נאוזיאום של ארז היא הקצה הממוזל של סקאלת הטרנדים, כשבקצה השני כל אותן מסעדות ומזללות שנפתחות ונסגרות בת"א בקצב הסמבה (הי, אוכל ברזילאי כבר היה?)- דבר שד' רוזנבלום יורד עליו בתיאבון עז וגורס עד דוק, בלי להשאיר עצם לפליטה- http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/862391.html

טוב, תגובה מכובדת היתה נגמרת כאן כנראה, אבל מחמת הסכנה שמישהו לא יקיש על הלינק, אני אדחוף לכם עכשיו כפית או שתיים מזה לתוך הגרון

"בלילות ביעתוהו סיוטים. בכולם כיכבו הטורטיות: לילה אחד חלם שהוא נמצא בטרטוריה המצויה באיזו טריטוריה שכאילו יצאה מסרט של טרנטינו; במשנהו חלם שהוא רואה בעיניים טרוטות את השחקן ג'ון טורטורו מטרטר לעברו על אופנוע תוך כדי אכילת סטייק טרטר; פעם חלם שגדוד טטרים ממטיר חצי טטריס לעבר הטורטייה שלו, בשעה שכל רצונו לצלות דג טרוטה בחוף טנטורה. לבסוף מצא עצמו רץ ברחוב - כמו באותו מחזה אבסורד על הקונפורמיזם ההמוני - וצעקה חנוקה בוקעת מגרונו: קרנפים! קרנפים! כולכם קרנפים!"
אם בארזים נפלה שלבקת 445101
הכפית עשתה את זה - הקשנו.
בקצב הסמבה 445140
בתקופת הבועה, במשכנות עבודתי (הרצליה פיתוח), מומלץ היה ללכת למסעדה בדיוק שלושה חודשים קודם לסגירתה - שכן אז השירות מצויין, ניכר עדיין מאמץ בהכנת המנות והמחיר - מחיר היכרות עם המסעדה שזה עתה נפתחה.
בקצב הסמבה 445144
האם עליי להסיק שבאותה תקופה גם המסעדות היו חברות הזנק?
בקצב הסמבה 445158
שאלו פעם רב חשוב: רבינו, מתי יש לחזור בתשובה?
ענה הרב: יום לפני שהמשיח מגיע.
בקצב הסמבה 445205
בתקנות התעבורה יש משהו כזה שנקרא ''זמן תאורה'', ובו חייבים הנוהגים ברכב להדליק את אורות הדרך.
זמן זה הינו החל מרבע שעה לפני השקיעה ועד רבע שעה אחרי הזריחה.
בקצב הסמבה 445213
נדמה לי שמה שהגדרת זה ''זמן לילה. זמן תאורה זה זמן לילה וכל זמן אחר בו התאורה אינה מספיקה כדי לראות או להראות היטב (למשל, בתוך מנהרה).
בקצב הסמבה 445215
בהחלט יתכן.
מחר תזרח השמש 445236
להבדיל מזמן הגעת המשיח, ויום סגירת המסעדה של אפופידס, זמני השקיעה והזריחה מתועדים היטב.
בקצב הסמבה 445420
רבי אליעזר אומר: ... שוב יום אחד לפני מיתתך.
ממש 445441
מה, הוא לא האמין שהמשיח יגיע בחייו?
ממש 445443
ודאי שלא.
על מנת להאמין באמונה שלמה בביאת המשיח, היה עליו לחזור בתשובה, ואת זה הוא, כזכור, דחה עד יום לפני מותו.
ממש 445446
אני דיברתי על רבי אליעזר.
ממש 446152
אני מתאר לעצמי שגם ביום הזה הוא לא האמין שהמשיח יגיע בימי חייו
אם בארזים נפלה שלבקת 445100
איפה המכולת?
אם בארזים נפלה שלבקת 445117
''מינימרקט מוריס'', כיכר ספר, חיפה.
''דגן'', לא ''אדמה'' 445573
לחם שיפון קל 444139
זה לחם קל או לחם מיוחד?
לחם שיפון קל 444140
זה לחם שיפון.
קל זה רק מה שכתוב על האריזה.
לחם שיפון קל 445686
I really envy you and i wish i could buy this type of bread in my grocery. Since i have no choice i settle for rye bread which is the closest thing
לחם שיפון קל 445693
זהו, שזה לא הדבר הקרוב ביותר, זה אותו הדבר. כדי להפוך את לחם השיפון שמצאת במכולת ללחם שיפון קל ("רק 40 קלוריות לפרוסה" כמו שמבטיחה האריזה) כל מה שעליך לעשות הוא לפרוס אותו לפרוסות דקות יותר.
לחם שיפון קל 446085
כמובן, קיים גבול טכנולוגי לעובי הפרוסה. עידן הננוטכנולוגיה יאפשר לנו בעתיד פרוסות דקות ביותר,שיגיעו לרמה של שברירי קלוריה לפרוסה. אני מושקע בחברת הזנק בנושא (שיפונטק).
לחם שיפון קל 446386
קניתי! אני מעונין להשקיע את שטר המאה דולר שלי, פרוס ל10,000 שכבות
444160
לאופים לבד, מתכונים יתקבלו בשמחה.
444280
מתכון מנצח שקיבלתי לאחרונה:

1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא
2 כוסות קמח שיפון
1.5 כוסות מים
3 כפות סוכר חום
3 כפות שמן זית
1.5 כפיות מלח
1.5 כפיות שמרים

אני מכניסה הכל לאופה לחם חשמלי, אז ההוראות מסתיימות כאן :-)
444312
שמרים יבשים או שימרית?

המתכון שלי (פשוט אבל יעיל):

2 כוסות קמח לבן

כוס המכילה קמח תירס (לא קורנפלור) קמח מלא וקמח לבן ביחס של שליש-שליש שליש.

1 כוס מים

2 כפות שמן (רצוי זית אבל לא חובה)

2 כפות שימרית או 0.66 כף שמרים יבשים

3 כפות סוכר

חצי כפית מלח

ולמכונה.
444316
יבשים.
444458
בעצם, זו שנתנה לי את המתכון מוסרת: אפשר גם שמרית.
מניסיון, ייטב לשמרים אם תחליף את המים בחלב(בהנחה שאין מניעה) 444448
444706
יש המלצות לאופה לחם טוב? אני מת לקנות כבר כמה חודשים, אבל הבנתי שאפשר ליפול על מכונות זוועתיות...
444734
לא לי. אני נפלתי חזק עם האופה שלי (המכונה עצמה בסדר גמור, היבואנים מייצגים את היצרן בצורה איומה. סיפור ארוך. אל תקנו כרומקס).
444797
למיטב ידיעתי (המוגבלת) אופה הלחם הנחשב ביותר הוא ארז קומורובסקי.
446954
אגב, כפית של אבקת חלב/מלבין קפה מבטיחה שהלחם יישאר רך משך כמה ימים.
מצות 444178
היו כמה שנים במהלך ילדותי שבהן תמיד הייתה בבית חבילת מצות: נהגתי כל שבת בבוקר ללגום מספל שוקו חם (מחלב בלבד! איכסה שוקו על בסיס מים) כשלצידו "כריך" של שני חצאי מצה עם שוקולד (של עלית! איכסה של שחר. אבל זה כבר לדיון אחר...).
הנקודה המשעשעת אגב היא שעל הקופסאות היה כתוב די בגדול "לא כשר לפסח" (המפעל, שמן הסתם עובד כל השנה, מעסיק בודק כשרות רק לפני פסח).
מצות 444245
על קופסאות המצות שאכלתי בניכר (צפון קרולינה) היה כתוב: "Not for Passover use".
מצות 444247
נכר, נכר.
מצות 444404
מה עושות מצות בצפון קרוליינה?
מצות 444405
"עיתונאי המזוהה עם התנועה האסלאמית אישר, בחיוך רחב, כי הוא קונה מצות לביתו. "הילדים אוהבים את זה. המצה היא מעין קרקר כזה. אבל זה גם סוג של פולקלור בשבילנו. אולי כשלא מכריחים לאכול מצה, אפשר לקבל את זה יותר בקלות", הוא אמר."
מצות 444407
אה כן, זה ברור - ידיד פלסטיני שלי היה קונה לאמו מצות בכל פסח. זה היה המעדן החביב עליה.
מצות 444469
מה שבא להן.
מצות 444484
מה, זה דמוקרטיה שם?
מצות 444259
פעם ראשונה שאני רואה מישהו שחושש שיחשבו שהשוקו על בסיס מים. ברור שזה על בסיס חלב. לא ראוי לקרוא לשני ''שוקו''. אני מציע ''מי קקאו'' (לשימוש אך ורק בדיברה האחת-עשרה, ''לא תשתה מי קקאו'').
מצות 444282
תשמע, מדובר בימים בהם מכשיר מיקרוגל לא היה חזון נפרץ בארצנו: לחמם חלב דרש לשים פינג'ן על האש וכאלה, אז היה מי שניסה לחתוך פינות.
מצות 444285
מזל שלא חתכו גם את הקקאו בדרך.
מצות 444845
אני, אישית, לא סובלת חלב חם, ושותה שוקו כמו קפה (אוקי. עם קצת יותר חלב).
פיתה עיראקית 444406
לחמניות 444430
אני חובב סנדויצ'ים מהירים, ובזריזות של מי שלא-אוהב-לאכול-אלא-מוכרח אני מכין לי לחמניה-עם-חומוס-עגבניה-חמוצים-נקניק בצ'יק
לחמניות 444431
כמה דקות אתה מבשל את הבצ'יק?
לחמניות 444433
אם המהירות היא באמת הפקטור החשוב, אז אם תוותר על אחד (או יותר) מהמרכיבים (יש לך 5: לחמניה, חומוס, עגבניה, חמוצים ונקניק) תוכל לחסוך הרבה זמן.
חמישה צבעים 444434
הוא חייב את הכל מסיבות בריאותיות-
לחמניה-פחמימות מורכבות
חומוס-פיטואנדורפינים
עגבניה-ויטמין סי
החמוצים - ירק ירוק
נקניק- חמרים מעכבי חימצון
חמישה צבעים 444435
מה זה פיטואנדורפינים (באמת שאני יודע, זה רק שדוד גוגל שואל)?

אז שיוותר על הכריך ואז הוא יוכל לחסוך זמן (את העגבניה והחמוצים צריך לחתוך, אם מורחים את החומוס אז יש סכין לשתוף, וככה אפשר לחסוך גם את חיתוך הלחמניה).
חמישה צבעים 444437
התבלבלתי בין סרטונין לאנדורפינים. הfeel good בלבל אותי.
חמישה צבעים 444457
אה... החמוצים זה ירק ירוק? :-) ואם מדובר בזיתים שחורים?
חמישה צבעים 444471
זיתים שחורים- ברזל.
חמישה צבעים 444682
נכון מאוד- שילוב המאכלים ה"לא בריאים" לחם לבן, חמוצים ונקניק עם המאכלים ה"בריאים" חומוס שתורם פחמימות ומצברוח: http://humus101.com/?p=57, ועגבניה שמשחררת מעכבי חימצון כשהיא נאכלת עם האוכל המחמצן (הנקניק) תורם למנה מאוזנת, עתירת קלוריות ואפילו בריאה
חמישה צבעים 444692
"אוכל מחמצן" זה גם הלימון ששמים בסלט העגבניות, לא צריך (ומומלץ להימנע מ)בית חרושת לנקניק בשביל זה. אפילו שוחרי הבשר יודו שמדובר בבשר נחות ואללה יודע מה יש בפנים (גילוי נאות: אני מתה על סלאמי).

לחם לבן - עתיר קלוריות, אבל בריא זה לא.
חמישה צבעים 444799
בריא זה לא?
סבתא שלי ע"ה היתה אומרת שמי שאוכל כריך לחם לבן עם נקניק 100 שנים, חי הרבה.
חמישה צבעים 445248
ברור שהוא חי הרבה, מאה שנים.
חמישה צבעים 445606
ברור שהוא חי הרבה, כריך לחם לבן עם נקניק זה טעים‏1.

1 נניח.
פיתות לדאבוני 444446
מאז שעברתי לגור בכפר דרוזי הפיתות מהוות את מקור המזון העיקרי בבית
אני מאמינה שזה עניין משתנה - כשגרתי קרוב למאפייה "מיוחדת"
הוצאתי את רוב המשכורת על לחם 13 דגנים...
לחם מיוחד מטעמי בריאות! 444449
לא רק לחולי צליאק. לחם שיפון או דגנים מלאים אחרים בהחלט תורם לבריאות.
לחשוב על פעם... 444462
מעניין אם גם אז היה את כל סוגי הלחם, סביר להניח שכן הרי אם היה כבר מצות למה שלא יהיה לחם דגנים? ובכל זאת יש כל כך הרבה סוגים שלמשל הולכים למאפיה אין מושג איזו שפה מדברים שם..
בואי חלה 444468
אבא שלי היה קונה ביום ו' חלות (רגילות) לכל השבוע במאפייה. הן עוברות פריזר יופי.
פיתות 444476
כי זה עוזר לי לשמור על המשקל וגם בגלל שהן נוחות לתפעול.
פיתות 444503
*לך* יש בעיית משקל?
פיתות 444508
כן, בטח. אין לו מספיק. זו גם בעיה, בעיקר בעיתות סערה.
פיתות 444531
אכן כך. הברירה היתה בין הפסקת הספורט לבין אכילת פיתות, או אולי אפילו עבודה בכור גרעיני, בתקווה שהגנטיקה שלי תשתנה.
פיתות 444559
עכשיו כבר אינני מבינה: אני עברתי מפיתות ללחם כי אמרו לי שפיתות הרבה יותר משמינות. אז אתה טוען ההיפך?
פיתות 444560
ממש לא: עברתי לפיתות כדי לעלות במשקל - וזה הצליח.
פיתות 444561
אה, בר מזל שכמוך! ואני, לחם או לא, משמינה והולכת!
דייטה 444571
לקח לי הרבה שנים להבין מה הבעייה עם מימוש ההחלטה על אכילת מה שצריך ולא סתם את מה וכמה שבא. לפני כן זה נראה לי פשוט בעייה של אופי חלש.

אגב, גיליתי, שגם כשאני רעב ויש אוכל לידי, אני יכול לדמיין שאכלתי ממנו לשובע ואז הרעב כבר לא מציק לי. אני חושב שהייתי יכול להצליח יפה כאנורקט (:
דייטה 444588
אז לא הבנתי - הייתה גם תקופה שהתאמצת לרזות?
דייטה 444631
לא, אבל פעם בכמה זמן קורה שאני רעב ומסיבות שונות נמנע מלאכול (למשל כאשר אני אמור לקחת חלק בארוחה מאוחר יותר, או שהרעב הוא לאחר שכבר ציחצחתי שיניים,...). בד''כ, אין לי בעייה לא לאכול שעות ואף ימים (מקרה חריג ביותר עליו לא אפרט).

אלא שפעם בכמה חודשים, תוקף אותי לפתע רעב קשה ומכניע, מן הסוג אותו אולי חווים רוב האנשים המנסים לשלוט על מזונם, ומבהיר לי עם אילו משוכות צריכים הם להתמודד.
דייטה 444632
חוששתני שרוב האנשים ש''מנסים לשלוט על מזונם'' מתוך רצון לרזות אינם חווים בדיוק רעב קשה ומכניע, אלא צורך לאכול מסיבות אחרות לחלוטין...
אבל בכל מקרה, ברכותיי על כך שאתה פטור מעניין זה.
דייטה 444633
אנשים שמנים ובעלי תאוות אוכל שמנסים לשלוט על מזונם דווקא חשים בהחלט רעב קשה ומכניע, אלא שיש כאלה שיקראו לרעב הזה בכל מיני שמות פסיכולוגיים מקצועיים במקום להשתמש במילה הפשוטה, רעב. זה קורה גם בתקופות תקינות ומאושרות בלי קשיים מיוחדים, סטרסים למיניהם וכאלה. בכל אופן, שלא תהיה שום טעות - הרעב מורגש באופן לגמרי פיזי, הוא נרגע (לפחות לזמן מה ולפעמים להרבה זמן) כשמרביצים זלילה טובה, והשינוי הוא כל כך ברור וחזק שקשה לי להאמין שזה פסיכוסומטי.
דייטה 444634
מסתבר שיש כמה אפשרויות בקטע הזה. אני מסוגלת לאכול היום בלי שליטה גם כשאני מרגישה מפוצצת מאוכל.:)
דייטה 444635
כן, גם זה קורה, ועד כמה שידוע לי, מצב כזה כן יכול להיות קשור בפסיכיאטריה. ישנם מקרים שזה מוגדר כאדיקציה (התמכרות) לאוכל או למזונות מסויימים (מתוקים, שמנים וכו') , ומגיעים להגדרה לפי פראמטרים דומים (או זהים) לשאלונים של בדיקת התמכרות לסמים. הדבר אמור להיות קשור במבנה או בפעילות של הנוירוטרנסמיטרים במוח, והטענה היא שתרופות פסיכיאטריות מסויימות יכולות לעזור. אני לא יודע עד כמה הטענה הזאת היא נכונה, עוד לא יצא לי לפגוש מישהו שקיבל טיפול כזה.
פיתות 444580
לחם או לא, ככל שתרבי ללכת תמעטי להשמין.
פיתות 444589
כן, אבל כנראה רק אם מדובר בהליכה מהירה מאוד - כי ללכת באופן כללי אני הולכת ממש הרבה, והתחושה היא שכל קילו הליכה מוסיף לי קילו קלוריות...
ספורט 445880
למען הדיוק, מה שעזר לי לעלות במשקל, בנוסף למעבר לפיתות, היה גם יעוץ של דייטיקנית שטענה שספורט יומי אינטנסיבי לאחר 7 שעות צום, אינו טוב לבניית מסה של שרירים.
ספורט 445881
מתוך מפגע תעסוקתי של מתשבצי הגיון: אחיזות למאכל (6).
ספורט 445885
את זה אפילו אני פתרתי בשנייה.
ספורט 445889
למה "אפילו"?
ספורט 445894
תגובה 444984
ספורט 445916
זה בגלל ההקשר, לא בגלל החידה.
ספורט 446011
מצאת את מי לשאול - למרות שאני חד לעיתים לפרנסתי (למשל היום), לו הייתי נאלץ להתפרנס מפתירת תשבצים וחידות, הייתי רעב ללחם.
ספורט 446016
האם סוף תגובתך רומז שבכל זאת פתרת?
ספורט 446019
לא רומז ולא פתרתי.
ספורט 446021
תותיפל
ספורט 446022
?
ספורט 446024
במיטב המסורת, הפתרון היה כתוב בהיפוך.
ומתבקש לשאול: רעב לאיזה לחם? 446083
הממ, יש לי בעיה: 444502
אין לי שולחן, לפיכך אין לחם שעולה על שולחני.

(אבל האינסטינקט הראשון שלי היה לענות ''לחם חסד'')
רשמתי לחם באפייה עצמית 444517
כאן בניו יורק הלחם הוא על הפנים
גם מאפיות המתהדרות בצליל/שם איטלקי
אופות את אותה הוריאציה של האמריקאי
אבל עוטפות אותו נייר אריזה שובה עין
אז אין ברירה חייב לאפות לבד.
חייב לחם בכל מקרה, אחרת לא שווה.
ודווקא קמחים מעולים יש לרכישה באיכות
מעולה ובמבחר טוב.

קמח קשה מחיטת חורף
שמרים טריים
מלח
סוכר ומים בטמפרטורת הברז!

על כל 3 יחידות נפח קמח
1 יחידת מים באותו נפח + שליש
כוסות רגילות של יום יום
כפית מחוקה מלח
2 כפיות רגילות סוכר
השמרים להניח בצד עדיין לא הגיע זמנם

לערבב את כל החומרים, קודם היבשים
להוסיף את יחידת המים לערבב במזלג
להשלמת האיחוד משתמשים בשליש של השליש מים
לקמח קלות משטח וידיים וללוש בכוח, ככל שתעצבנו את
את הבצק כך יצא לכם לחם רגוע, 10 15 דקות לקרוע
ולמתוח חזק, הבצק דביק למדי קימוח קל ועדים של הידיים
והמשטח מידי פעם אפשר להשתמש במרית "שפכטל"
כדי לנתק את הבצק וללוש.
לכסות, להניח מכוסה שלא יקבל קרום
למשך 30 45 דקות.
לפרוש את הבצק משטח מקומח קלות
לפורר 5 גרמים של שמרים פחות או יותר אחיד
לקפל רבע מכל צד לפזר 5 גר שמרים
למתוח שנית לפזר 5 גר אחרונים
לקפל ל 2
הלישה צריכה להיות עכשיו עם שורש כף היד
ולקפל לחצי לסובב חצי סיבוב למתוח עם השורש
וחוזר חלילה, כמה שיותר יותר טוב 10 דקות זה מצויין.

לחלק את הבצק לגלגל לבגט
בסכין חדה מאוד חריצים 15 מעלות מקביל לאורכית
4 5 חריצים במרחקים שוים פחות או יותר
להתפיח על גבי מגש האפייה למשך כשעה עד שעה וחצי
חום גבוהה מרכז התנור (180 מעלות) עד שמשחים
בגט צרפתי אמיתי.

וגם לחם חמוץ ללא שמרים מקמח שיפון
קצת יותר זמן אבל שווה כל שניה של עבודה
ומחזיק עד 5 ימים ללא עיפוש או התייבשות
הבגט לעיל הינו לצריכה בן יומו אחרת.

מ.
נ.י.
רשמתי לחם באפייה עצמית 446947
בוא נעזור לך קצת:

Le Pain Quotidien שיש לה כמה סניפים בעיר מספקת לחם שלא היה מבייש מאפיות צרפתיות רבות.

הלחם במאפייה של Balthazar גם הוא מתקבל על הדעת.

ואם אתה בכוון קצת יותר איטלקי, יש את המאפייה ב Sullivan ויש את Amy's בצ'לסי מרקט

ואם אתה כבר אופה בבית, למה לא עם שאור?
רשמתי לחם באפייה עצמית 447031
תודה על המידע
כולם נמצאים במרחק רב ממקום מגורי
לצאת במיוחד לכיכר לחם לא תמיד מתאים לי
אם אני בסביבה אז בהחלט פרקטי

שאור מחייב מחזוריות וטיפול
רוב הזמן אני מטעמי עבודה
בכל רחבי היבשת
כשיש הפוגות ארוכות
אפשרי ומבוצע

שמרים נותנים תוצאות מידיות
תהליך קצר של מספר שעות ויש תוצרת.

מ.
מה חלה 445838
שאל ת'אייל מאולתר: מישהו יודע מה ההבדל הטכני (כלומר, באופן ההכנה) בין לחם אחיד "שחור" ללבן, ומה בינם לבין חלה "אחידה" (מהסופר)?
מה חלה 445849
בחלה יש ביצים ולעתים גם קצת יותר סוכר.
מה חלה 445877
רמת ההלבנה של הקמח (והביצים בחלה).
לחם 446150
לא הבנתי מה הקטע?
ynet באיחור אופנתי. 456222
חנה'לה אופה קטנה. 493141
s.o.s.
לאופות ולאופים שביננו,
האם בצק שנעשה ללא שמרים,אלא עם אבקת אפיה, סודה לשתיה ויוגורט, צריך להניח לפרק זמן לפני הכנסתו לתנור?
או שאפשר לאפותו מיד?
חנה'לה אופה קטנה. 493142
לידיעתי, לא צריך להניח לתפוח. אבקת אפייה עושה את זה, בתנור (זו הרי מלכתחילה הסיבה שיש מתכונים ללא שמרים... לחסוך בזמן).
חנה'לה אופה קטנה. 493383
מה שברקת אמרה.
חנה'לה אופה קטנה. 493473
זה מה של.ב.פ לימדה אותי.
חנה'לה אופה קטנה. 493474
עפר אני לרגליכן, הלחם הוא הצלחה מרשימה.

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה לסקר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים