בתשובה לאח של אייל, 03/06/25 20:55
השתלטות על התקשורת 779328
אושרה בוועדת השרים הרפורמה של קרעי שתציל את ערוץ 14

כתבה במעריב
"""
למרות התנגדות חריפה של הייעוץ המשפטי לממשלה שהזהיר מפגיעה בחופש העיתונות, ועדת השרים אישרה את "הרפורמה" בתקשורת. הסיבה הנסתרת: ערוץ 14 עלול לאבד מיליונים אם החוק לא יעבור עד 15 ביוני.

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום (ראשון) את "רפורמת התקשורת" של שר התקשורת שלמה קרעי. היוזמה של השר קרעי מקודמת מזה שנתיים וחצי, אך טרם הצליחה להתקדם, בין היתר עקב היעדר התאמות בנוסח כפי שנדרשו על ידי מחלקת ייעוץ וחקיקה, ולמרות שלא הושלם התהליך המתחייב מול רשות האסדרה. היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה התנגדה להצעת החוק.תגובת אגודת העיתונאים ירושלים להבאת הצעת חוק התקשורת לפני ועדת השרים לענייני חקיקה: "באופן לא מפתיע, גם הצעת החוק "המתוקנת", שהביא השר קרעי לפני הועדה, אינה ברוח החוק, והתבצעה בלא לקיים היוועצות עם גורמי המקצוע במשרד. ההצעה, כמו שאר הצעותיה של הקואליצה בתחום, פוגעת בתקשורת. האגודה קוראת לממשלה לפעול בהתאם להנחיות היועצת המשפטית, ולשמור, הן על החוק, הן על התקשורת החופשית במדינה".
...
מכתבו של מזכיר הממשלה חושף סיבה נוספת לדחיפות של קידום החוק: לפי חוק עידן פלוס האחרון, יש להעביר את חוק התקשורת בקריאה ראשונה עד ה-‏15 ביוני 2025, אחרת יפקע ההסדר הזמני שמזכה את ערוץ 14 בהטבות של מיליוני שקלים. בהתאם לכך, מבקש פוקס שההצעה תונח על שולחן הכנסת עד יום שני הקרוב (9 ביוני), כדי לעמוד בלוח הזמנים.

"""
השתלטות על התקשורת 779333
ועוד על ערוץ 14.

כתבה ב ynet, הדגשה שלי

"""
הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, אמר הערב (יום ראשון) כי הוא "מגנה את המתקפות השקריות, החוזרות ונשנות וחסרות השחר, ביחס לפעילותה של הפצ״רית והפרקליטות הצבאית. לא הייתה כל הנחיה של הפרקליטות הצבאית שלא לתקוף את המבנה שקרס והביא למותם של ארבעה לוחמי צה"ל בחאן יונס ביום שישי".

זמיר התייחס בכך לפרסום הערב בערוץ 14, שלפיו קצין בצה"ל אמר "בשיחה סגורה" כי המבנה שבו נהרגו ארבעת הלוחמים באסון ליד חאן יונס לא הותקף מהאוויר עקב "הנחיה של הפצ"רית על 'נזק אגבי גבוה"'.
"""

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים