בתשובה לרועי, 12/11/03 21:17
דיאט-פנילקטונריה 180514
וואו, איך אתה מצליח להתנזר מכל זה? בחיים לא הייתי מצליחה. כבר המון זמן שאני מנסה להיגמל מקולה. ויש לי עוד המון זמן להמשיך ולנסות להיגמל מקולה.
דיאט-פנילקטונריה 180523
אל מעונו של החכם, עלתה לרגל אישה ובפיה בקשת עזרה. בעוונותיה פינקה את בן הזקונים, והוא מסרב להביא אל פיו דבר מלבד ממתקים.
החכם חכך בדעתו, והודיעה לה כי יהרהר בסוגיה, ויאמר לה את עצתו בעוד שבעה ימים. מששבה אליו, ביקש אותה להתאזר בסבלנות, היות ונחוצים לו שלושה שבועות נוספים לפתרון הסוגיה, וכי עליה לשוב אליו עם הילד.
מקץ שלושה שבועות שבה אליו וילד תפנוקיה עמה.
החכם הביט בילד במבט חודר, ואמר בגערה רכה:
ילד, די לך לצער את אמך, הבטח לי כי תחדל לאכול ממתקים.
אני מבטיח, אמר הילד בהכנעה.
האם המופתעת ביקשה להשאר עוד רגע ביחידות עם החכם, ושאלה לפשר ההמתנה הממושכת, לאור הדרך הפשוטה בה נפתר הענין.
ראי נא אמר החכם, גם לי עצמי חיבה עזה למיני מתיקה, לכן לא יכולתי לדרוש ממנו מה שלא יכולתי לעשות בעצמי.
תחילה חשבתי כי שבוע יספיק לי כדי להגמל...
דיאט-פנילקטונריה 180612
למעשה די בקלות, החלטתי לרדת למינימום שמונצים וגיליתי כי זה לא ממש חסר לי. ואם מגיע רגע אחת לכמה שבועות אני אני אוכל שקית של במבה ויודע שאני לא אגע בזה או במשהו דומה שוב כמה שבועות.

לחם אני כבר לא זוכר מתי אכלתי בפעם האחרונה, כן יוצא לי אחת לזמן מה לאכול שווראמה ואז אני משתדל בצלחת ולא בפיתה.

למעשה עברתי גם לשלוש ארוכות מסודרות ביום אחת כמו שציינתי דייסה 6:00 בבוקר לפני העבודה, אחת ב14:00 בעבודה ואחת בערך ב21:00 כאשר חוזרים מהעבודה. היות שאני עסוק כמעט כל היום אין לי ממש זמן לחשוב על אוכל וזה די פותר את הבעיה.

לכל מקרה אם את רוצה לאכול פחות שתי יותר לפני הארוחה ועברי לארוחות מסודרות. בהתחלה קצת קשה להתרגל אחר כך כבר הגוף לא מתלונן יותר.
דיאט-פנילקטונריה 180650
הבעיה שלי היא שאני די תלוי בסנדוויצ'ים. גם בעבודה וגם באוניברסיטה, אין לי אפשרות לחמם אוכל, אז מה שנשאר לי להביא זה סנדוויצ'ים (זה בטח יותר טוב מלקנות אוכל בקפיטריה או בבית קפה). יש עצות?
ניסיתי תקופה מסויימת לאכול סלט לארוחת צהריים, אבל אין סיכוי שזה ישביע אותי...
דיאט-פנילקטונריה 180654
במידה ואין בעבודה אוכל וכן יש מקום לאכול ליד גם אם זה מעלה את יוקר המחיה (שיקול שלך מה אתה מעדיף) אז אפשר למצוא משהו ללא לחם אלא בצלחת , רצוי תפוחי אדמה אורז כוסמת וירקות. ממש לא רצוי אטריות ולחם מכל סוג.{1} (כמובן פיתות וחבריהן שיכות למשפחת הלחם.)

אתה כן יכול להתחיל את היום כמוני בארוחה בבית, אצלי זה דייסת סולט, מחזיר אותי עד סביבות הצהריים, לא משמין לוקח שלוש דאות להכין ואפשר להוסיף תיבול לפי שיקולך, כמובן שזה לא ממש אסטטי לעין כמו כל דייסה אבל לי היות המראה לא מפריעה ומאז שאני מוסיף כף דבש {2} אז הטעם בעיני טוב מאוד. ניסתי גם אם קינמון והולך גם כן לא רע, כפית אחת.

תוריד לחלוטין נישנושים מכל סוג שהוא, אם בה לך משהו ניתן לאכול אגוזים, כמה שאתה רוצה.

כמו שציינתי עבור למים בלבד.

ארוכה אחת במשך הצהריים הרבה ירקות, גם אם לא ימלא לחלוטין יוריד את הכמות של שאר הדברים בסופו של דבר זה תופס מקום בקיבה הרבה בשר {3} כמו שציינתי אורז כמה שאתה רוצה , לא משמין. כנ"ל תפוחי אדמה, לא חובה ציפס. שתי כוסות מים לפחות לפני התחלת האכילה, יעזור לך במשך זמן הארוחה להיות שבע לפני {4}.
להוריד כמה שאפשר את סוגי החלב בטח השמן.

לכל מקרה ברוב מסעדות הפועלים יש אוכל סביר במחירים סבירים.

אבל אם ממש אין לך אופציה אז שים בתוך הסנביץ הרבה תוכן ומעט לחם. פרוסות דקות. לחם קל.
מקווה שעזרתי.

1. פיתות וחבריהן נימצאות באותה רשימה.
2. יותר מכף של דבש מתחיל שוב להיות בעייתי בנושא הסוכרים. (אם אני לא טועה)
3. בשר כמעט ולא מפריע, כמובן שלא את השומן בכל מקום אלא חלקים אחרים. בכל מקרה לבשר לוקי יותר זמן להתעכל כך שהרגשת הרעב לא תופיע במהרה להבדיל מירקות שנעלמים מהקיבה מאוד מהר.
4. אולם גם יחזיר את תחושת הרעב יותר מהר.
דיאט-פנילקטונריה 180681
מצטערת רועי, אבל אין שום הגיון תזונתי בעצות שלך. חלקן אפילו מיותרות שלא לומר מגוחכות.

דובי, אינני דיאטנית, ולכן לא אתיימר להמליץ המלצות. תזונה היא מדע שמתבסס על מחקר רציני. אבל מלבד עקרונות תזונתיים, שחלקם שנוי במחלוקת, משום שמדובר במדע מתהווה - ישנה גם התאמה אישית שמתייחסת לאורח חיים, לנתונים גנטיים, לסיפור משפחתי ולמסת הגוף. ועל כן, אם אתה שוקל שינוי תזונתי טוב תעשה אם תפנה לאיש/ת מקצוע, תעבור בדיקות דם לאיתור חסרים תזונתיים ותקבל מידע מהימן ורציני.

ואגב, הדיאטנית אולגה רז, מנהלת המחלקה לתזונה במרכז הרפואי "תל אביב" (איכילוב) ממליצה על דיאטת לחם (שסותרת לחלוטין את מה שרועי כותב). היא גם כתבה ספר בנושא, שתוכל למצוא בכל חנות ספרים.
דיאטת הלחם נוסתה בהצלחה בבסיסי 180685
הטירונים של צה''ל. התגלתה כאפקטיבית במיוחד כשנעשה שימוש בלחם מעופש.
הפרט הזה לא היה אמור להיחשף 180700
מדובר במחקר שנערך בשיתוף WHO ו NIH, שעבר את אישור ועדת הלסינקי, ובו נבדקה השפעת עובשים על הליבידו. מסתבר שטירונים רבים פיתחו עמידות לסודה לשתייה, והיה הכרח, למען בטחון ילדינו, ולמען תדע כל אם עבריה - למצוא תחליף הולם.

הניסוי הוכתר בהצלחה. ואולם כתופעת לוואי נתגלה שהעובש בשיתוף עם פחמימות מורכבות תורם לעלייה של המוטיבציה - המנגון אינו ברור אך נשקל ההשערה שכמות מסויימת של עובשים משפיעה ומגבירה את הפרשת הסרוטונין.

אמת דיברתי.
דיאט-פנילקטונריה 180706
לא יודע אם יש או אין אבל את ההגיון לקחתי מהרופא הסיני שלי לשעבר שהוא זה שהמליץ על הדברים.

לטענותיו:
קמח כלל אינו בריא בכל צורה שהוא מגיע בה.
שתיה עדיף לשתות מים ולא כל שאר סוגי השתיה. כולל שתיה חמה של קפה תה וכדומה.
מוצרים משומרים אינם בריאים בגלל החומרים המשמרים בתוכם.
מוצרי חלב פרה לסוגיהם השונים אינם בריאים, אישור על כך קיבלתי גם באחת מהתוכניות בערוץ 8 שטען טענה דומה.
הורדה של כמות המלח בצורה רצינית.
ואני לא זוכר את כל שאר הדברים.

מוצרים שכן הומלצו על ידו, אורז כוסמת קווקאר, בשר, ירקות ופירות מכל הסוגים, תה ירוק (ולא הרגיל שאנו שותים) פירות יבשים כמו אגוזים וכדומה, כף דבש ליום.

אני אכן לא מתיימר להבין בתזונה, אולם ירדתי במשקל לאחר שעברתי לאכול כמו שציינתי.
כמו כן הרופא עצמו בין 50 רזה ללא כרס מתפתחת כמו רוב אוכלוסית בני ה50.
מומחה בדיקור סיני ועוד מספר דברים טיבעיים (לא זוכר בדיוק מה)

רק בשביל הסקרנות מה מגוחך?

מה שכן אני מסכים איתך ששוה להתייעץ אם אדם שלמד בנושא (כמו שעשיתי) וכן שמדובר על המלצות שונות לאנשים שונים.
תזונה, על קצה המקלדת 180712
הנה דוגמה לטענה מגוחכת של הרופא (או מרפא? יש הבדל, אתה יודע) שלך: אורז אינו משמין. ועוד אחת: אם הבנתי נכון מדבריך, לשיטתך (הסינית) "קמח" הוא דבר רע. על מה מתבססים הטיעונים הללו? לרפואה הסינית ישנם שיקולים שנכונים אך ורק לתפיסה זו, ואין להם, לרוב, בסיס מחקרי או הוכחות למעט הניסיון הסיני של מאות שנים. מחד, מיליארד סינים אינם טועים, וניסיון של מאות שנים הוא לא דבר שיש לזלזל בו. מאידך, התזונה הסינית מתבססת על מוצרים, אורח חיים, תרבות, פילוסופיה, נטייה גנטית, וסינרגיה של כל אלה. האם תזונה "סינית" בהכרח מתאימה לכל אחד?

תצפית במזונם המסורתי של מגוון עמים ותרבויות מעיד, שמזון פחמימתי הוא מרכיב יסודי וחשוב, וכל שיטה קולינרית כוללת מזון זה בהתאם לגידולים הטיבעיים. אצל האינדיאנים זה תירס, אצל סינים ויפנים אורז, ובמזרח התיכון – חיטה ושעורה. ואגב, הסולת שאתה כה מחבב היא חיטה. ההבדל בינה ובין קמח היא בצורת הטחינה. אין שום הבדל תזונתי בין סולת ובין קמח. כלומר, בשעה שאתה מחרים לחם לסוגיו השונים ואוכל סולת, אתה סותר את עצמך.

על פי התפיסה המקובלת בקרב תזונאים, לחם, פסטה, אורז, תפוחי אדם ועוד נחשבים לפחמימות מורכבות, להבדיל מפחמימות פשוטות, קרי סוכר ו-דבש!
לחם הוא שם כללי לעשרות אם לא מאות סוגים של מאפים, מסוגים שונים של דגן, עם או בלי שמרים, או חומרי התפחה אחרים. יש לחם לבן, שערכיו התזונתיים נמוכים, והוא משתווה מבחינה מסוימת (מדד גליקמי), שמיד אסביר, לסוכר ודבש. ויש לחם מקמח מלא, לחם חי, לחם שיפון ועוד, שהם לחמים עשירים מבחינה תזונתית, משום שמלבד פחמימות הם מכילים סוגים שונים של מינרלים וויטמינים (בכלל ויטמין B1. ואגב, על פי מאמר שקראתי בימים האחרונים, ואינני זוכרת היכן, בשנים קודמות נצפה מחסור חמור של ויטמין B1 בקרב פועלים זרים מסין שתזונתם התבססה על אורז. לאחר שהודרכו לאכול לחם, השתפר מצבם הבריאותי).

על פי גישת "פירמידת המזון החדשה" (מסמך שנכתב על ידי פרופ' וולטר ווילט, מנהל המחלקה לתזונה, בבית הספר לבריאות הציבור, באוניברסיטת הרווארד, כבקורת ל"פירמידת המזון הישנה" - דגם שפירסם משרד החקלאות האמריקאי בשנת 92' ושמקובל על תזונאים ברחבי העולם) יש להעדיף מוצרי דגנים מלאים על פני לחם לבן, אורז לבן, פסטה ותפ"א, סוכר וממתקים. גישה זו מתבססת על תפיסת המדד הגליקמי (הבטחתי הסבר), שהוא מדד שבוחן מוצרי מזון המכילים פחמימות מבחינת אייכותית ולא כמותית. כלומר, לא סופרים קלוריות, אלא בוחנים בכמה מעלה המאכל את רמת הסוכר בדם. השיטה הזו הודגמה עבור חולי סוכרת אבל כיום ברור שהיא יכולה לשרת אוכלוסיות רחבות בהרבה, ובניהם אנשים שיש במשפחתם חולה סוכרת (כלומר, יש ברקע סיפור משפחתי), שסובלים מתסמונת עמידות לאינסולין, שידועה גם בשם היפראינסולינמיה, ואנשים שסובלים מהשמנה באיזור הבטן. או כאלה שסובלים התסמונת המטבולית (תסמונת X) שמעלה את הסיכון למחלת לב, ומתאפיינת בהשמנה באזור הבטן, רמות גבוהות של אינסולין בדם, יתר לחץ דם, רמות סוכר גבוהות בדם ועוד. היפראינסולינמיה מהווה גורם מרכזי בתסמונת המטבולית. בדרך כלל, הנטייה להיפראינסולינמיה, כמו למחלת הסוכרת, היא תורשתית, ומתפרצת כתוצאה של אורח חיים: אכילה מרובה של מזונות מתוקים או אכילה של ארוחות כבדות וגדושות.

לסיכום, רועי, אני שמחה בשבילך שלקחת אחריות על התזונה שלך ועל הבריאות שלך, ועוד יותר שמחה בשבילך שאתה שומאת על המשטר הדיאטטי שקבעת לעצמך ורואה תוצאות טובות. אבל לו אני במקומך, הייתי נזהרת מאוד מלייעץ לאחרים. וכשאני במקומי, אני משתדלת לא לעשות זאת.
תזונה, על קצה המקלדת 180724
ראשית למדתי רבות.

שנית היה מעניין
שלישית ואלי הכי חשוב בכלל, כל מי שמייעץ באייל אינו בדרך כלל מומחה אלא מדבר מתוך ניסיונו.
ואני כאשר כתבתי כתבתי מניסיוני ולא מתוך לימוד מעמיק של הנושא.
כמובן שניסיוני התחיל בשל היעוץ שקיבלתי מהרופא הסיני שלי.
יתכן וכוונתו בנושא הקמח לחם היא כי הבעיה פה אינה בחיטה שממנה עושים קמח אלא בחומרי אפיה שונים שניכנסים לשם כמו שמרים, לא יודע לא שאלתי. ויתכן שהוא עוד אחד שחושב שהוא יודע ואינו יודע.

אני יודע שבמקרה שלי זה שינה .

בכל מקרה השאלה הנשאלת היא לא רק לגבי הקמח, ישנם דברים אחרים שכתבתי, כמו למשל אי שתיית משקאות קלים בגלל החומרים שיש בהם כנ''ל קפה ודברים דומים כמו מתוקים לסוגיהם השונים.

אכן יש הבדל גדול בין הרפואה הסינית לבין המערבית ואם זאת שדבריהם אינן מבוססים על מעבדות שגם אני סומך עליהן יותר, עדיין אוכלוסית המערב (ארה''ב) גודלת בשנים אחרונות מבחינת משקל. ואילו האוכלוסיה הסינים תאינלנדית ושאר עמים שחיים שם נשארים רזים גם במקומות בהם אין רעב.

אגב אם אני לא טועה סולת היא לא חיטה אלא שעורה. ואולי פה ההבדל. ואלי מה שחשוב כמו שציינתי קודם הוא החלק שבו המוצר מעובד ונאכל והחומרים שבו.

שוב אני רק מציין אני לא מקצוען בנושא אלא מתייחס למה שנישאלתי מבלי להצהיר שלמדתי בנושא, ואני מאמין שמי שיעצתי לו יודע כי אני לא מדבר בתור מומחה למזון זה או אחר.
למעשה אחד המזונות היחידית שאני כן יודע עליהם דבר או שניים הוא הצבר שנחשב בריא מאוד ומועיל לחולי סכרת. (בעיקר ענפי הצבר. ) וזאת בשל מספר לא קטן של מחקרים שקראתי בנושא.
תזונה, על קצה המקלדת 180733
אלא אם הסולת שאתה קונה היא לא הסולת הרגילה שבסופר, מדובר במוצר העשוי מחיטה, לא משעורה.

זה כתוב בפירוש ברשימת המרכיבים :-)
תזונה, על קצה המקלדת 180844
גיליתי את הטעות שלי, מדובר לא על סולת אלא על שיבולת שועל,מה שגורם לכך שאין קמח או חיטה באוכל.

ואכן אמר לי הרופא הסיני שלי אז כי גם סולת אסור לי לאכול כיוון שהיא מקמח , משום מה משהו התבלבל אצלי ולכן הטעות.
תזונה, על קצה המקלדת 180736
השמנה הפכה לבעייה קשה גם במדינות אסיה המזרחית, אפילו במדינה מוכת רעב כהודו. על סמך נתונים שמפרסם מטה המאבק העולמי באובסיטי - השמנה קיצונית, שהוכרה בתחילת המאה הזו כמגיפה על ידי WHO ושאר אירגוני בריאות בעולם.
תזונה, על קצה המקלדת 180778
אוקיי. בואו נבהיר כמה דברים: המטרה המקורית שלי הייתה להפחית הוצאות. סנדוויצ'ים הם פשוט דרך נוחה לאכול בלי להוציא עשרות שקלים כל יום על ארוחות בוקר וצהריים באוניברסיטה או ליד המשרד.
בוא בזמן, אמרתי שאם כבר אני לא אוכל את האוכל ספוג השמן של הקפיטריה, אפשר גם להקפיד על דברים פחות או יותר בריאים, בלי להרים יותר מדי את ההוצאות.

עכשיו, בהנתן מצב העניינים הזה (חסכון בעדיפות ראשונה, אוכל בריא עדיפות שניה, לפחות בחודשים הקרובים), האם, למשל, מעבר מלחם לבן ללחם מחיטה מלאה הוא רעיון טוב? זה לא שיש לי חיבה גדולה ללחם לבן בכל מקרה...
האם עדיף להחליף את הקורנפלקס של הבוקר בדייסת סולת (אללי, לא ידעתי שבאמת אוכלים דברים כאלה)? האם הפסטות שאני מכין לעצמי מדי פעם הם דבר רע או טוב? והאורז שגם מככב בבישול הביתי שלי לעיתים קרובות?

מעבר לזה מתחיל להיות מסובך מדי בשבילי. אני בכל מקרה לא יודע לבשל...

תודה על הנכונות לסייע, בכל מקרה.
תזונה, על קצה המקלדת 180787
במקרה ובאופן בלתי צפוי יש לי קצת זמן הבוקר,כדי לנסות לפרק את מוקשי התזונה של דובי. אין לראות במה שאני כותבת המלצות מקצועיות, אלא הצעות ידידותיות בלבד:

1. לחם: כדאי לותר על לבן ולהעדיף ללחמים מזינים יותר. וכמובן להכניס בהם מה שיותר ממרחים בעלי ערך תזונתי גבוה: טחינה, גבינות, ירקות, ביצים הם ברשימת המועדפים האישית שלי.

2. קורנפלקס או סולת שניהם ראויים, אבל הכי ראויה זו דייסת קוואקר, למי שמסוגל להתמודד אם הטעם. בקורנפלקס עדיף לבחור באלה שלא מצופים סוכר ולא מכילים צבעי מאכל. להעדיף קורנפלקס עם תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים, ואפשר להוסיף לצלחת גם פירות.

3. בעיני אין שום פסול בפסטה, תלוי מה סוג הרוטב שמתלווה אליה. כנ"ל לגבי אורז. השאלה האם פסטה או אורז הם דבר "רע" היא שאלה ילדותית ולא ממוקדת. גם לשוקולד יש ערך תזונתי (הוא מכיל אנטיאוקסידנטים), השאלה מהי הכמות שאוכלים ממנו. לכל מזון יש יתרונות וחסרונות שצריך לשקול באופן אישי, כפי שכתבתי לרועי.

אם אתה שואל את עצמך מהם המאכלים שאתה יכול לארגן בקלות כדי למנוע הוצאה מיותרת, זו לא שאלה ערכית שניתן לקטלג ל"טוב" ול"רע".

אם מזון בריאות (ובעיני מזון "בריא" הוא בחלקו עניין סובייקיטיבי. כמו שכתב פה מישהו, יש שסבורים שמוצרי חלב הם מוקצים. עבורי, הם מרכיב מרכזי בתפריט, ואני בוחרת אותם לפי הפרמטרים שחשובים לי) הוא בעדיפות שנייה אצלך, כדאי שתשכיל קצת בענייני תזונה (ספרים, מגזינים אינטרנט, יש שפע של מידע) ותבין מה חשוב לך ומהם הקוים האדומים שלך: שומן, סוכר, חומרים משמרים, צבעי מאכל וכו'. כמו שאמרתי, שינוי תזונתי הוא לא דבר של מה בכך.
המלצה 180875
(לא יודעת למה אני מטרידה אותך ואותי עם זה, אבל באמת כדאי:)

אם אתה לא יודע לבשל, רוצה לאכול בריא ודל קלוריות וגם להתחמם בחורף הקר, הפתרון הביתי המושלם בשבילך הוא מרק כתום,שכל מאותגר גזיה יכול להכין, טעים-טעים, מכיל פחמימות נחוצות אבל דל קלוריות יחסית לסנדביץ, בריא וכיפי.

קח דלעת, בטטה או שתיים, כמה גזרים, תפוח אדמה, שורש וכל מה שאתה אוהב, תוסיף ארבע כוסות מים, תיבלון (אבקת מרק עוף זה לא ממש בריא, אבל טעים עם זה. לשיקולך), להרתיח ו..זהו.

טעים, בריא, קל להכנה, לא משמין. מומלץ.
המלצה 181068
הבעיה עם המרקי בטטה האלה, שהם נורא יפים אבל בסוף תמיד יש להם טעם של גרבר :-(

אם כבר מתגברים על פוביית הבישול, הייתי מציעה מרק ירקות אמיתי או מרק עוף. היתרון במרקים הוא שכמעט אי אפשר לבשל אותם יותר מדי או לשרוף אותם. רק שני סודות יש שם - בישול על אש קטנה מאוד (אחרי שמרתיחים) ושימוש בהמון עשבי תיבול ותבלינים.
המלצה 181164
לא מרתיחים מרק עוף (מביאים רק לסף רתיחה ומבשלים אח''כ על אש קטנה, אחרת הוא מעכיר נורא), ומרק בטטה מפיק הרבה מאד תועלת מתוספת של שפע ג'ינג'ר טרי, קינמון וקצת אגוז מוסקט. אז הוא גם בכלל לא גרברי.
המלצה 181371
לגרסתי - מרתיחים קודם את העוף, ממש דקה-שתיים, ומסלקים בכף את הקצף שנוצר (בלשון העם, ג'יפה). אחר כך מוסיפים את הירקות ומעבירים לאש נמוכה מאוד.

אגב, מומלץ להמליח רק כחצי שעה לפני סוף הבישול.
המלצה 181395
למה לסלק את הקצף?
(זה שאמא שלך עושה את זה זה לא תירוץ)
המלצה 181398
כדי שהמרק יהיה צלול.
המלצה 181423
גם רות סירקיס עושה את זה, ואפילו גיל חובב עושה את זה. ככה לפחות הם כותבים.
תזונה, על קצה המקלדת 180949
כמוני כמוך. למה לקנות כל יום בקפיטריה אם אפשר להביא סנדוויץ' מהבית? חוסך כסף, יותר טעים ויותר בריא. ובכלל, הקפיטריה במקום העבודה שלי מגישה כל יום לצהריים בשר, ואני לא חובבת גדולה של בשר.
תזונה, על קצה המקלדת 214550
"על פי התפיסה המקובלת בקרב תזונאים, לחם, פסטה, אורז, תפוחי אדם ועוד נחשבים לפחמימות מורכבות, להבדיל מפחמימות פשוטות, קרי סוכר ו-דבש!"

בתור אחת שמתיימרת להבין להבין GI (אינדקס גליקמי) את טועה...לפחמימות מורכבות אין בהכרח GI נמוך ובמקרה כל המזונות שהזכרת למעלה הם אכן פחמימות מורכבות אך בעלי Gi גבוה שמביא להפרשת אינסולין מוגברת ובכך גם להשמנה....להבא אל תלמדי אחרים לפני שתלמדי בעצמך!
חלב פרה 180776
בקשר לחלב פרה, כדאי לקרוא שוב את תגובה 138600 הסיבה שהסינים מחשיבים חלב פרה כלא בריא, היא שמרבית הסינים רגישים ללקטוז, עבור מי שאינו רגיש ללקטוז, כמו מרבית הישראלים, חלב פרה ומוצריו הם בריאים.
רופא VS מטפל 180910
אתה מתעקש לקרוא לו רופא ,
האם הוא רופא מוסמך או רופא חארטה (יעאנו מטפל) .
רופא VS מטפל 180970
למד רפואה סינית בסין והוסמך שם כרופא מדקר ועוד כמה דברים.
אינו רופא כשר למהדרין אבל גם לא משהו מסריח.
מטפל 181005
לא מסריח אבל גם לא רופא .
מטפל.
מטפל על פי חוק האקופונקטורה? 181014
שעבר בקריאה ראשונה. להלן. http://www.dryang.co.il/tcm/thelaw.doc
מטפל על פי חוק האקופונקטורה? 181117
אני לא בטוח, אבל היות והוא גם מלמד את הנושא בארץ ועובד אם אני זוכר נכון אם קופות החולים אז אני מאמין שהוא כשר בנושא הזה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים