נתונים ומשמעותם 613179
אני לא יודע על מה מבוססות הערכות המרואיינים ב"דה מרקר" אודות השוק האמריקני מול הישראלי. על פי נתונים מעודכנים לראשית שנות האלפיים בעבור 20 מיליון אמריקנים הבית הוא מקום העבודה העיקרי. התופעה של העבודה החוזרת הבייתה היא המשך המגמה שתחילתה במהלך המאה הקודמת של טישטוש הגבול בין הפרטי לציבורי. החל מן המאה ה-‏17, שבה התגבשה תפיסת הבית כמעוז הפרטיות הוגדר הגבול בין הפן הציבורי, הפוליטי, לדומסטי (ובהגדרה האריסטוטלית בין הפוליס לאויקוס). זה ניכר לא רק בתפיסה הדיכוטומית בין "פנים" ל"חוץ", בין עולם הסדר ה"גברי" הפוליטי הגלוי לבין האינטימיות הכאוטית ה"סודית", הנשית, של הבית פנימה, - אלא גם בעיצוב הפנים של הבתים, שנחלקו לאזורים ציבוריים פחות (כגון חדרי השינה וחדרי הילדים) וציבוריים יותר (כגון הסלון). טשטוש הדיכוטומיה הזאת במאה העשרים התרחש בעיקר בגין שני תהליכים: התפתחות טכנולוגית, בעיקר בתחום האלקטרוניקה ועליית הפמיניזם. קשה להעריך עד כמה האיסור של יאהו ושל חברות אחרות שאוליי יאמצו את המגמה מנסה להשיב את הסדר הישן על כנו. וודאי שההכרה שהולידה את האיסור מבוססת על שיקולי תועלת ורווח, אבל בהחלט אפשר שהניסיון להציב שוב את הגבול בין הבית למשרד מיועד להדיר נשים מהשתתפות בעולם העבודה. הקפיטליזם של חברות הענק משתמש באופן ברוטאלי בכוח כדי לשמר את המבנים הדכאניים ההיררכיים של שלטונו, והשאלה היא האם ניתן יהיה לסובב את גלגל ההיסטוריה אחורנית.האם כינון של שוק עבודה שאיננו מכיל את משקי הבית (אלא אם כן הם מתוייגים כצרכנים) אפשרי בכלל.
נתונים ומשמעותם 613180
נפוץ בישראל *פחות* מבארה"ב. אין לך ויכוח עם דה-מרקר
ולא נראה לי שמריסה מאייר באה לדכא השתתפות של משקי הבית בכדי לשמור על המבנים הפטריאכליים. נורא קל לדבר בסיסמאות ובהכללות כשמסתכלים מהצד.
האמת היא שהיא הגיעה לחברה כושלת, אולי אפילו כבר בשלבי גסיסה וכשהיא נכנסה לעובי הקורה היא גילתה חברה לא מתפקדת ובעלת תרבות ארגונית מזעזעת.
אם אני הייתי מגיע לחברה שמצד אחד מגרש החניה היה ריק ומצד שני אין כמעט כניסות מרחוק לרשת של החברה, גם אני הייתי מזעזע את אמות הסיפין.
אני מאמין שלאחר שוך הסערה, עובדים טובים ימשיכו לעבוד מרחוק, בכפוף לעמידה בדרישות של התשומות ו/או התפוקות הרלוונטיות.
נתונים ומשמעותם 613188
הטעמים הפרקטיים להחלטה הזאת וזווית הראייה של מנהלת החברה היא עניין גלוי וגם מדוברר. השאלה שאני מציב היא לא לגבי פני השטח, אלא לגבי מבני העומק שהם הבסיס להחלטה הזאת. גם במישור הפרקטי - צריך לשאול עד כמה ההחלטה להדיר את משקי הבית מהשתתפות בתהליך הייצור תוכיח את עצמה - ושאלה אחרת במישור החברתי של שוק העבודה, עד כמה תאומץ הגישה על ידי חברות ענק אחרות (ואוליי לא רק על ידן). מכל מקום, מה שאתה מכנה ''סיסמאות והכללות'' הם תמצית ה''לא מודע הפוליטי'' על פי פרדריק ג'מסון, שהם זרמי העומק הפסיכולוגיים והסוציולוגיים של ההתנהלות החברתית, שמגדירים את מבני הכוח בתוכה - ומסבירים גם את הרקע ושלל ההתניות להחלטות מסוג זה.
נתונים ומשמעותם 613182
ראשית, לצורך הגילוי הנאות, אומר שאני מסכים עם המנכ"לית הנ"ל שעבודה מהבית פחות יעילה, ואני גם מדבר מהנסיון האישי שלי. הטענה כאילו העבודה מהבית מאפשרת לאב/אם להיות עם פעוט היא פיקציה, שכנראה נאמרת על ידי מי שלא טיפל בפעוט. אין דבר כזה טיפול בפעוט וביצוע עבודה, או שאם יש זה מצריך חלוקת קשב יותר גבוהה משל טייסי קרב, שאינם הנורמה.
החיסכון העיקרי שהוא ברור וניתן לכימות הוא חיסכון בזמן הנסיעה לעבודה, שאכן לא אתפלא אם בארה"ב גבוהה משמעותית מאצלנו. (גם אצלנו זה זמן לא מבוטל).
על מנת להבהיר, לעומת זאת, שהצבת הגבול הזאת מטרתה איננה להדיר נשים מההשתתפות בעולם העבודה, יכולה היתה המנכלית לקבוע תנאים ברורים ומקלים לאבות/אימהות, כמו הרשאה גורפת לצאת ב-‏4 מהעבודה לאבות אימהות כדי לקחת ילדים מהגן, איסור ישיבות מאוחרות בימים מסוימים (שמעתי שהרעיון הזה יושם בארץ היכנשהוא) ודברים אחרים.
במחשבה נוספת התנאים האחרונים היו יכולים להועיל להרבה חברות, ואולי גם לחברה כולה.
נתונים ומשמעותם 613185
ברור שלא פעוטות, אבל ילדים בני 6 עד 14 אי אפשר להשאיר בבית לבד - מצד אחד בית הספר והגן נגמר הרבה לפני יום העבודה הממוצע, ומצד שני בהחלט אפשר גם לעבוד וגם לשמור עליהם.
נתונים ומשמעותם 613187
לא יודע על גיל שש, אבל ילד בן 10-14 (לא מתחייב בדיוק לאיזה גיל), יכול בקלות לשים משהו במיקרו ולחכות לאמא שלו עד ארבע. או לפחות ככה זה היה כשאני גדלתי.
נתונים ומשמעותם 613198
דברים השתנו מאז שהיית ילד. החוק בישראל אוסר להשאיר ילדים מתחת לגיל 6 ללא השגחה. בטרם ממליצים לחכות עד גיל 12 לפני שמשאירים ילד לבד ליותר משעתיים. במדינות אחרות החוק שונה (באורגון החוק מדבר על גיל 10 ובניו זילנד על גיל 14. בקליפורניה, המקום בו יושבת ההנהלה של יאהו, החוק אוסר על השארת ילד לבד אבל לא מגביל את הגיל במפורש. אילו אני הייתי עובד של יאהו לא הייתי רוצה להיות זה שבודק את החוק.

וכמובן, אם הילד אמור לחכות עד ארבע, ההורה צריך לצאת מהעבודה בשלוש (ואם הוא גם לקח את הילד לבית הספר, הוא התחיל לעבוד בתשע), כמה באמת יהיה ההורה "יעיל" יותר מעמיתיו (שעובדים שלוש או ארבע שעות יותר ממנו) וכמה באמת ידעו המנהלים על אותה יעילות עדיפה.
נתונים ומשמעותם 613199
ההמלצות של בטרם לגבי גיל 12, לא יודעת על מה התבססו, אבל לא נראות לי קשורות במיוחד לחיים. בני 12 הולכים לקולנוע בקניון עם חברים. זה יותר או פחות מסוכן מאשר הישארות לבד בבית?
נתונים ומשמעותם 613201
נראה לי שכן, מה יכול לקרות לקבוצת ילדים בני 12 בקולנוע בקניון ומה יכול לקרות לילד בן 12 שנשאר לבד בבית ל-‏5 שעות.
נתונים ומשמעותם 613202
מה באמת? (אני באמת שואלת. 12 זה לא הגיל שקופצים מהחלון ר"ל או פותחים את הדלת לכל מי שדופק).
נתונים ומשמעותם 613203
12 הוא גיל שבו אפשר לבדוק אם אלכוהול וסיגריות זה באמת כל כך כיף, מה קורה כשמכניסים מתכת למיקרו, אם הגוף האנושי באמת מבודד חשמל, מה זה ה"פורנו" הזה שכל הזמן מדברים עליו... בגיל 12 ילדים אולי לא יפתחו את הדלת לכל אחד, אבל ל"שוטר" לשכן או ל"חבל של אבא", אולי כן.
נתונים ומשמעותם 613205
רק שבקניון אפילו לא צריך לפתוח את הדלת, מיינד יו. והרבה יותר קל לבדוק סיגריות בחוץ מאשר בבית, בהנחה שאתה לא רוצה שיתפסו אותך.
נתונים ומשמעותם 613209
בקניון, עם החוקים נגד עישון, עם כל האנשים שמסתובבים, עם כל החברים (שאני מניח שלפחות על אחד מהם אתה יכול לסמוך שיספר מה קרה, או לפחות הילד לא יכול לסמוך על כולם שלא יספרו) די קשה לבדוק סיגריות.
נתונים ומשמעותם 613206
מתכת במיקרו? נדמה לי שהשלב הזה עובר בגיל הרבה יותר מוקדם.
ופורנו בגיל 12 - נו שוין, אפשר להתווכח על מידת הנזק שזה יעשה, אבל זה אבל רחוק מאוד מלהצדיק הנחיה של "בטרם".

וזהו, שבקניון לא צריך אפילו לפתוח את הדלת.
נתונים ומשמעותם 613208
תכנסי רגע לראש של פדופיל שרוצה לחטוף ילד בן 12. מה היית מעדיפה, ילד שנמצא לבד בבית להרבה זמן או ילד שנמצא עם חברים שלו בקניון עמוס אנשים?
נתונים ומשמעותם 613215
אמנם גדלתי לפני עידן האינטרנט, אבל כשאני הותקפתי מינית בגיל 12, זה קרה במרחב הציבורי.
נתונים ומשמעותם 613272
צר לי לשמוע. היית לבד, או עם עוד חברות ועוברים ושבים מסביב?
נתונים ומשמעותם 613933
בדיוק נפרדתי מחברים והייתי בדרך הביתה. היו עוברים ושבים מסביב, הוא הצליח למשוך אותי למקום מבודד.
נתונים ומשמעותם 613338
מתי בפעם האחרונה היה בישראל מקרה שבו פדופיל פגע בילד בביתו?
נתונים ומשמעותם 613189
ההפרש בין כוונה לתוצאה איננו כל כך גדול לפעמים. שיקולי היעילות הם מדידים, וממש לא היה צורך בהחלטה הגורפת כדי להגיע לתוצאות אופטימליות. אם המדד הוא יעילות, אדרבא, שהדבר ייבחן באופן פרטני לגבי כל עובד בין מן הבית ובין מן המשרד, אבל ההדרה הכוללת של משקי הבית מתהליך הייצור מסמנת משהו נוסף, משהו שמתנה את השיקולים הפרקטיים לכאורה. בקיצור, שיקולי רווח והפסד הם תמיד רק קצה קרחון.
נתונים ומשמעותם 613190
ברור לך שבחינה פרטנית לגבי כל עובד ועובד היא יקרה מאד. ויש בה גם חסרונות מבחינת העובדים: לעובד יהיה הרבה יותר קל לחזור לעבוד במשרד "כי ככה כולם עושים", מאשר לקבל את המכתב: "לאור ביצועיך הכושלים נבחרת להיות בין אלה שמחוייבים לחזור לעבוד במשרד. והי, גם המשרד הוא לא סוכנות ביטוח, אז ראה זאת כרמז לכך שעדיף שתיטיב את רכיך או ש...".

ככלל לא קראתי לפרטיה את החלטתה של מנכלית יאהו. אני הייתי אומר שראוי להפוך את העבודה מהמשרד לברירת מחדל, ומהכיוון הזה לאפשר פניות על בסיס אישי לעבודה בבית על פי השיקולים הפרטניים שהצעת.
ככלל אני חושב שעם כל האינטרנט והפלאפונים הנפוצים כיום, יעילות העבודה בהייטק פחותה מזו של פעם‏1, ואותה תפוקה ניתנת היתה להשגה ביעילות גבוהה יותר אבל עם נורמה של פחות שעות עבודה.

1 כמות האנשים שיוצאים באמצע ישיבות בגלל שיחה לסלולרי - שלא לומר עיסוקי סמארטפונים אחרים - היא לא זניחה כלל.
נתונים ומשמעותם 613197
תגובתך מעלה בי את האפשרות שהאיסור הזה רק מבטא את החרדה של מקומות העבודה המסורתיים, האירגונים הגדולים - ובעיקר של חברות הענק מפני התפוררות. מה שמאיים עליהם, אוליי, זה שטכנולוגיות התקשורת החדשות פשוט מייתרות את קיומן של החברות הללו ככוחות ריכוזיים ב''מקום'' הנתון תחת שליטה. העבודה מן הבית תמיד מגלמת את האפשרות של ביטוי כלכלי עצמאי מול האירגון הגדול. בתנאים של סחר אינטרנטי שהוא ''דמוקרטי'' במובן זה שהוא לא היררכי ובלתי ניתן לשליטה למעשה, הקפיטליזם משנה את פניו. והוא עשוי להיות מבוזר הרבה יותר, ולכן מערער את היסודות הריכוזיים של חברות הענק הגלובאליות.
נתונים ומשמעותם 613204
אני מזמין אותך לנהל צוות פיתוח קטן - רק 3-4 אנשים, בשלט רחוק. עם כל הכבוד לטכנולוגיה, יש יתרון משמעותי לאנשים שנפגשים ומדברים, וגם ליכולת השליטה בצוותים (נשמע נורא דיקטטורי בטרמינולוגיה שלך, אבל ניהול מוצלח זה חלק לא מבוטל ביצירת טכנולוגיה מוצלחת וחברות מוצלחות).
נתונים ומשמעותם 613210
זה עניין של נסיון, בגרות ואופי. פרוייקט תוכנה עם צוות של 3 עד 20 עובדים אפשר לנהל טוב מאד בשלט רחוק, אפילו במדינות שונות ובלוחות זמנים שונים. בהנתן צוות בוגר (נפשית) ומנוסה (בעבודה מרחוק) ניהול צמוד מידי יכול להזיק יותר מלהועיל.
נתונים ומשמעותם 613213
אתה מזכיר לי את ההתנגדות של קוראים לא מעטים לספר האלקטרוני. חסר להם המגע הישיר, ריח הדפים, העילעול הפיסי, - זה לא אותו דבר, לטעמם. אז לא. זה אותו דבר מלבד ההתמכרות להרגלים ישנים חסרי רלוונטיות. ה''יתרון המשמעותי'', שעליו אתה מדבר הוא גם כן סוג מיתוס כזה. אם נניח שמדובר בשיחות ועידה משוכללות, שבין השאר מדמות אולם ישיבות הכולל מצגות, שאלות ותשובות כולל התפרצויות לדברי עמיתים - אם זה לגיטימי בתוך הדינמיקה של השיח, ושזה כולל מגוון של צורות אינטרקציה מיידיות נוספות, נראה לי שהשליטה בצוותים והשיח לא נפגמים (אני יכול לשער גם כמה אופנים בהם הם משתפרים). נכון, אי אפשר יהיה להעיף כוס או כיסא על המנהל וגם יהיה בעייתי לדפוק את הראש בבר יחד אחרי שעות העבודה, אבל מלבד זה הכול שריר וקיים, כולל שיחות נפש פרטיות בהחלט. אשר לניסיון, אני יכול לצטט את אוסקר ווילד - שאמר כי ניסיון הוא השם שאנשים נותנים לשגיאות שלהם בעבר. אז אם אתה מתכוון למצב בהווה, שבו הדברים מוכרעים עדיין כמעט תמיד באמצעות המגע הישיר, האינטרקציה הישנה והטובה, אתה צודק. - אבל במבט עתידי, אין מניעה לדמות שאם כל מה שניתן להשיג בהתוועדות צפופה במקום עבודה - ניתן לעשות בשלט רחוק באופן לא פחות מהימן שהדברים אכן ישתנו. והם ישתנו כתהליך הכרחי.
נתונים ומשמעותם 613216
בתור מי שבאותו דיון על ספרים אלקטרוניים לא התנגד להם, אני מוכרח לציין שמגע ישיר עם מפתחים אחרים במיזמים שונים בהחלט תורם ליעילות הפיתוח.

דרך אגב, אני לא סומך על שיחות שנעשות דרך מחשב (ובפרט: מחשב של העבודה) שיהיו פרטיות.
נתונים ומשמעותם 613217
זה ההבדל בין הניסיון האישי, הטנטטיבי, לבחינה עקרונית - שלוקחת בחשבון נתונים חדשים ומבט עתידי. ונדמה לי שעל התהייה שלך עניתי בתגובה הקודמת להפונז.
נתונים ומשמעותם 613224
במילים אחרות, ''אין לי מושג אבל יש לי תיאוריה''.
נתונים ומשמעותם 613220
ברור שביום שבכל בית יהיה הולו-דק מושלם, זה ישנה את המצב, גם אם לא במאה אחוזים. עד אז הטיעונים העתידניים שלך עדיין לא מבוססים.
איפה אני ואיפה הם 613325
בשאלה האם איכות פגישות וידאו משתווה לאיכות פגישה פיזית, בפגישות של יותר משני משתתפים, יש הבחנה שמישהו בעבודתי הקודמת הבחין, ושכל אחד ששומע אותה אומר "וואלה", אבל לא חשב על זה בעצמו. פגישת וידאו שבה כל משתתף נמצא בתחנה משלו (אם זה בבית או במשרד) יכולות להיות טובות, ומנסיוני (שאני לא מייחס לו המון, אבל זה מה שיש לי) להתשוות בערך לפגישה פיזית. פגישות שבהן חלק מהמשתתפים יושבים יחד בחדר ישיבות, ואחד (או יותר) בבית, זה קטסטרופה: אלו שביחד הם בעולם משלהם, עם שיחות רקע והערות ביניים שהרחוק לא שומע, ובאופן כללי מסך רעש.

המסקנה: אם כולם במשרד חוץ מאחד, אז בניגוד להרגל ולאינסטינקט, עדיף שגם אלו שבמשרד ישבו כל אחד בעמדה שלו.
נתונים ומשמעותם 613211
אני חייב לציין שלקרוא ל'יאהו' 'מקום עבודה מסורתי' זה די משעשע- כמעט כמו להניח שהאיסור, פרי יוזמתה של המנכ''לית שהתקבלה לעבודה בהריון, נועד לקדם הדרת נשים...
נתונים ומשמעותם 613219
הוא מסורתי במובן של הסמכות והפוליטיקה, דהיינו בידי מי נתון הכוח. אשר למנכל''ית, המגדר וההיריון אינם ראייה לכוונה פמיניסטית. התוצאה של המהלך הזה הוא בהכרח הדרת נשים (לא רק). המנכל''ית במקרה זה מצייתת לקודים תרבותיים ומותנית על ידם כאילו הייתה מנכ''ל לכל דבר.
נתונים ומשמעותם 613223
הרי ידוע, כמובן, שבחירת אישה בהריון למנכ''ל של חברת-רשת היא מסממניה המובהקים של הפטריארכיה המסורתית. כן כן.
נתונים ומשמעותם 613191
מהניסיון ארוך השנים שלי בעבודה מהבית וגידול ילדים, ההבדל מאוד משמעותי - אמנם בהחלט אי אפשר לטפל בפעוט בזמן העבודה. אבל החיסכון של עד שעתיים כל יום (נסיעות) מאפשר לרוב גם לוותר על שעתיים תשלום למטפלת, על תשלום לצהרון או אפילו על שעת "בייביסיטר" נוספת בגן שהורים רבים נדרשים לה‏1. אפשר גם לחסוך יותר על אוכל והכנת אוכל (ככל שיש פחות זמן להכין, האוכל יקר יותר, ואם שצריכה לרוץ למשרד בבוקר בד"כ תתפשר ותשלם על מנה מוכנה ויקרה). ובנוסף, אפשר לעבוד גם בימי מחלה של הילד ולו באופן חלקי.

הצד השני של זה הוא זליגה של העבודה לתוך החיים האישיים ממש, גם בשעות ובאופנים שזה כבר לא רצוי. כאן זה עניין של שימת גבולות אישיים אבל גם של אופי היחסים מול המעסיק וזהות המעסיק.

אני מצטרפת, עם זאת, לקריאה לשנות תנאי עבודה כוללים לטובת אמהות והורים בכלל. ובעצם לטובת משפחות.

1 כמובן, עבור ילד בגיל צעיר, מבחינות רבות, ההבדל בין שהות במסגרת משבע עד חמש, לבין תשע עד שתיים הוא עצום ורב. אני לגמרי מאלה שמאמינים שעדיף שיצפה שעה בטלוויזיה כשאמא שלו עובדת בסלון, מאשר שיקבל חוג איכותי בצהרון בזמן שאמא שלו מקללת בפקקים.
נתונים ומשמעותם 613193
אני די מסכים.
1 ניטפוקון: חשבתי לתומי שבית ספר מתחיל בשמונה ולא בתשע (מה שאומר שאני לא אוכל לבצע שם את הנוהל החביב עלי של להביא את הילדה עד תשע לגן כשהיא (ואני) קמה מאוחר).
נתונים ומשמעותם 613195
בגנים פרטיים אפשר אפילו עד תשע ורבע. בי''ס - אכן שמונה, על הדקה. אם כי בבי''ס של ילדיי (''קהילה''), מאז שהוא כבר לא שכונתי, אפשר להגיע עד שמונה וחצי. אבל כמובן שזה לא זמן ברזל, סוף סוף מדובר בבי''ס פתוח-דמוקרטי.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים