בתשובה לאח של אייל, 02/04/25 17:18
השתלטות על התקשורת 778445
ישראל מתדרדרת במדד חופש העיתונות. כתבה בעין השביעית.

"""
מדינת ישראל ירדה 11 שלבים נוספים במדד חופש העיתונות של ארגון עיתונאים-ללא-גבולות (RSF) לשנת 2025, זאת בהשוואה למיקומה בשנת 2024, והגיעה למקום ה-‏112 מתוך 180 מדינות וטריטוריות. זהו המקום הנמוך ביותר אליו הגיעה ישראל מאז החל הארגון לפרסם את המדד בשנת 2002.

הארגון נעזר במומחים מקומיים לצורך הכנת המדד, ועמותת "העין השביעית" היא אחד הארגונים המסייעים ל-RSF במידע על חופש העיתונות בישראל.

..

בסקירת מצב התקשורת בישראל בהקשר הפוליטי מזכירים בארגון את החרם של ראש הממשלה בנימין נתניהו על התקשורת בישראל, אחריו עוקבת "העין השביעית" מאז החל לפני כחמש שנים. "מאז 2021, רק עיתונאים שעובדים בערוץ 14, כלי תקשורת המסקר את ראש הממשלה בנימין נתניהו באור חיובי, זכו לראיונות עם מנהיג המדינה, המאשים את התקשורת הישראלית בקשירת קשר נגדו", נכתב בדו"ח, זאת למרות שערוץ 14 כלל אינו כלי תקשורת עיתונאי אלא מכשיר תעמולה המרבה לפרסם הסתה וחדשות כזב.

התפתחות נוספת מהשנה האחרונה שמוזכרת בדו"ח היא הכרזת הממשלה על חרם נגד עיתון "הארץ", שמוגדר "אחד העיתונים הבודדים שמותח ביקורת על מדיניותו של נתניהו, כולל טבח האזרחים בעזה - נושא שמדוכא ברובו". בהקשר זה מזכירים ב-RSF כי הגישה של עיתונאים לרצועת עזה אפשרית רק בליווי כוחות צה"ל.

בסקירת ההתפתחויות בישראל בזירה החקיקתית מזכירים ב-RSF את התיקון לחוק הטרור, שמעניק סמכות לפעול נגד מי שצורך באופן קבוע "שידורים מסיתים", וכן את החוק המכונה "חוק אל-ג'זירה", שמאפשר הגבלת שידורי ערוצים זרים שנקבע כי פוגעים פגיעה ממשית בביטחון המדינה.

בהקשר הכלכלי מזכירים בארגון את יוזמת שר התקשורת שלמה קרעי להפריט ולסגור את השידור הציבורי, ואילו בהקשר החברתי נטען כי הסיקור התקשורתי בישראל נשלט בידי שיח לאומני קיצוני.
"""

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים